Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia | Assalammualaikum semua! Pada 22 September 2021 yang lalu telah berlangsung pelancaran peranti terkini dari vivo. Telefon Flagship adalah yang terkini dan terbaik dari jenama. Kebiasaannya ini adalah telefon terakhir yang mereka keluarkan dan selalunya telefon yang paling mahal. Sebilangan besar jenama dan pengeluar mengeluarkan model telefon pintar baru dan lebih baik setiap tahun, menggantikan telefon utama tahun lalu. 

Apabila mendengar Flagship, anda patut beri tumpuan kepada artikel ini. Sebab? Sebab ia luar biasa! Serius! Siri X70 memajukan dunia pengimejan dengan ZEISS, manakala siri TWS 2 diperkukuhkan pula oleh teknologi 40dB Pembatalan Bunyi Lanjutan pertama daripada vivo. vivo secara rasmi telah melancarkan siri X70 telefon pintar fotografi profesional di Malaysia. 

Siri X70 - yang terdiri daripada X70 dan X70 Pro - menandakan babak seterusnya dalam kerjasama pengimejan antarabangsa vivo dengan ZEISS dan usaha bersama mereka untuk mencipta pengalaman fotografi mudah alih muktamad. Dilancarkan bersama siri X70 adalah siri TWS 2, earbud stereo (TWS 2 ANC dan TWS 2e) tanpa wayar sebenar, yang mempunyai teknologi 40dB Pembatalan Bunyi Lanjutan pertama daripada vivo.

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia 

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia

“Sebagai perintis sekian lama dalam industri, vivo membolehkan pengguna di seluruh dunia menikmati rasa kegembiraan dengan menetapkan penanda aras baru untuk fotografi mudah alih dan inovasi telefon pintar dengan siri X70. Sekali lagi, kami melangkaui sempadan dengan membawakan fotografi mudah alih termaju yang luar biasa kerana kami berusaha menjadikan teknologi yang intuitif dan berfungsi untuk digunakan,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif vivo Malaysia.

Memajukan Pengimejan Mudah Alih Bersama ZEISS


Mencerminkan komitmen vivo untuk menerajui bidang fotografi telefon pintar, siri X70 dilengkapi keupayaan perisian dan perkakasan pengimejan mudah alih premium, dari sistem kamera yang telah dibangunkan bersama dengan ZEISS, legenda dunia optik selama 175 tahun, ke ciri eksklusif "Gaya Potret ZEISS", yang membolehkah pengguna mengambil gambar yang mirip dengan rupa dan gaya gambar yang diambil menggunakan lensa klasik ZEISS.


"Telefon pintar adalah peralatan asas untuk pengguna merakam kenangan, menjadikannya gerbang digital untuk mereka menceritakan kisah sendiri dan berkongsi ciptaan tersebut dengan dunia. Dengan siri X70, yang diperkasa dengan kerjasama ZEISS, vivo secara aktif menutup jurang antara fotografi mudah alih dan profesional dengan menanamkan inovasi berorientasikan pengguna dengan teknologi canggih,” tambah Xu.

Siri vivo X70 menggabungkan ciri pengimejan terkemuka di dalam dan di luarnya, menghasilkan pengalaman fotografi intuitif yang membolehkan pengguna merakam video atau menangkap gambar yang kelihatan semula jadi. Siri vivo X70 yang mempunyai lensa yang diperakui sesuai dengan selaput ZEISS T* Coating juga membantu mengurangkan pantulan dan meningkatkan penghantaran cahaya untuk mengurangkan bayangan, cahaya sesat dan artifak gambar lain yang tidak berguna, bagi gambar dan video yang kelihatan menakjubkan.

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia
Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia
Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia
Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia


Logo ZEISS dan label ZEISS T* Coating yang dikenali ramai telah dicap pada susunan kamera belakang siri X70, sementara tanda dagangan ZEISS Vario-Tessar telah terukir halus pada panel lampu suluh yang menonjol.

Untuk spesifikasi kamera, seluruh barisan X70 memiliki kamera hadapan 32MP; X70 Pro memiliki susunan empat kamera belakang (50MP + 12MP+ 12MP + 8MP), dan X70 pula memiliki sistem tiga kamera belakang (40MP + 12MP + 12MP).

Selain bokeh berputar Bokar Portait Style yang diraikan oleh jurugambar di seluruh dunia, vivo telah melengkapkan tiga ciri Gaya Potret ZEISS yang mengagumkan – diilhamkan oleh lensa klasik ikonik Distagon, Planar dan Sonnar. Gaya "Distagon" memberikan rupa anamorfik dan menawarkan kesan perspektif dinamik untuk seni bina kritis dan fotografi dalaman yang sama sperti estetika filem Hollywood. 

Adaptasi "Planar" pula memperkenalkan kesan bokeh klasik, mendedahkan perwatakan sebenar dan menyampaikan ekspresi asli melalui fotografi potret. Akhirnya, mod "Sonnar" terkenal dengan bokehnya yang licin, menjadikannya sangat sesuai untuk potret yang memerlukan kedalaman dan kejelasan untuk mendokumenkan peristiwa yang tidak dapat dilupakan.Penstabil Gimbal Dipertingkat 3.0 dan Mod Malam untuk Estetika Visual yang tiada tandingannyaSiri X70 merangkumi teknologi baru dan lelaran terkini ciri-ciri fotografi dan videografi berbilang-modal ikonik vivo, membolehkan pengguna memperlihatkan kreativiti mereka secara mendalam dalam definisi tinggi dan menghasilkan kandungan pelbagai media yang jelas tanpa kompromi terhadap kualiti.

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia

Kedua-dua varian X70 Pro dan X70 memiliki Gimbal Kamera Ultra-Pengesanan, yang ditambah dengan teknologi Penstabil Gimbal 3.0 untuk pengguna menangkap gambar atau video yang stabil apabila di dalam pergerakan dinamik. Siri ini dilengkapi dengan teknologi Penstabil Video Ultra 5-Paksi VIS yang menggabungkan Penstabilan Imej Optik (OIS) yang dipertingkatkan dengan Penstabilan Imej Elektronik (EIS) untuk mengalihkan paksi-X/Y dengan putaran paksi-Z untuk kestabilan di setiap arah.

Sebagai pelengkapan kepada keupayaan pengimejan kedua-dua telefon pintar ini, vivo telah menambah lagi pelbagai ciri fotografi dan videografi berbilang-modal – iaitu Real Night Time Extreme Night, Super Night Video, Pure Night View, Pro Cinematic Mode dan banyak lagi yang khas untuk pengguna memanfaatkan kebolehan dan meneroka pelbagai estetika visual baru.

Prestasi Tertinggi


Kedua-dua Vivo X70 Pro dan X70 dijalankan oleh cip MediaTek Dimensity 1200-vivo yang memberikan prestasi CPU dan GPU yang tiada tandangan lagi. Pemproses cekap-tenaga bersepadu ini membolehkan pengguna untuk memanfaatkan sepenuhnya sambungan 5G setiap hari , manakala LPDDR4X dan UFS 3.1 juga membantu menyediakan pelaksanaan penyimpanan yang pantas.

X70 Pro dan X70 masing-masing dilengkapi dengan bateri 4,450 mAh (TYP) dan 4,400 mAh (TYP), dan disekalikan bersama pengecas piawai vivo (FlashCharge 11V / 4A) yang menyokong teknologi FlashCharge 44W untuk prestasi jangka panjang . Peranti X70 Pro dan X70 dilengkapi dengan paparan 6.56-inci yang mampu mencapai kadar penyegaran 120Hz dan kadar respon 240Hz untuk menatal dan melihat dengan lancar.

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia


Reka Bentuk Kekal dan Binaan Futuristik


Untuk memenuhi harapan sebagai telefon pintar fotografi profesional muktamad, vivo telah berusaha sepenuhnya untuk siri X70 dan memastikan gaya abadi, serta binaan yang mengagumkan.

Fluorite AG - proses reka bentuk perindustrian revolusioner yang dikembangkan oleh vivo - telah digunakan untuk menyelaputi peranti siri X70 dalam kaca kristal dengan permukaan prismatik yang memancarkan kesan pendarfluor di bawah cahaya.

Model X70 Pro dan X70 boleh didapati dalam warna Cosmic Black atau Aurora Dawn. 


Cosmic Black diilhamkan oleh semangat dan daya hidup abadi alam semesta kita dan merupakan warna simbolik kegelapan yang luas dan dalam yang dihiasi oleh warna-warna perak yang berkilauan untuk mewakili bintang-bintang pada malam yang gelap gulita. Aurora Dawn adalah penghormatan kepada pancaran sinaran Cahaya Utara di Langit Kutub.

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di MalaysiaSiri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia

Peranti boleh pakai yang ringan yang mempunyai teknologi Pembatalan Bunyi Lanjutan
Dilengkapi dengan bass 12.2mm yang kuat, serta sokongan teknologi codec adaptif aptX, earbud siri vivo TWS 2 ini menawarakan pengalaman audio yang mengagumkan. Siri TWS 2 juga menyokong pengurangan kebisingan sebanyak 40dB, yang dapat mengesan bunyi luaran dan megeluarkan gelombang bunyi yang tepat dan sesuai secara automatik melalui algoritma pintarnya.

Tawaran Pra-tempah menarik disediakan


X70 Pro dan X70 masing-masing boleh didapatkan dengan harga RM3,299 dan RM2,499. Yang berminat boleh membuat pra-tempahan peranti tersebut melalui pelbagai platform sehingga 1 Oktober 2021, dengan hadiah percuma* eksklusif bernilai sehingga RM799 untuk X70 Pro dan RM599 untuk X70.

Siri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di MalaysiaSiri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di MalaysiaSiri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di MalaysiaSiri Flagship vivo X70 Dan TWS 2 Kini Di Malaysia

Pelanggan pra-tempahan peranti ini juga layak untuk menerima perkhidmatan vivo Protection Plus, yang menyediakan Jaminan Lanjutan 1-Tahun dan Perlindungan Keretakan Skrin 1-Tahun, yang bernilai RM399. Selain itu, pelanggan pra-tempahan X70 Pro pula akan menerima bar bunyi Bluetooth bernilai dan kad keahlian VIU TV* yang bernilai RM400, manakala pelanggan pra-tempahan X70 akan membawa pulang pembesar suara Bluetooth, pengecas pantas dalam kereta, dan kad keahlian VIU TV* yang bernilai RM200.

Siri earbud vivo TWS 2, yang ditawaran dalam dua model, iaitu TWS 2e dan TWS 2 ANC, masing-masing boleh didapatkan dengan harga RM269 dan RM369. Pelanggan pra-tempahan siri X70 juga boleh menikmati tawaran pembelian-bersama-pembelian, dan mendapatkan siri TWS 2 dengan harga RM68 (TWS 2e) atau RM98 (TWS 2 ANC) sahaja.


Pra-tempahan boleh dibuat di mana-mana E-Store rasmi Vivo (X70 Pro dan X70), dan rakan E-dagang termasuk Lazada (X70 Pro dan X70) dan Shopee (X70 Pro dan X70), serta pengedar sah dan rakan niaga seperti Senheng, senQ, Harvey Norman, Urban Republic, Courts, Thundermatch, Lulu, Chan Furniture dan Sentriq. Siri ini juga akan terdapat di rakan telco rasmi vivo tidak lama lagi.

*tertakluk kepada terma dan syarat

Tentang vivo


vivo adalah syarikat teknologi yang mencipta produk hebat berdasarkan nilai berasaskan reka bentuk, dengan peranti pintar dan perkhidmatan pintar sebagai teras. Syarikat ini mensasarkan untuk membina jambatan antara manusia dan dunia digital. Melalui kreativiti yang unik, vivo memberikan pengguna kehidupan mudah alih dan digital yang semakin selesa.


Mengikuti nilai teras syarikat, termasuk Benfen*, berasaskan reka bentuk dan orientasi pengguna, vivo telah menerapkan strategi pembangunan lestari, dengan wawasan untuk menjadi syarikat bertaraf dunia yang lebih sihat dan tahan lama.


Semasa mengambil dan mengembangkan bakat terbaik tempatan, vivo disokong oleh rangkaian 10 pusat R&D di Shenzhen, Dongguan, Nanjing, Beijing, Hangzhou, Shanghai, Xi'an, Taipei, Tokyo dan San Diego, dengan fokus pada pembangunan teknologi pengguna tercanggih, termasuk 5G, kepintaran buatan, reka bentuk industri, fotografi dan teknologi lain yang sedang meningkat dan akan datang.


vivo juga telah menubuhkan lima pusat pengeluaran (termasuk pusat pembuatan sah jenama), di seluruh China, Asia Selatan dan Asia Tenggara, dengan kapasiti pengeluaran tahunan hampir 200 juta telefon pintar. Setakat ini, vivo telah melancarkan rangkaian penjualannya di lebih daripada 50 negara dan wilayah, dan disukai oleh lebih daripada 400 juta pengguna di seluruh dunia.


*"Benfen" adalah istilah yang menggambarkan sikap melakukan perkara yang betul dan melakukan perkara dengan betul - yang merupakan gambaran ideal misi vivo untuk membina teknologi untuk kebaikan.


Terus maklum mengenai berita vivo di https://www.vivo.com/en/about-vivo/news.

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Terbaru Lebih lama