theAsianparent Mums Baking Workshop Di Collins Kitchen Lab

theAsianparent Mums Baking Workshop Di Collins Kitchen Lab

Ruby
0


Assalammualaikum semua. Pada 10 November 2019 yang lalu, Ruby telah menyertai theAsianparent Mums Baking Workshop yang diadakan di Collins Kitchen Lab. Lokasi Collins Kitchen Lab berada di atas kafe Little Collins di Solaris Mont Kiara. Kami menerima kelas anak beranak bersama cikgu Frances Voon iaitu pengasas Collins Kitchen Lab sendiri. Sangat seronok sesi pembelajaran kami. Hehehe.

theAsianparent Mums Baking Workshop Di Collins Kitchen Lab

Sesi pertama kami disini adalah membuat hiasan cupcakes bersama anak-anak. Menggunakan cream cheese bewarna putih dan hiasan warna-warni keatas kek anak-anak. Tugasan Ruby hanya pegang tangan anak untuk picit krim dan membuatkan mereka seronok. Apabila sudah siap membentuk krim, kami taburkan hiasan. Tema utama adalah Frozen. Hahaha.

theAsianparent Mums Baking Workshop Di Collins Kitchen Lab


Untuk pengetahuan anda, Mums Baking Workshop @ Collins Kitchen Lab ini bernilai RM480 dan ditaja sepenuhnya oleh theAsianparent. Selain itu, kami juga berpeluang membawa pulang goodie bag comel bernilai RM150 yang berisi pelbagai sagu hati menarik seperti fondant jar, cake topper khas, kotak macaron, potongan rainbow cake dan cookies yang comel!

Belajar Mencipta Hiasan Fondant Cupcakes

Ibu dapat belajar mencipta hiasan fondant diatas cupcake. Cupcake coklat telah disediakan oleh cikgu Frances, tetapi untuk membuat hiasan tampak mudah. Apabila kami mula menguli untuk melembutkan fondant dan mula membentuk beberapa rekaan seperti riben, beruang bunga dan menulis nama masing-masing. Kesukaran terasa disitu. Hahahaha.
Setiap bahagian diajar dengan tekun oleh cikgu. Nampak mudah, tetapi ia memerlukan fokus setiap kali Ruby memotong mengikut saiz yang sesuai dan fondant mula mengeras apabila terdedah kepada udara. Uli balik. Hahaha.

theAsianparent Mums Baking Workshop Di Collins Kitchen Lab

Terima kasih theAsianparent & Collins Kitchen Lab kerana memberi peluang untuk Ruby dan anak-anak mencuba mencipta kek cawan kami dengan comel sekali. Oh ya, kek coklat sebagai asas kek cawan kami juga sangat sedap. Moist dan kaya dengan coklat.

Collins Kitchen Lab

Studio pengajaran yang selesa terletak di tengah-tengah Mont Kiara. Ditubuhkan oleh Frances Voon iaitu pemilik Little Collins Cakery & Cafe. Menyediakan pelbagai bengkel dari asas hingga profesional, dari makanan ke seni. Datanglah rasai pengalaman belajar dan enjoy!

Ruang ini juga dibuka untuk di sewa kepada bengkel swasta atau lokasi berkumpul. Jika anda berminat untuk menyertai kelas sebegini. Anda boleh hubungi pihak Collins Kitchen Lab di [email protected]. Pelbagai pakej disediakan.

Collins Kitchen Lab

17-1, Jalan Solaris 4, Solaris Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
+603 6204 9986

www.littlecollinskl.com
www.instagram.com/collinskitchenlab
www.facebook.com/littlecollinskl

Muat Turun Aplikasi theAsianparent Sekarang!

Pengguna Android boleh memuat turun app theAsianparent app daripada Play Store manakala pengguna iOS daripada App Store. Jom Download ‘theAsianparent’ app. Asia’s largest parenting network. Klik www.theasianparent.page.link/RWjQM24FsM6JT6w76
www.my.theasianparent.com
www.facebook.com/theAsianparentMY
www.instagram.com/theasianparent_my
www.twitter.com/theasianparentm
www.youtube.com/user/theasianparent
Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !