6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

Saiful Naim
0

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

Galaxy Z Flip 4 dan Galaxy Z Fold 4 adalah peranti terbaru yang  memberikan kepuasan serba boleh  untuk kerja, permainan, dan semua yang ada di antara mereka.

Selain menjadi keajaiban kejuruteraan, Galaxy Z Flip 4 dan Galaxy Z Fold 4 yang baru dilancarkan oleh Samsung menggabungkan fungsi unik dan aplikasi arus perdana seperti Microsoft Office dan Instagram menjadikannya sesuai untuk penggunaan seharian. Kali ini kami membongkar enam sebab mengapa anda harus mula menggunakan Galaxy Z Flip 4 atau Galaxy Z Fold 4 hari ini.


6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

  1. Multitasking tanpa usaha dan fleksibel.

Mempunyai reka bentuk skrin fleksibel yang dapat berfungsi sebagai panel yang terpisah memberi anda lebih banyak cara untuk melakukan multitask di seluruh aplikasi dalam perjalanan, terutama dengan fungsi Flex Mode. Flex Mode membolehkan aplikasi melakukan mengeorientasi agar sesuai dengan layar ketika telepon anda dilipat sebagian, sehingga anda dapat menggunakan setengah layar untuk menonton video, dan separuh lagi untuk menavigasi. 

Galaxy Z Fold4 juga dilengkapi bar tugas baru dan gerakan sapu, memberikan anda susun atur seperti PC untuk akses cepat ke aplikasi kegemaran dan terkini anda. Untuk peningkatan produktiviti, anda dapat memasang kembali aplikasi layar penuh di layar seseorang dengan hanya sapuan dan beralih dengan cepat antara paparan pop timbul atau skrin yang terpisah. 

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

    2.    Memperkaya pengalaman pengguna pada aplikasi yang paling banyak digunakan.


Pengalaman menggunakan lipatan hanya dapat dilakukan jika "OS" dan aplikasi yang dioptimumkan untuk faktor bentuknya yang unik. Siri Galaxy Z terbaru adalah peranti pertama yang dilengkapi dengan Android 12L, yang dikembangkan secara eksklusif untuk skrin besar, termasuk yang boleh dilipat.

Untuk memastikan pengguna mendapat yang terbaik dari lipatan mereka, Samsung bekerjasama rapat dengan pembangun aplikasi terkemuka untuk membuat antara muka pengguna yang unik dan aplikasi yang dioptimumkan yang membolehkan peningkatan fungsi setiap kali telefon dibuka atau ditutup. 

Aplikasi berjenama Google, termasuk Chrome dan Gmail kini menyokong fungsi seret-dan-jatuhkan, yang membolehkan pengguna menyalin dan menampal pautan, foto dan banyak lagi di seluruh aplikasi dengan cepat. Dengan Google Meet, anda kini dapat berkongsi pengalaman yang penuh kegembiraan dengan lebih banyak orang walaupun aktiviti maya, termasuk menonton video di YouTube atau bermain permainan bersama dalam panggilan video . Suite Microsoft seperti Outlook kini memanfaatkan paparan yang boleh dilipat, memberikan lebih banyak maklumat di skrin, dan cara yang lebih cepat untuk berinteraksi dengan kandungan.  

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG


    3.    Navigasi yang ditingkatkan untuk S Pen.


Dengan pelancaran Galaxy Z Fold 4 untuk mempamerkan Skrin Utama AMOLED 7,6 inci yang menakjubkan, S Pen adalah aksesori tambahan yang sempurna untuk memastikan ketepatan dan kecekapan semasa anda melukis, mencatat, atau menavigasi. S Pen kini lebih pintar, dengan teknologi AI baru yang secara automatik mengesyorkan tindakan susulan dalam fungsi Smart Select. 

Untuk memastikan telefon anda tetap ringan dan nipis mungkin, S Pen boleh dipasang dengan bergaya pada Galaxy Z Fold 4 dengan Standing Cover baru yang hadir dalam warna yang sepadan untuk penampilan yang sempurna.

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

    4.    Lebih nipis, lebih ringan, dan lebih mudah alih dari sebelumnya.


Manfaat utama lipat adalah dapat menikmati ukuran skrin besar dalam bentuk yang ringkas, dan peranti terbaru dalam siri Galaxy Z ini terus mendorong had faktor bentuk lipat tanpa menjejaskan kualiti. 

Walaupun Galaxy Z Flip 4 dan Galaxy Z Fold 4 lebih kecil daripada generasi sebelumnya, peranti tersebut mengekalkan Skrin Utama AMOLED 6.7 ” dan 7.6 ” masing-masing. 

Oleh kerana engsel yang lebih langsing dan bezel yang lebih sempit yang digunakan pada Galaxy Z Fold 4, telefon lebih ringan dan lebih selesa untuk penggunaan satu tangan. Dimensi Galaxy Z Fold 4 ’ yang diperbaiki juga menghasilkan nisbah skrin baru pada Skrin Penutup dan Skrin Utama untuk fungsi tambahan dan pengalaman melihat yang mendalam.

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

    5.    Dibina untuk Kreativiti dan Penyesuaian.


Sekiranya saiz padat, fleksibiliti dalam membuat kandungan, dan pilihan penyesuaian memainkan peranan besar, Galaxy Z Flip 4 adalah pilihan yang tepat untuk anda. 

Peranti ini dilengkapi dengan kamera yang ditingkatkan yang mempunyai sensor 65% lebih terang dan dikuasakan oleh Platform Mudah Alih Snapdragon ® 8 + Gen 1. FlexCam, kamera dwi depan dan belakang telefon juga membolehkan anda menangkap foto dan video dari perspektif yang berbeza, dengan fungsi Quick Shot yang  kini menyokong pratonton pada Skrin Penutup untuk memberi anda lebih banyak pilihan semasa anda merakam detik kegemaran anda. Fungsi FlexCam disokong di Instagram, WhatsApp, dan Facebook, jadi anda dapat berkongsi gambar kreatif anda dengan orang tersayang dengan lancar.

Skrin Penutup 1.9 inci kini mempunyai lebih banyak pilihan jalan pintas, yang membolehkan anda menghidupkan lampu suluh atau mod kapal terbang, memainkan lagu, membuat panggilan, atau membalas teks dengan emoji dan Speech-to-Text tanpa perlu membuka telefon anda. 

Galaxy Z Flip 4 tersedia dalam empat warna yang cerah – Bora Purple, Graphite, serta Pink Gold dan Biru. Sekiranya pilihan ini bukan kesukaan anda, anda boleh membuat peranti yang unik dengan Galaxy Bespoke Edition . Tersedia secara eksklusif untuk siri Galaxy Z Flip, Galaxy Bespoke Edition membolehkan anda memilih dari 75 kombinasi warna kaca dan bingkai untuk pengalaman penyesuaian utama.

6 SEBAB MENGAPA ANDA HARUS MENGGUNAKAN TELEFON PINTAR LIPAT SAMSUNG

    6.    Direka untuk pergi jauh.


Sekiranya anda bimbang bahawa lipatan mungkin lebih rapuh kepada di dalam kehidupan seharian, jangan risau. Galaxy Z Flip 4 dan Galaxy Z Fold 4 menggunakan bingkai Armor Aluminium dan penutup engsel, bersama dengan Corning ® Gorilla ® Glass Victus ® + pada Skrin Penutup dan kaca belakang. Skrin peranti ’ direkayasa dengan teliti dan dioptimumkan agar lebih tahan lama dan menahan kerosakan akibat kejutan luaran, seperti menjatuhkan telefon seseorang.

Anda juga boleh merasa selesa kerana ujian ketahanan yang berat telah membuktikan reka bentuk lipat ’ dapat dilipat dan dilipat lebih dari 200,000 kali. Kedua-dua telefon ini diperakui dengan ketahanan air IPX8, jadi tidak ada masalah menggunakannya sama ada hujan atau bersinar juga.

Anda juga boleh merasa selesa kerana ujian ketahanan yang berat telah membuktikan reka bentuk lipat ’ dapat dilipat dan dilipat lebih dari 200,000 kali. Kedua-dua telefon ini diperakui dengan ketahanan air IPX8, jadi tidak ada masalah menggunakannya sama ada hujan atau bersinar juga.

Hari yang panjang di hadapan? Galaxy Z Flip4 ’ mengembangkan kapasiti bateri 3,700mAh dan bateri Galaxy Z Fold4 ’ s 4,400 mAh akan terus bertahan dengan anda pada hari-hari besar. Sekiranya telefon anda memerlukan jus tambahan, Galaxy Z Flip4 dan Galaxy Z Fold4 boleh mengecas hingga 50% dalam 30 minit sehingga rancangan dapat diteruskan dengan gangguan minimum.

"Flip"atau "Fold" – pilihannya adalah milik anda hari ini! 


Jadi sekarang anda tahu reka bentuk fleksibel dan inovasi canggih di sebalik Galaxy Z   dan Galaxy Z Fold 4 yang dapat melengkapkan gaya hidup dinamik yang kita jalani sekarang. Peranti ini dibina dengan teliti untuk menyokong dan berkembang dengan setiap keperluan anda, memenuhi prestasi tinggi, ketahanan, kemudahan penggunaan dan pelbagai penyesuaian kepada orang ramai. Sama ada anda menggunakan telefon anda untuk bersantai santai, pembuatan kandungan tugas berat, atau multitasking di seluruh tempat kerja dan bermain, yakinlah bahawa siri Galaxy Z dibuat untuk anda. 

PRA-PESANAN SEKARANG


Product

Model

RRP

Colour 

Rewards

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 (128GB)

RM4,099

· Bora Purple

· Blue 

· Pink Gold

· Graphite

· Samsung Care+ One year extended warranty[1] (worth RM499) and 3 Protective Film Replacements 

· 1 free Samsung Online e-voucher worth RM450[2]

· 1 free Flap Leather Cover (worth RM379)

· 1 free Clear Slim Cover (worth RM99)[3]

Galaxy Z Flip4 (256GB)

RM4,399

Galaxy Z Flip4 (512GB)

RM4,899

Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition[4](256GB)

RM4,599

Bespoke Edition[5]

Galaxy Z Fold4 

Galaxy Z Fold4 (256GB)

RM6,799

· Graygreen

· Beige

· Phantom Black

· Burgundy[6]

· Samsung Care+ One year extended warranty[7] (worth RM599) and 3 Protective Film Replacements 

· 1 free Samsung Online e-voucher worth RM650[8]

· 1 free Standing Cover with Pen (worth RM369)

Galaxy Z Fold4 (512GB)

RM7,299

Galaxy Z Fold4 

(1TB)[9]

RM8,299


[1] Coverage includes one year manufacturing warranty and one year extended warranty by Samsung Care+ worth up to RM499.


[2] Samsung online e-voucher worth RM450 is exclusive for Galaxy Z Flip4 pre-order purchase only.


[3] Only applicable to Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition


[4] Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition is exclusively available on samsung.com/my


[5] Customers can choose frame options of Black, Silver, or Gold and front and back colors of Yellow, White, Navy, Khaki or Red. Color availability may vary depending on country, region, or carrier. Bespoke Edition only available on samsung.com/my. Please allow 3 to 4 weeks (estimate) for delivery.


[6] Burgundy is exclusively available on samsung.com/my


[7] Coverage includes one year manufacturing warranty and one year extended warranty by Samsung Care+ worth up to RM599.


[8] Samsung online e-voucher worth RM650 is exclusive for Galaxy Z Fold4 pre-order purchase only.


[9] 1TB model is exclusive on samsung.com/my only.

Untuk Pra order sila ke laman - Galaxy Z Flip4Galaxy Z Fold4

 

Untuk maklumat lanjut mengenai Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, sila ke laman di bawah: 

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !