4.4 Shopee Brands Festival


4.4 Shopee Brands Festival. Assalamualaikum semua. Dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sedang berlangsung sehingga 14 April 2020. Saranan duduk diam-diam rumah amat bagus apabila dimanfaatkan dengan perkara yang bagus. Salah satu contoh adalah membeli dalam talian di Shopee. Tahukah anda 4.4.2020 adalah Shopee Brands Festival? Fokus jenama kali ini adalah peralatan gadget dan elektronik. Jadi, buat anda yang ingin "upgrade" teknologi sedia ada. Boleh la membeli belah pada 4.4 ni. Mungkin ada yang ingin menghadiahkan telefon pintar kepada ibu bapa di kampung untuk mudahkan mereka menerima panggilan video anda. Pada musim penularan wabak COVID-19 ni, terasa rindu dekat mak. 

4.4 Shopee Brands Festival


Jangan terlepas tawaran harga berpatutan pada 4 April ini! 4.4 Shopee Brands Festival menyediakan koleksi peralatan elektronik dan gadget yang paling hebat dengan tawaran harga yang sangat menarik. Berikut adalah beberapa alat yang anda boleh dapatkan pada kadar istimewa hanya pada 4 April!

Telefon


Telefon bimbit adalah sebahagian daripada kehidupan kita.  Walau bagaimanapun, pemilihan telefon yang tepat mengikut gaya hidup kita atau insan tersayang haruslah didikirkan. Adakah kita melihat kepada spesifikasi peranti, prestasinya, kelebihan kamera, atau harganya?  

4.4 Shopee Brands Festival Promo Price (RM)

Samsung Galaxy S10 Lite (G770) (8GB+128GB)
Harga Jualan : RM 2699
Harga Shopee : RM 1999

Samsung Galaxy A30s (A307) (4GB+64GB)
Harga Jualan : RM 899
Harga Shopee : RM 599 

Honor 20 (6GB + 128GB)
Harga Jualan : RM1399
Harga Shopee : RM 999 

Vivo Y91c (2GB RAM + 32GBROM)
Harga Jualan : RM499
Harga Shopee : RM369

ONEPLUS 7T (HD1903) (8GB + 128GB)
Harga Jualan : RM2599
Harga Shopee : RM 2199 

Xiaomi Redmi 7A (2+32GB)
Harga Jualan : RM399
Harga Shopee : RM199

OPPO A3s Smartphone (3GB RAM + 32GB ROM)
Harga Jualan : RM899
Harga Shopee : RM469 

Audio

Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa kebanyakan kita mendengar muzik, dan kita tidak boleh hidup tanpanya.  Keselesaan dan efek bunyi memainkan peranan dalam memilih speaker, earphone atau peranti audio. Muzik lagu yang merdu menjadi suara emosi kita.

4.4 Shopee Brands Festival Promo Price (RM)

Edifier TWS1 Bluetooth True Wireless Stereo Earphones
Harga Jualan : RM299
Harga Shopee : RM99

Edifier W830BT Bluetooth Headphones
Harga Jualan : RM499
Harga Shopee : RM242

Edifier R1280DB Bookshelf Speaker
Harga Jualan : RM599
Harga Shopee : RM269

Marshall Kilburn I Black + Major III Headphones Black bundle
Harga Jualan : RM1708
Harga Shopee : RM1025

Apple AirPods Pro
Harga Jualan : RM1119
Harga Shopee : RM999

Jabra Elite Active 65t True Wireless Earbuds Bluetooth
Harga Jualan : RM899
Harga Shopee : RM548

Audio-Technica ATH-M40X Professional Monitor Headphones
Harga Jualan : RM560
Harga Shopee : RM260

Gadget


Bergaya, ringan, dan selesa.  Siapa yang masih tidak mempunyai jam kesihatan pintar? Ruby sudah ada 1. Selepas menggunakannya, Ruby teringin menghadiahkan 1 unit jam kesihatan kepada suami.  Duduk diam-diam di rumah bukanlah alasan untuk tidak kekal aktif.  

4.4 Shopee Brands Festival Promo Price (RM)


Samsung Galaxy Watch Active 2 R830 40mm Bluetooth Smart Watch
Harga Jualan : RM1299
Harga Shopee : RM899

Samsung Galaxy Watch Active 2 R830 40mm BluetoothSmart Watch
Harga Jualan : RM999
Harga Shopee : RM599

HONOR Band 5i Color Screen Smart Wristband
Harga Jualan : RM119
Harga Shopee : RM95

HONOR Magic Watch 2 46MM Smart Watch
Harga Jualan : RM699
Harga Shopee : RM615

Kamera


Fotografi, bahagian paling penting dalam kehidupan masa kini.  Jom dapatkan kamera yang bersesuaian dengan gaya anda. Pasti anda juga boleh menghasilkan gambar menarik untuk dikongsikan di laman sosial. 

4.4 Shopee Brands Festival Promo Price (RM)


Insta360 GO Flow State Action Camera
Harga Jualan : RM745
Harga Shopee : RM630

DJI Ryze Tech Tello Quadcopter
Harga Jualan : RM319
Harga Shopee : RM287

FUJIFILM INSTAX Mini 9 Instant Film Camera + 10sheets film
Harga Jualan : RM220
Harga Shopee : RM196

SIPII SP200 Dual Channel Dashcam Front & Rear Dash Camera 1080p
Harga Jualan : RM599
Harga Shopee : RM450

Alat & Aksesori


Setiap gadget pasti tidak dapat dipisahkan dengan peralatan aksesori. Malah telefon baru dibeli juga memerlukan sarung yang baru. Ibarat membeli pakaian baru. Hehehe. Jika bateri telefon tidak mencukupi, power bank ada. Luangkan masa yang lama di rumah ini dengan menonton Netflix. Kemudian, jika anda mahukan rumah bersih secara ajaib, anda wajib dapatkan vakum robot mesra!  Dengan begitu banyak yang boleh dipilih, persoalan paling sukar kepada kita semua adalah. Nak beli yang mana?

4.4 Shopee Brands Festival Promo Price (RM)


Samsung Wireless Charger Pad 2019 P3105
Harga Jualan : RM159
Harga Shopee : RM55

Aukey PB-N42 Mini Power Bank (10000mAh)
Harga Jualan : RM79
Harga Shopee : RM29

Anker A1241 PowerCore Nintendo Switch Edition 13400mah Power Bank
Harga Jualan : RM349
Harga Shopee : RM229

Anker T2108 RoboVac 11S Slim Cleaner
Harga Jualan : RM1399
Harga Shopee : RM849

Xiaomi Mi Smart Robot Vacuum Cleaner
Harga Jualan : RM1299
Harga Shopee : RM799

Jangan ketinggalan tawaran hebat yang disediakan khas untuk anda supaya anda boleh membeli dengan selamat dari rumah.  Pada 4 April, Shopee akan menawarkan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM8 antara jam 12 pagi dan 2 pagi, dan penghantaran percuma dengan perbelanjaan minimum RM16 untuk sepanjang hari. 

www.shopee.com.my
www.instagram.com/Shopee_MY
www.facebook.com/ShopeeMY

Catat Komen

15 Ulasan

  1. Gila lah! Time pkp ni, tgh x busy dengan kerja, mmg jari ni rajiiin je nak scroll shopping online.

    Habis duit aku woiii.hahaha

    Red Linda https://anakperak.com

    BalasPadam
  2. Sumpah giler harga berbaloi kot. Shopee sengaja erk bagi murah harga time PKP ni? Haha. Linda, haha, habis saving macam ni!! hahaha.

    BalasPadam
  3. Oh ye laa harini 4/4 ek, mesti semua online soping pun sale...boleh plak pagi ni tak bukak Shopee lagi, kalau tak, habislah bersoping gak Sis ko ni..
    Macam nak beli laa VivoY91c tu, nak belikan Mak, dia ngadu hp dia asyik heng je..lepas lunch kang nak bukak Shopee..

    BalasPadam
  4. hari ni ekk.
    nak try la godek godek.
    tapi tu la, ruby. few days ago aida nak beli something tau.
    tapi penghantarannya selepas pkp :(
    chat dgn seller, kalau pkp extend, diorang akan anta selepas that extended date.
    hu hu hu hu katanya standard rules oleh shopee. tu yg tak jadik nak shopping.

    BalasPadam
  5. Semalam pukul 12 lagi dah usha shopee, memang murah-murah. Free delivery pulak tu. Beli masa shocking sale kena cepat, sekejap je smlm dah sold out. Dapat la baju dua helai hehe

    BalasPadam
  6. Dah banyak barang saya masukkan dalam cart,memang byk barang menarik 😊

    BalasPadam
  7. Rasanya tempoh inilah yang terbaik untuk merekabyg mahi membeli produk idaman maaing2 pada harga diskaun. So sila ambi peluang...

    BalasPadam
  8. memang menduga iman betullah promosi shopee ni. dah la pkp memang asyik scroll shoppee je haha

    BalasPadam
  9. Shopee ini jahat tau, tangan asyik nak buka shopping je ini. Murah beti Xiaomi tu ..

    BalasPadam
  10. Dah tengok web shopee dan terbeli sesuatu dekat situ tunggu parcel sampai, he he he moga covid19 dapat diputuskan dan PKP berakhir

    BalasPadam
  11. Wahh banyaknye tawaran menarik dari Shopee.Time PKP ni memang sesuai lah beli barang secara online je. Nak keluar pun bukan semua kedai buka kan..iena pun banyak dah shopping kt shopee masa PKP ni.

    BalasPadam
  12. Adoiii time2 ni le harga murah gila2. haishhh tak rembat rasa rugi pulak kan. Bocor poket dibuatnya..hahaha

    BalasPadam
  13. Banyak barang tenagh sales..gadget waktu sale la paling bgus.lagipun shopee memng diyakini dan selmat.

    BalasPadam
  14. habis uols duit kita asyik ada sales kaw2 nih... baru je beli semalam wireless earpod dgn wireless speaker... murah2 sgt... selamat tak terjebak beli handphone baru je..hihihihih

    BalasPadam
  15. Time PKP ni memang bosan kan yela pusing pusing benda sama kita tengok. Terbatas pergerakan kita. Sekali sekala cuci mata tengok produk di Shopee tak lah bosan nak nak time sale. Harga jauh lebih murah. Shopee selalu berjaya menghasut pembeli beli dengan promosi diorang. Kempus loket dibuatnya tau.

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.