Spring Sheep Biri-Biri Premium New Zealand

Spring Sheep Biri-Biri Premium New Zealand

Ruby
0

Spring Sheep Biri-Biri Premium New Zealand. Assalammualaikum semua, hari ini ruby ingin berkongsi tentang kebaikan susu biri-biri. Biri-biri sangat terkenal dengan khasiatnya. Sedangkan sunnah Rasulullah juga menyuruh kita ibu-ibu yang tidak dapat menyusu bayi menggantikan susu mereka dengan susu kambing. Ini kerana ia mempunyai nutrisi lebih kurang sama dengan susu ibu. Amalan mengambil produk tenusu dari kambing sedang menjadi ikutan.

Ada yang membuat vitamin, susu formula tambahan dan suplimen tambahan. Tetapi, ruby ada solusi baru iaitu susu dari biri-biri.  Biri-biri memiliki bulu yang gebu dan berasal dari ladang di New Zealand. New Zealand adalah negara yang mengeluarkan banyak produk berkhasiat kerana memiliki iklim dan kesegaran flora dan fauna sentiasa. Ibu bapa kebanyakannya mempercayai produk New Zealand, termasuklah ruby! Hehe.

Spring Sheep Biri-Biri Premium New Zealand


Spring Sheep Biri-Biri Premium New Zealand


Biri-biri dari New Zealand memiliki susu yang terbaik. Diantara lembu, kambing dan biri-biri. Susu dari biri-biri adalah premium dan mahal. Bernilai sekitar RM 120 untuk 700gram, bersesuaian dengan nutrisi yang terdapat dalam kandungan susu Spring Sheep New Zealand.

Mengandungi nutrien yang diperlukan oleh kanak-kanak dan dewasa. Spring Sheep Milk Co. berhasrat untuk menyampaikan kebaikan tulen berkhasiat susu biri-biri New Zealand kepada pengguna di seluruh dunia. Spring Sheep percaya bahawa susu biri-biri New Zealand adalah salah satu susu yang paling indah di dunia. Seluruh keluarga akan menikmati rasa krim penuh dan rasa mewah dan lancar.

Apa yang menjadikan susu biri-biri benar-benar unik dan berharga?

 • Susu biri-biri segar mempunyai tahap vitamin yang lebih tinggi – A, B?, B?, B?, B??, C, E dan mineral – Kalsium, Magnesium, Phosphorous, Zinc daripada susu lembu dan kambing.
 • Protein dalam susu ini berbeza dengan susu lembu – jadi seperti susu kambing, susu biri mungkin lebih mudah dicerna.
 • Apabila protein A1 yang biasa dijumpai dalam susu lembu, dipecahkan ia boleh menyebabkan ketidakselesaan perut. Susu Spring Sheep secara semulajadi A2-Type
 • Susu kambing mempunyai komposisi lemak yang unik.
 • Ini termasuk bahagian tinggi asid lemak rantaian pendek dan sederhana. Asid lemak rantaian sederhana lebih mudah dicerna, adalah sumber tenaga yang lebih baik dan dapat mengurangkan kolesterol.
 • Susu kambing adalah apa yang dikenali sebagai sumber ‘protein lengkap’, ini bermakna ia mengandungi semua 10 asid amino penting. Mereka adalah penting kerana tubuh tidak boleh membuatnya sendiri dan mesti dimakan dalam diet seseorang.
 • Terima kasih kepada kandungan padu yang lebih tinggi, terdapat lebih daripada 60% lebih protein dan kalsium dalam susu biri-biri berbanding dengan susu kambing dan susu lembu.

Lokasi Ladang Ternakan Spring Sheep

Ladang Spring Sheep terletak berhampiran Tasik Taupo di rantau tasik yang hebat di New Zealand yang terkenal dengan kawasan gunung berapi di Central Plateau. Rantau ini terkenal dengan pemandangan yang unik dan indah – Tasik Taupo adalah tasik air tawar terbesar di New Zealand (kira-kira saiz Singapura) dan dikelilingi oleh padang rumput hijau yang subur, hutan yang indah, gunung berapi dan puncak bersalji pada musim sejuk.

Teknologi Peladang Spring Sheep

Ladang Spring Sheep menggunakan teknologi canggih untuk membantu memastikan susu berkualiti tinggi.

GENTLY DOES IT
Membenarkan susu disedut ke dalam tangki dan menyalurkan ke dalam sistem paip mengalir boleh merosakkan struktur susu. Kami menggunakan sistem agitasi rendah moden yang direka untuk mengurangkan ‘lebam’ dan melindungi kualiti setiap langkah.

KEEP YOUR COOL
Menjaga susu sangat sejuk adalah satu lagi cara penting untuk memastikan kualiti. Kami menggunakan cara kami untuk memastikan susu kami dijaga pada suhu kurang dari 2 darjah Celsius dengan lebih baik. Malah mengikut piawaian industri untuk keselamatan dan kualiti.

AN EYE FOR NUMBERS
Untuk setiap ekor susu kambing biri-biri betina, kami tahu betapa banyak protein dan lemak yang dihasilkannya serta jumlah keseluruhan dan boleh memantau aliran dari masa ke masa. Maklumat ini membolehkan Spring Sheep berhati-hati memantau kesihatan setiap haiwan dan memastikan susu sentiasa kualiti tertinggi.

Produk-Produk Spring Sheep New Zealand

1. VANILLA PROBIOTIC SHEEP MILK POWDER
Jadilah yang terbaik setiap hari. Ketahui Sheep Milk Drink Powder dengan rasa vanila yang lazat, sumber protein semulajadi, vitamin dan mineral penting dengan menambah probiotik dan prebiotik. Satu cara yang baik untuk mendapatkan kalsium anda sepanjang hari. Pilihan susu alternatif yang bersih dan berkrim. Spring Sheep menggunakan susu biri-biri terbaik dari New Zealand, tanpa pengawet tambahan. Ia adalah cara yang semula jadi. Sesuai untuk orang dewasa dan kanak-kanak berumur dari empat tahun. Kami mencadangkan dua hidangan setiap hari. Sumber kalsium yang baik untuk tulang dan gigi yang kuat.

Spring Sheep Vanilla Flavoured Sheep Milk Drink Powder 700g dijual pada harga RM 120

2. SHEEP MILK CALCIUM TABLETS – STRAWBERRY FLAVOUR
Untuk sumber kalsium yang lazat dibuat dengan bahan-bahan berkualiti New Zealand yang boleh dipercayai. Sesuai untuk keluarga, tablet ini menggabungkan susu dari biri-biri yang diberi makan rumput segar, campuran madu NZ Manuka yang sebenar dan sentuhan rasa strawberi semulajadi. Hanya 3 tablet mengandungi jumlah kalsium yang sama seperti segelas (200ml) susu.

3. SHEEP MILK CALCIUM TABLETS – BLACKCURRANT FLAVOUR
Untuk sumber kalsium yang lazat dibuat dengan bahan-bahan berkualiti New Zealand yang boleh dipercayai. Sesuai untuk keluarga, tablet ini menggabungkan susu dari biri-biri yang diberi makan rumput segar, campuran madu NZ Manuka yang sebenar dan sentuhan semulajadi rasa blackcurrant. Hanya 3 tablet mengandungi jumlah kalsium yang sama seperti gelas (200ml) susu.

Biri-Biri Bukan Kambing

Ramai dikalangan rakyat Malaysia masih keliru dengan dua haiwan ini. Kekeliruan ini berlaku disebabkan oleh pengusaha restoran yang sering menawarkan menu “Lamb Chop” dan “Beriyani Kambing” sedangkan ia adalah daging biri-biri. Mereka tidak menukarkan nama menu yang sewajarnya berbanding di negara barat yang akan menjelaskan jenis daging dan dari mana diimport.

Dari segi saintifik, biri-biri tergolong dalam keluaraga Ovis Aries manakala kambing pula tergolong dalam keluarga Capra Hircus. Masing-masing adalah spesis yang berbeza. Biri-biri mempunyai 54 kromosom manakala kambing pula mempunyai 60 kromosom.

Apa yang membezakan Biri-Biri dan Kambing?

 • Biri-biri suka berkumpulan manakala kambing suka pecah dari kumpulan iaitu bersendirian di tepi pokok, lari sana sini. Independant.
 • Biri-biri meragut rumput yang berada di bawah manakala kambing suka makan pucuk-pucuk dan dedaun. Walau bagaimanapun kambing juga meragut rumput.
 • Ekor biri-biri ke bawah manakala kambing menegak ke atas.
 • Kadar kematangan biri-biri lebih cepat berbanding kambing, kambing hanya boleh di buat korban atau akikah setelah umurnya mencapai 2 tahun atau lebih manakala biri-biri jantan setahun telah boleh disembelih.
 • Bulu tidak boleh dijadikan ukuran perbezaan kerana terdapat juga kambing yang mempunyai bulu yang lebat seperti kambing Pygmy atau African Dwarf dan terdapat juga biri-biri yang tidak mempunyai bulu yang lebat. Bebiri boleh dikategorikan kepada dua, “Woolsheep” (berbulu panjang) seperti bebiri Dorset dan “Hairsheep” (rerambut) seperti bebiri Barbados, Damara dan sebagainya. Walau bagaimanapun, bulu biri-biri keriting dan kusam manakala bulu kambing agak lurus.
 • Komposisi daging kedua-duanya juga berbeza dimana kadar daging kambing lebih tinggi berbanding dengan biri-biri (lemak lebih banyak). Daging kambing juga mempunyai kandungan protein dan vitamin yang tinggi.
 • Istilah dalam Bahasa Inggeris yang digunakan untuk daging haiwan ini berbeza:
  • – Daging kambing dewasa dikenali sebagai chevon.
  • – Daging anak kambing dikenali sebagai cabrito (~Spanish) atau capretto.
  • – Daging bebiri dewasa dikenali sebagai mutton.
  • – Daging anak bebiri dikenali sebagai lamb.

Dapatkan produk Spring Sheep New Zealand di farmasi atau di pasaraya terkemuka berdekatan anda.

www.facebook.com/SpringSheepNZMalaysia
www.springsheepnz.com

Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !