Pengalaman Pembikinan Video Galaxy Buds2 Bersama Charli XCX Dan Rahsia Di Sebalik Fine-tuned Equalizer

Pengalaman Pembikinan Video Galaxy Buds2 Bersama Charli XCX Dan Rahsia Di Sebalik Fine-tuned Equalizer

Bunyi adalah pilihan peribadi, yang bermaksud bahawa walaupun pengalaman mendengar lagu yang sama dapat memberikan kepuasan kepada orang yang berbeza-beza. Walaupun tujuannya adalah untuk mencerminkan ketepatan sesuatu melodi, fitur equalizer akan menyesuaikan frekuensi dengan pilihan pengguna. Agar ia dapat menghasilkan pengalaman mendengar dengan lebih hebat.

Tahun ini, Samsung melancarkan Galaxy Buds2, yang dilengkapi dengan kemampuan prestasi yang optimum selain ringkas dan ringan.  Penyesuaian equalizer dalam Galaxy Buds2 dilakukan dengan kerjasama pemuzik terkenal Charli XCX untuk memastikan ia memberi pelbagai pilihan suara yang benar-benar halus.


Pengalaman Pembikinan Video Galaxy Buds2 Bersama Charli XCX Dan Rahsia Di Sebalik Fine-tuned Equalizer


Bilik berita Samsung bertemu dengan pemaju Galaxy Buds2 untuk mengetahui tentang kerjasama mereka dengan Charli XCX dan melodi menarik yang disesuaikan dengan earbud terbaru Samsung.

Keaslian Bunyi - Mesej Dari Galaxy Buds2 Kepada Pengguna


Dari kiri, Byungmin Lee, Kihun Kim, Yunjin Ham, dan Saejin Cha, pemaju dan pemasar untuk Galaxy Buds2 dari Samsung’s Mobile Communications Business.

Samsung telah menetapkan standard baru untuk prestasi earbud tanpa wayar canggih dengan pelancaran setiap produk baru dalam siri Galaxy Buds. Ia juga berusaha untuk memberikan spesifikasi canggih lain yang khas untuk earbud yang hebat. Berkat usaha ini, siri Galaxy Buds telah menerima ulasan kualiti suara yang hebat dari peminat audio.

"Selain dirancang untuk memberikan kualiti suara yang sangat baik secara tetapan biasa, Galaxy Buds2 juga dirancang dengan cermat agar sesuai dengan pilihan pengguna yang bervariasi," kata Kihun Kim. 

"Kami mahu orang semakin luas mendapat manfaat daripada kelebihan tersebut."

Yunjin Ham dari Kumpulan Pemasaran Digital di Samsung’s Mobile Communications Business

Pembangun Galaxy Buds2 bekerjasama dengan artis terkenal, Charli XCX, yang terkenal dengan kehebatan muziknya dan aktif di media sosial menjadikannya calon yang ideal untuk projek ini. 

"Kami ingin membawa pemuzik yang benar-benar terhubung dengan orang ramai," kata Yunjin Ham. "Kami juga berpendapat bahawa Charli XCX yang bergaya dan kreatif sangat sesuai dengan Galaxy Buds2."

Secara amnya, pakar mengkaji produk selepas pelancarannya. Namun kali ini, para pembangun berunding dengan artis dari peringkat pembangunan.

 

"Kami meminta selebriti untuk mencuba Galaxy Buds2 pada tahap awal dan kemudian bekerjasama dengannya untuk memperbaiki produk sedemikian rupa sehingga mereka akan melakukan muzik yang mereka mainkan dengan adil," jelas Saejin Cha.

Kerjasama Dengan Charli XCX Untuk Menyempurnakan ‘Bass Boost’ Dan Fine-Tuned Equalizer


Kihun Kim dari Kumpulan Audio; Samsung Electronics’ Mobile Communications Business

Orang ramai mempunyai keutamaan mereka sendiri ketika mendengar muzik, ada yang lebih suka treble yang tajam dan yang lain lebih mengutamakan bass yang hebat. Oleh itu, ciri equalizer membawa pengalaman mendengar yang lebih menggembirakan kepada pengguna dengan membenarkan mereka memilih bahagian suara kegemaran mereka.

Galaxy Buds2 menyediakan enam mod penyamaan -  ‘Normal’ (yang memberikan kesan yang hampir dengan suara asli), ‘Bass boost’, ‘Soft’, ‘Dynamic’, ‘Clear’ dan ‘Treble boost’. Mod peningkatan bass, khususnya, dioptimumkan melalui kerjasama dengan Charli XCX. "Charlie XCX sangat berpuas hati dengan Galaxy Buds2," kata Kihun Kim. 

"Dia mengatakan bahawa dia sangat menyukai suara yang kuat dari mod penguat Bass, tetapi alangkah baiknya jika setiap suara dapat dibezakan dengan lebih jelas. Kami mengambil maklum balasnya dan menyempurnakan equalizer sehingga suara Charli XCX menonjol dan dilengkapi dengan bass yang hebat."

Charli XCX memakai Galaxy Buds2 sambil merakam video muzik untuk lagu barunya 'Good Ones'.

Baru-baru ini, Samsung dan Charli XCX telah meneruskan kerjasama mereka dari jauh. Charli XCX juga memberikan idea mengenai warna dan reka bentuk earbud, dan telah menyarankan agar dia ingin memakai Galaxy Buds2 dalam video musik barunya, yang akan dilancarkan pada 2 September. 

"Bass dan vokal memukau di Charli XCX's lagu baru 'Good Ones', "kata Yunjin Ham. "Saya ingin mengesyorkan agar pengguna mengaktifkan mod peningkatan Galaxy Buds2 Base ketika mendengar lagu ini."

Pembangun telah berkongsi petua equalizer lain untuk membantu pengguna memperkayakan pengalaman mendengar mereka. Mereka mengesyorkan agar pengguna menggunakan mod Normal ketika mendengarkan kebanyakan jenis musik, termasuk lagu-lagu pop, dan mereka menggunakan mod peningkatan Treble ketika mereka ingin menonjolkan suara penyanyi. Apabila pengguna mendengarkan muzik atau ingin memusatkan perhatian pada satu instrumen selama solo, mereka harus mencuba mod Hapus, sementara mod Dinamik disarankan untuk muzik orkestra.

"Bunyi adalah selera setiap individu," kata Kihun Kim. "Jadi, dari menetapkan tetapan biasa untuk mod mana yang harus didengarkan pengguna, lebih baik membiarkan pengguna memilih mod kegemaran mereka. Adalah idea yang baik bagi pengguna untuk mendengar pelbagai lagu dalam satu mod untuk mengetahui lagu mana yang mereka sukai juga. "

Rahsia Kualiti Suara Luar Biasa: Harman Target dan Pembesar Suara 2 Hala


Peranan asas earbud adalah menyampaikan audio sedekat mungkin dengan suara asli yang mereka mainkan. Untuk siri Galaxy Buds, syarikat audio terbesar di dunia Harman International menetapkan standard sejauh kualiti suara dengan sasaran Harman dalam telinga. Matlamat sasaran Harman adalah memberikan kualiti yang setara dengan apa yang akan disampaikan oleh pembesar suara kelas atas dalam persekitaran pendengaran yang ideal.

"Sasaran Harman adalah hasil penelitian yang dilakukan dalam jangka waktu yang panjang untuk mencari spektrum suara yang ideal untuk pengguna," jelas Kihun Kim. "Galaxy Buds2 memberikan pengalaman mendengarkan sistem audio Hi-Fi dalam bentuk earbud."

Byungmin Lee dari Advanced TWS Lab di Samsung Electronics’ Mobile Communications Business

Pemacu 2 arah di Galaxy Buds2 membolehkan mereka memberikan suara yang sangat seimbang - dari bass dinamik hingga treble yang jelas. Para pembangun hadir dengan pemacu 2-arah ringkas untuk mengekalkan prestasi pemandu dan juga menjadikan penyelesaiannya cukup kecil untuk dimasukkan ke earbud padat.

"Biasanya, anda memerlukan pemandu yang hebat untuk prestasi yang sangat baik," kata Byungmin Lee. "Tetapi kami dapat mempertahankan prestasi hanya menggunakan komponen kecil, tetapi juga mencapai keseimbangan antara reka bentuk dan fungsi."


Selain memberikan kualiti suara yang halus, ini juga menjadikan suara video lebih jelas. Para pembangun juga memeriksa seberapa baik isi kandungan buku audio yang disampaikan oleh Galaxy Buds2, dengan Byungmin Lee memberikan beberapa petua berguna. 

"Adalah idea yang baik untuk menggunakan mod peningkatan Treble ketika mendengarkan kandungan yang terutama terdiri dari berbicara, seperti TV dan rancangan pelbagai, dan video YouTube," kata Lee. "Untuk media yang terdiri dari suara efek khas, seperti ASMR, pengguna harus menggunakan mod Clear atau Dynamic untuk meningkatkan pengalaman mereka."


Nikmati Bunyi Hebat Untuk Lebih Lama Dengan Keselesaan Dan Kesinambungan Yang Luar Biasa.Saejin Cha dari Wearable Product Planning Group di Samsung Electronics’ Mobile Communications Business

Fakta bahawa pengguna sering memakai earbud tanpa wayar untuk jangka masa yang panjang bermakna keselesaan adalah perkara yang sangat penting. Oleh itu, para pembangun telah berusaha untuk menjadikan earbud Galaxy Buds2 ringan dan senyaman mungkin sehingga pengguna tidak akan mengalami sebarang ketidakselesaan, walaupun memakai earbud untuk jangka masa yang panjang. 

"Fitur 'Galaxy Earbud Fit Test' baru-baru ini ditambahkan ke aplikasi Galaxy Wearable," lapor Saejin Cha. "Ini memungkinkan pengguna untuk memeriksa sama ada mereka memakai earbud mereka dengan betul atau tidak."

Dengan kekerapan perjumpaan dalam talian dan kuliah dalam talian yang semakin meningkat, prestasi mikrofon juga harus berkembang. Pembangun memanfaatkan pembelajaran mesin untuk menghilangkan bunyi statik dan membolehkan mikrofon menyampaikan suara pengguna dengan lebih jelas. Connectivity telah ditingkatkan di Galaxy Buds2 juga, dengan earbud yang serasi dengan semua jenis peranti, termasuk telefon pintar, PC dan tablet.


Rekaan Galaxy Buds2 juga direka padat tanpa menjejaskan prestasi mereka. Dengan memberikan sejumlah mod equalizer yang disempurnakan, earbud ini disiapkan untuk menaikkan bar sejauh pengalaman mendengar yang luar biasa. Mengenai aspirasinya mengenai Galaxy Buds2, Yunjin Ham berkata, "Kami akan terus bekerja keras untuk menjadikan Galaxy Buds sebagai standard penyampaian bunyi di kalangan selebriti yang mencipta muzik."

Selebriti dan kolaborator global Charli XCX juga telah berkongsi pendapat bagaimana Galaxy Buds2 membolehkan pengguna menyesuaikan tetapan audio mereka sendiri dan semakin menggemari muzik walau didengari berulang kali.

Untuk maklumat lanjut mengenai kerjasama dengan Samsung, lihat temu ramah di sini: 


Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Galaxy Buds2, sila lawati:

Catat Ulasan

0 Ulasan