DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Ruby
0

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory. Assalammualaikum semua! Baru-baru ini ruby telah mencuba drone dari siri Mavic Air. Ruby kagum dengan drone ini sebab ia sangat mudah. Malah menggunakan aplikasi dari telefon pintar DJI GO 4. Boleh rekod video, pilih fungsi yang kita nak drone ambil gambar atau rekod. Kemudian dari aplikasi yang sama ruby boleh edit video. Setelah selesai, ruby boleh save dalam telefon pintar atau terus upload di social media. Fuhh lepas ni cepat dan pantas la nak kemaskini aktiviti ruby.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Inilah drone pertama yang mempunyai internal memory sebanyak 8GB. Kebiasaannya jika kita terlupa untuk membawa kad memori, terus tidak dapat menggunakan peranti. Tetapi dengan 8GB memori dalaman, pasti hari anda tidak lagi murung. Hehehe. Buat peminat drone, atau mereka yang baru ingin mencuba menggunakan drone. Ruby ingin syorkan drone DJI Mavic Air sebab ia sangat mudah dikawal dan lasak. Angin kuat tepi laut pun ia stabil. Kemudian ia boleh digunakan selama 21 minit dengan 1 Intelligent Battery tu. Mempunyai 3-axis gimbal serta 4K UHD Video. Manakala apabila ingin menambil gambar ia akan snap 12MP.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

FlightAutonomy 2.0

Menggunakan teknologi VIO canggih, sistem sensor berkuasa di FlightAutonomy 2.0 terdiri daripada kamera utama gimbal, ke hadapan, ke belakang, dan ke bawah penderia dwi-penglihatan, sistem pengesan inframerah ke bawah, pengunduran IMU, dan kumpulan teras pengkomputeran. Bersama-sama, mereka mengumpulkan dan menghantar maklumat dari persekitaran sekitar ke pemproses berprestasi tinggi untuk melayang lebih tepat dan prestasi penerbangan yang lebih baik. Sistem Bantuan Pilot Lanjutan (APAS) membolehkan pesawat untuk memintas halangan-halangan di depan dan di belakangnya secara aktif. Pengembaraan hebat penemuan anda tidak pernah begitu selamat dan mudah.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Visual Inertial Odometry (VIO)

Gabungan teknologi VIO dan algoritma kedudukan baru telah menggandakan kedudukan ketepatan Mavic Air. Teknologi VIO mengira kelajuan dan sikap pesawat dalam masa nyata dan mengesannya, menjadikan pengukuran sikap dual-kamera semasa melayang atau terbang pada sebarang kelajuan. Rangkaian kerja sistem penglihatan visi kini adalah 0.5 hingga 30 meter. Dengan teknologi VIO, Air Mavic melangkah lebih tepat di dalam rumah dan bertindak balas dengan lebih baik kepada persekitaran yang kompleks dengan pergerakan kayu kawalan yang lebih halus.

Pemetaan Bangunan 3D

Dilengkapi dengan sistem penderiaan yang canggih, Mavic Air menempatkan dirinya dengan ketepatan dan ketepatan. Dengan memproses data dari tujuh kamera di bahagian depan, bawah, dan belakang badan, di samping sensor inframerah yang canggih dan IMU, Mavic Air akan membina peta 3D dengan merasakan alam sekitar secara real time, dengan ketara meningkatkan keselamatan penerbangan keseluruhan.

Advanced Pilot Assistance Systems (APAS)

APAS adalah hasil penyelidikan luas DJI mengenai perhitungan laluan penerbangan. Pengguna boleh terus terbang ke depan dan ke belakang, dan APAS akan merancang laluan penerbangan yang sesuai untuk memintas halangan secara automatik.

Multiple Redundancies

Selain IMU dwi, FlightAutonomy 2.0 mempunyai modul yang lebih banyak untuk meningkatkan tahap keselamatan Mavic Air. Kompas Visi akan membantu sistem navigasi untuk menganggarkan arah penerbangan apabila kompas mengalami gangguan. Apabila hanya satu arah bahagian depan, bawah, atau sistem penglihatan belakang berfungsi dengan normal, pesawat itu masih akan meletakkan kedudukannya dengan jayanya. Terdapat dua set algoritma gabungan sensor berdasarkan dua platform perkakasan bebas. Apabila ralat berlaku kepada satu set algoritma, pesawat akan beralih ke pasangan lain dengan lancar untuk menyambung semula fungsi normal.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

More Reliable Return to Home (RTH)

Memperluas sistem RTH sedia ada, Mavic Air akan memastikan laluan penerbangan paling selamat semasa RTH. Ia melakukan ini dengan merakam laluan penerbangan masa nyatanya, dan apabila isyarat kawalan hilang, pesawat akan terbang ke arah Home Point, dengan melewati sebarang halangan isyarat dan menyambung semula kepada pengawal. Apabila Mavic Air mengesan penghalang, ia akan memilih jalan yang betul untuk memintasnya mengikut ketinggiannya. Pesawat itu akan sepadan dengan imej tanah dengan mereka yang ditangkap semasa berlepas untuk ketepatan pendaratan meningkat. Apabila pendaratan secara automatik, Mavic Air akan mengimbas kawasan kawasan pendaratan secara tepat masa, kemudian memberi amaran kepada pengguna dan dengan selamatnya hover jika mengesan halangan atau air di kawasan pendaratan.

Kamera Gimbal 3-Axis

Mavic Air adalah drone DJI yang paling mudah alih untuk menempatkan gimbal mekanikal 3-paksi, dengan julat getaran sudutnya dikurangkan kepada 0.005 °. Diperbuat dalam pembentukan segi tiga, dampeners gimbal membantu menghasilkan tembakan yang lebih kuat.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

4K 100 Mbps Video

Mavic Air menembak video di 4k 30 fps yang luar biasa, rakaman pada 100 Mbps untuk menangkap setiap saat dengan kualiti UHD.

Fungsi Hebat Dikawal Dari Aplikasi DJI GO 4

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

32MP Sphere Panoramas

Selain daripada Panoramas mendatar, menegak, dan 180 °, Mavic Air merapatkan 25 foto bersama-sama hanya dalam masa lapan saat untuk menghasilkan panorama panorama 32 MP Sphere kristal. Lihat mereka dari perspektif yang mendalam dengan DJI Goggles.

ActiveTrack

ActiveTrack dapat merasakan sehingga 16 mata pelajaran yang boleh dipilih secara serentak, 2 membenarkan anda memilih subjek penjejakan yang betul. Dengan ketepatan penjejakan dan aplikasi senario yang lebih luas, ActiveTrack mengikuti sasaran walaupun mereka menjalankan, melompat, atau berbasikal.

QuickShots

Pilih dari enam QuickShots yang berbeza – Rocket, Dronie, Circle, Helix, Asteroid, dan Boomerang. Semua hanya satu ketukan dan akan membawa anda video dram selfie yang epik tanpa perlu memikirkan menyusun pukulan anda. Kongsi ciptaan baru anda ke media sosial melalui aplikasi DJI GO 4 dengan serta-merta.

SmartCapture

Fun, mudah, dan intuitif, SmartCapture menawarkan cara baru dan interaktif untuk mengawal Air Mavic dengan tangan. Pelancaran dan kawalan drone dengan isyarat tangan, kemudian ambil gambar atau video yang anda suka.

TapFly

Jika anda mahu memberi tumpuan kepada hanya tembakan anda, pilih TapFly di DJI GO 4, yang membolehkan anda terbang ke mana sahaja anda mengetuk pada skrin peranti mudah alih anda. TapFly berfungsi dalam mode Forward, Backward, Free, dan Coordinate, dan anda boleh menyesuaikan kelajuan penerbangan untuk memenuhi semua keperluan udara anda.

Slow-Motion Video

Dengan sokongan untuk merakam video perlahan-perlahan 1080p 120 fps, Mavic Air menangkap semua pengembaraan berkelajuan tinggi epik anda.

Foto HDR

Algoritma HDR baru membantu anda mendapatkan tetapan pendedahan yang betul secara bijak, mengikut keadaan pencahayaan. Kawasan berlebihan atau gelap diproses untuk peralihan yang lebih semula jadi antara sorotan dan bayang-bayang, manakala pecutan DSP membolehkan penembakan yang lebih cekap.

Prestasi Penerbangan

  • 21 minit masa penerbangan
  • 68.4 kilometer sejam
  • 4km jarak penghantaran
  • Boleh digunakan bersama DJI Goggles

Gesture Mode

Fungsi ni amat serasi bagi pengguna drone dan DJI Mavic Air memiliki gesture mode untuk anda lakukan selfie, group selfie dan pelbagai fungsi lain.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Alat Kawalan Jauh Kompak

Alat kawalan jauh yang direka bentuk mudah dilipat, kompak, dan ergonomik untuk memegang telefon pintar anda bagi kemudahan maksimum. Punat kawalan boleh ditanggalkan dan boleh disimpan. Jadi ia selesa dan mudah di bawa kemana-mana.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Harga Runcit Yang Disyorkan Untuk DJI Mavic Air

1. Mavic Air Sahaja : RM 3300

2. Mavic Air Fly More Combo : RM 4055

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Lihat perbezaan apabila anda ingin membeli DJI Mavic Air. Ruby sarankan lebih baik beli Mavic Air Fly More Combo. Bateri ada 3, bag eksklusif DJI Mavic Air untuk simpan USB cable dan hub cas bateri.

DJI Mavic Air Drone Pertama Mempunyai Internal Memory

Kepada anda yang berminat memiliki DJI Mavic Air,  anda boleh dapatkan ia Kedai DJI Yang Sah, boleh rujuk laman sesawang www.dji.com/where-to-buy/retail-stores. Pengedar DJI Mavic Air adalah ECS ASTAR SDN BHD dan sekiranya mempunyai masalah drone, anda boleh menghantar servis di ECS ASTAR SDN BHD Lot 3, Jalan Teknologi 3/5, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor.

Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !