Jom Sertai NESTLE OMEGA PLUS Walk A Million Miles 2021

Jom Sertai NESTLE OMEGA PLUS Walk A Million Miles 2021


Jom Sertai NESTLÉ OMEGA PLUS Walk A Million Miles 2021. | Assalammualaikum semua! Acara tahunan yang dinantikan telah tiba! Walk A Million Miles selama sebulan secara maya NESTLÉ OMEGA PLUS kembali pada bulan September ini, untuk tahun kedua berturut-turut! Tahun ini, jenama ini akan memberi peluang kepada rakyat Malaysia untuk menjaga kesihatan jantung mereka walaupun tetap selamat di rumah. Ruby masih ada simpan kenangan acara ini. Tidak rugi sertai acara anjuran NESTLÉ sebab abang Milo ada. Semua produk NESTLÉ akan buka food truck. Makanan banyak, minuman banyak. Memang seronok. Rindunya!

Jom Sertai NESTLÉ OMEGA PLUS Walk A Million Miles 2021

Jom Sertai NESTLE OMEGA PLUS Walk A Million Miles 2021.

NESTLÉ OMEGA PLUS akan menyumbang RM100,000 kepada YJM dan IJNF untuk menyokong pesakit jantung yang memerlukan, setelah mencapai kejayaan satu juta batu secara kolektif. Penyokong kesihatan jantung terkemuka di Malaysia, NESTLÉ OMEGA PLUS telah memulakan walkathon tahunannya dengan pelancaran Walk A Million Miles (WAMM) 2021 pada 29 Ogos 2021 sempena Bulan Jantung Sedunia.

Ruby dan suami dah daftar NESTLÉ OMEGA PLUS Walk A Million Miles 2021. Proses yang sangat mudah. Muat turun aplikasi BookDoc dan ikut step-by-step bagaimana ingin daftar. Bahagian yang seterusnya adalah sync aplikasi Google Fit, Samsung Health, Huawei Health jika anda tidak memiliki Garmin dan Fitbit. Ruby ada jam kesihatan Mi Band 5. Jadi untuk sync dengan BookDoc, Ruby perlu melaui Google Fit dan Mi Fit. 3 aplikasi yang sentiasa beroperasi di sebalik tabir. Kalau ada rezeki lebih, nak grab Samsung Galaxy Watch4 Classic. Aminnnn.



Kembali untuk tahun ke-2 dalam bentuk walkathon maya, NESTLÉ OMEGA PLUS sedang dalam misi menyampaikan mesej kesihatan jantung di seluruh negara, membawa kesihatan jantung dan isu-isu yang mempengaruhinya, termasuk kolesterol tinggi, ke hadapan.  Kolesterol tinggi, faktor risiko utama penyakit jantung, mempengaruhi 8 juta atau 40% orang dewasa di Malaysia.

4 Daripada 10 Orang Dewasa Di Malaysia Mengalami Kolesterol Tinggi

Dengan adanya sekatan sosial, ia menjadi lebih sukar bagi rakyat Malaysia untuk terus aktif sehingga menyebabkan tahap aktiviti fizikal yang rendah di kalangan masyarakat. Inilah masanya untuk menjaga kesihatan jantung kita untuk mengharungi pandemik yang mencabar ini.

Bersempena dengan Bulan Jantung Sedunia pada bulan September, NESTLÉ OMEGA PLUS Walk A Million Miles mencabar semua rakyat Malaysia untuk berazam menjaga kesihatan jantung dengan mengambil langkah mudah seperti berjalan kaki setiap hari dengan selamat di kediaman sendiri. Langkah kecil seperti ini penting untuk mengubah rutin harian kita kerana ia dapat memberikan manfaat kesihatan yang positif dalam jangka masa yang panjang.

Sambil mengorak dan mengumpul langkah, rakyat Malaysia turut berpeluang membantu pesakit jantung yang memerlukan kerana NESTLÉ OMEGA PLUS berikrar untuk menyumbang RM100,000 kepada Yayasan Jantung Malaysia dan Yayasan IJN setelah 1 juta batu langkah dicapai secara kolektif pada bulan September 2021.

* Tinjauan Kebangsaan Kesihatan & Morbiditi (NHMS), 2019

Bangkit Dari Pandemik COVID-19, Terus Aktif Berjalan.

Dengan adanya pembatasan pandemik dan sosial yang semakin teruk, semakin sukar bagi rakyat Malaysia untuk tetap aktif, yang menyebabkan tingkah laku tidak aktif, tahap aktiviti fizikal yang rendah dan akhirnya, kesan jangka panjang negatif terhadap kesihatan, terutama kesihatan jantung.  Oleh itu, rakyat Malaysia perlu mula mempraktikkan penjagaan yang betul agar hati mereka tetap sihat dan kuat untuk melalui saat-saat yang mencabar ini.

Walaupun keadaannya tahun ini, NESTLÉ OMEGA PLUS mendorong rakyat Malaysia untuk menjaga kesihatan jantung mereka dengan senaman sederhana di rumah seperti berjalan kaki, tabatha sederhana dan kardio tarian, di mana sahaja mereka berada, kapan pun mereka mahu, dengan selamat di kediaman mereka.  Perubahan tingkah laku dan gaya hidup yang kecil tetapi penting bagi rutin harian dapat memberi manfaat kesihatan yang positif dalam jangka panjang.

Melangkah Bersama, Jantung Dijaga

Dengan tema 'Melangkah Bersama, Jantung Dijaga', Walk A Million Miles tahun ini bertujuan untuk mencapai satu juta batu, menarik janji dari rakyat Malaysia untuk mengambil langkah maju dalam memerangi kolesterol tinggi dan meneruskan perjalanan Malaysia ke arah negara yang sihat jantung sambil membantu meningkatkan  dana untuk pesakit jantung yang memerlukan.


"Sangat penting sekarang lebih dari sebelumnya untuk meningkatkan kesedaran mengenai amalan gaya hidup sihat.  Kami memperkenalkan inisiatif Walk A Million Miles maya pertama kami pada tahun 2020 dengan hasil yang sangat memberangsangkan dan kami mencapai 1.1 juta batu, ”kata Juan Aranols, Ketua Pegawai Eksekutif, Nestlé (Malaysia) Berhad.

"Tahun ini akan menjadi tahun kedua kami berjalan dan kami ingin memastikan pergerakannya tetap kuat, mengumpulkan rakyat Malaysia untuk aktif dan menjadikan kesihatan jantung sebagai rutin harian.  Tujuan kami tahun ini adalah untuk meningkatkan usaha dan mengumpulkan lebih ramai rakyat Malaysia di seluruh negara untuk menyertai kami dalam perjalanan ini, ”tambahnya.


RM100,000 Akan Disumbangkan Kepada YJM dan IJNF 

Berkongsi visi yang sama untuk mewujudkan negara yang sihat hati, NESTLÉ OMEGA PLUS telah bekerjasama rapat dengan rakan kesihatannya, Yayasan Jantung Malaysia (YJM) dan Yayasan Institut Jantung Negara (IJNF) selama 21 tahun terakhir.  Setelah mencapai satu juta batu secara kolektif di Bulan Jantung Sedunia ini, NESTLÉ OMEGA PLUS akan menyumbang RM100,000 kepada YJM dan IJNF untuk menyokong pesakit jantung yang memerlukan.


Lam Pui Yuee, Pegawai Eksekutif Perniagaan, Milks Business Unit, Nestlé (Malaysia) berkata, “Kami sangat terinspirasi oleh hasil tahun lalu kerana lebih dari 16,000 rakyat Malaysia bergabung dengan kami dalam perjalanan ini, membuat perubahan langkah ke arah gaya hidup yang sihat hati  dan banyak yang menjaga kebiasaan baik melebihi cabaran satu bulan.  Kami berharap dapat memberi inspirasi kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk bergabung dengan kami dalam Walk A Million Miles tahun ini untuk berjalan untuk kesihatan jantung mereka, untuk orang yang mereka sayangi dan untuk tujuan yang baik. "

"Menetapkan matlamat mini untuk anda capai setiap hari, tidak kira sekecil mana pun, dapat memberi manfaat jangka panjang bagi kesihatan anda.  Dengan sokongan aplikasi penjejakan seperti BookDoc di telefon atau peranti kecergasan anda, anda dapat dengan mudah mengesan kemajuan harian anda untuk memastikan anda mencapai matlamat kecergasan anda, ”tambahnya.  “Selain itu, kami juga mendorong rakyat Malaysia untuk memilih makanan yang menyihatkan jantung untuk menguruskan kadar kolesterol mereka.  Ini termasuk minum dua hidangan NESTLÉ OMEGA PLUS setiap hari, " 

Pendaftaran Serendah RM 10

Walkathon maya akan berjalan sepanjang bulan September.  Peserta yang berminat boleh mendaftar melalui aplikasi mudah alih BookDoc dengan token pendaftaran RM10 setiap penyertaan.  Pencapai 150,000 dan 300,000 langkah dalam tempoh berjalan berhak memenangi jersi dan produk eksklusif dari NESTLÉ OMEGA PLUS dan akan mencuba hadiah untuk tiga pemenang mingguan teratas serta hadiah cabutan bertuah yang menarik.


Muat Turun Aplikasi BookDoc Untuk Mengesan Kemajuan Walkathon Maya Anda 

Sebagai sebahagian daripada pengurusan kolesterol dalam perawatan kesihatan jantung, memakan dua porsi NESTLÉ OMEGA PLUS setiap hari, yang mengandungi ActiCol®, 1.2g tumbuhan sterol, terbukti berkesan menurunkan kolesterol dengan mengurangkan penyerapan kolesterol dalam tubuh.

NESTLÉ OMEGA PLUS mengajak orang ramai untuk turut serta dalam Walk A Million Miles 2021 dengan memuat turun aplikasi mudah alih BookDoc untuk mula menjejaki langkah mereka.



Mengenai NESTLÉ OMEGA PLUS

NESTLÉ OMEGA PLUS adalah satu-satunya susu yang mempunyai ActiCol®, 1.2g sterol tumbuhan yang terbukti berkesan membantu menurunkan kolesterol dengan menyekat penyerapan kolesterol ke dalam aliran darah.  Susu rendah lemak ini juga tinggi kalsium untuk menjaga tulang kuat dan mengandungi asid lemak penting Omega 3 & 6.  2 hidangan sehari bersama dengan gaya hidup sihat telah terbukti secara saintifik untuk menurunkan kadar kolesterol.  Susu NESTLÉ OMEGA PLUS tersedia dalam pelbagai format untuk memenuhi keperluan anda.  Pilih dari pelbagai serbuk, UHT siap diminum, dan sachet susu yang sesuai dengan format Oats.  Kini juga terdapat dalam varian UHT siap untuk diminum coklat gelap, tambahan yang sihat dan lazat.

www.facebook.com/NestleOmegaPlus

Mengenai Nestlé Malaysia

Nestlé, pengeluar makanan dan minuman terbesar di dunia dan peneraju Pemakanan, Kesihatan dan Kesihatan, beribu pejabat di Switzerland.  Sejak tahun 1866, Nestlé telah berkomitmen untuk menyediakan produk berkualiti tinggi, enak, selamat dan berkhasiat kepada pengguna kami, sesuai dengan janji kami tentang Makanan yang Baik, Kehidupan yang Baik.  Menyuburkan rakyat Malaysia sejak tahun 1912, Nestlé telah mendapat kepercayaan para pengguna melalui jenama dan produk berkualiti kami, serta komitmen kami untuk memperbaiki kehidupan masyarakat tempat kami beroperasi.  Di Nestlé, pengguna kami berada di tengah-tengah segala yang kami lakukan.  Kami bertujuan untuk menggembirakan pengguna kami dengan menawarkan produk berkualiti terbaik;  tetap setia kepada akar umbi Swiss kami sambil mengekalkan keunggulan dan integriti Halal kami.

www.nestle.com.my | http://www.facebook.com/Nestle.Malaysia 

https://www.dearnestle.com.my/bm/brand-story/nestle-omega-plus

Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. Medal dia cantik betul. Suka la join acara macam ni. Duduk rumah pun kena kekal aktif kan. Nanti nak join juga. Nasib baik fee dia murah. Boleh tambah koleksi medal.

    BalasPadam
  2. This is a good program to participate. I like the gifts. Thank you for sharing this information with me.

    BalasPadam
  3. ada cabutan bertuah. menarik ni. kalau join bukan shj dapat jg kesihatan tapi menyokong gaya hidup yg sihat

    BalasPadam
  4. Bagus sangat ni, walau duduk rumah boleh je join berjogging berjalan keliling rumah dan sekitar rumah.. nak ke taman ngeri gak ekkk.. nanti nak setting laa apps health dlm phone ni.. lama pulak tak adjust..

    BalasPadam
  5. Wah bagus ni..lgpun memang berjalankan bagus utk kesihatan jantung alaaa teringin la nak join

    BalasPadam
  6. Oh wow NESTLÉ OMEGA PLUS Walk A Million Miles is back, i remembered i join this few years ago.

    BalasPadam
  7. Bestnya ada aktiviti macam ni. Buat dekat rumah je dan harga untuk penyertaan pun murah. Paling best tengok hadiah2 tu. Menarik sungguh. Nak kena join ni.hehehe

    BalasPadam
  8. Wah .. dah mula dah! Nak join...
    Kak Nina memang minum susu Omega Plus daily. Maklumlah usia dah meningkat memang kena extra kalsium. Cantik medal tu... Thanks share Ruby!

    BalasPadam
  9. Program Nestle Omega Plus ini keren banget. Selain minum produknya, kegiatannya juga keren. Aktivitas jalan setiap hari sangat membantu membuat kita sehat dan mengcut kalori kolesterol dari tubuh kita.

    Nice post akak Ruby.

    BalasPadam
  10. Menarik. jangan lepaskan peluang untuk join guys. abah ika pun minum susu omega ni. hee

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.