SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA

SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA

Ruby
0
Assalammualaikum semua! Pada 12 Ogos 2022 yang lalu, jenama SK Magic telah berkongsi berita gembira di atas pengiktirafan yang diterima pada peringkat antarabangsa dan tempatan di Korea. Memenangi anugerah ‘CES Innovation Award’ selama 2 tahun berturut-turut dan memperoleh gred tertinggi ‘3 Star’ di ‘International Food and Beverage Fair’. Ia adalah Sapuan Besar untuk SK magic dalam Pengiktirafan dan Anugerah.

SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA


SK Magic menduduki tempat pertama dalam kategori penulen air dalam ‘Premium Brand Index (KS-PBI)’ selama 2 tahun berturut-turut, mengukuhkan kedudukannya sebagai ‘K-water purifier’ terkemuka di Korea. Mencapai sejumlah 3 anugerah termasuk ‘Energy Winner of the Year’, ‘Korean Environment Minister’s Award’, dan Grand Prize dalam ‘Carbon Neutral Winner Award’. 

Penulen udara All Clean memenangi Carbon Neutral Winner Award sebagai mengiktiraf kesan penjimatan karbonnya berikutan Energy Winner Award tahun lepas. Tahniah SK Magic! Semoga terus menghasilkan produk yang baik untuk masyarakat dan persekitaran yang selamat!

SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA


Ketua Pegawai Eksekutif SK magic Korea, Yoon Yo-seop dari Korea Selatan mengumumkan pada 25 Julai 2022 bahawa syarikat tersebut telah dipilih sebagai No.1 dalam kategori penulen air dalam ‘2022 Premium Brand Index (KS-PBI)’ yang dihoskan oleh Persatuan Piawaian Korea untuk tahun kedua berturut-turut dan sekali lagi membuktikan daya saing jenama terbaiknya sebagai ‘K-water purifier’ terkemuka. 

SK magic juga memenangi anugerah Energy Winner of the Year yang diadakan di Korea Press Center International Conference Hall dengan 3 anugerah termasuk ‘Energy Winner of the Year’, ‘Korean Environment Minister’s Award’ dan Grand Prize dalam ‘Carbon Neutral Winner Award’. Menambahkan kejayaan besar untuk SK magic, syarikat tersebut sekali lagi dianugerahkan penilaian kecekapan antarabangsa dalam air minuman untuk tahun ke-4 berturut-turut oleh Environment Resources Association of America (ERA) pada 14 Julai 2022.


SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
SK magic menduduki tempat pertama dalam ‘2022 Premium Brand Index (KS-PBI)’ dalam kategori penulen air selama 2 tahun berturut-turut. (Dari kiri: Pengarah Operasi Pemasaran Korea SK magic Choi Jae-chul dan Pengerusi Persatuan Piawaian Korea Kang Myung-soo).


SK magic, yang memiliki daya saing teknologi terbaik dunia dalam peralatan rumah seperti penulen air, penulen udara, mesin basuh pinggan mangkuk dan bidet, kini memperoleh tempat No.1 dalam pasaran penulen air berdasarkan teknologi canggih tanpa tangki dan perkhidmatan pelanggannya di Korea Selatan. 

Hasil daripada usaha ini diiktiraf bukan sahaja di Korea, tetapi juga pada skala global. SK magic dipilih sebagai Best Library of Excellence untuk tahun keempat berturut-turut berikutan tahun lepas dalam penilaian kecekapan antarabangsa dalam bidang air minuman yang dihoskan oleh Environmental Resources Association of America (ERA).

SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
Sijil “Best Analyst of the Environmental Resource Association (ERA)”


Sebagai peneraju pasaran dalam teknologi tanpa tangki, “SK magic Environmental Analysis Center” telah mengambil bahagian dalam penilaian air minuman dan menerima penarafan tertinggi 'Satisfactory' untuk sejumlah 17 item penilaian, termasuk 5 logam berat, 4 anion, 5 sebatian organik, dan 3 perkara umum. SK magic sekali lagi membuktikan keupayaan pengukuran dan analisis bertaraf dunia untuk ujian kualiti air.


SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
“SK magic Environmental Analysis Center” di Kilang SK magic di Hwaseong, Gyeonggi-do


“SK magic Korea Environmental Analysis Center” berkata, ‘Kami sentiasa meneliti kebersihan dan kesegaran untuk menjadikan air lebih sihat dan sedap supaya pelanggan boleh mempercayai dan minum dengan yakin. Kami akan terus melakukan yang terbaik untuk memperkenalkan produk dan perkhidmatan bertaraf dunia sebagai ‘K-water purifier’ mewakili Korea.’


SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
Penyelidik sedang menjalankan eksperimen di ‘Environmental Analysis Center’ di Kilang SK magic di Hwaseong, Gyeonggi-do


“Environmental Analysis Center”, sebuah institut penyelidikan yang mengkhusus dalam teknologi alam sekitar seperti kualiti air dan kualiti udara, mula dibuka di loji Hwaseong pada 2019 sebagai institusi bertauliah untuk ujian kualiti air minuman yang ditetapkan oleh Han River Basin Environment Office dari Kementerian Alam Sekitar. 

Dengan matlamat untuk menyediakan penyelesaian penjagaan menyeluruh untuk pelanggan sambil berkhidmat sebagai institusi yang diberi kuasa untuk pemeriksaan kualiti air seperti air minuman, air minum spring, air bawah tanah dan air sumber, SK magic Korea Environmental Analysis Center sedang menjalankan analisis kualiti air dan analisis bahan berbahaya alam sekitar serta pelbagai teknologi berkaitan kebersihan dan pembangunan produk.

SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
SK magic, menduduki tempat pertama dalam ‘2022 Premium Brand Index (KS-PBI)’ dalam kategori penulen air selama 2 tahun berturut-turut dan dianugerahkan "Super Taste Award" untuk penulen airnya. (Dari kiri: penulen air JIKSOO Hyper & penulen air JIKSOO Rich)


Hasil usaha ini telah diiktiraf bukan sahaja di Korea tetapi juga di peringkat antarabangsa. Pada Mei tahun lalu, "2021 ITI International Food and Beverage Fair" yang dihoskan oleh Belgian International Taste Institute (ITI) yang terkenal di dunia memenangi "Super Taste Award" buat kali pertama di Korea. 

Air daripada penulen air JIKSOO Rich dan penulen air JIKSOO Hyper telah menerima penilaian yang sangat baik bagi penarafan '2 Star (★★)'. Selain itu, penulen air JIKSOO Hyper turut menerima CES Innovation Award di pameran elektronik pengguna terbesar dunia, ‘CES (Consumer Electronics Show)’ untuk teknologi UV termajunya yang mensterilkan penulen air daripada bahan cemar berbahaya itu sendiri.

Selain cemerlang dalam industri penulen air, SK magic juga mencatatkan kejayaan dalam kategori penulen udara untuk teknologinya yang tercanggih.

SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
SK magic Penulen udara All Clean telah memenangi “Carbon Neutral Winner Award” di ‘25th Energy Winner Award’.


Penulen udara All Clean yang canggih, telah memenangi “Carbon Neutral Winner Award” berikutan “Energy Winner Award” tahun lepas, dicirikan oleh keupayaannya untuk mencuci bahagian kipas dan pelepasan dalaman, yang terdedah kepada pengumpulan habuk, dengan air. Produk ini disanjung tinggi kerana berupaya untuk mengurangkan penggunaan kuasa dan kos penggunaan tenaga tahunan sehingga 61%. 

Di samping itu, adalah dikesan bahawa bahan mesra alam yang digunakan untuk kedua-dua bahan dalaman dan luaran kecuali bahagian penting, yang mengurangkan pengeluaran plastik baharu setiap produk berbanding produk am dengan keluasan yang sama dan mengurangkan karbon sebanyak 50%.


SK MAGIC MENERIMA PENGIKTIRAFAN DAN ANUGERAH DI PERINGKAT ANTARABANGSA
SK magic memenangi 3 anugerah termasuk 'Energy Winner of the Year Grand Prize’ dan Korean Environment Minister's Award.


Lee Bo-hyeong, Ketua Bahagian Pemasaran Korea SK magic berkata, "SK magic secara berterusan memperkenalkan peralatan mesra alam untuk menjimatkan sumber dan tenaga, seperti memperkenalkan barisan peralatan rumah mesra alam pertama industry 'Green Collection' tahun lepas. Kami akan melakukan yang terbaik untuk mengamalkan pengurusan ESG berdasarkan kepuasan pelanggan.”


Penulen air JIKSOO Rich, penulen air JIKSOO Hyper dan penulen udara All Clean boleh dibeli di Malaysia dan sentiasa memberi kegembiraan kepada rakyat Malaysia dengan menyediakan air dan udara yang paling bersih, tulen dan segar kepada mereka untuk kehidupan yang lebih sihat. Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari laman web rasmi SK magic Malaysia di https://www.skmagic.com.my atau laman Facebook di https://www.facebook.com/myskmagic.

MENGENAI SK MAGIC

SK magic telah menjadi trendsetter dalam industri peralatan rumah Korea sejak penubuhannya pada tahun 1985. Ketika syarikat berkembang, mereka telah memilih Malaysia untuk menjadi pasaran Asia Tenggara pertama yang menandakan penembusannya ke rantau ini pada Disember 2018. Berakar umbi dalam falsafahnya untuk secara berterusan berinovasi dengan teknologi terkini, SK magic bersedia untuk menjadi jenama premium terkemuka dan pilihan pengguna pilihan untuk peralatan rumah di Malaysia. 

Produk istimewa SK magic adalah penulen air tanpa tangki JIKSOO yang memenangi anugerah dan penulen udara inovatifnya; kedua-duanya dilengkapi dengan teknologi ‘smart home’ untuk menyampaikan gaya hidup berkualiti premium kepada semua rakyat Malaysia. SK magic akan terus maju untuk memperkaya dan melindungi rumah rakyat Malaysia sambil mereka meluaskan liputan jejak mereka ke seluruh negara. Untuk maklumat lanjut tentang SK magic, layari www.skmagic.com.my atau ikuti @myskmagic_ di Instagram, dan myskmagic di Facebook.


Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !