SAMSUNG ELECTRONICS MEMPERLUAS SISTEM BEBAS KERTAS KEPADA 11,000 PUSAT PERKHIDMATAN SELURUH DUNIA

SAMSUNG ELECTRONICS MEMPERLUAS SISTEM BEBAS KERTAS KEPADA 11,000 PUSAT PERKHIDMATAN SELURUH DUNIA

Ruby
0

SAMSUNG ELECTRONICS MEMPERLUAS SISTEM BEBAS KERTAS KEPADA 11,000 PUSAT PERKHIDMATAN SELURUH DUNIA | Assalammualaikum semua! Lebih 11,000 pusat perkhidmatan di 180 negara bersedia untuk menyertai perjalanan berani untuk menawarkan pelanggan alternatif yang mementingkan alam sekitar kepada dokumen kertas melalui sistem bersepadu global baharu. 

SEOUL, Korea – 2 Jun 2022 – Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini mengumumkan global bersepadunya sistem perkhidmatan pelanggan sebagai sebahagian daripada komitmen berterusannya untuk membangunkan amalan mampan. Sistem bertujuan untuk beralih daripada dokumentasi kertas yang diberikan sebelum ini kepada pelanggan mengenai produk mereka pembaikan, seperti rekod perkhidmatan dan resit, kepada dokumentasi elektronik yang dihantar melalui mesej atau e-mel.

SAMSUNG ELECTRONICS MEMPERLUAS SISTEM BEBAS KERTAS KEPADA 11,000 PUSAT PERKHIDMATAN SELURUH DUNIA

Untuk memudahkan perubahan seluruh dunia ke arah dokumentasi tanpa kertas, Samsung telah menaik taraf globalnya sistem perkhidmatan, Rangkaian Rakan Kongsi Perkhidmatan Global (GSPN), yang akan membolehkan dokumentasi elektronik untuk dihantar kepada pelanggan tentang setiap aspek perkhidmatan yang mereka terima melalui antara muka yang disokong oleh pelbagai perkhidmatan komunikasi digital di seluruh dunia. 

Melalui perubahan ketara ini, pelanggan Samsung akan mendapat akses mudah kepada maklumat berkaitan perkhidmatan mereka dan menjadi sebahagian daripada inisiatif untuk melindungi persekitaran pada masa yang sama.

Lebih daripada 11,000 pusat servis di 180 negara dikendalikan oleh 40 anak syarikat Samsung Electronics sekitar dunia akan mula menerima pakai sistem tersebut. Selanjutnya, Samsung merancang untuk meningkatkannya pada masa hadapan dengan turut menggantikannya keseluruhan dokumen kerja pejabat pusat perkhidmatan dengan dokumen elektronik untuk kesan maksimum.

“Kami sentiasa berusaha untuk menawarkan perkhidmatan yang mudah kepada pelanggan kami dan untuk mengukuhkan amalan pengurusan mampan kami dalam kawasan perkhidmatan pelanggan,” kata Hyeongnam Kim, Executive Vice President and Head of Global CS Center at Samsung Electronics. “Kami di Samsung berdedikasi untuk mencipta masa depan yang lebih mampan yang menyediakan kehidupan yang lebih baik untuk semua dengan memperkenalkan penyelesaian yang mementingkan eko yang kreatif merentasi semua kawasan perniagaan kami. Dengan tumpuan kepada pengurusan mampan, kami meletakkan pengurangan karbon, peredaran sumber, dan pemulihan ekosistem di barisan hadapan dalam apa yang kami lakukan sebagai syarikat terkemuka global untuk melindungi alam sekitar.”

Melalui kempen itu, Samsung menjangkakan kira-kira 6 juta liter air, akan dijimatkan setiap satu tahun. Pengiraan adalah berdasarkan jumlah air yang diperlukan untuk menghasilkan helaian kertas bersaiz A4 yang dikeluarkan oleh Korea Environmental Product Declaration

Di samping itu, hampir 526 tan pelepasan karbon akan dikurangkan, yang boleh diterjemahkan ke dalam jumlah karbon yang diserap oleh 61,000 pokok pain berumur 30 tahun dalam setahun. Pengiraan adalah berdasarkan pelepasan karbon yang dihasilkan untuk menghasilkan helaian kertas bersaiz A4 yang dikeluarkan oleh Korea Environmental Product Declaration. Pokok pain berusia 30 tahun boleh menyerap lebih kurang. 8.6 kilogram karbon dioksida (CO2) setahun. (Institut Hutan Korea Penyelidikan, Julai 2019)

Sumber: Samsung Malaysia

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !