SAMSUNG NEO QLED 8K DAN NEO QLED TV PELENGKAP KEDIAMAN ANDA

SAMSUNG NEO QLED 8K DAN NEO QLED TV PELENGKAP KEDIAMAN ANDA

Ruby
1

SAMSUNG NEO QLED 8K DAN NEO QLED TV PELENGKAP KEDIAMAN ANDA | Assalammualaikum semua! Apabila bercerita bab televisyen, ia adalah peranti wajib bagi setiap kediaman. Setelah melalui fasa pandemik dua tahun yang lalu, banyak perkara Ruby perhatikan adalah keperluan peranti televisyen yang baik dapat memenuhi keperluan keluarga kita.

Televisyen juga sehebat telefon pintar. Televisyen Pintar pertama Ruby gunakan bermula pada tahun 2012 iaitu Samsung Smart TV ES8000. Hi TV! Samsung sentiasa berpandangan jauh untuk menceriakan masa hadapan anda. Setuju? Sekarang, anda bersedia untuk Samsung Neo QLED 8K dan Neo QLED TV baharu? Jom kita lihat apakah ciri-ciri istimewa dan kelainan televisyen ini. 

SAMSUNG NEO QLED 8K DAN NEO QLED TV PELENGKAP KEDIAMAN ANDA

Samsung memperkenalkan Neo QLED 8K dan Neo QLED TV di Malaysia. Mendefinisikan esok dengan intuisi dan ketersambungan kehidupan. Samsung memberi inspirasi kepada dunia dan membentuk masa depan dengan idea dan teknologi transformatif. Samsung sentiasa mentakrifkan semula dunia TV, telefon pintar, peranti boleh pakai, tablet, peralatan digital, sistem rangkaian, dan memori, sistem LSI dan penyelesaian LED.

Samsung Malaysia Electronics hari ini meraikan koleksi terbaru elektronik pengguna di Pameran Media Neo QLED 8K TV iaitu persidangan pengalaman dengan produk terhebat dan paling unik yang ditawarkan oleh Samsung, termasuk produk utamanya, iaitu Neo QLED 8K TV yang menakjubkan.

Menyampaikan gambar dan bunyi yang paling murni ke ruang kediaman anda, rangkaian TV Neo QLED 8K baharu adalah lebih daripada sekadar televisyen, ditunjukkan melalui senarai ciri yang luas. Ia boleh menjadi konsol permainan, SmartHub untuk mengawal rumah, teman bersenam, malah stesen kerja yang produktif. Semuanya dikuasakan oleh teknologi people-first Samsung.

“Dengan 16 tahun berturut-turut di barisan hadapan pembuatan TV dan lapan lagi sebagai peneraju utama dalam pasaran soundbar global, Samsung memahami tanggungjawab yang dipegangnya,” kata Jimmy Tan, Ketua Elektronik Pengguna Samsung Malaysia Electronics. “Pemahaman ini adalah sebab mengapa Samsung kekal komited kepada visi ‘Together for Tomorrow’ yang mendorong inovasi ke arah masa depan di mana pengalaman yang berkaitan dan boleh disesuaikan selaras dengan gaya hidup yang berbeza untuk memupuk kemajuan bagi kedua-dua planet dan penduduknya."

DETIK SINEMATIK TIDAK SEPERTI SEBELUM INI 

Rangkaian baharu TV Neo QLED 8K dilengkapi dengan Quantum Matrix Technology Pro (dengan Quantum Mini LED) dan Shape Adaptive Light Control untuk mengeluarkan butiran yang lebih halus dalam kontras yang lebih besar.


Quantum LED Mini, pada 1/40th saiz LED biasa, memancarkan warna yang lebih terang dan paling dalam hitam, mengurangkan mekar dan meningkatkan kejelasan keseluruhan untuk tontonan yang lancar. Manakala Bentuk yang disokong  AI-backed Shape Adaptive Light Control hendaklah memetakan objek dalam skrin dengan tepat dan melaraskan pencahayaannya untuk mendorong penumpuan dalam setiap masa.

Untuk menangkap pengalaman sinematik penuh, TV Neo QLED 8K turut direka bentuk dengan  Dolby Atmos Experience Sound untuk mencipta rasa kedalaman realistik dalam audio. Apapun, sama ada menonton filem dengan keluarga atau hanya bermain dengan rakan-rakan, imej yang tiada tandingan dan pemandangan bunyi 3D daripada  Neo QLED 8K TV dan Soundbar Q-series akan menjadikan aktiviti itu satu detik yang indah untuk diingati.


RUANG LEBIH PINTAR DAN PRODUKTIF 

Cara hidup kita telah berubah sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Dengan kerja dan persekolahan hibrid menjadi standard untuk kebanyakan orang, kami mempunyai lebih fleksibiliti sekarang untuk menjadi produktif semasa anda berada di rumah, dan Neo QLED 8K TV akan memudahkan perkara ini.

Ciri PC ke TV pada televisyen membolehkan pengguna menyambungkan komputer mereka dari jauh untuk berfungsi pada skrin yang lebih besar – mudah memuatkan hamparan, dokumen, tab penyemak imbas atau kesemuanya serentak dengan ciri Multi View.


Selain itu, Multi View juga membolehkan pengguna menyambungkan berbilang peranti ke televisyen dan dipaparkan serentak dengan sehingga empat tingkap pada skrin besar.

Dengan ketersambungan yang lebih luas dalam fikiran, Neo QLED TV 8K juga menyokong gandingan berbilang peranti melalui Samsung DeX dan Microsoft 365 yang tersedia di menu Workspace televisyen.

BERMAIN MENGIKUT KEPERLUAN ANDA

Dengan beberapa pemenang inovasi permainan yang diperolehi, Samsung menjanjikan permainan hanya pada tahap tertinggi dan rangkaian TV Neo QLED 8K tidak terkecuali daripada fakta ini. TV Samsung adalah yang pertama ditampilkan teknologi AMD FreeSync Premium Pro untuk membasmi koyak skrin dan kadar bingkai yang gagap, tetapi Neo TV QLED 8K mendorong kesetiaan visual lebih jauh dengan skrin paparan Quantum-Dot untuk mengendalikan yang luar biasa getaran dan kedalaman.

Dari segi prestasi, Motion Xcelerator Turbo Pro memastikan visual pada skrin sentiasa bergerak dengan lancar pada 144Hz malar tidak kira betapa pantas tindakan dalam permainan itu berlaku. Kestabilan adalah pemangkin kepada ketepatan pemain dan  Auto Low Latency Mode pada TV berusaha untuk mengurangkan ketinggalan input kepada hampir sifar, memberikan respons yang hampir serta-merta kepada setiap butang yang ditekan.


Pemain juga mendapat kawalan penuh pada rangkaian TV Neo QLED 8K berkat ciri Game Bar yang memberikannya pemain kunci kokpit. Bar Permainan terletak di bahagian bawah skrin dan berfungsi sebagai semua-dalam-satu menu tanpa pernah menghalang permainan, membenarkan pengguna kebebasan untuk melaraskan nisbah skrin mereka, atas kedudukan tengah-bawah permainan, pantau input-lag, tahap HDR/VRR, serta mengesan berdekatan peranti audio yang sedia untuk digunakan.

SET MATLAMAT KESIHATAN ANDA

TV Neo QLED 8K ialah teman yang berguna untuk senaman di rumah. Selain daripada menonton filem, bermain game, dan pengoptimuman ruang kerja, televisyen ini memperkenalkan satu siri ciri yang boleh membantu mengeluarkan diri terbaik seseorang, terus dari ruang tamu.

Tonton skrin yang sama di TV melalui telefon mudah alih anda, sama ada statistik langsungnya panduan video sukan atau senaman. Anda juga boleh menyambunqgkan TV anda dengan Samsung SlimFit Cam untuk menonton diri anda pada skrin dan pastikan anda dalam bentuk tip top. Bawa gim ke rumah anda dan membuka kunci cara baharu untuk kekal cergas.

HIJAU UNTUK ALAM SEKITAR 

Acara pameran pengalaman yang diadakan itu merupakan pameran produk Consumer Electronics (CE) yang menyerlahkan Samsung Neo QLED 8K TV bersama produk terkenal lain seperti The Freestyle projektor, The Frame, The Sero, The Seriff, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, pada terasnya, acara itu adalah suar bersinar untuk visi jenama 'Together for Tomorrow' yang jelas terkandung dalam semua produk yang ditunjukkan di atas lantai.


Samsung kekal komited terhadap visi 'Together for Tomorrow' mereka pada Neo QLED 8K TV baharu melalui pembungkusan mesra alam serba guna dan alat kawalan jauh berkuasa solar. Alat kawalan jauh SolarCell Remote dibina untuk mengurangkan keperluan pada bateri dengan sebaliknya menuai tenaga dengan panel solar di belakangnya.


Kini pada tahun 2022, alat kawalan jauh juga boleh mengecas daripada frekuensi radio yang terdapat dalam peranti Wi-Fi dan akan termasuk dalam lebih banyak peranti Samsung untuk menghapuskan lebih daripada 200 juta bateri daripada tapak pelupusan sampah.

“Samsung membawa impian untuk mencipta dunia yang penuh belas kasihan di mana ketersambungan dan kemampanan mempercepatkan pemuliharaan planet untuk kebaikan manusia. Ini adalah hari esok yang kita cari,” kata Encik Edward Han; President of Samsung Malaysia Electronics. “Oleh itu, Samsung menekankan kebolehgunaan semula sepanjang jalan dari barisan pengeluaran hingga pengedaran, itu adalah harapan kami sebagai pasaran pemimpin bahawa kesan Samsung akan menggalakkan ramai orang lain untuk menyertai kami dalam membayangkan era kemampanan dan perubahan alam sekitar yang positif.”

2022 SAMSUNG CE CONFERENCE

Ruby berkesempatan mengalami sendiri produk Samsung Electronics dan berbangga dengan teknologi-teknologi yang dipamerkan. Ia memudahkan urusan harian dan memberi anda satu persepsi bahawa kita bersedia untuk masa hadapan.


HARGA NEO QLED 8K 2022

Model & Harga Runcit Disyorkan (RRP):

  • 85’’ Neo QLED 8K QN900B: RM49,999
  • 75’’ Neo QLED 8K QN900B: RM34,999
  • 65’’ Neo QLED 8K QN900B: RM23,999
  • 85’’ Neo QLED 8K QN800B: RM33,999
  • 75’’ Neo QLED 8K QN800B: RM24,999
  • 65’’ Neo QLED 8K QN800B: RM18,999
  • 55’’ Neo QLED 8K QN700B: RM12,499

Untuk membeli, layari https://www.samsung.com/my/tvs/all-tvs/?neo-qled-tv dan kekalkan maklumat terkini tentang tawaran terkini Samsung.

Catat Ulasan

1Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

  1. Ishhh makin best plak yaaa... harapnya janganlah Suami tukar lagi tv hahahaha dia pantang nampak yang bagus gini...

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !