Benns Ethicoa Chocolate Factory Dan Cafe

Benns Ethicoa Chocolate Factory Dan Cafe

Ruby
0

Kilang coklat adalah lokasi yang bagus sebagai aktiviti mingguan. Selain dari lawatan sekolah, kilang coklat menjadi lokasi bagi kita semua untuk membeli coklat kegemaran. Jarang sekali Ruby menemui kilang coklat yang menyediakan kafe untuk pengunjung mencuba pelbagai jenis coklat dari jenama yang dihasilkan oleh kilang. Ruby berkesempatan ke Benns Ethicoa Chocolate Factory & Cafe. Ia terletak di Balakong dan lokasi kilang ini amat mudah untuk diakses melalui peta digital Waze. Pernah kah anda mencuba coklat dari jenama Benns Ethicoa? Ia adalah coklat yang amat Ruby sukai kerana ia adalah coklat asli. Sesuai untuk Ruby yang sering ingin mengunyah, jadi Ruby amalkan menggigit coklat dari jenama Benns Ethicoa. Ia adalah dark chocolate dan bebas gula dan perisa tambahan. Bagus untuk kesihatan! Inilah coklat yang membantu untuk menurunkan berat badan dan tidak menggemukkan apabila makan berlebihan. Hehehe

Benns Ethicoa Chocolate Factory & Cafe


Benns Ethicoa Chocolate Factory Dan Cafe


Bagi anda pencinta coklat, inilah masanya untuk anda datang ke Benns Ethicoa. Beruntung Ruby dapat datang ke Asia’s first open-concept chocolate factory and café ni. Kafe ini menawarkan manisan dan minuman berasaskan coklat asli. Buat masa ini, biji koko Benns Ethicoa diperoleh daripada ladang-ladang terpilih di Lampang in Thailand, Vung Tau in Vietnam, Calinan in the Philippines, Anaimalai in India, dan Sungai Ruan in Pahang, Malaysia.

Benns Chocolate Factory Sdn Bhd, pengeluar coklat utama Malaysia, secara rasmi melancarkan kilang coklat dan kafe coklat pertama di Asia hari ini untuk membawa pengalaman coklat semakin dekat kepada pengguna. Meraikan tahun pembuatan cokelat ke-20, kilang terbaru Benns Chocolate ini adalah untuk menanam jenama Benns Ethicoa dengan tema “Towards a More Intimate Chocolate Experience” dalam usaha untuk mempromosikan pembuatan coklat etika dan semula jadi.

Ini juga menandakan satu bab baru dalam sejarah pembuatan cokelat terkenal syarikat dengan pelancaran kilang Benns Ethicoa Chocolate, sebuah kemudahan bebas dengan kapasiti berdedikasi untuk menghasilkan 500 kilogram cendawan kacang tunggal untuk coklat setiap hari. Turut hadir pada majlis pelancaran itu ialah YBhg Datuk Norhaini Udin, Ketua Pengarah Koko Malaysia.

Melawat Kilang Coklat Benns Ethicoa

Wilfred Ng, Pengarah Eksekutif Benns Chocolate berkata, model perniagaan Benns Ethicoa dibina dengan pemikiran yang berterusan, yang direka untuk membantu mempromosikan pertanian koko etika dan membolehkan pemilik ladang yang diuruskan dengan baik untuk mendapatkan harga yang lebih tinggi yang sepadan dengan kacang kakao yang berkualiti.

“Ini adalah fakta yang diketahui ramai kepada kebanyakan orang bahawa kebanyakan koko berkualiti tinggi boleh ditemui di Asia. Lebih daripada sekadar untuk penjenamaan, dengan mengembangkan pasaran coklat artisanal dan memperluas lagi segmen hiliran dengan produk kakao yang berbeza, kami bercita-cita untuk merevitalisasi masyarakat petani kakao di Asia.

Dengan mengurangkan pergantungan kepada pengantara dan mencari sumber secara langsung dari ladang, ini membolehkan Benn untuk membina perkongsian yang baik dengan petani dan pemahaman yang lebih mendalam tentang bahan-bahan mentah, memberikan mereka lebih banyak pengaruh dan keupayaan untuk meningkatkan kualiti coklatnya, ” kata Ng.

Sebagai cerminan nilai ketelusan dan keadilan jenama, kemudahan baru ini mempamerkan keseluruhan proses pembuatan coklat. Pengunjung boleh mendaftar untuk lawatan kilang untuk mengetahui tentang asal-usul coklat, petani dan ladang di mana kacang kakao berasal dan pengalaman unik dari proses pembuatan coklat keseluruhan dari kacang ke bar.

Kafe Benns Ethicoa

Untuk kesudahan yang lebih baik selepas lawatan kilang, setiap lawatan menyimpulkan dengan menikmati minuman coklat dan pilihan pastri, masing-masing dibuat menggunakan koko yang diperolehi dari ladang ladang yang berlainan di Asia. Pengalaman lawatan selesai di kafe Ethicoa yang menyajikan kue-kue dan kue yang dibuat oleh koki pastri di rumah menggunakan coklat harta tanah yang dihasilkan di kilang.

Selain daripada coklat bean-to-bar, produk cokelat rasa halus lain di bawah label Benns Ethicoa termasuk bijirin kakao, diperbuat daripada biji koko kering dan di panggang, coklat minuman dua-ramuan (serbuk kakao dan gula bertapis) dan teh kakao. Minuman kakao adalah cara Benns Ethicoa untuk kembali kepada asas-asas, membolehkan faedah semulajadi dan faedah kesihatan koko dibawa ke barisan hadapan.

“Selepas hampir 50 tahun dalam industri pembuatan coklat, kami yakin bahawa sumbangan kami dengan kilang coklat kacang baru ini yang memberi tumpuan kepada peningkatan pengalaman pembuatan coklat dapat membantu menyebarkan perkataan tentang mengapa coklat dapat bermakna lebih banyak lagi daripada hanya merawat manis yang dimaksudkan untuk kelonggaran kesenangan kita, ” kata Wilfred.

Untuk meraikan kemudahan terkini Benns Ethicoa sebagai destinasi pengalaman deria unik baru untuk orang ramai, mereka menawarkan promosi kilang PERCUMA promosi bernilai RM 30.00 setiap satu untuk setiap jam bermula dari 11AM – 5PM bermula dari 13-19 Disember 2019. Setiap slot mengambil masa selama 1 jam dan dihadkan kepada hanya lapan (8) pengunjung sahaja. Sesi lawatan ini termasuk minuman coklat percuma di kafe Benns sendiri pada akhir lawatan. Buat tempahan awal di [email protected] atau +603 9082 0955 untuk memudahkan urusan anda dan persediaan pihak Benns.

Benns Ethicoa
Lot no. 6,
Jalan Cj 1/6c Kawasan Perindustrian Cheras Jaya,
Batu 11 (12.24 mi)
Cheras, Kuala Lumpur 43200

www.bennsethicoa.com
www.facebook.com/bennschocolate
www.instagram.com/benns_ethicoa

Tags

إرسال تعليق

0تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

إرسال تعليق (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !