SUNGEI WANG PLAZA VILLA DE GOLD ESTONIAN CHRISTMAS

SUNGEI WANG PLAZA VILLA DE GOLD ESTONIAN CHRISTMAS | Sungei Wang Plaza kembali dengan bersemangat kerana mereka bersiap sedia untuk sambutan Krismas “Villa de Gold” tahun ini dengan menikmati semua detik-detik terpesona melalui dekorasi Estonian Christmas yang tulen, aktiviti perayaan, bengkel dan pelbagai tawaran membeli-belah bermula dari sekarang hingga 2 Januari 2022 dengan kerjasama Konsulat Kehormat Estonia di Malaysia dan Shopee.


SUNGEI WANG PLAZA VILLA DE GOLD ESTONIAN CHRISTMAS


Bertemakan 'Villa de Gold', perayaan Krismas Sungei Wang Plaza menampilkan keajaiban dan kemeriahan bandar Estonian Christmas di Pintu Masuk Utama yang menampilkan pokok Krismas keemasan 20 kaki yang menakjubkan dengan rangkaian lampu berjuntai yang berkelip-kelip, kepingan salji emas yang menyala dan bintang-bintang untuk  mengalu-alukan kehadiran pelanggan dengan kecemerlangan berkilauan.  

Mengembara ke rumah Estonian Christmas bersalji yang dikelilingi oleh beruang kutub, gunung salji, lilin dan poinsettia;  pusat membeli-belah Sungei Wang Plaza pasti akan membawa pengalaman membei-belah yang serupa dengan rumah yang selesa dan semangat yang menggembirakan pada musim Krismas.

Pelancaran telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia Kol Dato' Harbans Singh, Konsul Kehormat Estonia di Malaysia dan diiringi oleh En. Carter Lim, Bendahari Sungei Wang Plaza Management Corporation, Cik Yuen May Chee, Pengurus Hartanah / Pengarah Knight Frank Malaysia dan  Encik Joseph Teo, Pengurus Pusat Plaza Sungei Wang.

“Musim Krismas adalah salah satu masa paling penting dalam setahun di Estonia, sejak perayaan pagan purba yang berlaku sekitar solstis musim sejuk.  Kami gembira dapat bekerjasama dengan Sungei Wang Plaza buat pertama kalinya untuk berpeluang memperjuangkan keindahan Estonia melalui pengalaman Krismas yang unik di Sungei Wang Plaza,” kata Yang Berbahagia Kol Dato’ Harbans Singh.


Sempena musim perayaan ini, Sungei Wang Plaza meraikan Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Mary di mana mereka menikmati sambutan perayaan Krismas termasuk bengkel kreatif Krismas, lawatan di MinNature Malaysia serta penyampaian hadiah Krismas oleh En. Joseph Teo, Pengurus Pusat Plaza Sungei Wang.

“Kami amat berbesar hati untuk menganjurkan Sambutan Krismas tahun ini bersama-sama dengan Konsulat Kehormat Estonia di Malaysia dan Shopee dan meraikan semangat Krismas bersama kanak-kanak yang kurang bernasib baik.  Kami berharap dapat membawa kemeriahan Krismas untuk menggembirakan semua orang melalui suasana musim ini selepas mengalami tempoh kemelesetan ekonomi yang panjang,” kata Encik Joseph Teo, Pengurus Pusat Sungei Wang Plaza.


Sementara itu, Kenneth Soh, Pengurus Kanan (Pemasaran) di Shopee Malaysia) berkata, "Kami gembira dapat bekerjasama dengan Sungei Wang Plaza untuk menambahkan lagi kemeriahan dengan menghidupkan permainan Shopee Claw kesayangan kami dan kegemaran ramai.

Banyak hadiah menarik untuk dimenangi, kami berharap permainan Shopee Claw dapat memberikan sedikit keceriaan perayaan yang diperlukan pada musim akhir tahun ini, bertepatan dengan pesta beli-belah Jualan Hari Lahir 12.12. Di sini saya mengucapkan selamat menyambut Krismas dan Selamat Bercuti kepada Sungei Wang Plaza dan semua orang  .”

SNOWFALL


Sambil anda menerokai hiasan perayaan, datang dan sertai kami untuk pengalaman salji sekali dalam seumur hidup di bandar Estonia yang akan diadakan di Pintu Masuk Utama setiap hujung minggu pada pukul 6 petang dan 8 malam.

PENEBUSAN


Tebus Baucar Tunai RM10 apabila anda membelanjakan sekurang-kurangnya RM88 dalam satu resit.  T&C dikenakan.  Sementara stok masih ada.

SHOPEE CLAW


Mesin Cakar Shopee pertama kali hadir ke HIDUP!  Mulai 1 Disember 2021 hingga 2 Januari 2022, berpeluang membawa pulang hadiah menarik bernilai RM45,000!  Dapatkan peluang tambahan melalui Halaman Ganjaran Syiling Harian Shopee!  T&C dikenakan.  Sementara stok masih ada.

AKTIVITI PESTA


Bagi meningkatkan lagi pengalaman membeli-belah di Sungei Wang Plaza, beberapa siri aktiviti juga akan diadakan sepanjang tempoh sambutan.

(A) Sorotan Hujung Minggu


Christmas Carols – 5, 11, 12, 18 & 19 Dis 2021 @ Pintu Masuk Utama

Santa Claus Meet & Greet - 5, 11, 12, 18 & 19 Dis 2021 @ Pintu Masuk Utama

Bengkel Kreatif – 5, 11 & 12 Dis 2021 @ Tingkat Bawah, [email protected] Wang

Nota: Terhad kepada 10 pax setiap bengkel.  Untuk mendaftar, sila hantar butiran penyertaan melalui mesej Facebook ke Plaza Sungei Wang.


(B) Istimewa Krismas @ 25 Disember 2021Karikatur - Pintu Masuk Utama @ 1pm-4pm
Persembahan Boneka Komedi – Pintu Masuk Utama @ 2pm-4pm
Santa Claus Meet & Greet – Pintu Masuk Utama @ 3pm
Stilt Walker – Pintu Masuk Utama @ 5pm
Carolling – Pintu Masuk Utama @ 6pm

TAWARAN MEMBELI-BELAH


Musim cuti ini, pelbagai tawaran beli-belah akan datang di bawah satu bumbung.  Mulakan membeli-belah percutian anda dengan tawaran terbaik ini daripada pelbagai jenis barangan di Sungei Wang Plaza dan bersiap sedia untuk tahun baharu!

(A) Bazar Krismas


Lihat dewan pasar kami yang terletak di Sungei Wang Walk (Pintu Masuk Utama) dan Gelanggang Tengah, dengan pelbagai barangan Krismas.

(B) 12.12 Super Deals


Tawaran terbaik dan mengejutkan di bandar telah kembali!  Dari 10 hingga 12 Disember 2021, lebih daripada 50 tawaran hebat daripada Riadah, Hiburan, Kecantikan, Digital, F&B dan banyak lagi untuk anda dapatkan!

(C) Weekend On Street


Lihat pakaian jalanan di Weekend On Street, Street Culture Festival dari 3 hingga 5 Disember 2021 di LG Floor, [email protected] Wang.

(D) Collectors Market


Memanggil semua peminat mainan untuk berkumpul di Sungei Wang Collectors Market dari 18 hingga 19 Disember 2021 di LG, [email protected] Wang.  Memburu mainan yang anda idamkan!

(E) Bundle Expo


Beli-belah dan berhibur semasa anda melawat di Sungei Wang Plaza.  Daripada fesyen kepada F&B, kami membantu anda!  Sertai kami dari 24 hingga 26 Disember 2021 di Aras 4, Sungei Wang Plaza.

Mengenai Sungei Wang Plaza


Sungei Wang Plaza meletakkan dirinya sebagai hab membeli-belah Beauty & Experiential di tengah-tengah Kuala Lumpur dengan repertoir pilihan dalam Optical Services & Products, Boutique Fashion & Fashion Accessories, Hair Salon, Beauty Salon, Manicure & Pedicure, Beauty Products, Athleisure, Entertainment, Digital Lifestyle, Toys & Hobbies, Art & Craft dan Specialty Stores.  

Pusat beli-belah ini mempunyai keluasan lantai runcit agregat kira-kira 800,000 kaki persegi dan penyewa utama termasuk Pasar Raya Giant, [email protected] Wang, Blastacars, Camp5, Daiso dan MR. DIY. 

Sungei Wang Plaza telah menerima banyak anugerah tempatan dan antarabangsa, termasuk Kuala Lumpur Mayor’s Tourism Awards 2011 Award for Excellence in Shopping Mall Category dan FIABCI Prix d'Excellence under the Special Award (Retail Properties Category) in 1996.

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

أحدث أقدم