Galaxy For The Planet Inisiatif Samsung Untuk Kelestarian Alam Semesta

Galaxy For The Planet Inisiatif Samsung Untuk Kelestarian Alam Semesta

Ruby
12

Galaxy For The Planet Inisiatif Samsung Untuk Kelestarian Alam Semesta. | Assalammualaikum semua! Sering kita baca tentang keadaan alam sekitar, penipisan lapisan ozon, pencemaran laut, pamanasan global, sisa buangan yang semakin menimbun dan macam-macam lagi. Perkara ini buat Ruby bimbang dan dalam masa yang sama terus mengamalkan kitar semula. Ia tidak mudah, tetapi sedikit sebanyak dapat menyelamatkan Bumi. InsyaAllah.

Galaxy For The Planet Inisiatif Samsung Untuk Kelestarian Alam Semesta. 


Galaxy for the Planet menggariskan komitmen Samsung untuk bertindak lebih lestari sepanjang kitaran hayat produk mudah alih dan operasi perniagaannya. Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini melancarkan Galaxy for the Planet, platform keberlanjutan untuk Perniagaan Komunikasi Bergeraknya yang didukung oleh skala, inovasi dan semangat kerjasama terbuka, untuk mengambil tindakan iklim yang nyata di seluruh perniagaannya . Samsung telah menetapkan satu set sasaran awal yang akan dicapai pada tahun 2025 untuk mengurangkan jejak persekitarannya dan mengurangkan penipisan sumber daya dari pengeluaran hingga pelupusan produk Galaxy-nya.

"Kami percaya bahawa setiap orang mempunyai peranan untuk menyediakan penyelesaian inovatif yang melindungi planet ini untuk generasi yang akan datang. Samsung memahami bahawa usaha kita harus sesuai dengan skala kita, pengaruh kita dan besarnya keseluruhan ekosistem Galaxy di seluruh dunia, ”kata TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics. "Galaxy for the Planet adalah langkah penting dalam perjalanan kami ke arah mewujudkan dunia yang lebih lestari, dan kami akan melakukannya dengan keterbukaan, ketelusan dan kerjasama yang mendorong semua yang kami lakukan."


Menyampaikan Manfaat Persekitaran Yang Lebih Baik Menjelang 2025


Samsung percaya penyatuan amalan lestari di setiap peringkat pengeluaran sangat penting untuk meminimumkan kesan persekitaran dan membina masa depan yang lebih baik untuk komuniti di seluruh dunia dan generasi inovator berikutnya. Samsung akan berusaha untuk mencapai tujuan awal pada tahun 2025, dan ia akan berusaha untuk mengembangkan komitmennya untuk menangani cabaran baru di luar tahun 2025.


 • Masukkan bahan kitar semula dalam semua produk mudah alih baru pada tahun 2025

Untuk memajukan ekonomi yang lebih pekeliling, Samsung melabur dalam bahan-bahan eko-sedar baru dan inovatif untuk produknya. Dengan tujuan menggunakan bahan kitar semula di semua produk mudah alih baru pada tahun 2025, Samsung akan menggunakan pelbagai bahan kitar semula dalam produknya, dengan mempertimbangkan kekuatan, estetika dan ketahanannya.


 • Hapuskan semua plastik dalam pembungkusan mudah alih pada tahun 2025

Samsung berusaha mencapai penghapusan sepenuhnya plastik sekali pakai dari pembungkusan produk pada tahun 2025 - mengurangkan, membuang dan mengganti sumber dan bahan yang tidak diperlukan yang biasa digunakan dalam pembungkusan peranti dan menggabungkan penyelesaian yang mesra alam.

 • Kurangkan penggunaan kuasa siap sedia untuk semua pengecas telefon pintar ke bawah 0.005W menjelang 2025

Samsung mengutamakan teknologi penjimatan tenaga yang meningkatkan kecekapan tenaga dan mengurangkan penggunaan tenaga. Samsung berjaya mengurangkan penggunaan kuasa siap sedia di semua pengecas telefon pintar hingga 0.02W, yang merupakan antara tenaga paling efisien dalam industri mudah alih. Untuk membangun kemajuan ini, Samsung akan berusaha untuk mencapai penggunaan siap sedia pengecas kuasa telefon pintar tanpa had, dengan sasaran pengurangan hingga di bawah 0.005W menjelang tahun 2025.


 • Mencapai sifar sampah ke tapak pelupusan sampah pada tahun 2025

Samsung meminimumkan sampah yang dihasilkan di tempat kerja mudah alihnya, dengan komitmen untuk mengalihkan semua sampah dari tempat pembuangan sampah pada tahun 2025. Samsung juga akan berusaha untuk mengurangkan e-waste pada skala global dengan mengoptimumkan kitaran hayat produk, meningkatkan proses reka bentuk produk, dan melalui inisiatif seperti Program Galaxy Upcycling, Certified Re-Newed, dan Trade-In.


Meneruskan Semangat Keterbukaan Samsung


Samsung akan terus mencari cara baru untuk menangani krisis iklim dan memperluas perannya dalam mempercepat kemajuan untuk mencapai Matlamat Pembangunan Berkelanjutan. Syarikat ini berdedikasi untuk melaporkan kemajuan secara telus dan bekerjasama dengan rakan dan rakan industri sepanjang perjalanan keberlanjutannya.


"Samsung komited untuk mencipta penyelesaian yang memungkinkan masa depan yang lebih baik bagi masyarakat dan planet kita. Namun, kami tahu kami tidak dapat melakukan ini sendiri, dan perjuangan kolektif untuk planet ini bukanlah persaingan, ”kata Stephanie Choi, SVP & Head of Marketing of the Mobile Communications Business at Samsung Electronics. "Kami berusaha untuk bekerjasama dalam semua yang kami lakukan, dan perkongsian strategik kami di semua sektor, industri dan pasaran membolehkan kami meningkatkan kesan positif di seluruh dunia - membantu kami mencapai masa depan yang lebih lestari."

Produk Samsung dirancang dengan teliti untuk meminimumkan kesan terhadap alam sekitar sepanjang kitaran hidup mereka - termasuk cip semikonduktor cekap kuasa, pembungkusan lestari, teknologi penjimatan tenaga dan keupayaan untuk menaikkan peranti lama. Untuk melihat kemajuan kelestarian Samsung, lihat Laporan Kelestarian 2021.

Tahniah Samsung!

إرسال تعليق

12تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

 1. This is a good initiative by Samsung. And it sounds interesting too. Thank you for sharing, Puan Ruby.

  ردحذف
 2. Semua pengeluar apa jenis produk pun dah kena start fikir inisiatif sebegini. Jangan dok kejar kekayaan, dunia digadaikan. Kang kesian anak cucu tak kenal haiwan di laut dan di darat. Good job Samsung to set the standards for the others

  ردحذف
 3. Bagusnya Samsung.. Ya, semakin maju teknologi, semakin terancam dunia kan. Jadi hopefully langkah2 yg diambil oleh Samsung ni dapat selamatkan kelestarian alam semesta 🤗

  ردحذف
 4. Akak sempat tengok live dia sekejap. Bagus inisiatif terbaru Samsung ni kan, memang semakin maju teknologi semakin bagus untuk alam semesta harapnya.

  ردحذف
 5. Bagus lah inisiatif samsung ni untuk kelestarian alam. Bumi kita memang kena jaga even kita maju dengan teknologi.

  ردحذف
 6. Habis baca sebab nak fahamkan betul2. Tapi ini memang good effort dari Samsung. Lagipun rakyat mereka memang mengamalkan sikap kitar semula dan mengasingkan bahan buangan mengikut kategori. Walaupun bukan semua tapi mana yang ada kesedaran akan buat dan sedikit sebanyak dapat membantu mencapai matlamat. Tiber rasa nak buat jugak walaupun mungkin susah sebab dah biasa dengan cara sedia ada.

  ردحذف
 7. inisiatif yang seharusnya dapat pujian dan di contohi oleh semua syarikat. Samsung memang bagus effort didik masyarakat lebih cakna tentang kepentingan kitar semula

  ردحذف
 8. terbaik samsung sentiasa mengambil berat ttg alam sekitar. inisiatif yg perlu dicontohi

  ردحذف
 9. Beruntunglah Samsung sudah mulai sadar bagaimana mengembalikan kondisi alam kembali lestari. Kita tahu alam kita sedang tidak baik-baik saja, dan aku harap semua company mengikuti jejak Samsung ini.

  ردحذف
 10. Menarik betul initiative dari pihak Samsung ni kan for a better future... even company yang Nell kerja sekarang pun go for cleaner energy too.. Hopefully every company will take the same initiative as well kan..

  ردحذف
 11. Bagus.. satu inisiatif dari Samsung yang patut dijadikan contoh teladan bg company yg lain.. dlm mengejar era kemodenan, alam terus kekal terpelihara

  ردحذف
 12. Samsung bagus. mempunyai misi dan matlamat dan mereka cuba untuk improve sehabis baik :) good job dengan inisiatif ini samsung

  ردحذف
إرسال تعليق

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !