Goodday Milk Fest 2021 Lebih Syok!

Goodday Milk Fest 2021 Lebih Syok!

Ruby
0
Goodday Milk Fest 2021 Lebih Syok! | Assalammualaikum semua! Setiap pagi, pada waktu sarapan. Mesti mulakan dengan Susu Goodday. Ruby menggemari Susu Goodday sejak Ruby kecil. Permulaannya adalah ketika di sekolah. Ruby adalah salah seorang pelajar yang menerima program Rancangan Makanan Tambahan (RMT). Ada satu hari tu, kami dapat Susu Goodday coklat. Sedap sangat! Sampai balik rumah bercerita dekat mak. Mak kata, mahal susu tu. Nanti kalau cikgu ada jual. Bagi tau mak, kita kumpul duit. Bermula dari situ, Ruby mula menabung. 

Apabila van Susu Goodday datang, mereka ada bagi borang. Ruby ambil. Tetapi tidak buat apa-apa pesanan. Heheh. Kemudian, balik rumah, Ruby dan Mak cek harga dan tabung. Yayy duit cukup. Kalau nak beli, tak boleh beli untuk diri sendiri sahaja. Kena beli untuk adik-adik sekali. Masa beli tu, happy sangat. Panggil adik-adik, satu karton tu besar uih. Uncle Susu Goodday pun asingkan siap-siap menjadi 4 bag. Boleh la Ruby dan adik bawa pulang. Naik bas sekolah, happy sangat. Kawan-kawan berseloroh, "huyooo beli Susu Goodday. Sedap tuu".

Goodday Milk Fest 2021 Lebih Syok!


Dulu, Ruby tidak tahu pun ada Goodday Milk Fest 2021. Ruby mula mengetahui apabila bergelar ibu. Hahaha. 10 tahun ni, Ruby selqlu tengok tawaran istimewa jenama susu. Sudah semestinya jenama Susu Goodday dalam senarai. Ruby perasan ada satu masa, harga susu ada tawaran istimewa bersama dengan makanan lain seperti roti. Ada juga ruby dapat Buy 1 FREE 1. Paling best adalah bila promosi harga rendah. Borong terus! Hahaha. 

Tahun lepas Ruby beli Susu Pisang Goodday di Shell baru murah. Di kedai lain masih harga asal. Apabila di kaunter, staff tanya. 

Staff: Sedap ke Susu ni kak? Lebih sedap dari Susu N? 

Ruby: Akak suka Susu Goodday ni sebab dia ballance rasa susu dan pisang. Tidak terlalu manis dan sesuai untuk anak-anak akak. Lagi satu Susu Goodday ni dah bertahun. So formulasi dia mesti trusted. 

Wahhh jawapan mak mak. Begitulah. Hahahaha.

Goodday Milk Fest kembali dengan tawaran hebat dan penampilan baru yang segar. Rakyat Malaysia boleh mengharapkan pertandingan yang menarik dan tawaran menarik sepanjang Goodday Milk Fest 2021.


Goodday Milk, salah satu jenama susu kegemaran Malaysia sejak tahun 1968, mengadakan Goodday Milk Fest tahunan sekali lagi tahun ini. Perayaan ini bertujuan untuk menyebarkan kebaikan Susu Goodday dan mengucapkan terima kasih kepada pengguna Malaysia atas sokongan berterusan mereka selama lebih dari setengah abad. 

Tawaran Dan Hadiah Menarik Untuk Dimenangi.


Tahun ini, Goodday Milk Fest kembali bukan hanya dengan tawaran menarik tetapi juga dengan semua pek Susu Goodday yang baharu. Dengan kebaikan susu yang sama, rakyat Malaysia kini dapat menikmati Susu Goodday dalam banyak variasi dengan penampilan baru yang lebih segar.

"Setiap tahun semasa Goodday Milk Fest, kami selalu berhasrat untuk mengadakan inisiatif untuk memberi penghargaan kepada pengguna setia kami.  Tahun ini kami ingin memperkenalkan idea untuk menjaga kesegaran diri semasa menangani kesan wabak tersebut.  Hasilnya, kami memutuskan untuk tampil segar untuk Susu Goodday tahun ini untuk memberikan kegembiraan kepada penggemar Susu Goodday dengan penampilan yang lebih bersemangat, segar dan moden, ”kata Yee Pek Kuan, Wakil Presiden Pemasaran di Etika Sdn Bhd.

Tawaran Susu Goodday Di Pasaraya Berdekatan Anda.


Untuk menambah perayaan, peminat Susu Goodday boleh membeli dua bungkus Goodday UHT Milk 1L dengan harga RM8.99 (semua varian) dari 27 Julai hingga 1 Ogos.  Promosi ini sah untuk semua peruncit yang mengambil bahagian di Semenanjung Malaysia seperti AEON, AEON BiG, AEON Max Valu, Billion, C-Mart, HeroMarket, KK Super Mart, Lulu Hypermarket, Matahari, Midas Mart, Sunshine Group, Tesco and Lotus's, TF  Value-Mart, The Store, Pasifik dan Tunas Manja.

Tawaran Susu Goodday Di Pasaraya Econsave.


Dalam tempoh yang sama, pengguna boleh membeli satu pek Goodday UHT Milk 1L dengan harga RM4.99 (semua varian) dan Goodday UHT Milk 200ml multipack of six dengan harga RM7.99 (semua varian) dari Econsave di Semenanjung Malaysia.

Tawaran Susu Goodday Di Kedai 7-Eleven Malaysia.


Pencinta susu boleh membeli dua bungkus Goodday UHT Milk 250ml dengan harga RM3.50 dari 5 Julai hingga 1 Ogos di kedai 7-Eleven di seluruh negara.

Tawaran Susu Goodday Di Kedai Mesra PETRONAS.


Untuk meningkatkan lagi kegembiraan, dengan setiap pembelian dua bungkus Goodday UHT Milk 250ml dari Kedai Mesra PETRONAS dari 27 Julai hingga 1 Ogos, 200 pemenang berpeluang memenangi hadiah kredit Setel bernilai RM50. Oleh itu, sejumlah kredit Setel bernilai RM10,000 akan dapat diraih!

Tawaran Susu Goodday Di Kedai MyNEWS.


Kedai myNEWS.com di seluruh negara juga akan menawarkan satu paket Goodday UHT Milk 250ml dengan harga RM1.80 dari 1 hingga 31 Julai.

Tawaran Susu Goodday Di Kedai Petron.


Di samping itu, dari 1 Julai hingga 14 Ogos, pengguna boleh membeli satu paket varian Goodday UHT Milk 250ml dan 7 Days Croissant dengan harga RM3.00 di kedai Petron di seluruh Semenanjung Malaysia.

Tawaran Susu Goodday Di Kedai Shell Select.


Dari 27 Julai hingga 1 Ogos, Shell Select juga akan mengadakan promosi di kedai-kedai yang berpartisipasi di seluruh negara dengan tawaran mendapatkan satu paket Goodday UHT Banana Milk 250ml atau UHT Chocolate Milk 250ml secara PERCUMA dengan setiap pembelian dua bungkus Goodday UHT Milk 250ml pada harga RM3.80.

Tawaran Susu Goodday Untuk Anda Di Pantai Timur.


Tawaran tidak berhenti di situ, peminat Goodday Milk di Malaysia Timur akan gembira kerana jenama itu akan memberikan tawaran menarik dengan tawaran "Beli dua bungkus Goodday UHT Milk 1L dengan harga RM9.99" untuk semua varian semasa mengambil bahagian  kedai seperti Bataras, Boulevard, CKS, Emart, Everrise, Ewerwin, Farley, Golden Dragon, H&L dan Servay dari 27 Julai hingga 1 Ogos.

Jom Dapatkan Susu Goodday.


"Gooday Milk Fest adalah cara kami untuk mengucapkan terima kasih kepada pengguna kami atas sokongan berterusan mereka terhadap jenama tersebut.  Oleh itu, kami berharap pengguna kami dapat menikmati tawaran eksklusif dengan penampilan baru sepanjang Goodest Milk Fest 2021, ”tambah Pek Kuan.

Sebagai tuan rumah perayaan festival susu tahunan, Goodday Milk berharap dapat meraikan kebaikan Susu Goodday dengan memberikan keseronokan, kepelbagaian dan kebaikan susu, kini dalam kemasan baru yang segar dengan kebaikan yang sama yang disukai oleh pencinta susu di Malaysia.

Lihat pembungkusan Susu Pasteurisasi Baru berserta promosi dan tawaran menarik di pasar raya dan pasar raya besar yang berdekatan dengan anda. 

Mengenai Susu Goodday


Susu Goodday telah menjadi kegemaran di Malaysia sejak tahun 1968 dan merupakan salah satu jenama terkemuka untuk Susu Segar Pasteurisasi di negara ini.  Dihasilkan oleh Etika Dairies dan diedarkan secara tempatan oleh Etika Sdn Bhd, Goodday Milk dipenuhi dengan kesegaran dan penuh dengan protein, kalsium dan vitamin untuk melengkapkan diet yang sihat dan gaya hidup seimbang. 

Ia kini tersedia dalam pelbagai varian seperti Susu Segar, Susu Rendah Lemak, Susu Krim Penuh, Susu Perisa Coklat, Susu Perisa Kurma dan Keseimbangan Goodday dalam varian Coklat Rendah dan Rendah Lemak dalam bentuk pasteur serta Susu Krim Penuh,  Susu Rendah Lemak, Susu Perisa Coklat, Susu Perisa Strawberry, Susu Perisa Kurma, Susu Perisa Pisang, Goodday Charge dan Good Vibes (bukan tenusu) dalam bentuk UHT.

Mengenai Etika.


Salah satu pengedar minuman terkemuka di Malaysia, Etika Sdn Bhd adalah pembotol rasmi PepsiCo di Malaysia.  Etika Sdn Bhd memasarkan dan mengedarkan beberapa jenama global PepsiCo seperti Pepsi, Tropicana, Mountain Dew, Revive Isotonic, Mirinda, 7UP, Lipton Ice Tea, MUG, Gatorade, Sting dan Evervess, serta Kickapoo (tanda dagangan Monarch) dan produknya  rangkaian produk yang merangkumi, WONDA Coffee, Goodday Milk, Calpis, Dairy Champ, Hijrah, Chill Asian Drinks dan Bleu.

Untuk berita yang lebih menarik, lawati laman Social Media Susu Goodday. Enjoy!

Tags

إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !