Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe

Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe | Assalammualaikum semua! Baru-baru ini Ruby berkesempatan menghadiri majlis menandatangani MOU diantara Vanilla Mille Crepe dan duta terbaru jenama tersebut iaitu atlet sukan badminton kebangsaan Goh V Shem. Turut hadir merasmikan acara adalah Datuk Seri Hj. Hasnol Zam Zam bin Hj. Ahmad dan En. Suhardi Alias. 

Vanilla Mille Crepe turut melancarkan produk kek berkhasiat terbaharu mereka iaitu ”Original Vanilla (bersama Panna Cotta) Crepe Cake”. Vanilla Mille Crepe juga mengalu-alukan pemegang lesen terbaharu iaitu Goh V Shem dan Ernest Yap. Ini menjadikan keseluruhan cawangan Vanilla Mille Crepe terdapat di Malaysia berjumlah 33 cawangan! Tahniah!

Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe


Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe


Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Seri Hj. Hasnol Zam Zam bin Hj. Ahmad bersama Timbalan Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), En. Suhardi Alias menghadiri majlis menandatangani Memoradum Persefahaman (MoU) duta baharu Vanilla Mille Crepe, pemenang pingat perak Sukan Olimpik, Goh V Shem, untuk mempromosikan gaya hidup sihat melalui siri kek berkhasiat terbaharu yang dinamakan ’Plant-Based Booster Series’.

Bersempena dengan pengumuman duta jenama baharu, Vanilla Mille Crepe juga melancarkan produk terbaharu, ’Original Vanilla (bersama Panna Cotta) Crepe Cake’ sebagai edisi pertama siri kek terbaharu mereka. Di sidang media ini juga, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) dan Pengasas Bersama Vanilla Mille Crepe, Nelson Liew mengalu-alukan pemegang lesen baharu – Goh V Shem dan Ernest Yap.

Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe

Atlet badminton negara – Goh V Shem merupakan personaliti yang sesuai sebagai wajah baharu Vanilla Mille Crepe. Ini akan memberi manfaat bagi menjayakan misi mereka bagi tahun 2022 untuk mengembangkan rangkaian mereka di Asia Tenggara dan mempromosikan gerakan maju sihat dalam industri F&B

Bakal dilancarkan pada awal Disember 2021, Goh V Shem dan Ernest Yap akan menjadi pemegang lesen bersama untuk cawangan Vanilla Mille Crepe ke-32 di Cheras Leisure Mall. Sebagai tambahan, Ernest Yap juga akan membuka cawangan ke-33 di Centrepoint Bandar Utama yang bakal menerima pengunjung pada penghujung Disember 2021.

CEO dan Pengasas Bersama Vanilla Mille Crepe, Nelson Liew berkata, "Kami memilih Goh V Shem sebagai wajah jenama kami kerana reputasi beliau di dalam mempromosikan gaya hidup sihat di media sosial dan juga di dalam gelanggang. Dikenali di seluruh Asia Tenggara melalui pencapaian cemerlang di dalam sukan badminton, Goh V Shem merupakan personaliti yang sesuai untuk kami berkembang ke negara jiran pada tahun 2022. Dengan itu, saya mengalu-alukan Ernest Yap dan Goh V Shem ke dalam keluarga Vanilla Mille Crepe.Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe

Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe

Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe


Ketua Setiausaha KPDNHEP, Datuk Seri Hj. Hasnol Zam Zam bin Hj. Ahmad berkata, "Kek dinikmati dalam pelbagai sambutan, dan di Malaysia, kita amat bertuah untuk menyambut pelbagai perayaan. Dengan siri kek terbaharu dari Vanilla Mille Crepe, para pengguna mempunyai pilihan yang lebih sihat, berkhasiat dan lazat.


“Walaupun tahun 2021 ini mencabar, ianya amat menggembirakan untuk melihat syarikat-syarikat seperti Vanilla Mille Crepe yang berkembang dan memperluaskan perniagaan mereka. Pada masa yang sama meningkatkan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) dan menyediakan peluang pekerjaan pada masa yang mencabar ini, tambah beliau.


Original Vanilla Crepe Cake Berasaskan Plant-Based Booster SeriesPada hari ini, Vanilla Mille Crepe juga melancarkan produk baharu mereka, ’Original Vanilla (bersama Panna Cotta) Crepe Cake’, produk pertama dalam ’Plant-Based Booster Series’ mereka. Pakar-pakar hidangan pencuci mulut di Vanilla Mille Crepe berusaha keras dalam menghasilkan kek ‘crepe’ kurang kalori yang dibuat tanpa gula tambahan bersama dengan bahan-bahan berasaskan tumbuhan berkualiti yang diimport khas dari Perancis. 

Bahan-bahan tersebut memberikan alternatif hidangan pencuci mulut yang lebih sihat tanpa memberi kesan kepada rasa, keaslian dan kualiti. Kek-kek ini hanya mengandungi separuh dari kadar kalori kek-kek keju biasa dengan kadar kandungan lemak dan gula yang amat rendah, menjadikan kek-kek ini pilihan yang sesuai bagi mereka yang menjaga kesihatan.


Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe


Mengenai Goh V Shem

Goh V Shem dilahirkan pada 20 Mei 1989 adalah pemain badminton Malaysia dalam acara beregu. Dia bekerjasama dengan Tan Wee Kiong setelah persembahan cemerlang mereka di 2014 Thomas Cup. Bersama-sama, Goh dan Tan memenangi pingat emas untuk acara beregu lelaki di 2014 Commonwealth Games serta semua perlawanan mereka dalam acara berpasukan campuran, membantu Malaysia mengekalkan pingat emas untuk kali ketiga berturut-turut. 

Mereka juga memenangi pingat gangsa di 2014 Asian Games dan pingat perak di 2016 Rio Olympics, sehingga menjadikan mereka pasangan beregu lelaki kedua yang pernah memenangi pingat perak di Sukan Olimpik. 20 tahun setelah pencapaian itu dicapai oleh Cheah Soon Kit dan Yap Kim Hock pada tahun 1996 Atlanta

Goh dan Tan juga merupakan pasangan beregu lelaki keempat Malaysia yang memegang ranking nombor 1 dunia setelah Cheah dan Yap diikuti oleh Chan Chong Ming dan Chew Choon Eng, dan kemudian oleh Koo Kien Keat dan Tan Boon Heong sejak kedudukan rasmi disimpan tahun 80an.

Goh terkenal dengan gaya permainannya yang menyinggung perasaan dan signature yang hebat. Dia akan bersedia di bahagian belakang sementara pasangannya menjaga bahagian depan, melompat ketika peluang tiba dan memberikan smash tajam ke arah lawan. (Sumber: https://en.wikipedia.org/wiki/Goh_V_Shem). 


Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe


Mengenai Vanilla Mille Crepe


Vanilla Mille Crepe menawarkan hidangan pencuci mulut yang terbaik di Malaysia. Jenama tempatan yang menggunakan resipi Perancis telah menambat hati ramai pelanggan sejak penubuhannya pada 2014. Kini, mereka telah berkembang dengan 33 buah cawangan di seluruh negara dan diiktiraf secara rasmi sebagai rantaian ‘Mille Crepe’ Terbesar di Malaysia oleh Malaysia Book Of Records.


Atlet Badminton Kebangsaan Goh V Shem Duta Vanilla Mille Crepe

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Terbaru Lebih lama