ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK

ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK

Ruby
0
ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK | Assalamualaikum semua! Beberapa hari yang lalu, Ruby berkesempatan ke galeri jualan perumahan untuk projek Astrum Ampang.

Buat pengetahuan semua, Ruby membesar di Kuala Lumpur sekitar kawasan Taman Melati, Wangsa Maju, Setiawangsa dan Ampang. Jadi, apabila ternampak iklan besar tentang projek Astrum Ampang di LRT Jelatek semasa memandu pulang. Ruby tertanya-tanya dimana lokasi projek, itu yang membawa Ruby ke galeri jualan.

Harga RM 230,000 untuk fasiliti yang pelbagai dan berdekatan pengangkutan awam LRT Jelatek! Ia adalah kediaman idaman untuk kita yang sudah letih hari-hari menghadap kesesakan lalu lintas. LRT adalah penyelamat untuk kita bergerak pantas kemana-mana.

Apa yang menarik apabila ke galeri jualan? Ruby dapat bertanya banyak perkara kepada wakil Astrum Ampang. Malah, apabila melihat unit showroom yang mereka tunjuk. Ia adalah kediaman yang aman dan bersistem yang Ruby impikan!

Suasana seperti ini memberi kita lebih fokus melakukan aktiviti harian. Seterusnya kita akan mencapai matlamat mengejar cita-cita di tengah-tengah kesibukan kota Kuala Lumpur. Kebiasaannya rutin harian Ruby di rumah hanyalah berehat menonton Netflix, makan, mandi, solat dan tidur. Jika ingin kemana-mana, semuanya pada hujung minggu.

Ruby tertarik dengan konsep transit SOHO dan TOD Astrum Ampang sebab ia benar-benar berdekatan dengan pengangkutan awam LRT Jelatek dan privasi. Jom Ruby kongsikan lagi apa yang menarik mengenai Astrum Ampang. Mungkin kita akan berjiran? Hehehe.


ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK


ASTRUM AMPANG adalah merupakan pembangunan campuran yang terdiri daripada unit kediaman dan unit komersial, di mana ianya menampilkan pembangunan berorientasi transit atau Transit Oriented Development (TOD) dan konsep transit SOHO yang pertama di Malaysia. Pembangunan ini Ia juga memenuhi permintaan pemilikan rumah yang semakin meningkat oleh golongan muda dan mereka yang bekerja di Kuala Lumpur.

Pembangunan ini dibangunkan oleh Kumpulan Setia Awan Wilayah Tengah. Dan ia terletak di sepanjang kawasan Jalan Ampang dan Jalan Jelatek yang sibuk, kawasan berkeluasan 6.8 ekar.

Astrum (bermaksud bintang dalam bahasa Latin) Ampang, pembinaan Astrum Ampang juga akan menghubungkan anda terus ke stesen LRT Jelatek melalui jambatan berbumbung pejalan kaki. Terletak hanya 4km dari Menara Berkembar Petronas, kejiranan yang bakal dibangunkan dengan baik ini berhampiran dengan dengan lokasi popular. Ini termasuk Pusat Perubatan Gleneagles, Great Eastern Mall, taman rekreasi, pejabat kedutaan, sekolah dan dengan pelbagai perniagaan.
RM 230,000 UNTUK 280 KAKI PERSEGI

Direka dengan praktikal dan sesuai dengan keperluan 30-an dengan keinginan untuk tinggal di persekitaran bandar, SOHO Transit Astrum Ampang mempunyai kawasan binaan seluas 280 kaki persegi, SOHO Suites adalah 450 kaki persegi dan Pangsapuri Perkhidmatan Mampu Milik yang terdiri daripada 450 kaki persegi dan 550 kaki persegi masing-masing.

ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK

Bagi fasa yang pertama, ia terdiri daripada SOHO Transit (1360 unit) dan Rumah Mampu Milik (712 unit) untuk pembeli rumah pertama dengan harga bermula RM230,000 hingga RM270,000. Harga mampu milik ini memberi peluang kepada orang muda yang bekerja untuk mengubah hala tuju dari kos sewa mereka ke arah memiliki hartanah sendiri dengan 62 kemudahan gaya hidup selesa.


RM 230,000 untuk 280 kaki persegi. Target Astrum Ampang adalah untuk mereka yang bekerja di bandar. Tidak perlu bimbang tentang trafik jem dan boleh ke mana-mana menggunakan pengangkutan awam. Selain itu, ia terdapat 27 unit kedai di Astrum Ampang, elemen-elemen ini dirancang untuk memberi penduduk gaya hidup bandar yang lebih menarik.
 
JEJANTAS KE LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK

Hanya 150 meter berjalan kaki ke Stesen LRT Jelatek yang hanya mengambil jarak 4 stesen kereta api dari KLCC, konsep TOD Astrum Ampang menonjol. Mengikuti sambungan moden dan ultra-mudah dalam pengangkutan awam seperti Stockholm, Hong Kong, Tokyo dan Singapura, pembangunan Astrum Ampang dirancang dan direka untuk mempromosikan kepada orang ramai menggunakan pengangkutan awam, dengan tujuan untuk mewujudkan pertumbuhan yang mampan di bandar. 


62 FASILITI DI TINGKAT 9


Kemudahan yang disediakan untuk penduduk termasuk taman permainan kanak-kanak, taman, dewan, smart gym, pusat komuniti, ruang kerja bersama, kafe, teater luar dan kolam infiniti. Astrum Ampang juga menempatkan jakuzi, gelanggang tenis dan bilik refleksologi.


Setiap fasiliti boleh diakses menggunakan aplikasi. Sama ada anda ingin membuat tempahan penggunaan, semuanya boleh!

ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK


RM 84 SEBULAN UNTUK ENJOY SEMUA KEMUDAHAN

Tahukah anda, berapa jumlah maintenance fees bulanan di Astrum Ampang? 280 kaki persegi x rm 0.30: RM 84. Iya RM 84 sahaja dan anda boleh enjoy semua kemudahan yang disediakan.

Dengan sistem keselamatan yang berwaspada, aplikasi komuniti pintar di Astrum Ampang Soho Transit menghubungkan penduduk dengan bandar dan dengan aktiviti aktif mereka dengan cara hidup yang lebih bijak.

  • Keselamatan pengecaman wajah 5G
  • Wifi percuma di kawasan umum
  • Keselamatan 24 jam dengan pengawasan CCTV


ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK
ASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEKASTRUM AMPANG KEDIAMAN BERKONSEP TRANSIT ORIENTED DEVELOPMENT (TOD) BERHAMPIRAN STESEN LRT JELATEK


DIJANGKA SIAP PADA TAHUN 2026


Dengan hanya RM 500 yuran tempahan, anda boleh memohon 90% pinjaman perumahan selama 35 tahun. Promosi istimewa bagi pemilik Astrum Ampang iaitu KEEYO GERMANY Smart Lock, kabinet di bahagian bawah kawasan kitchen sink dan penghawa dingin.


SOHO Transit ditadbir oleh Akta Pembangunan Perumahan dan sokongan penuh daripada Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) dan Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor (LPHS).

Dengan itu, anda boleh memohon dasar Lembaga Perumahan Hartanah Selangor (LPHS) dengan syarat gaji isi rumah tidak melebihi RM 15,000 sebulan dengan keutamaan akan diberikan kepada pemohon yang berpendapatan bawah RM 10,000. Berusia 21 tahun keatas dan sudah berdaftar dengan LPHS.

Locking Period bagi Astrum Ampang adalah selama 10 tahun. Sepanjang tempoh itu anda tidak boleh menjualnya. Tempoh itu bermula dari tarikh anda menandatangani Sales And Purchase Agreement (S&P).


GALERI JUALAN ASTRUM AMPANG DI PHILEO DAMANSARA
Galeri jualan dan unit pameran Astrum Ampang di Phileo Damansara 1 kini dibuka untuk pengunjung seawal 10 pagi sehingga 6 petang. Anda boleh membuat temujanji dengan menghubungi 018-371 2888.

110, Blok G Pusat Dagangan Phileo Damansara 1, 
No. 9 Jalan 16/11 Off Jalan Damansara, 
46350 Petaling Jaya, Selangor.

Waze: Astrum Ampang Gallery
Google Maps: Astrum Ampang Gallery

Untuk maklumat lanjut tentang kemas kini terkini dan siri pembangunan projek Astrum Ampang, lawati www.astrumampang.com.my
Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !