BERLIAN DAN BATU PERMATA ZCOVA SERLAH PERSONALITI WANITA SHE'S A GEM

BERLIAN DAN BATU PERMATA ZCOVA SERLAH PERSONALITI WANITA SHE'S A GEM

Ruby
0
BERLIAN DAN BATU PERMATA ZCOVA SERLAH PERSONALITI WANITA SHE'S A GEM | Assalammualaikum semua, baru-baru ini Ruby telah hadir ke acara yang memperkenalkan jenama ZCOVA dan produknya iaitu barang kemas berasaskan berlian dan batu permata. Jika anda mengenali beberapa batu permata, di ZCOVA ada 14 jenis batu permata yang indah.

Tahukah anda melalui pemilihan batu permata yang betul, ia akan menyerlahkan keyakinan diri dan secara tidak langsung memberi aura tatkala mereka melihat kemunculan anda? Ya benar, sebab itu lah harga barang kemas ini mahal kerana ia dari hasil seni yang halus serta rekaan yang evergreen. Berlian dan batu permata tidak akan mati ditelan zaman. 

BERLIAN DAN BATU PERMATA ZCOVA SERLAH PERSONALITI WANITA SHE'S A GEMTingkatkan gaya anda dengan koleksi barang kemas batu permata ZCOVA disesuaikan dengan personaliti anda. Batu permata adalah bukti kesenian alam semula jadi yang tidak terhingga, paparan warna yang mempesonakan yang membangkitkan emosi dan bercerita. Setiap batu permata adalah ciptaan unik, terbentuk di bawah permukaan bumi. 

Daripada kehijauan hijau zamrud hingga merah delima yang menyala, batu permata menangkap imaginasi dan memberi inspirasi kepada deria. Daya tarikan batu permata bukan sahaja terletak pada kecantikannya tetapi juga pada perlambangan dan maknanya. 

Mereka boleh mewakili cinta, kejayaan dan kekuatan, atau berfungsi sebagai peringatan kenangan dan peristiwa penting yang dihargai. Batu permata bukan sekadar batu berkilauan, ia adalah cerminan diri kita yang paling dalam, cara untuk mengekspresikan personaliti dan gaya kita melalui seni perhiasan. 


ZCOVA menjemput anda untuk memulakan perjalanan penemuan diri dan mencari batu permata yang mencerminkan intipati unik anda. Dengan komitmen yang tidak berbelah bahagi terhadap kecemerlangan, pakar permata dalaman ZCOVA memeriksa setiap batu permata dengan teliti untuk menjamin kesempurnaan dalam setiap aspek. 

Setiap batu permata dengan bangganya mempunyai pensijilan daripada International Coloured Gemstone Laboratory (ICL), yang dihormati, bukti dedikasi ZCOVA untuk menyediakan anda hanya batu permata yang terbaik, paling tulen dengan kualiti yang tiada tandingannya.

ZCOVA dengan bangganya mempersembahkan Asia’s Biggest Virtual Gemstone Inventory, di mana anda mempunyai kebebasan untuk menyesuaikan perhiasan batu permata yang ideal anda, daripada cincin pertunangan yang indah kepada rantai leher yang elegan dan juga cincin lelaki yang berani. 

Untuk pengalaman pelanggan yang lancar, ZCOVA juga menawarkan penyesuaian percuma, bersama dengan pemaparan 3D dan cetakan 3D untuk dicuba, memastikan kesesuaian yang sempurna.


“Tiada betul atau salah apabila ia datang untuk memilih batu permata - ini semua tentang mengetahui perkara yang bergema dengan anda. Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa barang kemas batu permata adalah serba boleh dan menawarkan peluang untuk bereksperimen dengan pelbagai warna dan reka bentuk untuk mencerminkan mood dan getaran yang berbeza. 

Dengan memilih batu permata yang sepadan dengan tenaga semasa mereka, individu boleh menyampaikan keunikan mereka dengan berkesan dan mempamerkan personaliti mereka dengan yakin melalui pilihan barang kemas mereka,” kongsi Low Ziwei, Pengasas Bersama ZCOVA.

Di ZCOVA, anda boleh merasai seni penggayaan batu permata - gabungan ekspresi peribadi yang lancar dan ketukangan yang indah. Tingkatkan pilihan fesyen harian anda dengan menyelitkan warna terang dan bentuk tersendiri ke dalam koleksi aksesori anda, bermula dengan batu permata separa berharga yang lebih mudah diakses. 


Anting-anting amethyst, contohnya, memberikan keseimbangan sempurna antara berani dan bersahaja, menyelitkan penampilan anda dengan warna dan perwatakan yang menarik. 

Apabila deria gaya anda berkembang, secara beransur-ansur masukkan kepingan yang lebih berharga ke dalam koleksi anda, menghasilkan rupa yang unik dan benar-benar unik. 

Dengan pakar melapis batu permata yang berbeza, anda boleh mencipta simfoni visual yang menakjubkan dengan warna dan bentuk yang tidak sepadan, menambahkan dos tambahan bakat dan kehalusan pada ensembel anda.


Daripada cincin pertunangan yang dihiasi dengan daya tarikan abadi batu permata nilam biru, kepada cincin perkahwinan yang unik dan menyentuh hati yang menceritakan kisah cinta unik anda, batu permata mempunyai kepentingan istimewa di luar daya tarikan estetiknya. 

Sama ada anda memilih untuk menghiasi ruang kediaman anda dengan pesona patung batu permata yang diukir atau menyusun koleksi barang kemas yang dicemburui yang menawan semangat dan gaya anda, batu permata ialah komoditi berharga dan serba boleh yang tidak pernah gagal untuk menarik perhatian.


Low Ziyin, Pakar Permata Residen ZCOVA menyatakan, “Batu permata mempunyai kualiti yang unik kerana ia jarang berlaku, menarik minat pengumpul di seluruh dunia. Di antara batu-batu yang diidam-idamkan ini, Black Opal sangat dicari kerana ton badannya yang gelap yang sangat kontras dengan kilatan warna yang terang di dalam batu itu. 

Batu permata yang memukau ini hanya boleh ditemui di Lightning Ridge, New South Wales, menjadikannya salah satu batu permata yang paling berharga dan berharga yang wujud. Begitu juga, Beryl Merah, juga dikenali sebagai "bixbite," ialah batu permata yang jarang ditemui yang hanya terdapat di Pergunungan Wah Wah di Utah. 

Warna merahnya yang cemerlang, disebabkan oleh jumlah surih mangan, sangat dicari oleh pengumpul dan boleh mendapat harga premium di pasaran kerana kekurangan dan keindahannya yang unik”.

KISAH ADIK-BERADIK PAKAR MENILAI BERLIAN DAN BATU PERMATA


Dari kiri Low Ziwei dan Low Ziyin

LOW ZIWEI, PENGASAS BERSAMA & PENGARAH URUSAN ZCOVA


Didorong untuk cemerlang dalam semua usahanya, Ziwei sangat percaya dengan kerja keras. Ziwei menerajui perniagaan keluarga dalam perdagangan kimia, selepas bekerja sebagai juruaudit selama lapan tahun. 

Mematuhi falsafah sepanjang hayat bapa mereka untuk menjalankan perniagaan dengan integriti serta memberikan nilai terbaik kepada pelanggan, Ziwei berusaha membawa adiknya, Ziyin, pulang dari Beirut untuk menubuhkan sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan tidak seperti yang lain di Malaysia.

Menggunakan pengalaman masa lalunya dalam membeli berlian, dan kepakaran abangnya, ZCOVA dilahirkan sebagai alternatif yang bertanggungjawab dan lancar untuk membeli berlian. Sebagai Pengasas Bersama dan Pengarah Urusan, Ziwei mengendalikan segmen kewangan ZCOVA. 

Ziwei juga bekerjasama rapat dengan Ziyin untuk membangunkan perniagaan menjadi sumber yang paling boleh dipercayai untuk berlian dalam talian di Asia Tenggara, dengan penekanan untuk menjadikan pengalaman membeli berlian tanpa tekanan dan mudah. 

Bukan jenis seorang yang berpuas hati dengan kejayaannya, Ziwei mempunyai rancangan besar untuk mewujudkan kehadiran ZCOVA di rantau ini dan menyediakan platform untuk komuniti reka bentuk tempatan mempamerkan kreativiti mereka dan merealisasikan potensi sebenar mereka.

LOW ZIYIN, PENGASAS BERSAMA & PENGARAH KREATIF ZCOVA


Dengan penghargaan yang mendalam terhadap seni dan reka bentuk, Ziyin memulakan perjalanannya di University of New South Wales, di mana beliau belajar Fine Art Design in Jewellery and Furniture. Rasa ingin tahu dan minat Ziyin yang mendorongnya berpindah ke London pada 2014, di mana dia mendaftar untuk kursus intensif selama sembilan bulan di bawah Gemological Institute of America (GIA).

Kursus ini memperdalam pengetahuan Ziyin dalam berlian dan batu permata berwarna dan meningkatkan kemahiran teknikal dan praktikal untuk menilai batu permata. Ia adalah percutian ke tanah air rakan di Lubnan yang memberikan Ziyin peluang yang jarang berlaku untuk melibatkan diri dalam dunia peribadi industri berlian. 

Menginap di Beirut selepas tawaran kerja yang tidak dapat dinafikan daripada bapa rakannya, Ziyin mempelajari semua tentang berlian dan batu permata - daripada menyusun berlian dan batu permata yang kasar sehinggalah kepada peralatan dan prosedur yang betul sebelum sampai ke kaunter runcit.

Sebagai Pengasas Bersama dan Pengarah Kreatif ZCOVA, Ziyin mengendalikan reka bentuk dan pembangunan produk keseluruhan jenama itu. Latar belakangnya dalam seni halus melihatnya sebagai perunding yang sempurna kepada pelanggan yang melayari pengalaman membeli berlian yang mengagumkan.

Terokai kemungkinan tak terhingga yang ditawarkan oleh batu permata di ZCOVA. Temui permata yang selaras dengan personaliti unik anda dan biarkan diri anda terpikat dengan keindahan batu-batu ini yang memukau. 

Temui keajaiban ciptaan terbaik alam semula jadi dan bongkar rahsia setiap batu permata yang unik dengan melayari https://zcova.com/gemstone-education.

MAKNA SETIAP BATU PERMATAGarnet : Melambangkan cinta, persahabatan, semangat, kesetiaan dan kepercayaan
Amethyst : Dikaitkan dengan keamanan, keberanian dan kestabilan
Aquamarine : Melambangkan keremajaan, kesucian, kesetiaan, harapan dan kebenaran
Diamond : Batu komitmen, kesetiaan, cinta dan janji yang tidak berkesudahan
Emerald : Melambangkan keanggunan, kemakmuran, harapan dan kesihatan
Moonstone : Selalunya dikaitkan dengan cinta, semangat dan kesuburan
Blue Topaz : Selalunya dikaitkan dengan positif, kejujuran, ketenangan dan kejelasan
Ruby : Batu cinta, bangsawan, semangat, keberanian dan kuasa
Spinel : Melambangkan harapan, kegembiraan, umur panjang, pemulihan dan semangat
Sapphire : Melambangkan kebijaksanaan, bangsawan, kebenaran, nasib baik dan diraja
Tourmaline : Batu harapan, tidak bersalah dan kreativiti
Citrine : Selalunya mewakili kesejahteraan, kelimpahan, kebahagiaan dan kejayaan
Tanzanite : Mewakili kestabilan, kebijaksanaan dan kebenaran
Morganite : Melambangkan belas kasihan, keharmonian, percintaan dan cinta

MENGENAI ZCOVA


Misi ZCOVA adalah untuk membolehkan pelanggannya mencintai secara bebas, romantis dan dengan cara yang paling murni. ZCOVA berjanji untuk memperkasakan kesucian cinta supaya semua orang dapat menyatakan cinta mereka tanpa rasa takut. 


Ditubuhkan pada 2015, ZCOVA memodenkan cara orang ramai membeli berlian dan batu permata. ZCOVA memperkenalkan protokol yang ketat untuk membolehkan pelanggan mengakses pendidikan yang betul, koleksi berkualiti tinggi dan pensijilan yang sah. 

ZCOVA menawarkan pengalaman membeli yang boleh diakses oleh semua. Berlian dan batu permata ZCOVA diperoleh secara beretika melalui pembekal terbesar di dunia yang mematuhi Kimberley Process

Berlian dan batu permata ini dinilai oleh makmal permata yang paling dihormati dan terkemuka seperti Institut Gemological Institute of America (GIA), International Gemological Institute (IGI) dan International Coloured Gemstone Laboratory (ICL).

Kunjungi 360-degree ZCOVA Experience apabila anda melawat Galeria ZCOVA di Kota Damansara, Petaling Jaya, atau Kota Southkey, Johor, atau Tanjung Tokong, Pulau Pinang.

Tags

إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !