2023 iKON WORLD TOUR TAKE OFF IN KUALA LUMPUR

2023 iKON WORLD TOUR TAKE OFF IN KUALA LUMPUR

Ruby
0

2023 iKON WORLD TOUR TAKE OFF IN KUALA LUMPUR | Assalammualaikum semua! Selepas kejayaan konsert iKon 2018 Continue Tour In Kuala Lumpur di Stadium Melawati. Kini, 2023 iKON World Tour Take Off in Kuala Lumpur bakal diadakan di Axiata Arena! 

Kehadiran iKON amat dinantikan oleh peminat tegar mereka. iKONIC sangat teruja untuk ulang pengalaman menghadiri konsert penuh bertenaga iKON. Konsert yang bakal berlangsung pada Sabtu, 22 Julai 2023 pasti lebih meriah kerana pentas sepenuhnya untuk mereka. Dulu berkongsi pentas dengan kumpulan WINNER. 

Melalui pengalaman Ruby hadir ke konsert pada tahun 2018, konsert itu memang menghiburkan. Boleh dikatakan kami auto tahu semua lagu dan sing-along bersama. Lepas tu, eye contact Jay, Song, Bobby, DK, Ju-ne, Chan, B.I dengan peminat dan skrin di stadium buat kita cair tau. Hahaha. Hensem! Dulu mereka 7 orang datang ke Malaysia. Bulan depan mereka datang 6 orang dan kita sebagai iKONIC terus support 2023 iKON World Tour Take Off in Kuala Lumpur okay? 

2023 iKON WORLD TOUR TAKE OFF IN KUALA LUMPURJojo Events dan My Events International menganjurkan 2023 iKON World Tour Take Off in Kuala Lumpur, bakal berlangsung pada 22 Julai 2023. Konsert ini akan mempamerkan bakat luar biasa penyanyi berkumpulan iKON dari Korea Selatan yang ahlinya terdiri daripada JAY, SONG, BOBBY, DK, JU_NE dan CHAN di Malaysia. 


iKON kali terakhir dilihat di negara ini pada 2018 dan kembali ke Kuala Lumpur untuk mempromosikan album baharu mereka "Take Off" sebagai sebahagian daripada siri Jelajah Dunia mereka. 

Kemunculan iKON kali ini merupakan konsert pertama mereka sejak meninggalkan label asalnya, iaitu YG Entertainment pada Disember 2022. 2023 iKON World Tour Take Off akan diadakan di pelbagai bandar di seluruh Asia, Eropah dan Amerika Syarikat, mulai Mei 2023. 

Konsert yang ditunggu-tunggu ini telah mencipta keterujaan di kalangan peminat di seluruh dunia. Ini kerana iKON terkenal dengan lagu Love Scenario, Killing Me, Rythm Ta, Bling Bling, Goodbye Road dan banyak lagi lagu bakal dipersembahkan dan iKONIC tidak boleh dilepaskan!


Tan Sri Jojo, pengasas Jojo Events, menyatakan semangat dan rasa terima kasihnya kerana Malaysia dipilih sebagai salah satu negara pilihan untuk konsert Berlepas Jelajah Dunia iKON yang dinanti-nantikan ini. 

Beliau amat percaya konsert itu bukan sahaja memberi hiburan dan kegembiraan kepada peminat malah turut menyumbang secara signifikan kepada ekonomi negara. Konsert dan hiburan secara langsung mempunyai kuasa untuk menjana pendapatan yang besar untuk negara dan merangsang pertumbuhan ekonomi secara besar-besaran. 

Banyak lembaga pelancongan telah mengiktiraf potensi ini dan secara aktif mempromosikan acara sedemikian untuk menarik pengunjung dan meningkatkan ekonomi tempatan.

Buat kali ketiga sejak 2018, Pusat Pameran & Konvensyen Antarabangsa MINES (MIECC) telah dipilih sebagai venue untuk konsert sensasi ini. 


Cik Hema Kandy, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan My Events International menjelaskan bahawa keputusan itu dibuat kerana ketiadaan tempat lain yang ditempah terlebih dahulu sebelum pengumuman mereka. 

Konsert di Malaysia akan menjanjikan kemahiran persembahan langsung peringkat tinggi selama kira-kira 2 jam memberikan hiburan terbaik yang pernah iKONIC lihat!

Walaupun terdapat cadangan untuk menukar venue kepada Axiata Arena atau Stadium Malawati, didapati kedua-dua venue ini telah ditempah oleh acara lain, walaupun tidak dikemas kini di laman web mereka. Pemilihan tempat dilakukan dengan teliti oleh pasukan pengurusan artis kerana MIECC dianggap sebagai pilihan terbaik seterusnya selepas Arena Axiata pilihan. 

Sebagai Penganjur, mereka bersyukur kerana menyediakan penonton dengan persekitaran yang selamat dan kondusif, mudah diakses, dengan tempat letak kereta yang luas angkasa, food truck, surau dan banyak lagi! Dengan kapasiti 9,000 orang, konsert itu menjanjikan pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk iKONIC. 


Susun atur lantai dibahagikan kepada 4 kategori iaitu CAT 1 dan CAT 2 untuk zon berdiri dan CAT 3 dan Cat 4 untuk zon tempat duduk.

Penganjur akan mengambil semua langkah untuk memastikan minat dan keseronokan peminat adalah keutamaan. Zon tempat duduk di CAT 3 dan CAT 4 dinaikkan untuk memberikan pemandangan pentas yang lebih baik kepada penonton. 

Perhatian terhadap perincian ini memastikan para hadirin boleh membeli tiket dengan yakin, kerana mengetahui mereka akan mempunyai sudut pandang yang sangat baik untuk persembahan itu.

Sebagai tambahan kepada butiran acara, mereka dengan bangganya mengumumkan rakan kongsi yang dihormati untuk 2023 iKON World Tour Take Off. 8TV telah ditetapkan sebagai Rakan Kongsi TV Rasmi. 

Dengan semua rakan media bersama, kod baucar khas sebanyak 15% akan ditawarkan kepada penonton dan pendengar mereka di zon CAT 1 dan CAT 2 berkuat kuasa dari 23 Jun hingga 7 Julai. Rakan kongsi media rasmi mereka akan mendedahkan kod promo ini sejurus selepas Sidang Media.

KEMASKINI 27 JUN 2023 - PERUBAHAN LOKASI 2023 iKON WORLD TOUR TAKE OFF IN KUALA LUMPUR DI AXIATA ARENA


Tiket dijual dengan pantas, 2 kategori tempat duduk telah habis dijual, 10% tersedia untuk zon tempat duduk lain dan hanya tinggal 30% untuk kategori berdiri! Tiket untuk konsert boleh dibeli pada pelbagai julat harga: MYR1088, MYR1038, MYR838, MYR538, MYR438, MYR388 dan MYR198 (tertakluk kepada yuran tiket). 

Untuk mendapatkan tempat anda dan merasai persembahan hebat oleh iKON, layari www.ticket2u.com.my.

Terdapat juga influencer seperti MunaaBella, Hani Fadzil, Mr Guy, Mr. Lee, Qalista, Natashar dan ramai lagi yang akan membantu mempromosikan konsert iKON yang luar biasa ini.

Bersedia untuk memulakan perjalanan muzik yang luar biasa semasa iKON naik ke pentas, memikat hati dengan bunyi yang luar biasa, visual yang bertenaga dan gerak tarian yang menggembirakan. Nantikan lebih banyak kemas kini dan kejutan semasa mereka mengira detik untuk Jelajah Dunia iKON 2023 Berlepas di Kuala Lumpur.

MENGENAI JOJO EVENTS


Jojo Events Sdn Bhd diiktiraf sebagai syarikat yang menyampaikan artis berkualiti, perkhidmatan yang boleh dipercayai dan acara inovatif kepada pelanggan korporat, penaja dan pelanggan agensinya pada kadar yang kompetitif. 

Ia adalah sebuah syarikat Bumiputera milik penuh, yang dimiliki oleh YAD Tan Sri Syed Yusof Tun Syed Nasir aka Jojo, kepada rakan dan rakannya, telah mempromosikan konsert artis terkenal antarabangsa sejak pertengahan 90-an seperti MICHAEL JACKSON HISTORY TOUR yang tidak dapat dilupakan. .

MENGENAI MY EVENTS


My Events International ialah syarikat acara unik yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan di seluruh Malaysia dan seterusnya. Syarikat telah memberikan kecemerlangan dan melampaui batasan selama 16 tahun yang lalu. 

My Events International mempunyai pengalaman luas dalam menganjurkan pameran perdagangan, persidangan, festival, konsert dan anugerah gala. Misinya adalah untuk menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan termaju sambil membina hubungan yang kukuh dengan pelanggan mereka. 

Lebih sedekad sejak penubuhan, kehadiran mereka telah menyentuh piawaian global. Selama bertahun-tahun, syarikat itu telah berjaya menubuhkan pangkalan di Malaysia, UAE, India, United Kingdom, Arab Saudi, Filipina, Pakistan, Thailand, Nigeria, Afrika Selatan dan Rwanda.
Tags

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !