Lagu Weekend Dari Taeyeon Beri Getaran Positif

Lagu Weekend Dari Taeyeon Beri Getaran Positif


Alhamdulillah kehidupan Ruby dan keluarga masih okay. Masih bertahan. Ruby dan suami bekerja dari rumah. Manakala pendidikan untuk Adam & Alif masih melalui sesi Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR). Cabaran? Ya pasti ada. Anak-anak sudah lama terperap dalam rumah. Mereka sudah mula menunjukkan tanda-tanda suka bergaduh dan tidak mahu melaksanakan tugasan sekolah. Sebagai ibu, Ruby kena selalu positif. Nak marah? Dah letih sangat nak membebel. 

Sebagai ibu, terutamanya wanita ni kan mudah nak hiburkan diri sendiri. Kalau lelaki, Ruby tak tau la bagaimana mereka surutkan ketidakpuasan hati. Tetapi untuk wanita, lagu yang best sudah memberi kita mood yang baik. Pasang lagu Taeyeon, humming sikit-sikit dan hari ku kembali ceria. Selesai buat kerja sekolah anak, kita bangun. Ambil bakul berisi pakaian kotor, masuk mesin basuh. Masuk dapur, sediakan makanan untuk keluarga. Dah siap. Sambung sidai pakaian dan membersihkan rumah. Kemudian sambung lagi kelas PdPR anak. 

Begitulah rutin harian sebagai ibu. Sehingga terlupa dah hujung minggu. Apabila terdengar lagu baru Taeyeon Weekend tu. Ruby terasa seperti getaran positif. "Positive Vibes"!!. Hey dah lama tak menyedari kita ada hari Sabtu dan Ahad! MasyaAllah. Terus tersedar diri dan mula fikir apa nak buat weekend ni? Ruby plan nak memasak dengan anak-anak. Yesss. Kami buat Vietnam Roll together! Subhanallah dah berapa lama tak luang masa bersama macam ni bersama anak-anak. 
@rubydotmy

Vietnam Roll's moment with Adam dan Alif. Memacam bentuk dah jadi. Hehehe ##sonshine ##MYFoodie ##VietnamRoll ##foodie ##rubydotmy ##food ##asian ##ricepaper

♬ Weekend - TAEYEON



Cheesecake
Coffee
Weekend come.... I can do whatever I want 

Sebagai ibu, lirik lagu ni memang menusuk jiwa. Sebab dah rasa burnt out duduk rumah kan. Cara kita nak sentiasa positive vibes bukannya tidak bersyukur tau. Kadang tepu juga duduk di rumah. Termenung juga kadang-kadang. Kalau anda ada masa untuk jalani ujian Depression, Anxiety dan Stress. Cubalah buat. Ruby Anxiety meningkat sangat. Sebab ketakutan tak tahu apa akan terjadi kepada kami sekeluarga pada masa hadapan tu lebih kuat. 😭😭😭

Jadi, berilah Ruby ruang untuk berhibur dengan lagu Weekend dari Taeyeon ni okay? Janji tak keluar rumah dan patuh SOP. ❤️

Lirik Lagu Weekend Dari Taeyeon


Lirik lagu bahasa Inggeris ini telah disediakan oleh pihak Taeyeon secara rasmi. Positif sangat kan? 

[Intro]
The closest beach, my own theatre
It's okay to do whatever I feel like

[Verse 1]
Ringing every morning, beep beep beep beep sound
Lingering in my ears
I wake up without any
Wake up call that used to rush me
A bite of cheesecake
A full glass, glass, glass of
Brewed co-co-coffee
I'll have it iced, very relaxedly

[Verse 2]
Suddenly I look at the clock
It's already 12 o'clock
But there isn't any rush
Then I yawn
And give myself a big stretch
And think what should I do today

[Pre-Chorus]
The moment when my eyes reached thе season beyond the window
Thе pouring sunlight knocks on my heart
Riding on the fresh breeze waving at me

[Chorus]
Wanna leave when the weekend comes
I can do whatever I want
The scattered cloud in the wind
More freely we can go (Hey)

[Post-Chorus]
The closest beach, my own theatre
It’s okay to do whatever I feel like
I’ll go on a drive, it’s okay to just walk around
I’ll just leave to wherever my feet end up oh

[Verse 3]
For one day ignoring the world's stories
I’ll put my day together
No more, no, no stress, I won't worry about it anymore
Move it right, left, right, whatever I feel like
Whatever there is on the way I’ve never been
I don't need a map when I roll the streets
The reason I keep going is for a little fun
Continue up up up going higher

[Verse 4]
The wild unknown small flower
Growing along the corner of the street (Da-la-da, da-da-da-la)
After looking at them for a while
To avoid the hot sunlight
I sit on the bench for a moment
Steps are getting slower (Oh)

[Pre-Chorus]
Catching up to the speed of the shadow
Keeping pace with the sun walking along with me
I want to return by following the next moonlight

[Chorus]
Wanna leave when the weekend comes
I can do whatever I want
The scattered cloud in the wind
More freely we can go (Hey)

[Bridge]
The perfect plan because there isn't any plans
The secret place I accidentally discovered (Oh woah, woah, woah)
I leave my small bags there (Leave my small bags there)
Around the end of the alley I’ll meet
The pleasant surprise and excitement (Oh woah, woah, woah)
My heart is pounding all day (All day)

[Verse 5]
A coffee shop with nutty aroma
Pretty clothes catching my eyes (Catching my eyes)
Do it for the weekend, do it for the weekend (Do it for the weekend)
I don’t want to hesitate doing what I like anymore

[Chorus]
It’s okay to do it when the weekend comes
I can do whatever I want
The scattered cloud in the wind
More freely we can go (Hey)

[Post-Chorus]
The closest beach, my own theatre
It’s okay to do whatever I feel like
I’ll go on a drive, it’s okay to just walk around
I’ll just leave to wherever my feet end up, oh


Video Muzik Taeyeon Weekend

Video muzik Weekend Taeyeon ni sangat comel dan kreatif. Hehehe. 


Enjoy! Thank you Taeyeon! 

Catat Ulasan

0 Ulasan