SANS THERAPEUTICS BERHAD AMBIL ALIH X-BEAUTY & AESTHETIC

SANS THERAPEUTICS BERHAD AMBIL ALIH X-BEAUTY & AESTHETIC

Ruby
0

SANS THERAPEUTICS BERHAD AMBIL ALIH X-BEAUTY & AESTHETIC | Assalammualaikum semua! Punyalah lama Ruby nak menghasilkan satu artikel untuk SANS. Sebab terlalu banyak kisah kejayaan ingin Ruby kongsikan. Jujur Ruby katakan, ini adalah kali pertama Ruby mengetahui tentang syarikat kecantikan dan kesejahteraan diri SANS semasa Majlis Pengambilahan X-Beauty & Aesthetic oleh SANS Therapeutics Berhad yang berlangsung pada 15 Disember 2022 yang lalu.

Menyaksikan sendiri hari yang penuh bersejarah buat kedua-dua syarikat, Ruby percaya visi mereka tetap sama. Menginginkan manfaat dan teknologi kecantikan dan kesejahteraan mampu dinikmati oleh setiap insan. Manjakan diri di Spa adalah gaya hidup yang berterusan sepanjang usia kita. Ketika itulah kita boleh relax dan manjakan diri. Setuju?

SANS THERAPEUTICS BERHAD AMBIL ALIH X-BEAUTY & AESTHETIC


Kumpulan Sans Therapeutics Berhad secara rasmi mengumumkan pengambilalihan X-Beauty & Aesthetic, selepas majlis menandatangani perjanjian di Hotel Sheraton Petaling Jaya. Melalui perjanjian itu, Kumpulan Sans Therapeutics Berhad telah menambah jenama yang memfokuskan pada kecantikan perubatan dan "kecantikan kesihatan", iaitu Sans Aesthetic Wellness.

Sans Wellness, sebuah lagi syarikat di bawah Sans Therapeutics Berhad, telah beroperasi di pasaran selama lebih daripada 20 tahun. Dengan pengalaman yang kaya dan perkhidmatan berkualiti tinggi, kami telah mendapat reputasi yang baik daripada pelanggan selama bertahun-tahun.

X-Beauty & Aesthetic secara rasmi akan menukar namanya kepada Sans Aesthetic Wellness. Pada masa yang sama, SANS juga akan mengambil alih operasi 6 cawangan yang terletak di Kota Damansara, Sri Petaling, Cheras, Puchong, Nusa Bestari dan Skudai.

Diharap pelanggan sedia ada datang dan mendaftar semula untuk temu janji secepat mungkin, dan membawa resit asal anda, dan SANS akan menyediakan perkhidmatan perundingan satu-satu dan pengaturan semula pada kadar istimewa.


Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Sans Therapeutics Berhad, Dr. Tan San Chin, mengumumkan penambahan Sans Aesthetic Wellness, yang memfokuskan kepada estetika dan "keindahan kesihatan".  Beliau berkata selepas pengambilalihan itu, X-Beauty & Aesthetic secara rasmi akan dinamakan semula sebagai Sans Aesthetic Wellness dan juga akan mengambil alih enam cawangannya di Kota Damansara, Sri Petaling, Cheras, Puchong, Nusa Bestari, Skudai.  Urusan pemindahan telah dibuat untuk pelanggan Uptown Damansara dipindahkan ke cawangan Kota Damansara untuk rawatan.

Bagi ahli X-Beauty & Aesthetic sebelum ini, pengasas kumpulan itu juga berjanji kepada semua bekas ahli bahawa Sans Aesthetic Wellness akan terus memenuhi perkhidmatan yang berterusan.

Sebagai sebuah syarikat yang bertanggungjawab dari segi sosial, perbadanan itu mesti mengekalkan integriti dan tanggungjawab untuk menjadi penanda aras industri dan memastikan pelanggan selesa.

Dr Tan menggesa pelanggan supaya mempercayai syarikat untuk menyelesaikan peralihan dan memastikan setiap pelanggan berpuas hati. Bagi mereka yang masih menjalani rawatan berterusan dengan X-Beauty & Aesthetic, dia menggalakkan mereka mendaftar di kedainya dengan resit asal mereka untuk perundingan satu lawan satu.


Semasa ucapannya, Dr. Tan menyatakan: "Kami akan berusaha untuk mempromosikan konsep kecantikan dan kesejahteraan untuk menyedarkan orang ramai. Sementara itu, kami akan memberikan francais untuk mencari rakan kongsi perniagaan yang berfikiran sama yang akan menjadi pemegang francais induk kami,  berharap untuk cawangan ke lima lagi kedai.”  

Kumpulan itu juga merancang untuk mengadakan penyenaraian awam dalam tempoh tiga tahun akan datang.

Dato' Jess, Ketua Pegawai Eksekutif X-Beauty & Aesthetic, yang juga wakil penandatangan, berkata syarikat itu menghadapi penstrukturan semula organisasi selepas pertumbuhannya dihentikan dalam tempoh dua tahun lepas kerana kesan wabak itu.

"Saya yakin bahawa Sans Therapeutics Berhad ialah sebuah kumpulan korporat yang bereputasi dan cemerlang yang boleh menyampaikan produk berkualiti terbaik dan perkhidmatan penuh perhatian kepada pelanggannya," katanya.

Pelanggan juga akan berasa yakin tentang pertumbuhan dan prospek kumpulan.

SANS AESTHETICS WELLNESS


SANS mempunyai lebih 20 pusat naturopati kecantikan kesihatan dan 200 ahli fisioterapi profesional di Malaysia dan Indonesia. SANS telah membantu lebih daripada 100,000 pelanggan menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan, seperti sakit bahu dan leher, insomnia, migrain, kebas anggota badan, lesu, ketidaksuburan, obesiti, bengkak limfa, lemah, kekurangan qi, kehilangan ingatan, dll.


Pada tahun 2014, Sans Wellness secara rasmi dianugerahkan rangkaian penjagaan kesihatan dan pusat terapi semula jadi oleh Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) Malaysia. Pada 2019, jenama itu telah disyorkan oleh Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia, dan ia sangat dipuji oleh ramai pelanggan di semua platform media sosial.

Sans Wellness terkenal dengan penjagaan dalaman dan luaran. Selama bertahun-tahun, ia telah memenangi lebih daripada 20 anugerah perusahaan domestik dan asing, termasuk Anugerah Produk Integriti Asia, Anugerah Perusahaan Antarabangsa ICA, Anugerah Model Perusahaan Xingzhou (kategori perkhidmatan dan produk), Anugerah Jenama Terkenal Malaysia dan Anugerah Perusahaan Cemerlang ASEAN.
Kepakaran SANS adalah:

✅ Perintis dalam Produk-Produk Kesejahteraan di Malaysia
✅ Rawatan Bersesuaian untuk Kebimbangan Kulit Anda
✅  Produk Peribadi untuk Penjagaan Semasa Di Rumah
✅ Rawatan Holistik untuk Kulit dan Jiwa
✅ Therapists Berpengalaman dan Terlatih
✅ Bilik Peribadi untuk Relaksasi Sepenuhnya


PELANCARAN PRODUK PENJAGAAN KULIT THELAB SERIES


Sans Aesthetic Wellness juga telah melancarkan satu set baharu produk penjagaan kulit sehenti yang diperibadikan theLAB SERIES. Produk penjagaan kulit theLAB SERIES terdiri daripada bahan-bahan semula jadi, dibangunkan oleh pengeluaran profesional penyelesaian penjagaan kulit yang diperibadikan dan pasukan penyelidikan dan pembangunan selama lebih daripada 30 tahun, ia adalah penyelesaian terbaik untuk memperbaiki masalah kulit pelanggan, supaya pelanggan dapat dengan mudah dan penjagaan kulit gembira, tetapi juga boleh mempunyai kulit yang sihat dan cantik.

