Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Ruby
0

Assalammualaikum semua, hari ni ruby nak bercerita pengalaman ruby memandu pelbagai jenis kenderaan. Dari jenama buatan Malaysia, Asia, Eropah dan German. Semua ruby pernah pandu. Travel ke mana-mana selesa jika kenderaan juga selesa. Ruby dapat pandu Volkswagen Passat ke Bazaar Ramadan baru-baru ini. Syok!! Walaupun pada awalnya takut-takut sebab kereta besar dan panjang!

Semasa ruby pandu uji kereta Volkswagen Passat untuk ke Bazaar Ramadan Wangsa Maju, Bazaar Jalan TAR, balik Kampung di Changkat Tin, Perak dan Berbuka Puasa di Klang. Ruby isi full tank minyak dari hari Selasa 21 June 2016 hingga Isnin 27 Jun 2016 dan masih berbaki banyak lagi. RON 95 RM 1.7 x 65 L = RM 110.50. Pergghh jimat betul minyak kereta ni. Ruby memandu pun seronok. Relax, selesa, luas, penghawa dingin depan dan belakang ada, paling penting adalah bila kereta selesa, pemandu tidak berasa mengantuk. Betul tak? Bila memandu jauh, penumpang yang lain cenderung tidur daripada mememani pemandu. Jadi, kenderaan yang selesa untuk dipandu adalah yang terbaik untuk pemanduan yang selamat.

Bazaar Jalan Tuanku Abdul Rahman
Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar RamadanPandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Bazaar Ramadan Wangsa Maju

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Balik Kampung di Changkat Tin, Perak

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Berbuka Puasa Bersama Keluarga Di Klang

Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan Pandu Volkswagen Passat Ke Bazaar Ramadan

Untuk mendapat keselesaan memandu seisi keluarga memang susah. Sebabnya, kadang-kadang pemandu selesa. Tetapi penumpang dan co-pilot pula tidak selesa. Begitu juga sebaliknya. Mungkin cara pemanduan kita yang tidak konsisten. Tayar tidak best dan asyik melambung je bila memandu. Kemudian suhu di dalam kenderaan juga kita kena ambil tahu. Sebab ada sesetengah ahli keluarga kita mengeluarkan haba lebih dari yang lain. Lepas tu dia pula duduk di bahagian hadapan, habis dia concur semua penghawa dingin. Haha.

Masa ruby bujang dulu, kereta ruby tulah peneman ruby kemana-mana. Naik kereta sorang-sorang, pergi meeting, pergi event dan pergi pasar. Selesa je. Bila dah berumah tangga, masih lagi selesa. Kami berdua aje dalam kereta. Penghawa dingin hala ke kami je. Satu dekat muka, satu dekat badan. Hahaha. Total saluran keluar penghawa dingin ada 4 je. 1 di bahagian kiri, 1 di bahagian kanan dan 2 lagi ditengah-tengah. Ada satu masa tidak rasa sejuk untuk perjalanan jauh. Dah le kita memandu bergilir-gilir. Masa tu rasa mengantuk, stress jalan jem dan tidak selesa langsung. Sekarang dah ada anak 2, bayangkanlah bingit dalam kereta tu. Anak-anak kecil bila dia tidak selesa, dia akan terus bagi tahu. Siap pakej menangis lagi. Stress bila memandu dengar anak menangis walaupun mereka dekat dalam car seat. Kalau tak ada car seat, mau dia meradang lagi teruk. Selain masalah penghawa dingin, keluasan dalam kereta juga penting. Untuk kaki kita, untuk badan dan untuk kita simpan barang juga.

Jadi, bila nak membeli kenderaan perlulah fikir untuk jangka masa panjang. Agar pelaburan anda berbaloi-baloi. Sekarang Volkswagen Malaysia ada menawarkan promosi duit raya dan rebat tunai. Anda boleh baca informasi itu di https://ruby.my/2016/06/volkswagen-malaysia-lancar-promosi-rebat-tunai-dan-duit-raya/. Selamat berpuasa! Minggu depan dah raya! Yay!

www.volkswagen.com.my

www.facebook.com/VolkswagenMalaysia

www.instagram.com/volkswagenmalaysia

Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !