ITTV Program Pembelajaran Online Dari Tahun 4 Hingga Tingkatan 5

ITTV Program Pembelajaran Online Dari Tahun 4 Hingga Tingkatan 5. Pada musim penularan wabak COVID-19. Perkara yang membimbangkan para ibu bapa adalah sesi persekolahan bermula dan pendidikan anak-anak tercicir apabila cuti panjang sangat. Anak-anak apabil berjumpa kawan-kawan, pastinya mereka akan terlupa tentang penjarakkan sosial, penjagaan kebersihan, jangan sentuh muka, terus pakai face mask sehingga habis sesi sekolah. Ruby terus mengajar anak-anak di rumah walaupun tidak sehebat cara guru mengajar. Tapi boleh la. Hehehe. Bukan senang nak menjadi guru. Hehehe.

ITTV Program Pembelajaran Online Dari Tahun 4 Hingga Tingkatan 5.


Penutupan sekolah pasti akan lebih lama walau Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah tamat nanti, pastikan pelajaran anak anda tidak terabai sewaktu duduk di rumah dengan menyertai sekolah dalam talian dari ITTV adalah solusinya.

Tonton video ini dan layari www.ittv.com.my untuk mengetahui pakej-pakej yang bersesuaian. ITTV menawarkan pakej dari tahun 4 hingga tingkatan 5. Semoga bermanfaat! Kerajinan Kunci Kejayaan!

Bersediakah Anak-Anak Anda?


Semenjak penularan wabak COVID-19. Pelbagai usaha telah dilakukan oleh pihak kerajaan. Paling merisaukan adalah pelajar sekolah yang menduduki peperiksaan. Apabila diumumkan penundaan peperiksaan dari Kementerian Pelajaran Malaysia. Ramai ibu bapa yang lega dan tidak kurang juga pelajar yang seronok. Walau apa pun, para pelajar perlu sentiasa memupuk sifat ingin menambah ilmu. Belajar dengan cara yang lebih selesa semasa di rumah dengan ITTV. Okay? Semak mata pelajaran pilihan di https://www.ittv.com.my/ittv/pricing.php

Guru ITTV, Guru Berpengalaman


Guru di ITTV semuanya berpengalaman. Seramai lebih 20 orang tenaga pengajar yang mampu memberi pendidikan kepada pelajar. Semua guru mempunyai taraf pendidikan dan pengalaman yang luar biasa. Baca di sini https://www.ittv.com.my/ittv/our-teachers.php

Mengenai ITTV Education


ITTV Education adalah syarikat yang menawarkan pembelajaran dalam talian iaitu E-Learning sejak dari tahun 2013. Meliputi silibus dari tahun 4 hingga tingkatan 5. Dari pembelajaran dalam talian ini, pelajar boleh mengulangkaji pelajaran di mana-mana sahaja dan pada bila-bila masa. 

Program ITTV E-Learning menyediakan lebih 3,000 video tutorial yang membolehkan pelajar akses melalui telefon pintar, komputer dan tablet yang mempunyai liputan internet wifi 3G/4G.

Lebih dari 100,000 pelajar telah mendapat manfaat dari ITTV, ini kerana mereka mudah memahami dan belajar dalam keadaan yang menyeronokkan. 


Catat Komen

21 Ulasan

  1. Nie nak share ngan my sisters la sebab ada sorg tu patut exam darjah 6 tahun nie tapi dah tunda kan. Elok la ada bimbingan bila PKP nie

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. mmg musim PKP ni bdk2 sekolah smua tgh blajar thru online class...nanti bole tgk ITTV program punya e-learning ni..tq for sharing

    BalasPadam
  4. Erm.. Mmng bkn mudah nak ajar ank ank dari rumah.
    Pening dibuatnya.
    Bagus kalau ada bimbingan macam ni.
    Moga moga ank ank rak lupa dengan pembelajaran.

    BalasPadam
  5. nice sharing. betul tu risau bab pembelajaran anak2. kat rumah ni mengajar jugak tp yelah, nak lebih details tu tak berapa nak tahu

    BalasPadam
  6. Bagus ada program macam ni, kesian kat anak-anak yang dah mula bosan duduk rumah aje tu...cikgu-cikgu pun dah cuba sedaya upaya untuk pastikan anak muridnya sentiasa belajar walau dalam online..
    Ni ada ittv ni, boleh laa buat tambahan pembelajaran anak-anak..nanti nak share dengan adik-adik Sis..

    BalasPadam
  7. This is a good program for kids. Also good for those who have school children at home. Thank you for sharing.

    BalasPadam
  8. mco is just a way for people to be more creative. nowdays semua pembelajaran melalui online. good job ittv

    BalasPadam
  9. Macam-macam cabaran ye Ruby nak didik anak time PKP macam ni. Macam-macam alternatif kita diberikan. Rasa bersyukur zaman kecik kita banyak memori belajar kat sekolah

    BalasPadam
  10. Bagus budak budak sekarang dah ada platform belajar dari rumah waktu PKP dan juga harap ruang macam ni diteruskan sehingga sampai bila-bila agar ia menjadi norma baru sistem pembelajaran di Malaysia...

    BalasPadam
  11. Ibu bapa yg di rumah tu dah bole ajak anak2 belajar melalui ITTV ni sebelum sekolah buka ya. Jgn main2 tsu!

    BalasPadam
  12. Bagus Program Pembelajaran Online macam ni terutama musim perintah kawalan pergerakan ni kan. Dapatlah membantu pelajar cover balik apa yang dah tertinggal. Lama cuti ni memang banyak silibus la ketinggalan kan. Sekurang-kurangnya masa PKP ni kat rumah boleh guna platform Program Pembelajaran Online untuk belajar.

    BalasPadam
  13. bagus inisiatif ni. thanks for sharing ya. boleh gunalah utk anak2

    BalasPadam
  14. akk baru usha2 pakej dia..not bad yang utk 3 bulan rm1 100 lebih jer...and dia mencakupi semua subjek...agak berbaloi juga sebenarnya

    BalasPadam
  15. Sesuai snagat untuk yang ada anak sekolah. supaya tak tercicir walaupun cuti lama.

    BalasPadam
  16. Kebetulan ada anak darjah 4 memang elok sangat lah tonton ittv ni. Sekurang kurangnya terisi masa lapang dia belajar silibus darjah 4.terima kasih share info berguna ini

    BalasPadam
  17. ari tu aida memang mencari. sebab risau kan Nurin nak PT3 kan.
    homeschool sendirian mcm tak mencukupi.
    but selepas PT3 dibatalkan, aida legaaa... but still aida dera dia utk buat revision, ruby.
    sebab akan ada penilaian cara lain, kan.
    nanti aida jengah2 ittv ni. ada lagi 2-3 platform yg adik (cikgu) suggest. lom godek further.
    ramadhan ni, diorang aida tak stress kan dgn revision.
    homework setiap hari dari google classroom dah selambak :) ha ha ha ha...

    BalasPadam
  18. Ada bagus juga buat e-learning ni..ada la juga platform utk pelajar2 ni kan.. Buat revision utk spm nnt.

    BalasPadam
  19. Bagus sangat ni dengan adanya e-learning macam ni, anak-anak pun tidak terabai pelajaran mereka. cuma tugas mak bapak la pulak untuk memastikan diorang ni betul-betul beri masa dan perhatian sepenuhnya pada proses pembelajaran sebegini.

    BalasPadam
  20. Memang bagus sangat bila ada platform pembelajaran macam ni. Kita pun tak tahu bila PKPB ni nak habis sementara tu anak-anak boleh memdapat didikan secukupnya dirumah dengan bimbingan ahli keluarga yang lain

    BalasPadam
  21. Nowadays online learning is a new normal so hopefully this platform will benefit more people

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.