SAMSUNG SMARTTHINGS STATION DIPERKENALKAN DI CES 2023, KINI RUMAH PINTAR BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA

SAMSUNG SMARTTHINGS STATION DIPERKENALKAN DI CES 2023, KINI RUMAH PINTAR BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA

Ruby
10
SAMSUNG SMARTTHINGS STATION DIPERKENALKAN DI CES 2023, KINI RUMAH PINTAR BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUA | Assalammualaikum semua! Tahniah Ruby ucapkan kepada Samsung. Inovasi demi inovasi telah mereka cipta agar memudahkan kehidupan seharian kita yang sibuk dengan urusan masing-masing. Apabila ada peranti yang memudahkan kita semasa di rumah atau di luar rumah. Ia pasti memberi kualiti kehidupan yang diimpikan.

Sebagai pengguna Samsung, Ruby berbangga dengan pencapaian ini. Ia bukan untuk golongan khas sahaja, mereka mencipta teknologi untuk kita semua. Keselesaan dan kebersihan rumah boleh dicapai oleh kita semua walau kediaman kita berbeza saiz dan jenis. 

Ruby yang menetap di rumah pangsapuri sangat enjoy menikmati teknologi SmartThings. Melalui aplikasi sahaja boleh mengendali peranti di rumah. Siap ada notifikasi sedang mengguna mesin basuh, telah selesai atau ingin tukar fungsi lain. Best kan? Bayangkan kalau ada Samsung SmartThings Station. Daebakk!

SAMSUNG SMARTTHINGS STATION DIPERKENALKAN DI CES 2023, KINI RUMAH PINTAR BOLEH DIMILIKI OLEH SEMUAHab rumah pintar baharu yang mudah digunakan ini menawarkan kawalan mudah dan kebolehoperasian berbilang peranti yang disambungkan. Samsung Electronics Co., Ltd. baru-baru ini mengumumkan SmartThings Station, hab rumah pintar yang mudah digunakan, mampu milik dan pad pengecasan pantas.

Memandangkan pasaran rumah pintar terus berkembang, pengguna memerlukan cara yang mudah, saling kendali dan boleh dipercayai untuk menyambungkan bilangan peranti yang lebih ketara. SmartThings Station menawarkan persediaan pantas dan keserasian dengan rangkaian produk rumah pintar termasuk peranti Matter, dengan kesederhanaan yang diharapkan pengguna daripada Samsung. 


Dengan SmartThings Station, pengguna boleh mengautomasikan pelbagai aspek persekitaran rumah mereka, menetapkan rutin yang menambah keselesaan pada hari mereka dan membantu mengurangkan sisa tenaga seperti mematikan lampu dan peralatan dengan mudah.


“Memiliki rumah yang lebih pintar tidak sepatutnya rumit atau mahal. Jadi kami mahu mencipta SmartThings Station sebagai hab rumah pintar yang ringkas, boleh dipercayai dan boleh dikembangkan,” kata Jaeyeon Jung, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua SmartThings, Pusat Platform Peranti di Samsung Electronics

“Bilangan peranti dalam rumah yang disambungkan terus berkembang, terutamanya berdasarkan pelancaran standard Matter baru-baru ini. Kami berbangga untuk memainkan peranan dalam menjadikannya lebih mudah untuk menerima teknologi yang menarik ini."


KEDIAMAN LEBIH PINTAR DENGAN USAHA MINIMUM


Samsung SmartThings Station mudah disediakan. Apabila pengguna menghidupkan peranti untuk kali pertama, mesej akan muncul pada telefon pintar Samsung Galaxy pengguna untuk membantu membimbing pengguna melalui proses sambungan dengan lancar. Pengguna juga boleh memilih pilihan untuk memasang peranti dengan cekap dengan imbasan mudah kod QR dengan kamera telefon pintar.


SECARA INTUITIF MENYESUAIKAN DIRI DENGAN RUTIN HARIAN PENGGUNA


Hab rumah pintar membantu berbilang peranti, termasuk termostat, pencahayaan dan soket kuasa, bersambung dengan lancar dengan peranti lain yang disambungkan ke pelayan rumah pintar, supaya semuanya berfungsi bersama-sama untuk mewujudkan persekitaran yang harmoni. 

SmartThings Station memudahkan untuk mengautomasikan rutin pratetap yang dibuat melalui aplikasi mudah alih SmartThings, tanpa memerlukan pengguna mengawal peranti individu secara manual.

Dengan menekan Smart Button pada SmartThings Station, pengguna boleh mengaktifkan rutin yang dibuat pada apl SmartThings mereka. Contohnya, apabila tiba masa untuk tidur, ketik pantas boleh mencetuskan rutin untuk tidur - yang boleh mematikan lampu, menutup bidai dan menurunkan suhu. 


Anda boleh menonton filem dengan menghidupkan TV dan meredupkan lampu. Apabila meninggalkan rumah, SmartThings Station boleh mematikan soket kuasa dan peralatan yang tidak digunakan untuk menjimatkan tenaga, dan mengaktifkan sistem keselamatan. Pengguna juga mungkin mahukan rutin permainan, yang boleh mengaktifkan tetapan TV dan pencahayaan tertentu serta menghidupkan mod 'Jangan Ganggu'.


Pengguna boleh mencetuskan sehingga tiga rutin berbeza hanya dengan menekan Smart Button, dengan pengaktifan tekan pendek, tekan lama atau tekan dua kali. Rutin juga boleh diaktifkan melalui aplikasi SmartThings, sama ada orang ramai di rumah atau di luar rumah.

CARI DAN URUS PERANTI ANDA DI SEKITAR KEDIAMAN DENGAN LEBIH CEKAP


SmartThings Station juga disepadukan dengan Samsung SmartThings Find, perkhidmatan penjejakan aset yang berkembang pesat. Ia membantu pengguna mencari peranti yang salah letak – menekan dua kali Smart Button boleh membunyikan telefon berdekatan anda menjadikannya lebih mudah dicari.

Berkhidmat sebagai pengimbas peranti yang sentiasa berada di rumah, SmartThings Station membantu pengguna Samsung Galaxy menjejaki lokasi peranti berdaftar mereka – daripada telefon pintar, tablet, jam tangan dan fon telinga kepada barangan peribadi seperti kunci atau dompet yang mempunyai peranti Galaxy SmartTag atau SmartTag+ dilampirkan. 

Dengan mengimbas peranti secara rutin, SmartThings Station akan memberitahu pengguna lokasi peranti pintar atau teg yang disambungkan di sekeliling rumah, dan berkongsi makluman pada telefon pintar pengguna apabila teg atau peranti meninggalkan atau pulang ke rumah.

PAD PENGECASAN PANTAS YANG SESUAI DENGAN SEMPURNA DALAM SMART HOME 


SmartThings Station juga merupakan pad pengecasan berkuasa yang menyokong pengecasan tanpa wayar sehingga 15W. Pengecasan pantas ialah tambahan yang bijak pada hab Smart Home kerana ia berfungsi dengan baik dengan irama kehidupan. Pengguna boleh memilih untuk menerima makluman apabila pengecasan selesai, supaya mereka boleh menyambung mainan dari tempat mereka berhenti atau bertukar untuk mengecas peranti lain.


Catat Ulasan

10Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

 1. Bestnya jika boleh lengkapkan rumah dengan kelengkapan pintar sebegini kan. DIpermudahkan semua kan

  BalasPadam
 2. this is literally smart house at your finger tips! it's amazing how one application can take control over the entire home ecosystem, can't wait to learn more about this and perhaps try it too!

  BalasPadam
 3. yay! smart home ni one of the thing yg kami nak pasang kat rumah baru nanti. boleh try tengok yg samsung punya.

  BalasPadam
 4. wah! hebatnya samsung! semakin inovatif dan sentiasa berkembang untuk penuhi keperluan dan penggunaan pelanggan mereka :)

  BalasPadam
 5. wah! hebatnya samsung! semakin inovatif dan sentiasa berkembang untuk penuhi keperluan dan penggunaan pelanggan mereka :)

  BalasPadam
 6. wah kediaman pintar.. kediaman masa akan datang. samsung antara jenama yg mmg bergerak ke hadapan dr segi inovasi. mmg terbaik

  BalasPadam
 7. Wowo ...bestnya to have a Samsung smart home with this innovation for all Samsung users. I wish to have for my work office tioy. Cheers Siennylovesdrawing

  BalasPadam
 8. Good to know about this Samsung SmartThing Station, boleh la go for this on next house reno and make living smarter with this... senang kan control by button jer... this is absolutely brilliant...

  BalasPadam
 9. wow canggihnya. Kena start kumpul barang2 rumah jenama samsung nanti mudah nak sync dalam alat smart thing station ni. Syok yer kalau ada sendiri ni nanti..

  BalasPadam
 10. Bagusnya teknologi terkini dari Samsung ini. Rasa macam nak promote kat boss suruh pasang kat opis.. Nampak lagi mudah dan simple..

  BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !