Rawatan Fotona Lasers Di Toscana Medi Clinic

Rawatan Fotona Lasers Di Toscana Medi Clinic. Assalammualaikum semua! Wahhh dah lama tidak kemaskini berkenaan rawatan kecantikan dan kesihatan dari Toscana Medi Clinic. Kali terakhir ke sini pada tahun 2016. Dalam tempoh 4-5 tahun ni, Ruby sibuk membahagi masa untuk anak-anak. Sampaikan tak sempat nak buat temujanji dengan Toscana Medi Clinic (TMC). Seronok ke TMC ni sebab rawatan yang disediakan ikut keperluan kita dan sangat berbaloi-baloi harganya. Kalau ada promosi bulanan tu, elok sangat untuk kita grab. Harga sampai 50% diskaun, siapa nak bagi? Tambahan pula menggunakan mesin berteknologi tinggi. Fuhhhh. Inilah masa untuk manjakan diri sambil menjaga diri. Hehe.

Rawatan Fotona Lasers Di Toscana Medi Clinic


Nama Fotona agak kiut apabila didengari. Macam panggil Fatonah iaitu nama sahabat Ruby. Sampai tersasul apabila ingin bertanya kepada Doktor Lashela. Hehehe. Jenama mesin Fotona ini sangat terkenal. Ia adalah salah satu mesin laser baharu yang terdapat di Toscana Medi Clinic. Sedikit sebanyak informasi berkenaan Fotona, ia telah ditubuhkan pada tahun 1964, hanya empat tahun selepas penemuan laser pertama. Fotona adalah salah satu pemaju sistem laser berteknologi tinggi yang paling berpengalaman dan diiktiraf. Sistem laser yang maju untuk perubatan (estetika, pembedahan, ginekologi), pergigian, industri  dan juga pertahanan.

Dengan pengalaman lebih dari 50 tahun dalam teknologi laser, sistem laser estetik Fotona memimpin industri ini ke hadapan dengan tahap inovasi dan prestasi baru. Fotona diiktiraf sebagai peneraju dunia dalam aplikasi dan teknologi estetika, bekerjasama rapat dengan universiti terkemuka dan pusat penyelidikan perubatan di seluruh dunia. 

Dr. Lashela DharmadassMD (UGM) Dip Fam Med (AFPM) Dip Aes Med (AS); Aesthetic Practitioner & Director of Toscana Medi Clinic & Toscana Beauty & MediSpa ketika menerangkan tentang rawatan-rawatan yang boleh dilakukan menggunakan Fotona Lasers.

Dua Gelombang Laser Untuk Semua Aplikasi Utama


Fotona adalah pengeluar pertama yang memperkenalkan dua gelombang laser pelengkap (Er: YAG dan Nd: YAG) dalam satu sistem (Skinlight, 1994). Menggabungkan kedua gelombang dalam satu rawatan menggunakan sebaik-baiknya ciri-ciri interaksi tisu-laser yang unik bagi setiap gelombang laser. Maka, secara dramatik dapat meningkatkan hasil rawatan yang dibantu laser untuk mencapai hasil klinikal yang unggul.

Penyelesaian inovatif tersedia untuk pelbagai rawatan estetik, termasuk penyegaran semula kulit & keremajaan, luka urat dan vaskular, luka berpigmen & penyingkiran tatu, pengurangan rambut kekal, dan banyak lagi.

Nd: YAG Laser - Untuk Rawatan Lapisan Dalam


Fotona Nd: YAG sinar laser menembusi lebih dalam ke kulit secara selektif yang fokus kepada struktur kulit yang paling dalam seperti urat dalam dan folikel rambut. Tenaga termal laser memanaskannya ke titik di mana kesan yang diinginkan dicapai. Dengan teknologi Q-switched Fotona, tidak panas, cahaya laser diubah menjadi gelombang fotoakustik yang secara mekanikal memecah zarah-zarah yang tidak diingini, dari pigmen sehingga sistem kekebalan tubuh sendiri dapat menghilangkannya.

Er: YAG Laser - Untuk Rawatan Lapisan Atas


Panjang gelombang laser Fotona Er: YAG mensasarkan lapisan kulit paling atas, yang melepaskan lapisan demi lapisan mikron yang tepat dari lapisan epidermis. Tenaga laser diserap oleh kandungan air dalam sel kulit dan tisu dapat diuapkan. Ini menyebabkan kulit yang dirawat mengecut, merangsang pengeluaran kolagen baru di dermis. Hasil keseluruhannya ialah kulit baru terbentuk lebih halus dan lebih anjal.  

Kelebihan Laser Fotona merangkumi:

๐ŸŽ‰ Rawatan dengan ketepatan tinggi, pemilihan tisu.
๐ŸŽ‰ Pemilihan parameter yang intuitif dan mudah digunakan.
๐ŸŽ‰ Kos bahan yang rendah.
๐ŸŽ‰ Kesan hemostatik dengan pembasmian kuman serentak.
๐ŸŽ‰ Rawatan yang kurang invasif, lebih selamat dan waktu henti yang lebih pendek.
๐ŸŽ‰ Keselesaan dan kepuasan pesakit yang lebih besar.

Rawatan Fotona4D®


Kami berpeluang melihat demonstrasi bagaimana mesin Laser Fotona berfungsi. Ternyata ia adalah  proses yang sangat cepat dan hasilnya amat mengagumkan. Jika and mencari pilihan rawatan kecantikan yang lebih selamat untuk mengembalikan penampilan yang lebih muda dan kelihatan semula jadi. Pilih rawatan Fotona4D®.

Diaktifkan dengan keupayaan gelombang Nd: YAG dan Er: YAG, Dynamis Pro menyediakan empat dimensi rawatan. Er: YAG dan Nd: YAG Fotona diterapkan secara sinergi dalam 4 mod yang berbeza: SMOOTH®, FRAC3®, PIANO® dan SupErficial™ ia untuk mencapai struktur kulit yang lebih dalam, pertengahan dan secara serentak mensasarkan ketidaksempurnaan kulit. Rawatan laser Fotona4D® membolehkan pengecutan kolagen untuk menganjalkan, pengurangan volumisasi berterusan dan pengurangan kedutan tanpa suntikan. Menggabungkan 4 mod unik dan dua gelombang pelengkap untuk menghasilkan rawatan "SmoothLiftin" yang hebat.

Laser Nd: YAG pada SP Dynamis & SP Spectro melengkapkan tindakan ablatif laser Er: YAG dengan keupayaan untuk meresap jauh ke dalam kulit untuk mewujudkan kesan terma tanpa mengganggu permukaan kulit. Teknologi alat tangan Fotona yang direka khas dan inovatif membolehkan penghantaran denyut laser yang selamat, terkawal dengan tepat dan optimum ke kawasan rawatan. 

Fotona Permanent Hair Reduction


FRAC3® Hair Removal. Sistem laser Nd: YAG berprestasi tinggi Fotona dengan teknologi FRAC3® telah memperkenalkan standard kecekapan baru dalam pengurangan rambut yang selamat dan berkesan - menggunakan sistem inovatif yang mensasarkan folikel rambut dengan berkesan dengan kombinasi fototermolisis selektif dan homogen.

Fotona Nd: YAG laser menggabungkan teknologi kawalan nadi revolusioner dan corak rawatan tiga dimensi eksklusif (FRAC3®) untuk memberikan pengurangan rambut yang selamat dan berkesan. Nd: YAG yang selamat digunakan pada semua jenis kulit. Sistem inovatif Fotona mensasarkan kawasan rawatan permukaan dengan berkesan sementara tisu sekitarnya tidak terjejas.

Sebilangan besar pesakit dapat mengharapkan pengurangan rambut yang tidak diingini secara signifikan, dan pertumbuhan rambut di masa depan biasanya akan menjadi lebih halus dan lebih ringan. Maka dengan itu ia jauh lebih sedikit daripada rambut sebelumnya.

Kejayaan rawatan pengurangan rambut bergantung kepada jenis kulit dan jenis rambut pesakit, serta rawatan susulan jika perlu. Bergantung pada ukuran kawasan rawatan, antara tiga hingga lima sesi, jarak antara enam hingga lapan minggu akan menghasilkan hasil estetika dan klinikal yang signifikan.

Fotona NightLase®


Jika anda mengalami masalah tidur Berdengkur dan Apnea, jom cuba NightLase®. Terapi NightLase® Fotona adalah rawatan laser yang tidak invasif dan mesra pesakit untuk meningkatkan kualiti tidur pesakit.  NightLase mengurangkan kesan apnea tidur dan mengurangkan amplitud berdengkur yang disebabkan dari kesan pengecutan kolagen pada tisu mukosa mulut.

Laser Er: YAG yang dipatenkan oleh Fotona mengoptimumkan panjang gelombang laser, yang memungkinkan penembusan haba yang selamat ke dalam tisu mukosa mulut. Cukup lembut untuk digunakan pada tisu sensitif di dalam mulut, tetapi cukup kuat untuk memberikan pemanasan yang efektif secara klinikal. NightLase® memiliki tahap kejayaan yang tinggi dalam menghasilkan perubahan positif dalam pola tidur. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa NightLase® mengurangkan berdengkur, rawatan berkesan dan tidak invasif untuk mengurangkan kesan apnea tidur.

NightLase® terdiri daripada tiga sesi rawatan yang berasingan dalam tempoh enam minggu.  Hasil akhir rawatan terbukti dapat bertahan hingga satu tahun, dan terapi dapat diulang. NightLase tidak memerlukan alat untuk dipakai semasa tidur dan tidak memerlukan rawatan kimia. Ini adalah cara yang lembut dan mudah bagi pesakit untuk mendapatkan rehat malam yang baik.

Promosi Bulan Julai Dan Ogos 2020 Toscana Medi Clinic Dan Toscana Beauty & MediSpa


Sekiranya anda mencari klinik estatik dan gaya hidup yang menawarkan perkhidmatan perubatan dan estetika untuk seisi keluarga, jom ke Toscana Medi Clinic. Menggabungkan amalan perubatan terbaik dengan persekitaran yang mesra dan selesa. Jom lihat promosi sepanjang bulan Julai dan Ogos 2020. 

Untuk membuat janji temu untuk rawatan, sila hubungi kami di talian 03-61438866 atau anda boleh klik pautan Whatsapp ini ⬇️⬇️⬇️


Manjakan Diri Anda Di Toscana Beauty & MediSpa. RM 99 sahaja!


Selain dari rawatan estatika dan gaya hidup bersama doktor bertauliah. Toscana juga mempunyai ruang untuk anda memanjakan diri. Toscana Beauty & MediSpa adalah salah satu servis untuk anda memanjakan diri. Ruby ingin kongsikan promosi istimewa buat anda semua pencinta MediSpa.

Nikmati harga istimewa untuk mewarna rambut, facial serta urutan muka dan manicure / padicure pada hanya RM 99 setiap satu. Promosi ini sehingga akhir bulan Ogos. Korang boleh beli sebagai baucar hadiah juga. Promosi kedua-dua rawatan dari Toscana Medi Clinic Dan Toscana Beauty & MediSpa sah sehingga 31 Ogos 2020. Dapatkan baucar anda sekarang dan anda boleh plan jadual rawatan pada bila-bila masa yang sesuai! Merdeka!


Mengenai Toscana Medi Clinic


Toscana Medi Clinic adalah pusat kesihatan, estetika dan kesihatan kulit mengikut keperluan gaya hidup anda. Matlamat utama klinik ini adalah untuk menyediakan penjagaan individu secara premium dengan harga yang berpatutan. Klinik akan menyesuaikan rawatan khusus untuk keperluan anda. Toscana menawarkan sesuatu untuk setiap orang dan keperluan mulai dari kesihatan kulit, kontur badan, facelift, terapi keremajaan, penuaan, stemcell treatment, pengurusan berat badan dan banyak lagi. Toscana Medi Clinic menerima Anugerah Kehormat sebagai salah satu daripada 10 klinik estetik terbaik di Malaysia.

Pesakit yang hadir ke Toscana Medi Clinic meliputi pelbagai bangsa. Terdapat pesakit dari warga tempatan Malaysia. Malah, dari seluruh negara iaitu timur tengah, Australia, Singapura, Jepun dan Korea juga ada. Doktor dari Toscana Medi Clinik tidak hanya berdedikasi untuk bidang kesihatan dan estetika sahaja. Tetapi, sebagai profesion tetapi sebagai gaya hidup. Pengarah Perubatan Toscana, Dr. Lashela Dharmadass sentiasa berpegang kepada pepatah 'Practice what you preach"

Toscana Medi Clinic | Toscana Beauty & MediSpa
Unit 01 & 02, Level G4, Block D5,
Solaris Dutamas (Publika),
No. 1, Jalan Dutamas 1, 
50480 Kuala Lumpur, Malaysia.

Waktu Operasi:
Isnin - Sabtu
9.00 pagi - 7.00 malam
Ahad dengan janji temu

Hubungi: 
tmcmedi2014@gmail.com
+60 16 6088846

Catat Komen

15 Ulasan

  1. Macam-macam treatment yang disediakan. Saya tak pernah sekali pun datang ke tempat rawatan dan kecantikan. Seronok ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh cuba ni kak, sebab rawatan dari doktor pakar lebih tepat selain mencuba pelbagai produk yang dijual di pasaran. Cubalah. Hehe

      Padam
  2. Macam2 treatment ada dalam 1bangunan ye. Mudahlah ntk customer pilih nak servis apa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha'ah semua ada. Klinik estatik Toscana Medi Clinic dan Toscana Beauty & MediSpa ni lebih menjaga diri kita luar dan dalam. Doktor pun dah faham bagaimana untuk memberi konsultasi jelas mengikut keutamaan pesakit.

      Padam
  3. RM99 utk setiap satu rawatan ke samada rambut atau muka atau lain lain kan... murah tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM 99 untuk satu rawatan. Medi Pedi RM 99, warna rambut rm 99, facial & massage rm 99. Murah kan kak? Booking sekarang kak. Dah dekat ngan rumah tu. Hehe

      Padam
  4. Sekali sekala memang perlu manjakan diri dan nampaknya pakej di Toscana adalah sangat murah. Kalau tak kerana kena kerja hari tu, Rawlins dah join sekali sesi hari tu.

    BalasPadam
  5. Perghhh semua ada ek dalam satu premis ni..best gilerr ni...amik pakej lagi berbaloi ek...teringin gak nak buat putih gigi tu haaa dan juga laser macam Ruby buat..nanti lee ke KL boleh laaa singgah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. semua ada kak. memang senang. ni kalau couple suami isteri buat treatment pun baguih juga. hahaha

      Padam
  6. Detailnya perkongsian. Banyak info yang Mat Drat tak pernah dengar sebelum ni.

    Mat Drat suka la dgn nama Fontana tu... ๐Ÿ˜Š

    BalasPadam
  7. dah lama tak manjakan diri pergi spa sejak PKP bulan 3. masa ni la kena grab promosi kaw2 murah rest diri.. dah la muka BBL makin break out stress duduk rumah lama2

    BalasPadam
  8. Best tu fpt buat treatment laser, kak pernah buat 2 kali treatmrnt wajah dgn laser mmg bagus

    BalasPadam
  9. Menarik semua rawatan di sini.. yang paling best teknologi yg digunakan memang habat diyakini

    BalasPadam
  10. Wahhh banyak rawatan yang ada ye. Qiss takut nak cuba rawatan ni.heheh tapi nak pi buat manicure and pedicure tu.. berbaloi harga promosi

    BalasPadam
  11. wah macam2 treatment yang ada di toscana clinic ni. hebat ya. sekarang macam2 treatment ada. menarik. :) dulu saya ada try buat dermapen , result memang terbaik. :)

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.