CONSUMERCHANT PGMALL: MEMBINA INCOME SAMBIL SHOPPING

CONSUMERCHANT PGMALL: MEMBINA INCOME SAMBIL SHOPPING | Assalammualaikum semua! Ramai di antara kita sudah memahami konsep membeli-belah dalam talian. Tetapi, tahukah anda bahawa kita boleh menjana pendapatan dengan hanya Shop, Share, Earn?

Hanya di PGMall sahaja anda boleh mendapat manfaat ketiga-tiga konsep ini. The best of both Worlds bak kata pepatah ahli falsafah optimis Dr Pangloss dalam Voltaire's Candide ( 1759 ).


CONSUMERCHANT PGMALL: MEMBINA INCOME SAMBIL SHOPPING


Pasti pandemik wabak COVID-19 telah mengajar kita tentang pelbagai perkara. Sumber pendapatan secara digital adalah pilihan pada masa kini. Jangan lepaskan peluang keemasan berbelanja sambil mendapat pulangan wang di PGMall. 

Melalui buku ConsuMerchant PGMALL: Membina Income Sambil Shopping yang ditulis selama 1 tahun setengah, Ruby tertarik dengan kata-kata penulis.

Hanya dengan telefon pintar dan kerajinan. Platform e-dagang PGMall memberi cashback walaupun anda hanya sebagai pembeli. Anda hanya perlu jadi referal. Referal dapat cashback perkenalkan kepada orang ramai. Apabila mereka membeli, dapat diskaun dan cashback. Mereka juga akan dapat cashback. Best kan? Jom daftar di PGMall sekarang!


PGMall mendedahkan rahsia kejayaan dengan melancarkan secara rasmi bertajuk 'ConsuMerchant PGMALL: Membina Income Sambil Shopping' yang ditulis oleh Jonaina Nordin, Social Commerce Entrepreneur yang terkenal.

Buku tersebut telah dilancarkan secara rasmi oleh Dato' Wira Louis Ng, Pengasas PGMall bersama Encik Yong Kai Ping, Ketua Pegawai Eksekutif SIDEC, Puan Jonaina Nordin, penulis buku, diiringi oleh Encik Jerry Ng, Ketua Pegawai Operasi PGMall di sini di Hilton Kuala Lumpur, hari ini.

PGMall tersenarai sebagai Third Most Visited Online Shopping Platform (by iPrice) bersaing di antara dua jenama laman e-dagang asing lain, dengan purata 4.09 juta lawatan web sebulan pada tahun 2020 dan 7.83 juta purata lawatan web sebulan pada tahun 2021, PGMall kekal sebagai No.1 Local Online Shopping Platform in Malaysia

CONSUMERCHANT PGMALL: MEMBINA INCOME SAMBIL SHOPPING
Encik Jerry Ng; Ketua Pegawai Operasi PGMall


Sehingga kini, PGMall telah memperoleh lebih 7,830,000 lawatan rangkaian dengan asas pelanggan sebanyak 3 juta setiap bulan, dan terus berkembang.

Berdasarkan laporan terbaru oleh Similarweb, PGMall telah merekodkan 10.95 juta lawatan tapak pada bulan Oktober 2021, peningkatan 39.45% daripada bulan sebelumnya. 

Bukan itu sahaja, PGMall juga telah memperoleh peningkatan 500% dalam Gross Merchandise Value (GMV) berbanding tahun sebelumnya, daripada Kempen 11.11 yang diadakan baru-baru ini. Pertumbuhan pesat ini adalah bukti peningkatan mendadak dalam penjual dan pembeli dalam beberapa bulan lalu. 

Secara keseluruhannya, PGMall mengalami pertumbuhan 300% dalam GMV pada kedua-dua tahun 2019 dan 2020, dan berada di ambang pertumbuhan dua kali ganda untuk mencapai RM600 juta bagi tahun kewangan semasa 2021.

Shop, Share, Earn Bersama PGMall


Ditubuhkan pada 2017, PGMall berhasrat untuk merapatkan jenama tempatan ke sempadan global melalui model perniagaan Ekonomi Perkongsian uniknya yang dipanggil ConsuMerchant. 

Menekankan kepada konsep 'Shop, Share, Earn', model perniagaan ConsuMerchant bertujuan untuk mewujudkan ekosistem perniagaan ekonomi yang sihat dan seimbang dengan menawarkan semua orang peluang yang sama untuk memperoleh pendapatan yang sah dan membina empayar perniagaan yang kekal dengan PGMall.

Dalam buku "ConsuMerchant" ini, Puan Jonaina berkongsi tentang pengalamannya menemui platform e-Dagang tempatan yang dipanggil PGMall bahawa dia bukan sahaja boleh membeli-belah untuk barangan yang dia perlukan dan suka, tetapi dia juga diberi ganjaran untuk setiap pembelian yang dibuatnya di platform ini.  

CONSUMERCHANT PGMALL: MEMBINA INCOME SAMBIL SHOPPING
Puan Jonaina Nordin; Penulis Buku ConsuMerchant PGMALL: Membina Income Sambil Shopping


Puan Jonaina terkejut kerana dia boleh memperoleh pendapatan yang lumayan dengan hanya membeli-belah.  Selain daripada pengalaman membeli-belah peribadi yang luar biasa, dia juga kagum bahawa PGMall menawarkan pulangan tunai jangka panjang yang menakjubkan serta insentif untuk merujuk pembeli baharu di atas kapal.  

Tidak pernah mana-mana platform beli-belah dalam talian memberi ganjaran kepada pembelinya dalam jangka masa panjang, tetapi PGMall melakukannya melalui rujukan dan program kesetiaan pelanggan mereka.

Model perniagaan ConsuMerchant adalah cetusan idea Pengasas PGMall, Dato' Wira Louis Ng, yang dicipta untuk menyediakan pengalaman perdagangan dan membeli-belah yang luar biasa untuk peniaga dan pelanggan, di mana mereka boleh membeli dan menjual, dan diberi ganjaran dengan pulangan yang sah.  Ini menandakan yang pertama seumpamanya pernah diperkenalkan dalam industri e-Dagang.

CONSUMERCHANT PGMALL: MEMBINA INCOME SAMBIL SHOPPING
Dato' Wira Louis Ng; Pengasas PGMall


Menurut Pengasas PGMall, Dato' Wira Louis Ng, “Pembeli adalah pencipta nilai untuk keseluruhan rantaian ekonomi.  Berdasarkan undang-undang penawaran dan permintaan, setiap barang (penawaran) mesti mempunyai pembeli (demand) agar barang itu bernilai dalam ekosistem ekonomi. 

Dan dengan konsep 'Shop, Share, Earn' di bawah model perniagaan ConsuMerchant kami, pembeli sedia ada yang merujuk rakan dan keluarga mereka di atas kapal, atau pembeli lain secara amnya, mereka akan diberi ganjaran melalui program rujukan dan kesetiaan.  

Lebih ramai pembeli yang mereka rujuk, lebih banyak mereka akan perolehi.  Bukan itu sahaja, dengan trafik yang tinggi di atas kapal PGMall, peniaga pasti akan mendapat manfaat daripadanya juga.”

Mega 12.12 e-Commerce Shopping Campaign


Selain daripada program rujukan dan kesetiaan pelanggan di mana pembeli menikmati pulangan tunai dan insentif yang hebat, PGMall juga menganjurkan banyak kempen jualan menarik lain untuk memanfaatkan pembeli dari semasa ke semasa.


Seterusnya ialah Kempen Beli-belah e-Dagang Mega 12.12, di mana pembeli boleh menikmati penjimatan hebat melalui baucar diskaun yang ditawarkan oleh penjual di atas kapal serta baucar inisiatif kerajaan seperti 'Belanjanwan' dan 'Shop Malaysia Online'.  

Sebelum ini, PGMall turut menyertai kempen pemasaran lain, seperti Go e-Commerce, Kempen Beli Barangan Malaysia, Penang e-Bazar untuk menyokong penjual Pulau Pinang dan program SAVE 2.0 untuk menggalakkan orang ramai menjimatkan tenaga dengan menggunakan peralatan penjimatan tenaga.

Mengenai Penulis Cik JunJonaina Nordin atau lebih mesra dipanggil Cik Jun adalah pemegang Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat dari Universiti Utara Malaysia (UUM). 

Ibu kepada 5 orang anak dan yang paling kecil berusia 3 tahun ini, komited menghasilkan buku ConsuMerchant PGMALL: Membina Income Sambil Shopping. 

Bergiat aktif bersama suami beliau dalam mendidik masyarakat untuk menyimpan dengan membeli emas di Public Gold. 

Melalui Public Gold sahaja, beliau berjaya menjana pendapatan dalam suasana yang diinginkan bertepatan dengan kesibukan sebagai suri rumah sepenuh masa. 

Dapatkan Buku ConsuMerchant PGMALL: Membina Income Sambil Shopping Di PGMall


Untuk maklumat lanjut tentang model perniagaan 'ConsuMerchant' dan bagaimana seseorang boleh memaksimumkan pengalaman membeli-belah mereka dengan PGMall, beli buku "ConsuMerchant" di www.pgmall.my/Galeri-CikJun.

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Terbaru Lebih lama