SAMSUNG GALAXY A55 5G DILINDUNGI OLEH KNOX

SAMSUNG GALAXY A55 5G DILINDUNGI OLEH KNOX

Ruby
0

SAMSUNG GALAXY A55 5G DILINDUNGI OLEH KNOX | Umum mengetahui bahawa Samsung telah mengeluarkan telefon pintar siri A baharu iaitu Galaxy A55 5G. Ruby telah menggunakannya dan sangat kagum dengan ciri keselamatan yang disediakan oleh Samsung. 


Samsung Galaxy A55 5G Awesome Blue yang Ruby miliki ini lengkap dengan fungsi sistem pemprosesan hebat, kamera yang mantap, sistem keselamatam Knox Vault dan ia memenuhi keperluan gaya hidup serta penggunaan harian. 


SAMSUNG GALAXY A55 5G DILINDUNGI OLEH KNOXSamsung Galaxy A55 5G mempunyai reka bentuk kaca yang anggun dengan kemasan berkilat yang memantulkan cahaya dengan cantik. Bezel minimum di sekeliling paparan dan lengkung halus telefon menjadikannya selesa untuk dipegang. Modul kamera belakang disepadukan dengan kemas ke dalam reka bentuk, menambah sentuhan canggih pada rupa keseluruhan. 


Dari segi kualiti binaan, Samsung Galaxy A55 5G kukuh dan dibina dengan baik. Badan kaca dilengkapi dengan bingkai logam kukuh yang menambah rasa premium kepada peranti. Walaupun saiznya besar, telefon ini ringan, menjadikannya mudah untuk dibawa ke mana-mana dan selesa digunakam sebelah tangan. Samsung Galaxy A55 5G mempunyai paparan Super AMOLED 6.6 inci yang menakjubkan dengan resolusi 2340 x 1080 FHD+. Warnanya cerah, kontrasnya sangat baik, dan sudut tontonannya lebar. Menjadikan saat menonton video, bermain permainan dalam talian, melayari laman web, paparan memberikan pengalaman yang jelas dan mengasyikkan. 


Samsung Galaxy A55 5G dikuasakan oleh pemproses Octa-Core terkini dan dilengkapi dengan pilihan memori 8GB RAM atau 12GB RAM tersedia untuk kepuasan pengguna. Kuasa cipset ini memastikan prestasi lancar dan responsif yang pantas, sama ada ands melakukan pelbagai tugas antara aplikasi atau bermain permainan intensif grafik.

 

KNOX VAULT MEMBERI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI


Samsung KNOX ialah platform keselamatan yang dibina dalam peranti Samsung untuk menyediakan perlindungan yang dipertingkatkan terhadap ancaman keselamatan dan untuk melindungi data dan privasi pengguna. KNOX menawarkan ciri seperti fail selamat, penyulitan disokong perkakasan, perlindungan kernel masa nyata dan Folder Selamat untuk mencipta ruang peribadi yang disulitkan pada peranti.


Knox Vault ialah komponen Samsung Knox yang khusus memfokuskan pada melindungi maklumat sensitif seperti data biometrik (seperti cap jari atau data pengecaman muka) dan bukti kelayakan lain. Ia menyediakan persekitaran yang selamat untuk menyimpan dan memproses data ini, menggunakan mekanisme keselamatan peringkat perkakasan untuk menghalang capaian atau gangguan yang tidak dibenarkan.


Ringkasnya, sementara Samsung Knox ialah platform keselamatan menyeluruh, Knox Vault ialah komponen khusus dalam Knox yang khusus untuk melindungi maklumat sensitif dan bukti kelayakan pada peranti Samsung.


Memastikan data peribadi anda selamat dan terjamin telah menjadi lebih penting berbanding sebelum ini. Dengan ciri keselamatan lanjutan Samsung Knox yang disepadukan ke dalam telefon pintar Galaxy A55 5G, melindungi maklumat anda tidak pernah semudah ini. 


SAMSUNG KNOX VAULT: BILIK KEBAL DIGITAL ANDASama seperti menyimpan dan mengunci barang berharga anda dalam peti besi, Knox Vault melindungi menggunakan PIN, kata laluan dan pattern anda daripada mengintip. 


Apabila menyediakan Galaxy A55 5G baharu, pastikan anda mengaktifkan Knox Vault semasa proses persediaan awal. Ini memastikan bahawa data anda dilindungi dari awal dan menyediakan asas yang kukuh untuk melindungi peranti anda daripada kemungkinan ancaman.


FAIL PERIBADI SELAMAT Secure Folder adalah seperti mempunyai tempat persembunyian peribadi anda sendiri pada Galaxy A55 5G dan A35 5G anda. Di sini, anda boleh menyimpan foto, fail dan juga mengklon apl kegemaran anda untuk keselamatan tambahan. 


Katakan anda merancang pesta ulang tahun mengejut untuk rakan dan perlu menyembunyikannya. Anda boleh menyimpan rancangan parti dan senarai tetamu dalam Secure Folder, memastikan ia kekal sulit sehingga waktu anda ingin membukanya.


www.samsung.com/my

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !