Daftar Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2021 Virtual Run

Daftar Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2021 Virtual Run

Ruby
0
Daftar Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2021 Virtual Run. | Assalammualaikum semua! Sedar tidak sedar, Ruby dah lama tidak bersukan. Serius rasa macam tersentak apabila melihat berat badan 85kg. Sejak PKP 18 March 2020, kebanyakan masa di rumah dengan rutin yang sama. Sampai tidak sedar yang makin membesar dengan jayanya. Ruby tersedar apabila lutut asyik sengal-sengal. Pada mulanya, Ruby fikir sebab tak minum susu la kot. Rupa-rupanya, bila timbang. 85kg ko! Kemudian Ramadan 2021 Ruby mula berpuasa sambil kawal pengambilan makanan. Ada la turun ke 78kg. Berat ideal 60kg. Banyaknya nombor nak kena kurangkan lagi. 

Daftar Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2021 Virtual Run


Ruby ingin kembali aktif bersukan semula. Sebab Ruby membesar dengan larian. Masa zaman sekolah join olahraga 100meter pecut dan 4 x 400 pas baton. Kemudian jogging dan 3km sehari sekali memang tak tinggal. Ruby berlari ikut langkah Ruby. Sebab tahu dah meningkat usia. Hahahaha. Jadi, Ruby daftar Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) Virtual Run. PERCUMA jerrr. Ruby pilih kategori 5km sahaja. Sebab walaupun larian ini Virtual Run dan diberi tempoh beberapa hari, korang kena tahu bahawa terma dan syarat adalah perlu selesaikan larian pada masa yang sama. Kalau 5km, habiskan 5km terus pada hari yang sama. Jika anda ambil 10km, Half Marathon dan Full Marathon juga perlu siapkan larian sekali harung. 

Sebenarnya inilah keistimewaan Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM). Ruby teringin nak masuk dari dulu lagi. Tapi ada ketakutan sebab rasa diri tak boleh join marathon event yang super hebat macam ni. 2021 Ruby cuba. Doakan ya Ruby dan suami bersedia untuk Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2021 Virtual Run yang akan bermula pada 20 November - 28 November 2021. Kami akan berlari pada 28 November 2021 bersempena dengan ulang tahun kelahiran suami. Hahaha. Dulu 5km kami selesai dalam 30 minit je tau. Kami nak melakar sejarah itu kembali. InsyaAllah.

Untuk tahun kedua, Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) berlangsung secara maya dan akan diadakan pada 20 - 28 November 2021. Acara larian maya perdana di Malaysia dianjurkan oleh Dirigo Events, dengan Standard Chartered Bank Malaysia kembali sebagai Penaja Rasmi. Larian Maya (VR) ini adalah PERCUMA dan menawarkan 4 kategori. Anda boleh sertai Maraton Penuh, Separuh Maraton, jarak 10km dan 5km. Larian ini terbuka untuk semua lapisan masyarakat dari seluruh dunia boleh mengambil bahagian.


Virtual Run atau larian maya adalah larian yang boleh dilakukan di mana sahaja dalam jangka masa yang ditentukan selagi mereka memberikan bukti jarak yang telah diselesaikan melalui aplikasi atau peranti berasaskan GPS. Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) perdana diadakan tahun lalu ketika pandemil yang sedang berlangsung menjadikan ia mustahil untuk mengadakan acara penyertaan besar-besaran seperti maraton KLSCM tradisional. Acara ini diterima dengan baik dan mendapat lebih daripada 52,000 pendaftaran terdiri daripada pelari tempatan dan antarabangsa.


"Sayang sekali wabak ini belum berjalan lancar, jadi pada masa-masa sukar ini, kami berharap bahawa pementasan Larian Maya kedua kami akan memberi pelari kami sesuatu yang dinanti-nantikan. Adalah mustahak agar kita tetap positif dalam pandangan kita dan melakukan apa yang kita mampu untuk kekal sihat dan menjaga sistem kekebalan tubuh kita dalam tempoh yang sukar ini, ”kata Rainer Biemans, Pengarah Dirigo Events.

 "Kami menyimpan pendaftaran secara percuma kerana kami bersimpati dengan keadaan ekonomi yang dihadapi oleh rakyat Malaysia selama penutupan yang berlanjutan dan kami ingin mendorong sebanyak mungkin orang untuk turut serta," tambah Rainer.


Walaupun tiada hadiah atau penghargaan yang akan diberikan kepada pemenang kategori seperti Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) Virtual Run pertama, hadiah Cabutan Bertuah Grand menanti pemenang bertuah tahun ini, yang terdiri daripada perjalanan berbayar untuk dua orang ke acara maraton antarabangsa di Eropah.

Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) Sejak 2009


Standard Chartered Bank Malaysia, yang telah menjadi penaja utama Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) sejak 2009, kembali menerajui peranan ini untuk acara maya ini. Bank ingin mendorong orang untuk mengekalkan gaya hidup sihat dengan mengambil bahagian dalam acara tersebut.

Abrar A. Anwar, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Standard Chartered Malaysia berkata,

"Kami ingin terus memfasilitasi kecintaan masyarakat kita untuk berlari dan kami berharap komitmen berterusan penajaan kami akan mendorong pelari untuk mengekalkan gaya hidup sihat - mental dan fizikal. Kami mendorong pelari untuk pergi jauh dan mencabar diri mereka untuk memperoleh pencapaian baru dengan menyelesaikan perlumbaan secara maya dan mengikut keselesaan mereka. "

Bank tetap teguh dalam memperjuangkan tanggungjawab sosialnya dan para pelari didorong untuk menyumbang kepada Futuremakers oleh Standard Chartered, inisiatif global yang menangani ketidaksamaan dengan mempromosikan kemasukan ekonomi yang lebih besar di pasaran mereka.

Hadiah & Tawaran Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon (KLSCM) 2021 Virtual Run


Penganjur telah memperkenalkan ciri baru untuk meningkatkan dan menjadikan KLSCM 2021 Virtual Run lebih menarik untuk semua peserta. Ciri-ciri utama adalah:


1. Hadiah Cabutan Bertuah

Pendaftar yang berjaya secara automatik layak menyertai cabutan Grand Lucky Draw Prize iaitu perjalanan berbayar untuk acara maraton antarabangsa di Eropah pada tahun 2022.

2. Berlatih Cabaran Lari

Peserta yang berdaftar secara automatik akan layak untuk mengambil bahagian dalam cabaran ini dari 4 - 31 Oktober 2021. Cabaran ini bertujuan untuk mendorong pelari berlatih secara konsisten ke arah acara yang sebenarnya. Hadiah cabutan bertuah mingguan dengan jarak keseluruhan tertinggi pada akhir tempoh cabaran akan juga disediakan. Untuk cabaran ini, pelari dibenarkan untuk mengambil bahagian secara individu, membuat kumpulan atau menyertai  kelab larian.

3. Tiada Batasan Perisian Penjejakan

Pelari bebas menggunakan mana-mana aplikasi berasaskan GPS atau peranti yang boleh dipakai untuk merakam jarak mereka. Seterusnya menyerahkan hasilnya menggunakan tangkap layar dari peranti mereka atau dengan memuat naik fail GPX atau TCX mereka dari peranti pilihan mereka ke platform KLSCM 2021 Virtual Run.


4. Cabaran Diperingkat Negeri (Untuk Peserta Malaysia Sahaja)

Untuk menambah elemen persaingan dan potensi, pelari juga dapat memilih negeri yang akan diwakili semasa acara. Siapa bakal bergelar juara peringkat negeri? Ruby daftar alamat di Selangor. Ruby secara automatik jadi pelari wakil Selangor. Rasa rindu kampung. Nak wakil negeri Perak. Boleh ke tukar? Hahahaha. 


5. Bingkai Foto Digiral Untuk Anda Muat Naik Di Media Sosial. 

Pelari akan dapat menunjukkan penyertaan mereka di media sosial melalui pelbagai bingkai foto digital dari laman web KLSCM. Bingkai foto "Finisher" hanya akan tersedia untuk mereka telah selesai larian secara sah. 

6. Cenderahati Istimewa.

Untuk memperingati VR, barang dagangan rasmi yang direka secara eksklusif seperti pingat peribadi yang boleh diukir nama pelari, t-shirt larian lengan panjang dan lengan pendek, jaket dan seluar berlari ultra ringan, tuala sukan, topeng muka dan gantungan kunci akan tersedia untuk dibeli semasa pendaftaran. 

Cenderahati rasmi juga tersedia untuk dibeli oleh semua dan tidak terhad kepada peserta yang berdaftar sahaja. Semua barang ini disediakan oleh penaja Pakaian Rasmi - Compressport.

Pendaftaran untuk KLSCM 2021 Virtual Run dibuka dari 3 Ogos hingga 18 November 2021 melalui pautan ini.


Tags

إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !