Samsung Electronics Dinobatkan Sebagai Jenama Teratas Di Asia Untuk Tahun Kesepuluh Berturut-Turut

Samsung Electronics Dinobatkan Sebagai Jenama Teratas Di Asia Untuk Tahun Kesepuluh Berturut-Turut

Samsung Electronics Dinobatkan Sebagai Jenama Teratas Di Asia Untuk Tahun Kesepuluh Berturut-Turut. | Assalammualaikum semua! Berita gembira buat anda pengguna Samsung. Pastinya berita tentang jenama ini memberikan anda satu perasaan bangga dan akan terus menyokong jenama Samsung. Jenama yang sentiasa tampil dengan sesuatu yang baru serta bersesuaian dengan semua lapisan masyarakat. Tahniah Samsung kerana terus berada di carta dunia. 

Samsung Electronics Dinobatkan Sebagai Jenama Teratas Di Asia Untuk Tahun Kesepuluh Berturut-Turut.

Samsung Electronics Co., Ltd, telah dinobatkan sebagai jenama nombor satu dalam kajian Campaign Asia-Pacific dan NielsenIQ 'Asia's Top 1000 Brands 2021'. Ini adalah tahun ke-10 berturut-turut di mana Samsung telah dipilih oleh pengguna di rantau ini sebagai jenama teratas mereka dalam penyelidikan tahunan yang dilakukan di 14 pasaran di Asia-Pasifik.
 
Asia's Top 1000 Brands 2021 adalah tinjauan pendapat pengguna yang mengukur kuantiti pilihan jenama dalam 15 kategori produk / perkhidmatan. Jenama yang muncul dalam senarai adalah mereka yang telah berjaya memperoleh pemikiran positif sebagai yang paling dipercayai dan disukai oleh pengguna. 

Terutama, Samsung menduduki tempat tertinggi dalam 15 kategori produk dalam Asia's Top 1000 Brands 2021 tahun ini, meningkat sejak dari 12 tahun lalu, dan merupakan jenama teratas dalam produk TV, peralatan pembersih dan teknologi rumah pintar. 

Klik di sini untuk membaca lebih lanjut mengenai Asia's Top 1000 Brands 2021.

Metodologi Kajian

Asia's Top 1000 Brands 2021 mengumpulkan data dari tinjauan dalam talian yang dikembangkan oleh Campaign Asia-Pasifik dan penyedia maklumat dan pandangan global NielsenIQ. Tinjauan dilakukan antara 12 dan 30 April 2021.

Kajian ini meneroka sikap pengguna di 14 pasar: Australia, China, Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Malaysia, New Zealand, Filipina, Singapura, Korea Selatan, Taiwan, Thailand dan Vietnam.
 
Penyelidikan bergantung pada sejumlah 400 responden di setiap pasaran. Di Jepun, India dan China, peserta masing-masing berjumlah 800, 1200 dan 1600 dan perbezaan pasaran ini telah diterapkan pada pemberat keseluruhan Asia's Top 1000 Brands 2021. Untuk mewakili populasi pasaran, kuota tinjauan mensasarkan umur, jantina dan pendapatan isi rumah bulanan.

Kajian ini merangkumi 15 kategori utama: alkohol; pakaian dan aksesori; automotif; minuman; elektronik pengguna; penghantaran; perkhidmatan kewangan; makanan; peralatan rumah; penjagaan rumah tangga dan peribadi; media dan telekomunikasi; restoran; runcit; sukan & hiburan; dan pengangkutan, perjalanan dan percutian. Dalam kategori utama ini terdapat 80 subkategori.

Mengenai Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung memberi inspirasi kepada dunia dan membentuk masa depan dengan idea dan teknologi transformatif. Syarikat ini mentakrifkan semula dunia TV, telefon pintar, peranti yang boleh pakai, tablet, peralatan digital, sistem rangkaian, dan memori, sistem LSI, pengecoran dan penyelesaian LED.

Catat Ulasan

0 Ulasan