VARIANTE X PINK UNITY - FASHION FIGHTS CANCER

VARIANTE X PINK UNITY - FASHION FIGHTS CANCER | Assalammualaikum semua! Hari ini telah berlangsung pengumuman kerjasama di antara jenama VARIANTE dan Pink Unity bertempat di Hotel Majestic, Kuala Lumpur. Bertepatan dengan bulan Oktober adalah bulan Kesedaran Kanser Payudara, VARIANTE bekerjasama dengan Pink Unity dalam meningkatkan kesedaran kanser. 

Kerjasama ini telah memasuki tahun ke-9 dan akan diteruskan pada tahun berikutnya memandangkan perjuangan penghidap pesakit kanser dan mereka yang berada di sisi untuk menyokong pesakit sepanjang proses pemulihan mempunyai 1001 cerita serta kenangan.

VARIANTE X PINK UNITY - FASHION FIGHTS CANCER



V A R I A N T E dicipta untuk wanita moden yang diperkasakan dalam keselesaan dan kepelbagaian gaya menyerlah dalam pakaian mereka. Sentuhan artisan dari pereka fesyen tersohor Encik Leslie Variyan memberi hasil rekaan yang rumit kepada signature tersendiri. Kepakaran ini digunakan di seluruh koleksi untuk mencipta estetika VARIANTE yang halus dan abadi.

Jenama VARIANTE telah dilancarkan pada tahu  2005. Menggunakan unsur-unsur corak, rekaan dan jahitan klasik moden yang membawanya ke dalam variasi fesyen kontemporari sederhana dengan lebih daripada 7 butik premium di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Selangor. 

VARIANTE melaksanakan tahun ke-9 kerjasama mereka dengan Pink Unity, yang berada di bawah bidang kuasa National Cancer Society of Malaysia (NCSM). Untuk meningkatkan kesedaran dan sokongan untuk pesakit kanser. Berdasarkan konsep "By survivors, for survivors" 

Pink Unity percaya bahawa tiada siapa mengetahui emosi, rasa tidak selamat, keperluan dan kehendak penghidap kanser wanita. Pejuang kanser yang terselamat akan membantu pesakit kanser yang baru didiagnosis dengan lebih positif.

Berbeza daripada organisasi kanser lain, Pink Unity dikendalikan sepenuhnya oleh pejuang kanser wanita yang terselamat sebagai kumpulan sokongan dan rakan sebaya untuk manfaat penghidap kanser wanita lain.


“Leslie melalui VARIANTE, telah membantu, menderma dan bekerjasama dengan kami untuk lebih 10 tahun,” kata Puan Lena Abdullah, Presiden Pink Unity.

“VARIANTE adalah yang pertama menaja Pink Unity dengan Blaus dan Baju Kurung yang cantik untuk dipakai oleh wanita semasa pertunjukan fesyen Islam. Pada masa itu, kami tidak mempunyai dana yang mencukupi untuk membeli lebih daripada 20 helai pakaian wanita, VARIANTE telah tampil dan memberikannya secara percuma,” jelas Puan Lena.

FASHION FIGHTS CANCER


Ini adalah permulaan 'Fashion Fights Cancer' untuk VARIANTE dan Pink Unity CSR Kempen


Encik Leslie Variyan, Pengerusi dan Pengasas VARIANTE, sangat percaya dalam memberi kembali kepada masyarakat dan telah memilih Pink Unity sebagai rakan kongsi mereka untuk berbuat demikian.

“Kami percaya setiap daripada kami mengenali seseorang secara langsung atau tidak langsung yang menghidap kanser atau malangnya telah meninggal dunia akibat kanser. Pink Unity menyediakan bantuan yang menakjubkan dalam menyokong sama ada dari segi emosi, fizikal, kewangan atau sekadar berada di sana untuk pesakit. 

Orang di luar sana perlu tahu kerja Sukarelawan Pink Unity dilakukan untuk pesakit, mangsa dan juga penjaga. Dengan mewujudkan kesedaran, kita menggalakkan lebih ramai orang untuk menawarkan bantuan dalam apa jua bentuk,” jelas Encik Leslie

Sejak 2013, VARIANTE telah bekerjasama dengan Pink Unity untuk mencipta satu fesyen yang unik untuk dijual dan keuntungan tersebut disumbangkan kepada Pink Unity. 

TIGA SCARF BERKONSEPKAN BUNGA CARNATION


Carnation adalah bunga yang mempunyai simbolik unik. Ia sering dikaitkan dengan permulaan baru, meraikan perbezaan dan menarik perhatian. Walau apa pun maksudnya, ia memberi kita semangat untuk memulakan kehidupan walau apa sahaja cabaran telah dilalui. Hidup perlu diteruskan.

Tahun ini, VARIANTE telah mereka secara eksklusif tiga tudung bawal menggunakan tema bunga carnation merah jambu sebagai sumbee inspirasi.


Carnation merah jambu adalah simbol kasih sayang, kesyukuran dan penghargaan. Selendang ini diperbuat daripada satin premium yang paling selesa dan lembut. Ia sesuai digayakan sebagai hijab yang lengkap atau aksesori fesyen di leher,” jelas Encik Leslie apabila ditanya mengenai rekaan selendang ini.

PINK MONOGRAM CARNATION SCARF


WARHOL PINK CARNATION SCARF



PINK CARNATION BORDER SCARF



Dijual pada harga RM 89. Setiap pembelian anda akan menerima selendang dalam kotak keras ekslusif, di lipat kemas bersama kertas perkamen. Material fabrik adalah Silky Matte Satin, ia ringan dan selesa. Mudah dibentuk dan digayakan. Bersaiz 43” (W) X 43” (L). Jahitan baby seam tepi selendang sangat halus dan kemas. 


DAPATKAN DI 7 CAWANGAN VARIANTE ATAU SECARA DALAM TALIAN


Seperti tahun-tahun sebelumnya, VARIANTE telah berjanji bahawa hasil mereka untuk keseluruhannya bulan Oktober akan disalurkan kepada Pink Unity. “Tudung ini boleh dibeli di mana-mana tujuh (7) cawangan kami atau dalam talian. Banyak yang perlu dilakukan dan kita semua boleh menghulurkan tangan untuk menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik,” kata Encik Leslie. 

Penglibatan VARIANTE bukan sahaja terhad kepada reka bentuk, penjualan dan sumbangan kepada Pink Unity.

“Bahagian yang terbaik ialah VARIANTE sentiasa memastikan yang terselamat terlibat dalam penciptaan reka bentuk dan mengambil bahagian dalam aktiviti kami, yang mewujudkan penutup ikatan” luah Puan Lena. Tahun ini menyaksikan dua personaliti terkemuka berkongsi pentas untuk mempersembahkan mereka sendiri cerita berkaitan kanser. 

Cawangan Butik VARIANTE terdapat di Pavilion Kuala Lumpur, Melawati Mall, Sunway Putra Mall, Alamanda Putrajaya, SACC Mall Shah Alam, Isetan Suria KLCC, SOGO KL, laman web rasmi www.variante.com dan Kedai Rasmi VARIANTE di Shopee Malaysia. 

YM RAJA AZURA, NORYN AZIZ DAN ZARA ZYA MENGGAYAKAN REKAAN VARIANTE CARNATION



Ketibaan YM Raja Azura, Noryn Aziz dan Zara Zya mendapat perhatian dari kami para pengamal media. 3 koleksi Carnation digayakan dengan 3 stail berbeza. Ia tampak bersesuaian dengan personaliti ketiga-tiga selebriti ini. 

Lihat sahaja gambar di atas, kemas dan elegan. Dua perkataan yang Ruby terus katakan sepanjang acara. Tiada betul atau salah dalam mengayakan selendang VARIANTE. Mudah dibentuk dan material dari Silky Matte Satin sangat bersesuaian dengan cuaca di Malaysia. Hijabi semua ayuh sokong misi VARIANTE untuk kesedaran kanser bersama Pink Unity. 


YM Raja Azura, pengacara, pelakon dan penyanyi turut berkongsi pendapat:

1. Jangan bimbang, kami sentiasa bersama dengan anda semua. VARIANTE ALWAYS WITH YOU ALL. SUPPORT CANCER SURVIVOR.

2. Sentiasalah bersama dengan orang-orang yang Positif. Dalam mencari penawar kanser, jangan mudah terpedaya dengan ubat, suplimen atau penawar yang dijual dipasaran. Jumpa Doktor untuk menerima rawaran dan ambil maklum keadaan anda. 

2. Penyakit adalah ujian Allah dan siapa kita untuk menghalangnya. Namun, kita perlu kuat dan hidup perlu diteruskan. Keep fighting! 


Diikuti oleh penyanyi evergreen Jazz Noryn Aziz yang berkongsi kisah menjaga arwah ayahanda beliau pada tahun 2021 yang lalu. Noryn Aziz turut mendedikasikan lagunya untuk semua pejuang kanser. 


Puan Lena Abdullah berkongsi pengalaman dalam Pink Unity Pada penutup majlis, Puan Lena sekali lagi merakamkan ucapan terima kasih VARIANTE atas sokongan berterusan mereka. Pink Unity telah berjaya dalam kerjasama mereka dengan pelbagai organisasi untuk mendidik dan mewujudkan kesedaran kanser, tetapi kebanyakannya yang penting dalam memberikan sokongan dan harapan untuk kehidupan selepas kanser.

VARIANTE adalah teladan sebagai PKS dalam hasrat ikhlasnya untuk mewujudkan kesedaran tentang kanser dan memberi kembali kepada masyarakat kanser secara konsisten selama hampir sedekad. 

VARIANTE X PINK UNITY 10% DISKAUN 


Sepanjang kempen kesedaran kanser dengan penghasilan selendang bertemakan Bunga Carnation. Variante turut mengadakan diskaun 10% bagi pelanggan yang membeli-belah di butik VARIANTE dengan berpakaian tema warna merah jambu. Promosi istimewa ini berlangsung sepanjang bulan Oktober 2022. 

10% diskaun juga diberi kepada anda apabila berbelanja di dalam laman web rasmi Variante. Gunakan Kod PINKUNITY.


MENGENAI VARIANTE


Ditubuhkan pada tahun 2005, VARIANTE ialah label Malaysia yang mencerminkan gaya, kecanggihan, keanggunan dan glamor. Pengarah Kreatif Leslie Variyan percaya setiap wanita begitu cantik dengan caranya sendiri dan dia menggunakan kepercayaan ini sebagai inspirasi untuk setiap reka bentuk di bawah label VARIANTE dan VARIYAN.

Label VARIANTE ialah label sedia untuk dipakai, dicipta untuk yang moden dan diperkasa wanita menawan intipati kewanitaan dan kecantikan melalui ciptaan mereka. menggunakan gabungan siluet klasik dan serba boleh dengan VARIANTE tepi moden adalah mula-mula bergaya, kemudian kontemporari dan pelbagai; membawa seorang wanita dari rumah, untuk bekerja ke malam di bandar.

Label VARIYAN merangkumi personaliti sebenar seorang wanita, melalui koleksi couture mewah mereka. Reka bentuk, fabrik dan reka bentuk rumit Leslie hiasan digunakan untuk mencipta koktel dan malam yang unik dan feminin ensemble yang dijamin meninggalkan kesan yang berkekalan.

MENGENAI PINK UNITY


Pink Unity ialah kumpulan fokus untuk mangsa kanser wanita, di bawah National Cancer Society of Malaysia (NCSM). Pink Unity dibentuk berdasarkan konsep "By survivors, for survivors" dan berdasarkan kepercayaan bahawa tiada siapa yang mengetahui pelbagai emosi, rasa tidak selamat, keperluan dan kehendak wanita yang terselamat daripada kanser dan pesakit kanser yang baru di diagnosis dengan lebih baik daripada yang terselamat sendiri. 

Ia unik dalam erti kata bahawa ia dikendalikan sepenuhnya oleh wanita mangsa kanser sebagai kumpulan sokongan rakan sebaya untuk manfaat kanser wanita lain yang terselamat. Pink Unity berharap dapat mewujudkan ikatan yang kukuh dikalangan ahlinya dengan memberi harapan kepada masing-masing. Sama ada kepada pesakit yang baru di diagnosis bahawa terdapat kehidupan selepas kanser, dan yang terselamat masih boleh menjalani kehidupan normal yang memuaskan. 

Ia bertujuan untuk menyemai dan menggalakkan keberanian, kekuatan dan positif dikalangan mereka yang terselamat supaya mereka menikmati dan menerima kehidupan sepenuhnya. Pink Unity menggunakan pendekatan sentuhan tinggi yang diperibadikan dengan slogan "Giving Hope, Touch Hearts".


7 Comments

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

  1. Tahniah kolaborasi VARIENTE dan Pink Unity. Sebagai rakan kepada seorang kanser survivor, support system adalah sangat penting and fashion is another outlet for the survivors to live life to the max.

    ReplyDelete
  2. no wonder semua pakai pink. Bestnya ada collaborasi macam ni, secara tak langsung pembeli pun boleh join sekali.

    ReplyDelete
  3. paling in love dengan border scarf tu cantiknyaaa. jadikan hadiah pun menarik ni sebab dapat kotak tu. tahniah variante & pink unity

    ReplyDelete
  4. Kolaborasi antara Variente and Pink Unity yang sungguh bermakna. Semoga sumbangan yang diterima dapat membantu dan memberi kebaikan kepada mereka yang memerlukan.

    ReplyDelete
  5. It's time to support Pink October! Nice collaboration kan, need to all out support them! Good to know yang this are handle by cancer survivor! Nice principle ' by survivors, for survivors'!

    ReplyDelete
  6. Terbaik Kolaborasi antara Variente and Pink Unity dgn cara itu kita dpt membantu utk mereka sambil membeli

    ReplyDelete
  7. Wahhh terbaiklah colaborasi macam ni. Design scarft pon smuanya cantik2 lovely sangat. Sekaligus dapat la membeli sambil menderma

    ReplyDelete

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Previous Post Next Post