BERSEDIA MENETAPKAN PIAWAIAN BAHARU TELEFON PINTAR UNTUK PERUBAHAN DUNIA MAJU OLEH DR TM ROH

BERSEDIA MENETAPKAN PIAWAIAN BAHARU TELEFON PINTAR UNTUK PERUBAHAN DUNIA MAJU OLEH DR TM ROH

Ruby
0
BERSEDIA MENETAPKAN PIAWAIAN BAHARU TELEFON PINTAR UNTUK PERUBAHAN DUNIA MAJU OLEH DR TM ROH | Assalammualaikum semua! Setiap awal tahun, Ruby menantikan Galaxy Unpacked dari Samsung. Ruby telah bersama dengan Samsung sejak dari 2004 dan amat terinspirasi dengan kegigihan pasukan mereka menghasilkan peranti yang memudahkan kehidupan harian manusia.

Konsisten, fokus dan mengikut keinginan pengguna adalah kekuatan Samsung. Mereka tahu apa pengguna mereka inginkan. Maka, terlahirlah banyak rangkaian peranti Samsung Galaxy mengikut usia, jantina, keperluan harian, keperluan pekerjaan atau apa sahaja! Pasti ada satu Galaxy untuk anda!

Sejujurnya, Ruby tidak pernah puas dengan Samsung Galaxy. Ia ibarat melengkapi apabila mereka mengeluarkan peranti yang baharu. Inovasi demi inovasi dilaksanakan. Semoga terus maju jaya Samsung!


BERSEDIA MENETAPKAN PIAWAIAN BAHARU TELEFON PINTAR UNTUK PERUBAHAN DUNIA MAJU OLEH DR TM ROH


Dr. TM Roh, Presiden & Ketua Perniagaan MX berkongsi tentang apakah plan terkini. Apabila Ruby membaca penulisan beliau, Ruby terus meremang bulu roma. Pasukan beliau nampak masa hadapan dengan lebih jelas dan mereka bersedia ingin memberi yang terbaik kepada pengguna. Jom ikuti wawancara tersebut. Semoga bermanfaat.

Apabila saya melihat sekeliling saya, saya kagum dengan betapa banyak inovasi yang wujud dalam dunia kita hari ini.  Namun saya paling teruja dengan evolusi telefon pintar. 

Peranti tunggal ini memberi laluan kepada industri digital baharu – kepada kerja jauh, persekolahan, hiburan dan kecergasan – dan keupayaan untuk menangkap, meneroka dan berkomunikasi dengan sesiapa sahaja, di mana-mana sahaja dengan sentuhan jari.

Telefon pintar adalah portal kepada kemajuan yang tidak terhingga.  Dan di Samsung, kami tidak pernah mengambil mudah perkara itu.

Tidak cukup untuk inovasi mudah alih hanya berkembang dengan dunia.  Kita harus selangkah ke hadapan, jadi teknologi kita boleh membantu mengubah cara kita mengalami segala-galanya di sekeliling kita dan menjadikan hidup kita lebih mudah.  

Itulah sebabnya kami sentiasa memaksa diri untuk mencabar peraturan tentang perkara yang boleh dilakukan oleh telefon pintar.

MENCABAR PERATURAN UNTUK MEMULAKAN SESUATU YANG BAHARU DALAM SEJARAH TELEFON PINTAR


Pada tahun 2011, Galaxy Note menggabungkan kemudahan dan mudah alih telefon pintar dengan skrin yang luas dan kefungsian seperti pad nota untuk tablet. 

Ada yang menolak paparan 5.3 inci — dianggap besar ketika itu — tetapi Note mencipta warisan di mana paparan besar kini menjadi standard.  S Pen juga mengejutkan semua orang.  

Ia memperkasakan orang ramai untuk merapatkan kreativiti dengan produktiviti - setiap kali inspirasi datang, mereka boleh dengan cepat menulis idea dan pemikiran mereka dalam Samsung Notes.

Pada tahun 2019, kami berani mentakrifkan semula telefon pintar sekali lagi.  Kami melancarkan Siri Galaxy Z Fold kami dan membawa faktor bentuk yang sama sekali baharu kepada industri mudah alih.  Reka bentuk boleh lipat termaju kami mengubah cara orang menggunakan telefon mereka.  

Dengan Mod Flex, panggilan video adalah bebas tangan dan lebih mudah.  Dan berbilang tugas dengan berbilang tingkap juga mudah, kerana telefon anda menjadi bersaiz tablet dalam sekelip mata. 

Dan sekali lagi, industri mengambil perhatian, dengan banyak syarikat mudah alih kini mengikut jejak kami untuk menjadikan alat lipat sebagai perkara besar seterusnya.

BERINOVASI DENGAN MENGAMBIL NOTA DAN MENDENGAR MAKLUMBALAS PENGGUNA


Dalam lautan kesamaan telefon pintar dan kemas kini berulang, cita-cita kami kekal teguh: untuk mengesan isyarat bahawa transformasi sedang digerakkan – dengan mendengar maklum balas anda – dan terus menyampaikan pengalaman mudah alih yang memperkasakan kita semua untuk berkembang.

Kami tahu ramai daripada anda terkejut apabila Samsung tidak mengeluarkan Galaxy Note baharu tahun lepas. Anda menyukai kreativiti dan kecekapan yang tiada tandingan siri Galaxy Note, yang membolehkan anda beralih daripada nirvana permainan kepada produktiviti oktana tinggi dalam sekelip mata. 

Anda bertanya tentang S Pen seperti hidup, yang ramai mengatakan saingan meletakkan dakwat pada kertas. Dan kami tidak melupakan pengalaman yang anda gemari ini.

MEMANGKIN EVOLUSI GALAXY SETERUSNYA


Selama bertahun-tahun, Samsung telah menukar skeptik yang menganggap idea kami mustahil.  Sama ada skrin yang terlalu besar, stylus yang tiada siapa tahu yang mereka perlukan atau kamera pro-gred yang benar-benar boleh mengeluarkan fotografi mudah alih daripada kegelapan.

Dengan setiap evolusi baharu peranti Samsung Galaxy, kami telah memperkenalkan ciri yang mentakrifkan semula keseluruhan kategori mudah alih.  Dan kami akan menulis semula peraturan industri sekali lagi.

Di Unpacked pada Februari 2022, kami akan memperkenalkan anda kepada peranti siri S yang paling penting yang pernah kami cipta.  Generasi Galaxy S akan datang, menghimpunkan pengalaman terhebat Samsung Galaxy kami ke dalam satu peranti muktamad.

Dengan itu, anda akan memiliki malam itu - mengambil foto dan video terbaik dan paling terang yang pernah anda rakam dengan telefon.  Anda juga akan mendominasi hari dengan kuasa, kelajuan dan alatan yang tidak boleh ditemui di tempat lain.  

Anda akan menikmati inovasi termaju yang diwujudkan berkat pengalaman Galaxy yang paling bijak.  Semua sambil berasa gembira kerana menjadi sebahagian daripada ekosistem Galaxy yang paling mampan.  Dan, ya, anda akan membantu Samsung menulis semula masa depan telefon pintar sekali lagi.

Bersedia untuk pengalaman Ultra terbaik? Jumpa di Galaxy Unpacked pada 9 Februari 2022, 11 Malam waktu Malaysia!

Catat Ulasan

0Ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Catat Ulasan (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !