Rendang Subway Malaysia Sedap! 10,000 Sandwic Disumbangkan Kepada Petugas Barisan Hadapan Dan Sukarelawan

Rendang Malaysia Sedap! 10,000 Sandwic Disumbangkan Kepada Petugas Barisan Hadapan Dan Sukarelawan. | Assalammualaikum semua! Hari Raya AidilAdha bakal menjelma. Sekali Subway punya menu sandwic ada rendang! Nak mengalir air mata tengok menu baru mereka. Menangis juga di depan cawangan Subway AU2. Ruby rindu la rendang masakan mak. Rendang ni diantara menu kegemaran Ruby. Ia adalah penyeri di hari raya, ada kala mak masak masa Ruby dapat keputusan cemerlang peperiksaan di sekolah. Khatam Quran pun dapat rendang tau, rendang ayam atau rendang daging? Dua-dua Ruby suka! Rendang kerang pun Ruby suka. 

Rendang Subway Malaysia Sedap! 10,000 Sandwic Disumbangkan Kepada Petugas Barisan Hadapan Dan Sukarelawan.


Subway berjaya mengalirkan air mata ku. Maka, masuk restoran Subway dan order. Anak-anak Ruby suka sangat Subway Macaroni & Cheese. Kalau pesan makanan, mesti selepas selesai membeli barang. Jadi, Subway yang Ruby pesan akan berada dalam keadaan panas suam ketika sampai di rumah. 

Ruby ada terbaca berita terkini tentang sumbangan Subway dan pelancaran menu baru iaitu Rendang Subs. Tahniah Subway kerana terus memberi sumbangan kepada petugas barisan hadapan dan sukarelawan. Semoga dimurahkan rezeki! Sumbangan lebih bermakna apabila kita menyumbang makanan sedap dan kegemaran kita. Jadi, siapa yang tidak suka Subway kan? Dah la sedap. Lepas tu banyak keluar dalam Drama Korea. Fuhhh tiap kali tonton drama Korea Selatan, nampak Subway, terus scroll Foodpanda. Kahkahkah. 


Sejak Subway ada Macaroni & Cheese, Ruby sangat senang hati semasa membuat pesanan makanan di Subway. Anak Ruby tidak suka makan sayur. Jadi, Ruby dah tidak perlu beli Chicken Teriyaki Subs tanpa sayur dan sos. Hahaha. Maka, boleh enjoy Subway Moments kuuuuu. Hahaha. 

Mengambil inspirasi dari menu terbaru Subway iaitu hidangan unik yang enak dan disukai oleh seluruh rakyat Malaysia dalam pelbagai majlis penting. Rendang Subs adalah sandwic Subway pertama di Malaysia yang menampilkan rasa tempatan yang ikonik dan menggamit memori. Seiring dengan pelancaran menu baru, Subway Malaysia ingin memberi sumbangan kepada petugas barisan hadapan dan sukarelawan. 

10,000 Subway Sandwic Untuk Petugas Barisan Hadapan & Sukarelawan


Ketika negara sedang bertungkus-lumus dengan program imunisasi nasionalnya, Subway Malaysia akan menyumbangkan 10,000 sandwic sebagai tanda penghargaan dan sokongan kepada petugas barisan hadapan dan sukarelawan di pusat vaksinasi dan kuarantin. Mereka telah bekerja keras untuk melindungi rakyat Malaysia.


"Makanan, rendang khususnya, dengan rasa kaya dan aromatik yang tak tertahankan, adalah cinta dalam Bahasa Melayu. Ini adalah cara kita menyapa, kita memelihara dan menunjukkan bahawa kita peduli. Ia juga menunjukkan solidariti baik pada musim perayaan dan ketika dalam kesulitan, "kata Samad Shariff, Pengarah Negara Subway Asia Tenggara, Hong Kong dan Macau.

"Berikutan kejayaan kempen Ramadan tahun lalu di mana kami menyumbang 10,000 Subway sandwic kepada petugas barisan hadapan, para gelandangan dan mereka yang memerlukan, Subway Malaysia sekali lagi mengucapkan terima kasih kepada mereka yang telah berkorban.”tambahnya.

Dengan kesihatan dan keselamatan negara, sumbangan Subway® Malaysia untuk 10,000 sandwic akan memberi makanan yang sihat dan berkhasiat kepada petugas barisan hadapan dan sukarelawan yang berusaha melindungi rakyat. 

Baucar Foodpanda Untuk Dimenangi


Dalam meraikan pelancaran sandwic pertama Subway Malaysia yang menampilkan rasa klasik tempatan, rakyat yang melaksanakan tanggungjawab mereka dengan duduk diam-diam di rumah untuk mengekang penularan wabak Covid-19 berpeluang memenangi baucar Foodpanda bernilai RM100 melalui penghantaran. Baucar boleh digunakan untuk menebus Rendang Subs yang lazat dibuat dengan rempah aromatik dan sayuran segar bersama ayam atau daging lembu yang tidak akan dapat dilupakan oleh pencinta rendang.


Peraduan “Rendang Nation Anthem"


Untuk masuk, peserta hanya perlu berkongsi video "Rendang Nation Anthem" - cinta surat demi lagu, yang dibintangi oleh Zee Avi, NYK, Shak dan Haneri milik Malaysia - di Facebook, bersama dengan kapsyen kreatif tentang “How Rendang Can Unite Us All”, kiriman video dibuka dari 7 Julai hingga 24 Ogos 2021



Hadiah bernilai RM50,000 untuk dimenangi, manakala 500 peserta dengan kapsyen paling kreatif akan menerima hadiah RM100 melalui Facebook pada 31 Ogos 2021

Rendang Subs Tersedia Dari 7 Julai 2021 Hingga 14 September 2021


Subway Malaysia Rendang Subs yang wangi dan sedap seperti masakan di rumah sudah mula tersedia secara penghantaran melalui Foodpanda dan GrabFood. Anda juga boleh tapau dari semua restoran Subway seluruh negara mulai 7 Julai hingga 14 September 2021. 

Untuk membendung penyebaran Covid-19, Subway Malaysia memastikan kesihatan dan keselamatan semua pekerja dan pelanggannya dengan prosedur keselamatan dan kebersihan yang ketat dan tinggi.

Untuk maklumat lebih lanjut sila layari www.subwayisfresh.com.my | www.facebook.com/SubwayMalaysia

Catat Ulasan

4 Ulasan

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. teringin jugak nak cuba menu ni.. tapi tak dapat rentas daerah pulak masa ni.. ramai yang bagi review menu ni sedap..

    BalasPadam
  3. Tadi lepas balik PPV pergi la Subway. Habis uols. Haha. Memasing cari rendang yer. Esok pergi lagi sebab nak masuk contest dia. Hehe

    BalasPadam
  4. bravo to subway Malaysia for giving support to our front liners. I also dah try Rendang sub chicken hari tu, love the flavour so much. not too spicy and just nice

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.