Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

Ruby
0

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang penjenamaan baru hospital DEMC. Bagi anda yang ada pengalaman mendapat perkhidmatan di hospital popular di Shah Alam ini, pasti anda gembira dengan layanan dan kualiti servis yang pihak hospital berikan. Betul tak?

Ruby juga mempunyai pengalaman menginap di DEMC Specialist Hospital, Shah Alam pada tahun 2011. Masa tu ruby disahkan demam denggi. Oleh kerana ruby adalah Dengue Survivor, ruby bersama GSK (GlaxoSmithKline) dalam memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia melalui program Allied Against Dengue Malaysia. Pengalaman di DEMC Specialist Hospital, Shah Alam ketika itu memberi ruby banyak keinsafan dan mula bersiap sedia untuk insuran kesihatan dan pentingnya mendapat rawatan di hospital yang selesa.

Penjenamaan Semula DEMC Specialist Hospital Kepada AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital

DEMC Specialist Hospital kini dengan nama baru iaitu AVISENA Specialist Hospital, penjenamaan korporat ini bagi mengumumkan perancangan untuk berkembang menjadi jenama kebangsaan. Ini adalah penjenamaan kali keempat hospital ini demi memberi manfaat dan kebaikan kepada semua pada masa akan datang. Garis masa penjenamaan semula hospital :

  • Primary Medical and Maternity Centre (PMMC) – 1996
  • Darul Ehsan Medical Centre (DEMC) – 2001
  • DEMC Specialist Hospital, Shah Alam – 2010
  • AVISENA Specialist Hospital – 2018

Diasaskan pada 1997 dan dahulunya dikenali sebagai Pusat Perubatan Darul Ehsan, jenama tempatan yang mewakili pengalaman penjagaan kesihatan teliti, sentiasa menekankan perhatian peribadi, rawatan terbaik, dan nilai untuk ringgit pada setiap masa.

“Kami telah bekerja selama lebih daripada 20 tahun untuk menjaga keperluan komuniti di sini di Selangor, dan kini kami bersedia untuk berkembang. AVISENA akan menjadi tempat orang pergi untuk segala-galanya dari kardiologi, rawatan hepatobiliari, pembedahan kolorektal dan bedah saraf, kanak-kanak dan pakar dalam bidang ubat wanita antara lain. Kami juga bercadang untuk membuka hospital-hospital baru di lain-lain menyatakan dan mengharapkan untuk melihat kejadian ini dalam dekade yang akan datang, “kata Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Dato ‘Dr Omar Abd Hamid.

Perancangan Avisena adalah termasuk sebagai Hospital Wanita dan Kanak-Kanak baru yang akan dibuka kemudian pada tahun ini di Selangor dan cawangan tambahan di negeri-negeri lain pada tahun-tahun akan datang.

AVISENA Specialist Hospital Sempena Nama Tokoh Perubatan Islam Ibnu Sina

AVISENA diilhamkan oleh AVICENNA atau IBNU SINA (dalam bahasa Arab), ahli pakar astronomi, ahli matematik, penyair dan penulis dari Islamic Golden Age. Beliau menulis lebih daripada 400 buku mengenai ubat dan falsafah. THE BOOK OF HEALING dan THE CANON OF MEDICINE dianggap ensiklopedi perubatan yang masih digunakan dan masih relevan selepas 1,000 tahun. Benar-benar bertahan sehingga masa kini dan sinonim dengan kebesaran dalam bidang perubatan. Nama itu menandakan pemikiran global hospital, perhatian kepada terperinci, dan nilai-nilai Asia; ditambah dengan keperluan untuk sentiasa belajar, dan berkembang dengan masa.

Logo & Pakaian Seragam Rasmi AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist HospitalLogo ini adalah perwakilan simbol Yunani Kuno untuk udara, salah satu unsur yang paling penting untuk semua kehidupan. Reka bentuk seperti reben dikaitkan dengan kelembutan sentuhan manusia.

AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital

Tagline AVISENA Specialist Hospital

With us, it’s always personal…

Apa Yang Menarik Di AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital AVISENA Specialist Hospital

AVISENA Specialist Hospital

 

AVISENA Specialist Hospital
No. 4, Jalan Ikhtisas,
Seksyen 14, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan
Phone: (603) 5515 1888
Fax: (603) 5515 1815
Email: [email protected]

www.avisena.com.my
www.facebook.com/AvisenaSpecialistHospital

Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !