KOLABRASI EKSKLUSIF BUTTONSCARVES X MIRA FILZAH DAN PERASMIAN BUTIK KE-5 DI PAVILION KUALA LUMPUR

KOLABRASI EKSKLUSIF BUTTONSCARVES X MIRA FILZAH DAN PERASMIAN BUTIK KE-5 DI PAVILION KUALA LUMPUR

Ruby
0
KOLABRASI EKSKLUSIF BUTTONSCARVES X MIRA FILZAH DAN PERASMIAN BUTIK KE-5 DI PAVILION KUALA LUMPUR | Assalammualaikum semua! Pada 11 Mei 2023 yang lalu Ruby berkesempatan ke pembukaan cawangan ke lima butik Buttonscarves di Pavilion Kuala Lumpur dan perasmian kolabrasi eksklusif bersama Mira Filzah.

Turut hadir adalah pengasas Buttonscarves sendiri iaitu Puan Linda Anggrea, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Kreatif Buttonscarves. Terus dari Indonesia bersama Dian Pelangi dan Indah Nada Puspanita. MasyaAllah ia adalah satu peluang keemasan dapat bertemu insan-insan istimewa kerana dalam industri fesyen, Ruby sering mengikuti semua rekaan muslimah dari mereka. 

KOLABRASI EKSKLUSIF BUTTONSCARVES X MIRA FILZAH DAN PERASMIAN BUTIK KE-5 DI PAVILION KUALA LUMPURKembali untuk membuktikan visi dan misinya untuk #ButtonscarvesGoesGlobal, jenama fesyen terkemuka Indonesia Buttonscarves secara rasmi membuka kedai kelimanya di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur, Malaysia.

Terletak di Pavilion Kuala Lumpur, sebuah pusat membeli-belah yang popular di Bukit Bintang, Buttonscarves meraikan pembukaan kedai antarabangsa dengan koleksi kerjasama dengan selebriti Malaysia dan duta pelbagai jenama Mira Filzah. Koleksi ini diberi nama The Gardenia Series.


Untuk pembukaan kedai baharu ini dan koleksi kerjasama, Buttonscarves meraikannya dengan fesyen rancangan yang mempamerkan The Gardenia Series dan persembahan istimewa daripada penyanyi dan pelakon Malaysia Sissy Imann.  


Pembukaan kedai antarabangsa kelima ini sangat istimewa kerana Buttonscarves merupakan jenama gaya hidup pertama Indonesia yang berjaya menjadi penyewa di pusat membeli-belah Pavilion Kuala Lumpur. 

Kerjasama dengan jenama MIRA FILZAH adalah satu pencapaian yang luar biasa. Sebagai jenama yang membawa tandatangan kreatif Mira Filzah, salah seorang selebriti yang disayangi Malaysia, jenamanya sendiri telah melancarkan beberapa koleksi selendang yang sesuai dengan personalitinya yang lembut dan anggun. 


Bukan sahaja ia menonjolkan dirinya tokoh sebagai usahawan yang telah menjadi kolaborator kreatif, tetapi kerjasama antara Buttonscarves dan Mira Filzah mewakili permulaan persahabatan yang berpanjangan.

"Kehadiran kedai Buttonscarves kelima kami menandakan pencapaian jenama yang tidak berkesudahan. Selepas membuat tanda kami dalam industri fesyen Indonesia, kami berbangga untuk menyebarkan sfera pengaruh kami kepada BSLadies Malaysia dengan kedai baharu ini di Pavilion Kuala Lumpur," kata Linda Anggrea, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Kreatif Buttonscarves.

Beliau menyambung, "Kerjasama dengan Mira meraikan pembukaan kedai baharu di Malaysia ini turut menyatakan bagaimana 'semangat kerjasama' telah menjadi salah satu ciri unik yang menjadikan Buttonscarves istimewa pelanggan-pelanggan kami."


“Saya amat bersyukur kerana diberi peluang untuk bekerjasama dengan Buttonscarves untuk MIRA FILZAH yang pertama kerjasama antarabangsa. Apabila saya mula mula mencipta jenama itu, adalah impian saya untuk bekerja dengan Linda dan Alhamdulillah, ianya menjadi kenyataan dalam tempoh beberapa bulan selepas jenama MIRA FILZAH dilahirkan. 

Ia adalah sebuah pengalaman yang menyeronokkan melawat pejabat Buttonscarves di Jakarta untuk mereka bentuk, menghasilkan dan membawa konsep The Gardenia Series to life.  InsyaAllah, semoga kerjasama ini menjadi permulaan yang panjang dan persahabatan yang indah dengan kedua-dua Linda dan Buttonscarves,” kata Mira Filzah, pengasas MIRA FILZAH.

THE GARDENIA SERIES


Koleksi Gardenia sendiri berpunca daripada inspirasi yang mekar dari taman bunga, memperingati kedatangan musim bunga yang selalunya sinonim dengan motif bunga. 

Ada 12 warna variasi dalam koleksi ini, tersedia secara eksklusif untuk kedai Buttonscarves di Malaysia dan dalam talian melalui www.buttonscarves.com.my serta www.mirafilzah.com. The Gardenia Series tersedia dalam dua jenis variasi Satin Shawl bersaiz 175 x 70 cmPremium Voile Square 110 x 110 cm dan Satin Square 110 x 110 cm. Ketiga-tiga saiz ini dijual pada RM 120 sahaja.

1. The Gardenia - Anemone

2. The Gardenia - Bellflower

3. The Gardenia - Black Dahlia

4. The Gardenia - Carnation

5. The Gardenia - Flax


6. The Gardenia - Freesia

7. The Gardenia - Hydrangea


8. The Gardenia - Lavender

9. The Gardenia - Lily

10. The Gardenia - Lotus

11. The Gardenia - Magnolia


12. The Gardenia - Peony


Buttonscarves merupakan jenama fesyen Indonesia yang ditubuhkan pada 2016 yang berdedikasi untuk menghasilkan potongan bergaya hanya menggunakan bahan terbaik dalam kelas dan reka bentuk yang luar biasa. 

Sehingga kini, Buttonscarves telah lebih 40 kedai terletak di seluruh Indonesia dan berkembang pesat di Malaysia, Singapura, dan Brunei Darussalam.

Buttonscarves boleh didapati di pusat membeli-belah utama di seluruh Malaysia iaitu di 1Utama, Setia City Mall, Mytown KL,  dan Asia Tenggara.

Tags

إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !