Sesi Wawancara Bersama Eksekutif Samsung Mengenai Galaxy Z Series dan Galaxy Watch4

Sesi Wawancara Bersama Eksekutif Samsung Mengenai Galaxy Z Series dan Galaxy Watch4

Ruby
0


Sesi Wawancara Bersama Eksekutif Samsung Mengenai Galaxy Z Series dan Galaxy Watch4 | Assalammualaikum semua! Ruby tertarik dengan sesi wawancara yang telah dilaksanakan di Youtube Samsung dan berasa ia adalah kandungan yang bagus untuk dikongsikan bersama pembaca ruby.my. Para Eksekutif Samsung berkongsi tentang produk dan juga wawasan dalam menghasilkan sesuatu peranti. Matlamatnya, ia untuk kemudahan masyarakat dan disamping menjaga alam semesta. Tahniah Samsung!

Sesi Wawancara Bersama Eksekutif Samsung Mengenai Galaxy Z Series dan Galaxy Watch4


Pada acara Galaxy Unpacked 11 Ogos yang lalu, Samsung Electronics telah melancarkan inovasi terbarunya iaitu Siri Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 dan Galaxy Watch4. Secara tidak langsung telah menetapkan standard baru untuk pengalaman peranti mudah alih pada masa kini. Agar pengguna dapat mengenali produk-produk inovatif ini dengan lebih baik, Samsung Newsroom mewancara beberapa eksekutif Samsung untuk mengetahui inovasi peranti Galaxy terkini dan strategi mereka. Tonton wawancara penuh di video ini. 


Soalan : Apakah sasaran penjualan untuk siri Galaxy Z dan apakah langkah yang akan diambil untuk mencapainya?

Dijawab oleh Bryan Choi, Executive Vice President and Head of Strategic Marketing, Mobile Communications Business.

Banyak tinjauan menunjukkan kepada kita bahawa permintaan pasaran untuk telefon pintar boleh dilipat terus meningkat, bahkan sampai 6.5 juta unit pada tahun 2021, lebih 1 kali ganda permintaan berbanding tahun lalu. Samsung sebagai jenama yang terkemuka dan penyedia utama peranti, sentiasa mendorong mengeluarkan jumlah produk melebihi permintaan pasaran. Dengan siri Galaxy Z yang baru, kami membawa inovasi yang boleh dilipat kepada lebih ramai pengguna dengan menawarkan harga mampu milik. Saya yakin bahawa dengan siri Galaxy Z baru kami, kami dapat meningkatkan permintaan tinggi telefon pintar boleh dilipat. Seterusnya mengundang lebih ramai pengguna untuk menikmati cara baru menggunakan telefon pintar mereka.

Soalan : Bagaimana anda menangani masalah ketahanan dengan siri Galaxy Z yang baru? Adakah siri yang baru ini boleh tahan lama untuk penggunaan setiap hari?

Dijawab oleh Dr. Won-Joon Choi, Executive Vice President and Head of the Flagship Product R&D Team, Mobile Communications Business.

Untuk siri telefon pintar boleh dilipat yang baru ini, kami mempunyai misi besar: ketahanan, sehingga pelanggan kami dapat menggunakan peranti dengan ketenangan fikiran sepanjang penggunaan setiap hari. Untuk melakukan itu, kami bermula dari awal untuk jadikan ‘mustahil’ kepada ‘mungkin’. 

Ketahanan air dan daya tahan yang meningkat adalah ciri utama kami tertumpu pada peranti lipat baru kami supaya pengguna dapat membawa peranti mereka ke mana sahaja dengan keyakinan, sama ada mereka berpeluh di gim atau bersantai di tepi kolam renang.

Kami dapat menyampaikan telefon pintar boleh dilipat kalis air pertama di dunia dengan menerapkan reka bentuk pengedap inovatif yang telah dihasilkan oleh pasukan kejuruteraan kami. Kami juga telah meningkatkan ketahanan paparan fleksibel kami sekitar 80 peratus berbanding lipatan sebelumnya dengan merancang semula struktur lapisan dan menggunakan filem pelindung baru.

Selanjutnya, bahagian luar siri Galaxy Z dilindungi oleh Armor Aluminium dan Gorilla Glass Victus, bingkai aluminium terkuat kami dan bahan kaca paling sukar. Terima kasih kepada semua inovasi ini, kami percaya bahawa telefon pintar yang boleh dilipat seperti siri Galaxy Z akan menjadi standard baru dalam peranti mudah alih kerana kategori menukar permintaan arus perdana.

Soalan : Apa yang paling anda teruja dengan Galaxy Z Fold3 dan Galaxy Z Flip3?

Dijawab oleh Patrick Chomet, Executive Vice President and Head of Customer Experience, Mobile Communications Business

Kami merancang siri Galaxy Z baru untuk memenuhi keperluan pengguna dalam setiap saat - mengambil gambar/video, berkomunikasi, berkongsi dan menyatakan. Salah satu ciri kegemaran saya ialah selfie bebas tangan dengan Galaxy Z Flip3. Kerjasama berterusan dengan Google, kami menjadikan pengalaman membuat panggilan video dengan lebih baik. Di dalam Google Duo, kamera mengezum masuk dan keluar secara automatik untuk memasukkan semua orang ke dalam bingkai. Dengan kualiti HD, sistem kamera premium kami dan paparan hebat peranti, video panggilan bebas tangan anda vivid, jelas dan lebih menyenangkan.

Selanjutnya, untuk Galaxy Z Fold3, kami telah mengaktifkan pengalaman S Pen dengan perkongsian Wacom kami, supaya pengguna dapat menulis pada skrin besarnya untuk kali pertama pada telefon pintar yang boleh dilipat. Anda juga boleh menonton isi di bahagian atas skrin anda dan catat dengan S Pen anda di bahagian bawah skrin.


Soalan : Adakah permintaan pasaran yang mencukupi untuk peranti yang boleh dilipat? Anda rasa, apa yang pengguna mahukan dari siri Galaxy Z baru?

Dijawab oleh Drew Blackard, Vice President of Mobile Product Management, Samsung Electronics America.

Samsung mempelopori faktor telefon pintar yang boleh dilipat kerana kami percaya potensi luar biasa untuk teknologi ini, secara asasnya, ia membuka pengalaman baru. Masyarakat sangat menghargai keunikan telefon mereka dari segi faktor reka bentuk dan fleksibiliti untuk melakukan berbilang tugas. Mereka boleh menikmati rancangan kegemaran mereka, dengan mudah alih pada skrin besar. Pengalaman ini adalah sebab utama mengapa pengguna menyukai telefon pintar yang boleh dilipat, dan  9 dari 10 pengguna siri Galaxy Z ingin membeli telefon pintar yang boleh dilipat yang baru. Sebenarnya, pasaran telefon pintar yang boleh dilipat pada tahun ini meningkat tiga kali ganda berbanding tahun sebelum ini dan Samsung adalah pemacu utama pertumbuhan itu.

Kami telah meningkatkan siri Galaxy Z terbaru kami untuk memenuhi keperluan pengguna. Pengguna memberitahu kami bahawa mereka mencari daya tahan yang meningkat, paparan baru dan lebih baik,  fungsi S pen dan lebih banyak aplikasi yang disesuaikan khusus untuk pengalaman telefon pintar yang boleh dilipatt. Dengan Galaxy Z terbaru kami, kami memberikan semua itu dan lebih banyak lagi pada peranti yang lebih kemas dengan harga yang lebih rendah.

Soalan : Apakah peningkatan yang anda buat untuk mengoptimumkan pengalaman S Pen untuk peranti yang boleh dilipat?

Dijawab oleh Nobu Ide, President and CEO of Wacom.

Samsung dan Wacom telah bekerjasama rapat selama lebih dari 10 tahun untuk S Pen, selalu berinovasi untuk memberikan pengalaman unik dan berbeza kepada pengguna Galaxy. 

Untuk telefon pintar yang boleh dilipat, kami telah memperbaharui teknologi S Pen untuk menjadikannya lebih optimum dan lebih istimewa untuk produk baru. Bukan hanya menawarkan persembahan hebat seperti kurang latensi dan super ketepatannya, ia juga dilengkapi dengan struktur hujung pen yang disempurnakan untuk menghasilkan lukisan dan pengalaman penulisan yang sangat baik di permukaan skrin yang boleh dilipat. 

Kami sangat berbesar hati melihat teknologi kami terus maju digunakan dalam peranti Galaxy dan akan terus menyokong portfolio Galaxy yang diperluas dengan S Pen bergerak ke hadapan.


Soalan : Mengapa pengguna membeli Galaxy Watch4 berbanding jam tangan pintar khusus kesihatan yang lain?


Dijawab oleh Dr. Janghyun Yoon, Executive Vice President and Head of Software Platform Team, Mobile Communications Business.

Siri Galaxy Watch telah memberi kekuatan kepada berjuta-juta pengguna untuk mengakses maklumat terperinci mengenai keseluruhan kesihatan mereka selama bertahun-tahun. Sekarang, kami telah melengkapkan Galaxy Watch4 baru kami dengan yang paling maju iaitu teknologi sensor untuk memberikan pengalaman kesihatan yang paling komprehensif. 

Kami mengurangkan ukuran sensor kesihatan untuk membuat reka bentuk yang lebih nipis dan lebih langsing. Walaupun sensor yang lebih kecil biasanya mengurangkan ketepatan pengukuran kesihatan, kami mengembangkan algoritma yang sama sekali baru untuk memastikan kami tidak membuat kompromi.

Selain itu, kami mereka Samsung BioActive Sensor (sensor 3-in-1) yang membolehkan tiga metrik kesihatan yang kuat - Optical Heart Rate Sensor (PPG), Electrical Heart Sensor (ECG) dan Bioelectrical Impedance Analysis Sensor (BIA) - untuk dijalankan hanya pada satu chipset. Ini bermaksud bahawa pengguna Galaxy Watch4 dapat memantau Tekanan Darah mereka, mengesan degupan jantung AFib yang tidak teratur, mengukur Tahap Oksigen Darah, dan bahkan mengira Komposisi Tubuh Badan mereka pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Tambahan pula, Galaxy Watch4 adalah Galaxy Watch pertama yang menawarkan analisis Komposisi Tubuh Badan, pengukuran yang memberikan gambaran lengkap kecergasan keseluruhan anda. Bersama-sama, ciri-ciri ini memberikan pengguna pemahaman yang lebih holistik dan bermanfaat mengenai kesihatan mereka.

Soalan : Mengapa Samsung menukar OS untuk Galaxy Watch, dan apa sebenarnya maksudnya kepada pengguna?


Dijawab oleh Dr. Janghyun Yoon, Executive Vice President and Head of Software Platform Team, Mobile Communications Business.

Galaxy Watch4 dan Galaxy Watch4 Classic akan melancarkan era baru yang menarik untuk inovasi jam kesihatan. Kami mengembangkan sistem operasi baru dan bersatu, yang dibina bersama dengan Google. Dan bersama dengan One UI Watch, ini telah mewujudkan pengalaman Galaxy yang lebih lancar dan saling berkaitan di seluruh jam kesihatan pintar dan telefon pintar.

Pada masa yang sama, kami telah bekerjasama dengan beberapa rakan kongsi untuk mengembangkan ekosistem yang sangat besar agar dapat memberikan pengalaman yang lebih hebat kepada pengguna. Di atas semua ini, kami juga meningkatkan prestasi Galaxy Watch4 dan mengembangkan teknologi sensor canggih yang berintegrasi sepenuhnya dengan industri aplikasi rakan kongsi, seperti Strava. 

Ini bermaksud, pengguna dapat memperoleh manfaat dari pelbagai dimensi pandangan mengenai keseluruhan kesihatan mereka. Ini dapat membantu mereka hidup lebih sihat dan berasa lebih baik, setiap hari.

Soalan : Apakah peluang perniagaan atau kes penggunaan perusahaan dari siri Galaxy Z baru dan Siri Watch4?

Dijawab oleh Hamshy Raveendran, Head of Mobile B2B Product Management and Go-To-Market, Samsung Electronics America

Dari fleksibiliti berbilang tugas pada skrin besar hingga ketahanan yang lebih tinggi dari Armor Aluminum baru dan Gorilla Glass Victus, siri Galaxy Z memberikan pengguna tahap prestasi yang hanya akan dapat dari Galaxy flagship yang boleh dilipat.

Contohnya - anda boleh menyemak portfolio pelanggan atau carta pesakit, sembang video dengan pasukan anda dan hantar e-mel, semuanya pada masa yang sama. Dengan Samsung DeX, anda boleh menyambungkan peranti siri Galaxy Z anda untuk pengalaman seperti desktop, atau gunakan peranti sebagai skrin besar kedua. Dan sekarang Galaxy Z Fold3, anda boleh menggunakan S Pen untuk menyemak atau menandatangani dokumen. Peranti siri Galaxy Z dilengkapi dengan platform keselamatan kelas pertahanan khas Knox untuk melindungi anda dan anda data dari tahap cip ke atas. Anda boleh yakin bahawa semua maklumat sulit adalah selamat dari kontrak perniagaan hingga data pesakit dan pelanggan.

Siri Galaxy Watch4 kami juga membuka peluang baru untuk perniagaan, berkat peranti yang mantap dan ciri-ciri kesihatan holistik. Dengan ciri kesihatan canggihnya, siri Galaxy Watch4 terbaru kami dapat membantu peniaga meningkatkan kesejahteraan pekerja, dan juga memupuk budaya tempat kerja yang mengutamakan kesihatan. Kami bangga untuk terus menawarkan inovasi yang dibina untuk membantu pelanggan B2B kami menjadi lebih mudah alih dan fleksibel, dan akhirnya, untuk menyokong kejayaan mereka.

Soalan : Apa visi dan matlamat kelestarian Samsung?

Dijawab oleh Stephanie Choi, Senior Vice President and Head of Marketing Team, Mobile Communications Business.

Kami sangat gembira untuk mengumumkan Galaxy for the Planet, komitmen kami untuk membantu membina masa depan yang lebih mampan sepanjang hayat perniagaan dan produk kami. Menjelang 2025, kita akan mencapai kuasa siap sedia sifar penggunaan untuk pengecas telefon pintar kami, memasukkan bahan kitar semula dalam semua produk mudah alih kami, dan hapuskan penggunaan plastik dalam pembungkusan kami. Kami juga akan mengalihkan semua sampah dari tapak pelupusan sampah di semua tempat pembuatan.

Ini adalah langkah kecil tetapi penting dalam perjalanan kesinambungan kita. Kami percaya bahawa mencapai matlamat ini akan bawa kita selangkah lebih dekat untuk mencipta masa depan yang lebih hijau. Samsung komited untuk mencipta lebih banyak lagi dunia lestari.


إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !