7-Eleven X Pepsi Concept Store Damansara Avenue - RUBY.MY | Best Lifestyle Blog

7-Eleven X Pepsi Concept Store Damansara Avenue


7-Eleven X Pepsi Concept Store Damansara Avenue. | Assalammualaikum semua! BLACKPINK in your area! Hehehe. Jika mendengar muzik dari kumpulan penyanyi tersohor dari Korea Selatan, pasti rentak iramanya membuatkan kita bertukat ke mood yang bertenaga dan secara automatik akan berdansa mengikut melodinya. Bait-bait liriknya juga mudah di hafal. Seperti kita fasih berbahasa Hangul. Annyeonghaseyo 안녕하세요! Baru-baru ini Ruby berkesempatan ke pelancaran kedai konsep Pepsi. Ia adalah kolabrasi bersama 7-Eleven Malaysia. Korang bayangkan 7-Eleven yang kita pergi selalu tu ada muzik lagu-lagu BLACKPINK, ada video promosi BLACKPINK bersama Pepsi, ada merchandise BLACKPINK, ada ruang deko Instagrammable, ada produk terkini 7-Eleven, ada produk kecantikan Boots dari UK, dan ada permainan table soccer. Best kan? Dijangka mereka yang ke 7-Eleven akan ambil masa lama di sana. Hahaha. 

7-Eleven X Pepsi Concept Store Damansara Avenue.


Kedai Konsep 7-Eleven x Pepsi menawarkan pengalaman membeli-belah yang interaktif dan unik kepada pelanggan. 7-Eleven dan Pepsi mengumumkan bahawa mereka telah bekerjasama untuk melancarkan 7-Eleven x Pepsi Concept Store yang pertama di Malaysia. Tidak seperti kedai serbaneka biasa, kedai konsep revolusioner yang terletak di DA Square di Damansara Avenue ini bukan sahaja mempamerkan jenama minuman, tetapi juga berupaya memberikan pengalaman unik dan selesa melalui aktiviti di kedai yang menarik. 

Di dunia pasca COVID-19, di mana belanja dalam talian telah meningkat ke kecepatan yang mengejutkan, menjadi penting bagi peruncit untuk meneliti semula amalan perniagaan mereka dan mengalihkan perhatian kepada bagaimana mereka dapat membawa pengalaman membeli-belah pelanggan ke tahap lebih baik. Seiring dengan memperkenalkan produk dan perkhidmatan terbaru dan yang dalam permintaan, peruncit juga perlu memberi tumpuan untuk membangun pengalaman omnichannel dan memperkenalkan pengalaman retailtainment untuk pelanggan.

Ini bermaksud bahawa pelanggan tidak hanya datang untuk membeli barang keperluan, tetapi juga berharap dapat memiliki pengalaman di kedai yang membolehkan mereka menikmati pengalaman yang dipersonalisasi dan interaktif yang semakin berkurang semasa membeli-belah dalam talian.


"Terinspirasi oleh semangat jenama Pepsi, kami telah menerapkan sikap berani untuk bereksperimen dan mencipta pengalaman baru yang akan dinikmati oleh pelanggan kami secara menyeluruh. Sama ada ia hadir dengan tin edisi terhad atau membuat koleksi yang diilhamkan oleh budaya pop seperti kempen Pepsi X BLACKPINK, ”kata Khalid Alvi, Ketua Pegawai Eksekutif - Malaysia, Singapura dan Brunei di Etika Holdings Sdn. Bhd.

"Kerjasama kami dengan 7-Eleven adalah lanjutan dari sikap BOLD dan inovatif Pepsi ketika kami membawa pengalaman baru di kedai untuk pelanggan di Malaysia. Dengan pelancaran Kedai Konsep 7-Eleven x Pepsi yang unik ini, pelanggan akan dapat menikmati beberapa tawaran baru kami, pengalaman yang diperibadikan dan bahkan membeli barang dagangan dan koleksi peminat Pepsi yang menarik yang akan mentakrifkan semula pengalaman membeli-belah mereka, ”tambah Khalid.

7-Eleven X Pepsi Concept Store


Melangkah masuk ke dalam 7-Eleven X Pepsi Concept Store, pelanggan akan dapat menikmati beberapa aktiviti interaktif seperti unjuran lantai, cermin infiniti, muzik BLACKPINK kegemaran mereka, permainan pong interaktif dan kawasan foto neon fesyen milenium untuk menyempurnakan gambar terkini Instagram mereka. Pelanggan juga dapat mencuba pelbagai perisa makanan ringan Lay's dari seluruh dunia di sudut Lay's.


Selain itu, 7-Eleven X Pepsi Concept Store juga akan mempunyai kawasan kafe di mana pelanggan boleh bersantai dengan produk Pepsi kegemaran mereka dan makanan ringan siap sedia 7-Eleven. Secara keseluruhan, kedai konsep ini meningkatkan pengalaman membeli dan pulang. Ia mewujudkan ruang bagi pembeli untuk menemui produk baru dan mencuba pelbagai aktiviti yang menyeronokkan.

"Sebagai rangkaian kedai serbaneka No.1 di negara ini, 7-Eleven dengan bangga dapat bekerjasama dengan Pepsi. Terdapat banyak lagi kedai konsep yang akan datang yang bakal memenuhi keperluan orang muda dan pelanggan yang mementingkan trend. Melalui kerjasama ini, kami akan terus memperkukuhkan kedudukan kami sebagai jenama kedai serbaneka sehenti terkemuka yang tidak dapat dipertikaikan kerana kami terus mencari kaedah inovatif dan menyeronokkan untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah pelanggan dengan kami, ”kata Wong Wai Keong, Ketua Pegawai Eksekutif 7- Sebelas Malaysia.

“Kedai konsep perdana kami dengan Pepsi tidak hanya memberikan pengalaman yang baik bagi pengunjung tetapi juga memungkinkan kami untuk mempamerkan rangkaian makanan dan minuman segar yang lebih luas dan lebih baik. Kami mempunyai onigiris yang enak, sandwic sejuk segar dan makanan siap makan yang lain, pelbagai jenis roti yang dibungkus dan makanan ringan lidi kami yang paling popular, tepat bernama "Cocoks" yang bahkan dilengkapi dengan pilihan sos celup. Untuk pilihan minuman, Slurpee, kopi panas turut tersedia. Pelanggan juga boleh mendapatkan pelbagai produk luar negara dari seluruh dunia, dari gula-gula hingga pilihan kesihatan & kecantikan eksklusif seperti Boots, No.1 di UK. jenama penjagaan kulit, yang mempunyai rangkaian Vitamin C dan Timun yang popular, ”tambah Wai Keong.

Menyuarakan kegembiraannya, Lee Yen Foong, Pengurus Besar TA Global, berkata “Kami sangat gembira untuk menyambut 7-Eleven dan Pepsi ke DA Square @ Damansara Avenue dan selamat sekali lagi kerana membawa masuk kedai konsep revolusioner pertama ke Malaysia. Dengan penambahan baru di DA Square @ Damansara Avenue, kami berharap dapat memberikan pengalaman baru, unik dan menarik kepada masyarakat Bandar Sri Damansara dan sekitarnya. "

Peraduan Menarik Dan Tawaran Eksklusif Bersempena Pelancaran 7-Eleven X Pepsi Concept Store. 


Berpegang teguh pada moto menawarkan pengalaman pelanggan baru, Pepsi telah mengumumkan peraduan media sosial yang menarik untuk mendorong netizen untuk mengunjungi kedai konsep yang baru dilancarkan. Pelanggan yang mengunjungi 7-Eleven X Pepsi Concept Store boleh mengambil gambar mereka di dalam kedai dan berkongsi di saluran media sosial mereka dengan kapsyen kreatif dan hashtag #pepsiconceptstore. Sepanjang peraduan ini, 80 penyokong Pepsi dari posting paling menarik akan berpeluang memenangi kemeja-T Pepsi x Pestle dan Mortar edisi terhad.


Peraduan akan berlangsung selama satu bulan bermula 8 April - 8 Mei 2021 dengan penyertaan sudah diterima. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai peraduan ini, sila lawati laman Facebook Pepsi atau 7-Eleven Malaysia atau  www.etikaholdings.com/contest-and-promotions .

Selain itu, Pepsi juga akan menawarkan penebusan kotak premium PEPSI x BLACKPINK edisi terhad yang terdiri daripada 4 botol Pepsi BLACKPINK, poster dan kad BLACKPINK dengan pembelian RM20 ke atas pada produk Pepsi dalam satu resit. Hanya 50 unit yang tersedia setiap hari dengan first-come-first-serve basis, jadi cepat ke 7-Eleven X Pepsi Concept Store @ DA Square untuk peluang anda menebus selagi stok masih ada!


Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kempen Pepsi yang akan datang, sila lawati:

Mengenai Etika

 
Salah satu pengedar minuman terkemuka di Malaysia, Etika Sdn Bhd adalah pembotol rasmi PepsiCo di Malaysia. Etika Sdn Bhd memasarkan dan mengedarkan beberapa jenama global PepsiCo seperti Pepsi, Tropicana, Mountain Dew, Revive Isotonic, Mirinda, 7UP, Lipton Ice Tea, MUG, Gatorade, Sting dan Evervess, serta Kickapoo (tanda dagangan Monarch) dan produknya rangkaian produk yang merangkumi Kopi WONDA, Goodday Milk, Calpis, Dairy Champ, Hijrah, Chill Asian Drinks dan Bleu.

Mengenai 7-Eleven Malaysia


7-Eleven Malaysia Holdings Berhad melalui anak syarikatnya 7-Eleven Malaysia Sdn. Bhd. Adalah pemilik dan pengendali kedai 7-Eleven di Malaysia. Diperbadankan pada 4 Jun 1984, 7-Eleven Malaysia telah melakar kejayaan dalam bidang peruncitan dan telah menjadi ikon terkenal selama lebih dari 36 tahun. 7-Eleven Malaysia adalah perintis dan pengendali kedai serbaneka 24 jam terbesar di Malaysia dengan lebih daripada 2,400 cawangan di seluruh negara dan melayani lebih daripada 1 juta pelanggan setiap hari. Kedai 7-Eleven terdapat di kawasan komersial yang sibuk hingga ke kawasan perumahan pinggiran bandar yang tenang di seluruh Malaysia, dari stesen minyak dan stesen LRT hingga pusat membeli-belah dan institusi perubatan. 7-Eleven sentiasa ada untuk anda.  

16 ulasan:

  1. Wow didn't expect to see this concept store being opened in Malaysia and now they are riding on the fame of BlackPink. I wonder if this 7-11 still sells Coca cola? :D

    BalasPadam
  2. Lawanya store 7 Eleven ni. Anak sis dah kumpul semua Pepsi Blackpink ni. Kemain lagi Dania ni heh.

    BalasPadam
  3. wah menariknya 7 Eleven ni! yg mana minat blackpink tu memang kena terjah lah cawangan 7 eleven ni! :)

    BalasPadam
  4. Cool gila 7 Eleven dekat sini. Kena singgah sini untuk ootd. Boleh jadi model pepsi skali kot.hehehhe

    BalasPadam
  5. MENARIKNYA 7-11 KAT SITU , LAIN DARI YANG LAIN. OPKOS PEMINAT BLACKPINK DATANG SERBU. BUKAN SENANG KAN NAK DAPATKAN. BOLEHLAH NANTI FEELING MASUK 7-11 KAT KOREA PULAK WALHAL DEKAT MALAYSIA JER. NANTI NAK TERJAH JUGAKLAH.

    BalasPadam
  6. wow sangat konsep Pepsi deco dalam kedai serbaneka 7 Eleven ni. nampak eksklusif sangat.

    BalasPadam
  7. peminat blackpink mesti excited bila boleh beli set macam ni..btw konsep dia memang cantek..dengan lampu neon macam tu..nampak 7 eleven lebih esklusif

    BalasPadam
  8. Wahhhh nice cantik sangat konsep yang dieorang buat. satu tarikan baru huhu

    BalasPadam
  9. Wowww concept store dia lain dari lain.. sangat intstagrammable leee.. ni kalau anak Sis tau, kompom lee dia nak meyinggah tengok.. nanti share kat dia..

    BalasPadam
  10. Wow. Menarik concept store sebegini. And banyak ruangan yang boleh posing. Rawlins terpandang ada product Boots gak - I want! Haha

    BalasPadam
  11. cool nya store diorang yang ni! macam dekat Hollywood dah. kalau tak mention Malaysia mesti orang ingat dekat overseas dah ni. congrats Pepsi!

    BalasPadam
  12. Menarik juga ye concept store ni... we need to have more store like this! tak la boring sangat kan nanti..

    BalasPadam
  13. Wow.......menarik btul Pepsi Dah bukak concept store di Malaysia. Tringin nak lepak sinie lepas raya. Insya’Allah.

    BalasPadam
  14. Cantiknye outlet 7e kat situ. Kalau dekat dah pegi dah ni. bergambar kat sini

    BalasPadam
  15. So beautiful this concept store. Hope they will have more choices like the one in thailand. Hehehe...

    BalasPadam
  16. Sangat cantik dan menarik sangat design terbaru ini dan juga memang meriah gilerrr lah kat sini hehehe nanti harap akan dikembangkan kepada kawasan yang lebih meluas.......

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Dikuasakan oleh Blogger.