Realme 8 Pro Untuk Adik Umar Al-Khattab

Realme 8 Pro Untuk Adik Umar Al-Khattab

Ruby
0
realme 8 Pro Untuk Adik Umar Al-Khattab | Assalammualaikum semua! Ruby ingin berkongsi kisah yang telah menjadi viral di facebook pada 23 Julai 2021 yang lalu. Viral adik Umar berniaga di Shopee melalui perkongsian pengguna facebook iaitu Cek Ammey Abu Bakar. Melalui pengalaman beliau membeli, menerima parcel sehingga ke layanan perkhidmatan pelanggan. Kesemuanya dilayan dengan baik oleh Adik Umar. Cuma.... Adik Umar berusia 11 tahun, bermulalah detik dimana-mana Cek Ammey Abu Bakar mengajar cara menyunting penerangan di Shopee. Kisah ini mendapat perhatian kerana, ia adalah salah satu cara yang dimanfaatkan oleh kanak-kanak ketika musim pandemik wabak COVID-19. Tahniah buat Cek Ammey Abu Bakar kerana ikhlas membantu Adik Umar Al-Khattab. All the best untuk kedua-dua peniaga ini. Mereka berada di Shopee dengan nama akaun sebagai amirruuuuuuuuudin dan nurulhuda346_. Terima kasih realme Malaysia untuk inisiatif hebat! Dare To Leap!


realme 8 Pro Untuk Adik Umar Al-KhattabBaru-baru ini, seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun bernama Umar Al-Khattab mendapat banyak perhatian dari netizen dan media setelah perbualan di antara pelanggan dan Umar di Shopee disiarkan di Facebook. 

Realme 8Pro Untuk Adik Umar Al-Khattab
Sumber tangkap layar dari Facebook Cek Ammey Abu Bakar

Pelanggan mendapat tahu bahawa adik Umar memulakan perniagaannya di Shopee pada usia muda kerana ingin membeli peranti telefon pintar yang baru untuk kelas dalam talian mereka. Realme Malaysia menemui sesuatu yang bagus dalam personaliti adik Umar dalam menguruskan pelanggan di Shopee dan terkesan dengan tindakannya, pasukan Realme memutuskan untuk mendekati keluarga dan memberikan adik Umar realme 8 Pro baru.

Bapa kepada kanak-kanak berusia 11 tahun itu mengucapkan terima kasih kepada realme Malaysia kerana menghubungi dan menaja telefon pintar baru kepada Umar untuk membantunya mengikuti kelas dalam talian. Bapa Umar juga menjelaskan bahawa adik Umar memulakan perniagaan di Shopee kerana ingin mengajar Umar bahawa dia harus berusaha untuk mendapatkan apa yang dia inginkan.

"Setelah mengetahui kisahnya dari pihak adik Umar, kami berharap dengan usaha ini, dapat melegakan kegusaran mereka untuk mengikuti kelas dalam talian bersama dengan adik-beradiknya. Walaupun perlu berkongsi peranti bersama-sama. Kami sangat terharu dengan dedikasi Umar dan memutuskan untuk memotivasi Umar dengan semangat Dare To Leap kami. Pasukan realme mendoakan yang terbaik kepada Umar dalam usaha untuk mengecapi impian masa depannya, ”kata Tiffany Teh, Pengarah Jenama realme Malaysia.


Mengenai realme 8Pro realme 8 Pro adalah telefon pintar realme pertama yang dilengkapi dengan Kamera Ultra Quad 108MP, menggunakan Charge SuperDart 50W dengan bateri 4500mAh.  realme 8 Pro dilengkapi dengan skrin penuh AMOLED 6,4 inci dan reka bentuk langsing 8.1mm, dengan badan 176g dengan Reka Bentuk Tak Terbatas.  realme 8 Pro boleh didapati dalam dua pilihan warna, Infinite Blue dan Infinite Black.


Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai promosi realme pada Promosi Hari Merdeka, ikuti laman Facebook dan Instagram realme.

Tags

إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !