Koleksi UNIQLO Hari Raya Dan Hana Tajima Spring/Summer 2021 - RUBY.MY | Best Lifestyle Blog

Koleksi UNIQLO Hari Raya Dan Hana Tajima Spring/Summer 2021


Koleksi UNIQLO Hari Raya Dan Hana Tajima Spring/Summer 2021 | Assalammualaikum semua! Ramadan tiba, Ramadan tiba. Kebiasaannya pakaian Aildilfitri Ruby akan selesaikan sebelum bulan puasa. Kebanyakannya beli kain pasang dan upah jahit. Sebab nak sedondon dengan suami dan dua orang anak lelaki Ruby. Tetapi, sejak tahun 2019, suami dan anak-anak dah mula tak nak pakai baju melayu yang Ruby tempah. Sebab material kain pasang tu cotton tebal atau satin nipis yang melekat dekat badan tu. Memang tidak selesa. Jadi, Ruby tak nak lah Baju Melayu dilupakan. Ruby cari alternatif pada tahun lepas dengan beli Baju Melayu UNIQLO untuk suami. Alhamdulillah. Untuk anak-anak, Ruby just beli baju kids UNIQLO yang sama warna. Material sesuai dengan cuaca di Malaysia yang Panas Lembab sepanjang tahun. Kita kan Iklim Khatulistiwa. 

Koleksi UNIQLO Hari Raya Dan Hana Tajima Spring/Summer 2021


Koleksi terbaru dari kolaborasi dengan pereka fesyen yang berpusat di New York, Hana Tajima mengungkapkan kepelbagaian budaya yang kaya di dunia melalui gaya elegan, keselesaan, perhatian terhadap perincian, dan reka bentuk universal. Semua koleksi adalah versatile dan sesuai digayakan oleh wanita dari semua peringkat usia.


Hana Tajima menyatakan bahawa, “Apa yang kita pakai dapat memungkinkan kita untuk sepenuhnya menghuni sisi tertentu dari siapa kita. Hari-hari kita menjadi semakin padat dengan pelbagai bahagian kehidupan kita yang ada di tempat yang sama. Melalui keselesaan dan kesederhanaan, saya mahu pakaian ini memberi ruang dan memberi ruang kepada kita untuk melakukan peralihan dengan mudah antara bahagian diri kita yang berbeza, sehingga kita dapat memperoleh kembali identiti."

Jiwa Hana Tajima seperti seorang sasterawan tetapi beliau di dalam bidang fesyen. Unik dan kreatif. Harga setiap koleksi adalah di antara RM 39.90 hingga RM 249.90. 

Hana Tajima Spring/Summer 2021

Hana Tajima adalah nama yang tidak asing lagi dalam dunia fesyen. Setiap musim menampilkan kepelbagaian pakaian longgar dan menggunakan material sesuai untuk kita semua pakai. Tambahan cuaca di Malaysia yang pasti membuatkan anda berpeluh. Pemilihan pakaian semenangnya penting. Ia mempengaruhi mood harian dan penampilan anda. 

Koleksi Spring/Summer 2021 mencerminkan pendekatan Cik Hana Tajima terhadap realiti harian. Koleksi tersebut mengakui bahawa ketika masyarakat menjadi lebih beragam dan matang, pakaian berkembang dari gaya stereotaip untuk acara individu ke arah barang yang dapat diakses secara universal untuk semua aspek kehidupan, sehingga menjadikan setiap hari lebih selesa untuk mengubah gaya hidup. 

Linen Rayon adalah segalanya, dari bahagian bawah hingga pakaian luar, kerana ia tetap kemas dan keadaan pakaian dalam keadaan baik. Material seluar yang sejuk dan beralun membolehkan pergelangan kaki mengikuti kontur badan dan gaun musim panas untuk menonjolkan kewanitaan dengan siluet berkobar. Blaus mengikut trend terperinci halus, dan lut lembut. Koleksi itu juga menampilkan corak geometri ikonik, warna lembut dan tekstur kain, semuanya untuk menunjukkan keanggunan dan keselesaan koleksi.

Ketersediaan Koleksi UNIQLO Hari Raya dan Hana Tajima Spring/Summer 2021 adalah di UNIQLO Fahrenheit88, UNIQLO Suria KLCC, UNIQLO IOI Mall Putrajaya dan uniqlo.com

UNIQLO Baju Melayu


Tersedia dari 5 warna menarik iaitu Wine, Dark Green, Olive, Navy dan Yellow. Dari segi pilihan saiz, anda jangan bimbang. Sebab UNIQLO menyediakan dari saiz XS sehingga XXL. Cuma saiz paling kecil dan paling besar kebiasaannya ada di laman web e-dagang UNIQLO. Stok di cawangan berbeza dengan di dalam website. Semoga anda dapat saiz yang bersesuaian. 


Material kain: 86% Kapas, 14% Poliester
Cara Mencuci: Basuhan menggunakan air sejuk. 

Mengenai UNIQLO LifeWear


Pakaian yang berasal dari negara Jepun yang mementingkan aspek simplicity, quality dan longevity. Direka sesuai dengan masa ke semasa, LifeWear dibuat dengan keanggunan moden sehingga menjadi gaya kegemaran setiap individu. Pakaian yang sempurna yang selalu dibuat dengan lebih sempurna. Rekaan paling ringkas menyembunyikan perincian yang paling bernas dan moden. Kain dan fabrik yang terbaik dibuat dengan harga yang berpatutan dan boleh digayakan oleh semua orang. LifeWear adalah pakaian yang selalu diinovasi, membawa lebih banyak kehangatan, lebih ringan, reka bentuk yang lebih baik, dan keselesaan yang lebih baik untuk kehidupan harian masyarakat.

Mengenai Hana Tajima


Menggabungkan keanggunan halus dan keselesaan tanpa henti, pereka fesyen kelahiran UK, Hana Tajima mengubah cara wanita berpakaian di seluruh dunia dengan rekaannya yang kontemporari dan berfungsi. Beliau telah mendapat perhatian seluruh dunia dalam beberapa tahun ini kerana rekaan yang sesuai untuk persekitaran dan kehiduoan yang pelbagai.


15 ulasan:

  1. Walaupun covid kena juga bergaya kan untuk OOTD dan instagram. Memang simplle dan cantik lar design design yang ada kat uniqlo ni. :)

    BalasPadam
  2. Hana Tajima ni kalau tengok fesyen dia kat Uniqlo memang cantik2 tapi kena la pandai2 pilih asalkan tutup apa yang perlu ditutup. Jangan kerana fesyen, aurat tak tutup.

    BalasPadam
  3. Yeah!!!!!!!!!!!!! Koleksi raya dan Hana Tajima Uniqlo tahun nie memang cantik2 belaka. Kita pun berminat nak mencuba nyer. Thank you for sharing.

    BalasPadam
  4. Sis mcm boleh terima je koleksi spring Hana Tajima ni. Not bad at all! Harus kita pi serbu uniqlo mid vali sebelah je ni ha.

    BalasPadam
  5. Dah lama tak dengar pasal hana tajima. Rupanya masih ada lagi ya. Cantiknya semua koleksi ni. Macam nak beli pun ada haha

    BalasPadam
  6. Saya memang suka produk Uniqlo. Berkualiti. Rekannya pun simple dan kemas, tak terlalu serabut.

    BalasPadam
  7. Bagus ni dah ade dekat uniqlo baju hana tajima.. Boleh pergi nati cari. Cantik baju ruby pakai tu. Ada saiz XS.. Ok ngam.. Hehehhe

    BalasPadam
  8. Menarik ye ni... nak cari la nanti, this year dah dapat kelonggaran sikit untuk sambut Raya kan..,. tak macam last year, tak beli baju raya terus.. :P

    BalasPadam
  9. Eh, kat Uniqlo ada baju melayu? wah, senang la nak shopping seisi keluarga. baju mak, baju ayah dgn anak2 dalam satu outlet je. takyah penat2 jalan sana sini. btw lawa plak tgk koleksi Hana Tajima kali ni ^_^

    BalasPadam
  10. Uniqlo rekaan baju dia x pernah mengecewakan. Suka dengan fabriknya juga yg sangat selesa

    BalasPadam
  11. Ko diri situ dah nampak macam patung Ruby hehehe.. sesuai dangat gaya Hana ni gan ko.. dulu pernah beli gak koleksi Hana ni, lama dah, ni ada baru ingat nak skodeng gak lee beli satu..

    BalasPadam
  12. Lama dah tak follow perkembangan Hana Tajima. Marina suka beli baju dan seluar kat uniqlo. Saiz ngam

    BalasPadam
  13. Cantik2 baju dia blhlah beraya dgn baju baru uniqlo ni skrg dah aada jual baju melayu

    BalasPadam
  14. Kita tengok ada baju Melayu Uniqlo biar betik hehehehe nak pakai rasa malu lak sebab nanti orang tekejut tanya jenama apa jarang-jarang jenama luar negara keluarkan baju melayu ni bukan senang nak buat... Cuma masalahnya ada saiz ker kita ni hehehehe

    BalasPadam
  15. Dah lama sungguh tak jengjalan shopping kat uniqlo. Suka design dari Hana Tajima, nanti nak pi usha laaa kot ada size yang muat. Maklum laaa size kak nina special sikit. Hehee

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Dikuasakan oleh Blogger.