LOTUS'S MALAYSIA BUKA CAWANGAN BAHARU DI BANDAR INDERA MAHKOTA PAHANG

LOTUS'S MALAYSIA BUKA CAWANGAN BAHARU DI BANDAR INDERA MAHKOTA PAHANG

Ruby
10
LOTUS'S MALAYSIA BUKA CAWANGAN BAHARU DI BANDAR INDERA MAHKOTA PAHANG | Assalammualaikum semua! Baru-baru ini pada 15 Jun 2023, Khamis Ruby ke Lotus's Bandar Indera Mahkota, Kuantan, Pahang. Kebetulan balik kampung di Kuantan, kami singgah ke Lotus's seawal 8 pagi. Parking kawasan Lotus's ni memang banyak. 

Buat pengunjung yang datang awal, Lotus's Bandar Indera Mahkota belanja Nasi Lemak dan Teh Tarik untuk 200 pengunjung. Medan Selera di Lotus's juga selesa. Banyak kerusi meja disediakan. Memang terbaik!

Sebenarnya Ruby datang ke pembukaan Lotus's ni ada misi. Misi untuk mendapatkan Ayam seekor pada harga RM 1! Murah betul! Kan? Tahniah Lotus's Malaysia untuk cawangan pertama di negeri Pahang! Lotus's Bandar Indera Mahkota mula beroperasi 8 pagi hingga 10 malam. 

LOTUS'S MALAYSIA BUKA CAWANGAN BAHARU DI BANDAR INDERA MAHKOTA PAHANG


Lotus’s Stores Malaysia Sdn Bhd (Lotus’s Malaysia) telah meluaskan kehadirannya ke Bandar Indera Makhota, Pahang dengan stor baharunya. Yang pertama di negeri ini, ruang stor dan pusat beli-belah satu tingkat itu berkeluasan sekitar 10,000 meter persegi dan terletak secara strategik di Jalan Sungai Lembing, iaitu jalan utama yang menghubungkan Bandar Indera Makhota ke Bandar Kuantan.

Stor dibuka secara rasmi hari ini dan telah dirasmikan oleh Yang Berbahagia Tuan Muhamad Radzi Johari, Ketua Pegawai Penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Pahang Darul Makmur dan diiringi Kenneth Chuah, Presiden Lotus’s Malaysia serta barisan Kepimpinan Lotus’s.

“Dengan susun atur stor dan reka bentuk terbaharu kami, serta pelbagai pilihan menarik, kami pasti, stor baharu ini akan memberikan kemudahan, nilai dan kualiti sebagai pengalaman membeli-belah setempat untuk pelanggan kami di Kuantan”, kata Presiden Lotus’s Malaysia, Kenneth Chuah.

Format stor baharu menawarkan pilihan yang comprehensive untuk produk segar, barangan runcit, bakeri, barangan rumah dan elektrik serta alat tulis, pakaian dan banyak lagi. 


Untuk pengalaman gastronomi, medan seleranya menawarkan enam gerai makanan seperti masakan Malaysia, Thai dan barat serta satu kaunter minuman. 

Selain 24 penyewa utama, Pandu Lalu Coffee Bean & Tea Leaf, Watsons dan UR by Switch untuk peminat jenama Apple turut kini boleh didapati di Lotus’s Indera Makhota.

Pelanggan juga akan mendapat kemudahan menggunakan aplikasi Lotus's Scan & Shop untuk kawalan yang lebih baik terhadap belanjawan beli-belah dan pengalaman daftar keluar yang lebih pantas dengan empat kaunter Self-Checkout. 

Mereka juga akan memperoleh mata My Lotus’s untuk pembelian yang dibuat di stor atau dalam talian, dan boleh ditebus untuk ganjaran dan penjimatan yang lebih besar dengan program keahlian My Lotus’s yang PERCUMA. 

Pengguna juga mempunyai pilihan untuk menggunakan perkhidmatan Lotus's Pick-Up dan Lotus's On Demand dalam aplikasi Lotus's Malaysia. 

Tambahan pula, mereka juga akan menikmati potongan sebanyak RM5 dari bayaran penghantaran tanpa perbelanjaan minimum dengan Lotus’s Malaysia untuk penggunaan foodpanda. Rancangan untuk bekerjasama dengan Grab juga sedang diusahakan.

Antara aktiviti-akitiviti menarik untuk pelanggan dari 15 hingga 18 Jun termasuk:

✅️ Baucar Ganda-Ganda untuk ahli My Lotus’s
✅️ Beg cenderahati bernilai RM20 dengan perbelanjaan minimum RM50
✅️ Belanja dan Menang dengan perbelanjaan minimum RM100 dalam satu resit
✅️ Sampel Jenama Barangan Lotus’s dan gula-gula kapas PERCUMA
✅️ Kios foto

Turut ditawarkan adalah 50 mata My Lotus’s untuk setiap pembelian setiap bulan dengan perbelanjaan bulanan minimum sebanyak RM50 dalam setiap transaksi dengan penggunaan E-dompet TrueMoney dan 100 mata tambahan My Lotus’s untuk ahli My Lotus’s yang memuat turun dan mendaftar aplikasi TrueMoney sehingga Disember 2023.

Stor baharu ini juga membawa masuk kira-kira 90 peluang pekerjaan baharu ke Bandar Indera Makhota dan merupakan lokasi stor Lotus’s Malaysia yang ke-66 di seluruh Semenanjung Malaysia.

PROGRAM DERMA MAKANAN PERDANA LOTUS'S MALAYSIA


Komited untuk mengubah cabaran industri seperti pembuangan makanan kepada peluang untuk impak sosial, Lotus’s Indera Makhota akan mengelakkan lebihan makanan yang tidak terjual dan selamat dimakan dari hinggap di tapak pelupusan dengan menyalurkannya ke dalam Program Derma Makanan Perdana Lotus’s Malaysia. 


Program ini menyalurkan lebihan makanan yang selamat dimakan setiap hari kepada keluarga yang kekurangan sumber dan kurang berkemampuan melalui kerjasama dengan rakan kongsi amal, Kechara Soup Kitchen dan Food Aid Foundation. 

Sejak tahun 2018, Lotus’s Malaysia telah berjaya mengelakkan dari 2.4 juta kilogram lebihan makanan hinggap di tapak pelupusan sampah, menukarkannya kepada 10.4 juta hidangan makanan, serta merta memberikan lebih 120,000 keluarga akses kepada nutrisi.

MENGENAI LOTUS'S MALAYSIA 


Lotuss Stores Malaysia Sdn. Bhd. (Lotus’s Malaysia), adalah ahli Charoen Pokphand Group Co., Ltd (Kumpulan C.P.) sejak Disember 2020. Kumpulan C.P adalah konglomerat multinasional, yang beroperasi di pelbagai industri mulai dari sektor pertanian, industri hingga sektor perkhidmatan. Kumpulan C.P kini mempunyai pelaburan di 21 negara dan ekonomi.

Setelah memperoleh perniagaan Tesco Malaysia pada bulan Disember 2020, Lotus's Malaysia kini mengendalikan operasi Tesco sedia ada yang merangkumi penggajian lebih 9,000 pekerja di satu ibu pejabat, dua pusat pengedaran, dan 66 cawangan di seluruh Semenanjung Malaysia. 

Lotus’s juga mempunyai rangkaian membeli-belah barangan runcit dalam talian yang paling luas di Malaysia dengan lebih dari 100 trak penghantaran dan operasi di Pulau Pinang, Johor Bahru, Melaka, Negeri Sembilan, dan Ipoh. 

Sebagai bukti kerja yang telah dilakukannya dalam menceriakan pelanggan setiap hari, Lotus’s telah dianugerahkan Anugerah Peruncit Asing Terbaik dan Kedai Harga Patut 2020 oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna pada November 2021.

Lotus’s juga telah dianugerahkan dengan Anugerah Majikan Prihatin pada 2021 oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat sempena Hari Orang Kurang Upaya Antarabangsa.
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai usaha kelestarian kami, lawati https://corp.lotuss.com.my/

Tags

Catat Ulasan

10Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

 1. Wah. Makin grand la Kuantan. Mesti makin meriah. Lamanya tak ke sana. Tahniah Lotus and welcome to Kuantan.

  BalasPadam
 2. wahh mesti seronok orang2 pahang kan. tahniah lotus semakin maju dan maju

  BalasPadam
 3. Kita suka berbelanja di lotus.. Alham2makin byk cawangan lotus dibuka... Tempat kita pon otw nk buka

  BalasPadam
 4. Wah jauh betul lokasinya! Mesti seronok mereka yang berada di sana sebab lotus dah buka cawangan di situ! memang macam2 tawaran menarik ada :)

  BalasPadam
 5. best yer dah ada Lotus di Kuantan, huda selalu juga ke Kuantan, next time nak singgah sini shopping, sebab harga sini memang berbaloi

  BalasPadam
 6. Bagus now they have more outlets in other states and more accessible to consumers

  BalasPadam
 7. Wahh tahniah Lotus, makin bertambah cawangan Lotus dah sekarang. BAnyak benefit jadi ahli Lotus ni kan. Kat pantry opis ni pun beli barang online kat Lotus je. Senang

  BalasPadam
 8. Wah!! Lotus dah kembangkan sayap membuka cawangan di Kuantan. Meriah la sakan dapat shopping harga kaw kaw kan..

  BalasPadam
 9. Ohh wow ... congratulations to Lotus for this new outlet in Pahang state. More coverage now for the convenience of its shoppers. Cheers SiennyLovesDrawing

  BalasPadam
 10. antara pasaraya yg akk suka kakau shoping barangan utk kelurga. mcm2 ada -ayu rafikah

  BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !