Hong Leong Bank Melancarkan Kempen Renew Together, Prosper Together

Hong Leong Bank Melancarkan Kempen Renew Together, Prosper Together

Ruby
0


Hong Leong Bank Melancarkan Kempen Renew Together, Prosper Together. | Assalammualaikum semua! Hari ini Ruby ingin berkongsi dengan pembaca semua tentang promosi hebat dari Hong Leong Bank. Kita semua berada di dalam zaman pandemik, ramai terkesan dengan keadaan ini. Ada yang positif COVID-19, ada yang kehilangan pekerjaan, pelajar tidak dapat meneruskan pembelajaran seperti biasa, pekerja barisan hadapan bertungkus lumus menjaga keselamatan negara, kerajaan sedaya upaya memerangi penularan wabak dengan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan berperingkat dan Kementerian Kesihatan Malaysia sentiasa mengemaskini data harian kes sejak tahun 2020. Kini, 2021, kita masih melalui perkara yang sama. Ruby berharap, pembaca semua dalam keadaan baik dan sudah mula menyesuaikan diri dengan mencari solusi untuk bersedia untuk kemungkinan yang akan berlaku pada masa akan datang. Kita tidak boleh mengimpikan keadaan sama seperti masa lalu iaitu sebelum tahun 2020. Kita kena bersedia, mula berjimat, menyimpan wang, melabur dalam amanah saham  atau emas dan menyediakan makanan secukupnya agar kita tidak membeli secara panik. Pandemik COVID-19 ni banyak mengajar kita untuk lebih bersyukur dan bersiap sedia.

Hong Leong Bank Melancarkan Kempen Renew Together, Prosper Together.

Jom mulakan tahun baru dengan meningkatkan kewangan anda. Sama ada, simpanan dewasa dan kanak-kanak, pelaburan amanah saham, akaun perniagaan, pinjaman peribadi atau kad kredit. Hong Leong Bank menyediakan promosi terkini untuk semua rakyat Malaysia. Promosi CNY Hong Leong Bank bertujuan untuk membantu rakyat Malaysia memperbaharui dan menyegarkan azam tahun baru dengan kadar faedah, pulangan tunai dan simpanan yang menarik. Pada tahun 2021 dijadualkan menjadi tahun di mana rakyat Malaysia meneruskan untuk merangkul realiti baru dan cara hidup baru berikutan perubahan dan transformasi digital berpengalaman tahun 2020 yang lalu, Hong Leong Bank Berhad ("HLB" atau "Bank") telah melancarkannya Kempen Tahun Baru Cina (“CNY”) ‘Renew Together, Prosper Together’, yang bertujuan untuk terus menyokong rakyat Malaysia memperbaharui, menyegarkan dan membina semula kewangan yang lebih kukuh pada tahun 2021 dan seterusnya. Kempen CNY ini menampilkan kadar faedah yang menarik dan peluang simpanan baru dan pulangan tunai yang lumayan untuk e-Ang Pows melalui DuitNow.

Bercakap pada pelancaran maya kempen "Renew Together, Prosper Together", Encik Domenic Fuda, Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif HLB berkongsi bahawa semangat untuk bersatu kembali dan berkumpul untuk mengatasi cabaran adalah lebih mendalam lagi pada Tahun Baru Lunar ini. CNY, juga dikenali sebagai 'Guo Nian ’dalam bahasa Cina, yang bermaksud mengatasi Nian, binatang yang menyebabkan kehancuran kampung pada malam CNY. Dikatakan bahawa sekumpulan penduduk kampung bekerjasama untuk mengejar Nian. Sejak itu, generasi demi generasi berkumpul setiap malam CNY, meraikannya dengan penuh keceriaan untuk memastikan Nian tidak kembali.

Encik Domenic Fuda, Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif HLB


Situasi itu seperti apa sedang kita lalui sekarang iaitu COVID-19, ia ibarat Nian pada zaman kita. Kejadian tahun 2020 telah mencetuskan keadaan yang memerlukan pemeriksaan semula mengenai bagaimana kita meneroka kemungkinan baru untuk memberi yang terbaik kepada pelanggan. Sebagai sebuah komuniti Bank, kami akan terus melayani dan menyokong pelanggan melalui rancangan bantuan pelepasan pembayaran serta meningkatkan komuniti di sekitar kita melalui penawaran produk dan perkhidmatan yang berkaitan yang boleh membantu pelanggan dengan kewangan dan perbelanjaan mereka. Apa yang lagi penting, kami juga akan terus menyokong individu, PKS dan syarikat yang ingin mengukuhkan dan membuktikan masa depan kewangan dan perniagaan mereka, sambil meningkatkan usaha kami diperbankan digital untuk memastikan bahawa pelanggan dapat mengakses perkhidmatan perbankan kami dengan lancar melalui pengalaman servis digital yang berterusan. "

Encik Charles Sik, Pengarah Urusan Perkhidmatan Kewangan Peribadi HLB


Charles Sik, Pengarah Urusan Perkhidmatan Kewangan Peribadi HLB
berkongsi; dengan pemulihan dan membina semula permulaan baru adalah bidang tumpuan utama bagi pengguna dan perniagaan tahun ini. "Perlu diingat bahawa rakyat Malaysia akan terus maju tahun ini dengan optimis, tekad dan kesabaran, kami telah memilih sejumlah tawaran Ox-picious menolong semua orang mengembalikan semula kewangan dan gaya hidup mereka di CNY ini. Kami juga akan memberi penghargaan perniagaan yang merangkumi cahsless, sambil memastikan tradisi ang pow dihidupkan melalui kaedah digital. Sambil itu, ayuh kita  'Renew Together, Prosper Together. "

Tawaran Hong Leong Bank CNY 2021

Berikut adalah beberapa tawaran HLB CNY 2021 untuk anda lihat dan fikirkan apakah pakej yang bersesuaian. Pelbagai hadiah lumayan disediakan!

Suntik Semangat Simpanan

Tawaran e-FD dalam talian:

• Pelanggan yang meletakkan simpanan tetap (fixed deposit (FD)) mereka dalam talian dari 11 - 26 Feb 21 dapat menikmati 2.40% p.a. selama 6 bulan.

*T&C terpakai.

Tawaran Deposit:

• Deposit RM888 pada 28 Februari untuk memperoleh 10 penyertaan untuk berpeluang memenangi 20.21% p.a. 1 hari bonus faedah atau keuntungan.

Pinjaman Peribadi Online

• Nikmati 5% p.a. kadar faedah rata

Pelan Kewangan Dengan Peluang Baru

Tawaran Unit Amanah

• Mulakan rancangan simpanan biasa @ 0% caj jualan (sales charge (“SC”)) untuk langganan pertama + 2.5% SC untuk 12 langganan seterusnya.

Tawaran Insurans

• Tingkatkan perlindungan anda untuk anda & orang tersayang tahun ini. Daftar untuk Regular Premium Plan dan nikmati sehingga 4% p.a. Kadar fixed deposit (FD).

• 100 yang pertama mendaftar memenangi Swarovski Bowl Set with Eu Yan Sang YEN Bird Nest, dengan premium tahunan minimum RM36,000.

HLISB (TIA-i) (8 Jan - 31 Mac 2021)

• Nikmati pulangan indikatif sebanyak 2.35% p.a. selama 3 bulan dan 2.40% p.a. selama 6 bulan

• Setiap RM5000 akan layak mendapat 1 penyertaan untuk berpeluang memenangi iPad Air.
Gaya Hidup Bersama Kad Kredit

• Mohon Kad Kredit baru dan dapatkan pulangan tunai sebanyak RM950!

Tingkatkan Perniagaan Anda Dengan Tawaran SME

• Pedagang baru menikmati bayaran 0% untuk transaksi kad debit semasa mendaftar ke HLB semua terminal POS dalam satu

• Berpeluang memenangi hingga RM10,000 dengan menyertai pertandingan foto ‘PaySafeLah’ HLB:

1. Daftar di halaman promo kami & terima bungkusan daripada kami

2. Hantarkan gambar diri anda yang mendorong pelanggan untuk pergi tanpa tunai di media sosial dengan hashtag #hlbpaysafelah #mydebitje

3. Isi borang ringkas di www.hlb.com.my/merchantphotocontest

DuitNow / E-ANGPOW

• Lebih dari RM150k untuk di rebut. 1,050 jumlah pemenang harian (RM88) dan hadiah utama 75 x pemenang (RM888). Manakala untuk setiap transaksi e-angpow ke-3,088 dalam sehari, 30 pelanggan akan memperoleh RM88 setiap hari dari 25 Januari hingga 28 Februari 2021

• Untuk setiap transaksi e-angpow ke-20888 yang dilakukan dalam sehari, 5 pelanggan akan memenangi RM888 setiap hari dari 12 hingga 26 Februari

Renew & Refresh FB Live Show Bersama Dato' Joey Yap & Mr Money

Selain itu, HLB telah menjemput Metafizik Cina terkenal iaitu Dato ’Joey Yap dan personaliti perancangan kewangan yang popular, Mr Money untuk berkongsi pandangan Fengshui 2021 dan petua perancangan kewangan secara langsung di Laman Facebook HLBMalaysia untuk semua rakyat Malaysia pada 5hb Feb 2021, 8.30 malam. Para peserta yang menonton sesi FB Live juga akan layak memenangi hadiah bernilai RM3,888.


Video Animasi 2D "Legend of Nian"

Untuk menonjolkan semangat rakyat Malaysia untuk terus bersinar pada tahun 2021, HLB melancarkan video kempen - gabungan animasi langsung dan animasi 2D - untuk memaparkan semangat bersatu melawan musuh bersama menerusi ‘Legend of Nian’ dalam video yang bertajuk ‘Nian: The Untold Story’.

“Pengajaran yang boleh kita pelajari dari watak Ah Boy dan Po Po adalah dari halaman buku Ah Boy, bagamaina Nian mengganggu dan penduduk kampung bersatu dan merancang ke depan, untuk mengalahkan musuh bersama. Ia ibarat kita sedang memerangi wabak COVID-19. Kemudian, sebelum membangun kembali dan memperbaharui kampung, penduduk kampung bersatu dan "Renew Together, Prosper Together". Dari kisah ini, kita boleh mengambil faedah dan hidup sejahtera di Malaysia yang makmur. Walaupun ini mungkin kisah mitos, pengalaman itu berlaku dan itu selalu menjadi titik mitos. 

Untuk membolehkan generasi seterusnya belajar dengan lebih baik dari kesilapan dan kejayaan masa lalu dan memperbaiki diri. Kami telah menempuh perjalanan jauh, tetapi kami masih mempunyai beberapa cara untuk pergi sebelum wabak itu mereda, oleh itu membuat rancangan hari ini adalah langkah terbaik yang dapat kita lakukan menjamin masa depan kita. Seperti kata peribahasa Cina yang popular, ‘The best time to plant a tree was 20 years ago. The second-best time is now"." kata Zalman Zainal, Ketua Pemasaran dan Pegawai Komunikasi HLB.


Virtual Prosperity Yee Sang Toss

Ruby dan rakan media mengucapkan Happy CNY kepada semua! Ia adalah pengalaman baru apabila dapat meraikan pakej baru Hong Leong Bank dan melakukan Virtual Prosperity Yee Sang Toss. Sudah lama tidak berinteraksi bersama dan Ruby menyediakan Yee Sang dan Chopstick! Seronok! Hehehe. Anda boleh lihat kaedah yang lebih menarik untuk mengembalikan semula kewangan dan gaya hidup anda di https://www.hlb.com.my/en/personal-banking/campaigns/promotions/hlb-cny-2021-promotions.html. Semoga perkongsian ini bermanfaat buat kita semua. Ayuh mula merancang kewangan anda dan terus konsisten menyimpan! Demi masa depan keluarga cemerlang.

www.facebook.com/HLBMalaysia | www.twitter.com/MYHongLeong

Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !