Samsung SmartThings Find Capai 100 Juta Nod!

Samsung SmartThings Find Capai 100 Juta Nod!

Samsung SmartThings Find capai 100 juta nod dengan ciri perkongsian carian lokasi peranti terkini. Perkongsian lokasi peranti baru dengan perkhidmatan yang berkembang pesat membantu pengguna mencari beratus-ratus ribu peranti yang diletak salah tempat setiap hari melalui SmartThings Find. Dalam rangkaian telekomunikasi, nod adalah titik pengagihan semula atau titik akhir komunikasi. Jadi, ia saling berkait dan teknologi ini amat membantu kita pada hari ini.


Samsung Electronics Co., Ltd. telah mendedahkan bahawa Perkhidmatan SmartThings Find, yang pertama kali dilancarkan pada Oktober 2020, terus berkembang pesat, sekarang merangkumi lebih daripada 100 juta nod cari. Powered by SmartThings, teknologi utama membolehkan hidup bersambung, sekitar 230,000 peranti terletak melalui ciri ini setiap hari.

Samsung SmartThings Capai 100 Juta Nod!

"Kami sangat bangga dengan seberapa cepat perkhidmatan SmartThings Find berkembang dalam masa kurang dari satu tahun, membantu orang di seluruh dunia mencari beratus-ratus ribu peranti yang salah tempat setiap hari, ”kata TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Komunikasi Bergerak di Samsung Electronics. "SmartThings Find adalah satu lagi contoh bagaimana Samsung terus mencipta baru yang bermakna pengalaman yang membantu menjadikan hidup lebih selesa dan kurang tekanan. "

Samsung SmartThings Capai 100 Juta Nod!

Perkhidmatan SmartThings Find yang berkembang pesat membolehkan pengguna menentukan telefon pintar Galaxy berdaftar, jam tangan pintar, earbud dan bahkan S Pen Pro, serta barang peribadi — seperti kunci atau dompet — yang mempunyai peranti Galaxy SmartTag atau SmartTag + yang terpasang. SmartThings Find, menonjol ciri ekosistem SmartThings, menggunakan Bluetooth Low Energy (BLE) dan teknologi ultra-wideband (UWB) untuk mengesan peranti yang salah tempat. Walaupun peranti itu di luar talian, pengguna Galaxy lain boleh ikut serta aktifkan telefon pintar atau tablet Galaxy mereka untuk membantu orang lain mencari peranti yang hilang berdekatan.

SmartThings Find terus berkembang dengan penambahan SmartThings Find Members yang baru dilancarkan, yang kini membolehkan pengguna mengundang rakan dan keluarga untuk menjadi anggota SmartThings, sehingga mereka juga dapat mencari dan mengurus peranti mereka. Pengguna kini boleh menjemput hingga 19 orang orang lain untuk menjadi ahli dan mencari sehingga 200 peranti sekaligus. Setelah seseorang telah menerima jemputan anda ke SmartThings Find Members, anda boleh memilih mereka untuk dapat melihat yang anda pilih peranti dan lokasi untuk peranti tertentu, semua atas kebenaran anda.

Samsung SmartThings Capai 100 Juta Nod!

SmartThings Find Members sangat berguna untuk keluarga, kerana mereka berusaha mengikuti haiwan peliharaan atau menjaga menjejaki kunci kereta mereka — walaupun mereka tidak mempunyai telefon bimbitnya.


Mengenai SmartThings


SmartThings adalah teknologi utama yang membolehkan kehidupan terhubung dan mendorong masa depan Internet of Things (IoT). Ia platform terbuka yang sudah menyokong beribu-ribu peranti di ratusan jenama dan tawaran tanpa henti kepada inovator dan pembangun yang mencari sambungan yang lancar dalam ekosistem IoT yang luas. Syarikat komited untuk membawa fungsi dan keupayaan pintar di mana sahaja pengguna mahu, sambil meningkatkan pengalaman pengguna. 

Kini terdapat berjuta-juta orang di lebih daripada 200 orang negara yang mengakses teknologi SmartThings setiap hari untuk membuat automasi dan mengawal rumah pintar melalui Aplikasi SmartThings dan melalui pelbagai produk Samsung seperti telefon, TV, dan peralatan digital. 

SmartThings menawarkan jumlah protokol yang paling fleksibel, termasuk standard IoT baru, Matter. Dilancarkan pada tahun 2012, SmartThings beribu pejabat di Mountain View, CA dan merupakan ahli lembaga pengasas Connectivity Standards Alliance, sebuah organisasi yang beratus-ratus syarikat yang mencipta, mengekalkan, dan memberikan standard global terbuka untuk IoT.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai aplikasi SmartThings dan perkhidmatan Carian SmartThings, lawati www.smartthings.com/partners/smartthings-find

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. Bagus betulkan, senang nak find laki gak ni kat mana di berada hahahaha.. macam waze pun yerr.. yang tak mahir jalan, guna je smarthing ni, pasti jumpa di mana tempatnya..

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.