BAKAL BUKA LAGI 5 CAWANGAN


SANS juga merancang untuk mencari rakan kongsi perniagaan menerusi sistem francais untuk mengembangkan lagi rangkaian perniagaan ini di mana kami merancang untuk membuka lima lagi cawangan kedai pada tahun 2023. Syarikat juga merancang untuk mengadakan penyenaraian awam dalam tempoh tiga tahun akan datang.

PEMBANGUMAN TEKNOLOGI SEL STEM


Masyarakat moden memberi perhatian kepada kesihatan dan kehidupan yang sihat. "Kesihatan dan Kecantikan" adalah konsep menggabungkan kesihatan dan kecantikan, dan visi saya adalah untuk membawa manfaat "Kesihatan dan Kecantikan" kepada setiap keluarga. 

Seperti yang kita sedia maklum, teknologi sel stem adalah terapi penjagaan kesihatan yang paling canggih.Sel stem boleh membantu dalam anti-penuaan, anti-pengoksidaan, anti-kanser dan pencegahan penyakit. 

Oleh itu, Kumpulan akan berusaha sedaya upaya untuk menceburi bidang sel stem, dan akan menyenaraikan penjagaan kesihatan sel stem dan terapi pencegahan anti-penuaan sebagai salah satu perkhidmatan promosi utama.

MENGENAI DR. TAN SAN CHIN 陈善君博士 , GRACE• Founder and CEO of Sans Therapeutics Berhad
• Founder of Sans Wellness
• Founder of Carelife International Foundation
• Member of Worldwide Consumer Association, WCA
• Founder of Auraqua
• Founder of SoulGood
• Founder of Genkilogy
• Malaysia Golden Entrepreneur Award
• Asia Honesty Entrepreneur Award
• JCI Creative Young Entrepreneur Award
• PhD in Business Administration
• Reiki Master
• Deputy Speaker of National Consumer Action Association - Negeri Sembilan
• President of International Certified Therapeutic Institute
• Vice-President of International Sans Therapeutic Club

CAWANGAN SANS AESTHETICS WELLNESS

Sri Petaling
No.2,Jalan Radin Bagus 3, Bandar Sri Petaling, 57000 Kuala Lumpur. | 010-811 8111

Kota Damansara
No.32-1, Jalan PJU 5/16, Dataran Sunway Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya,Selangor. | 011-1882 2282

IOI Boulevard Puchong
B-GF-3A,Block B, Ground Floor, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya, 47170 Puchong, Selangor. | 011-1888 2822 

Cheras Balakong 
No.188-G & 1, Jalan Dataran Cheras 9, Dataran Perniagaan Cheras Belakong, 43200 Belakong, Selangor. | 011-1882 8822

Taman Nusa Bestari Jaya
No 2, Jalan Bestari 4/5,Taman Nusa Bestari, 81300, Skudai, Johor | 010- 511 1000

MENGENAI KUMPULAN SANS THERAPEUTICS BERHAD


Sans Therapeutics Berhad (STB) ialah salah satu penyedia penjagaan kesihatan kesihatan terkemuka dan komited untuk meningkatkan kualiti kehidupan manusia dengan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan mereka yang menjalani gaya hidup sibuk dan tertekan.

Syarikat ini diasaskan bersama oleh Dr Grace Tan San Chin, Dr Jeh Shyan Wong dan Dr Go Kiam Seng pada Februari 2018.

Konsep kesejahteraan kesihatan telah ditubuhkan pada awal tahun 2000. Signature terapi Sans Wellness telah mendapat pengiktirafan di kalangan wanita dan telah menjadi terapi pilihan selama 23 tahun. Ia telah membantu ramai orang mencergaskan badan mereka, meningkatkan tahap tenaga dan juga memperbaiki keadaan dan daya tahan kulit.

Oleh itu, STB mula memasukkan rangkaian produk berkualiti lain dalam penawaran produk SANS untuk menjadikan perkhidmatan penjagaan kesihatan mereka lebih komprehensif dan berterusan.

Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !