Berbelanja Dengan Lebih Mudah Di Pasaraya Lotus's Dengan ShopeePay! Scan Je!

Berbelanja Dengan Lebih Mudah Di Pasaraya Lotus's Dengan ShopeePay! Scan Je!

Ruby
2


Berbelanja Dengan Lebih Mudah Di Pasaraya Lotus's Dengan ShopeePay! Scan Je! | Assalammualaikum semua! Berita gembira buat pelanggan setia Pasaraya Lotus's dan Shopee. Kini anda boleh berbelanja di Lotus's dengan ShopeePay! Buka aplikasi Shopee, kemudian klik "Me", klik "ShopeePay" dan pilih "Pay", scan "jari" dan terpapar "QR code" anda. Paparkan kepada juruwang Lotus's. Siap! 

Berbelanja Dengan Lebih Mudah Di Pasaraya Lotus's Dengan ShopeePay! Scan Je!

Lotus's Stores (Malaysia) Sdn Bhd (Lotus’s Malaysia), dikenali sebagai Tesco Malaysia sebelum ini, telah memperluaskan ekosistem pembayaran tanpa sentuhannya dengan penerimaan ShopeePay. Ini sebagai tindak balas kepada peningkatan pembayaran tanpa tunai yang direkodkan di kalangan para pembelinya mencecah 25 peratus tahun ke tahun.

"Pandemik Covid-19 berserta dengan kemudahan, keselamatan, dan sokongan daripada pihak kerajaan, telah menggalakkan penerimaan pembayaran tanpa tunai di Malaysia. Memandangkan kebergantungan terhadap e-dompet semakin meningkat, kami perlu memastikan bahawa semua pilihan cara pembayaran yang sedia ada dapat diakses oleh pembeli kami,” kata Vivian Yap, Pengarah Eksekutif Pelanggan di Lotus’s Malaysia. 

"Dengan populariti ShopeePay yang kian meningkat seperti yang dilihat dari reaksi pasaran semasa pelaksanaan eBelia, kami percaya bahawa kerjasama ini akan memanfaatkan pembeli Lotus’s dan juga pengguna ShopeePay. Para pelanggan juga akan dapat menikmati pulangan tunai apabila mereka membuat bayaran untuk barangan runcit mereka menggunakan ShopeePay di mana-mana 62 cawangan kami di seluruh negara, membolehkan mereka menikmati lebih penjimatan,” tambah Yap.

Alain Yee, Ketua ShopeePay Malaysia menyatakan bahawa kenaikan pembayaran tanpa tunai di Lotus’s menunjukkan penerimaan positif terhadap pembayaran tanpa sentuhan di negara ini.

"Peningkatan dari tahun ke tahun bagi pembayaran tanpa tunai di rangkaian peruncitan yang besar seperti Lotus’s menunjukkan bahawa terdapat peningkatan kesedaran serta penggunaan untuk transaksi tanpa tunai di Malaysia. Memandangkan tawaran nilai kami sebagai sebuah platform e-dagang, dengan penembusan pasaran yang luas di seluruh negara, kami percaya bahawa kami berada dalam kedudukan yang unik untuk bersinergi kedua-dua sektor peruncitan di luar talian dan atas talian,” kata Yee.

"Kerjasama kami dengan Lotus's Malaysia bermula dengan mereka melancarkan kedai rasmi mereka di Shopee dan kini ShopeePay diterima di cawangan-cawangan fizikal Lotus’s merupakan langkah maju dalam mengeratkan hubungan kami. Kami akan sentiasa mencari kaedah yang memanfaatkan kedua-dua pihak bagi menyokong objektif perniagaan Lotus’s bermula dengan kempen pelancaran yang akan memberi ganjaran pulangan tunai yang menarik kepada para pengguna,” katanya.

Bagi meraikan kerjasama antara Lotus’s dengan ShopeePay, para pelanggan akan mendapat peluangan tunai sebanyak RM4 dengan pembelanjaan minimum RM40 dalam satu transaksi apabila mereka membayar untuk barangan runcit mereka dengan ShopeePay di mana-mana cawangan Lotus’s. 

Bermula dari sekarang hingga 29 September 2021 dan sempena dengan Shopee 8.8 Jualan Berjenama, setiap pembeli akan mendapat maksimum dua pulangan tunai sepanjang tempoh kempen ini.


Selain itu, para pelanggan juga dapat menikmati pulangan tunai sebanyak RM3 dengan pembelanjaan minimum RM15 apabila mereka menggunakan ShopeePay di mana-mana cawangan Lotus dari sekarang hingga 31 Disember 2021. Walau bagaimanapun, setiap pengguna hanya akan mendapat pulangan wang tunai RM3 sekali setiap hari.

Mengenai Lotus’s Malaysia

Lotus's Stores Malaysia Sdn. Bhd. (No. Pendaftaran 200001018812 (521419-K)) (sebelumnya dikenali sebagai Tesco Stores (Malaysia) Sdn. Bhd.) Adalah ahli Charoen Pokphand Group Co., Ltd (Kumpulan C.P.) sejak Disember 2020. The C.P. Group adalah konglomerat multinasional, yang beroperasi di pelbagai industri mulai dari sektor pertanian, industri hingga sektor perkhidmatan. C.P. Kumpulan kini mempunyai pelaburan di 21 negara dan ekonomi.

Setelah memperoleh perniagaan Tesco Malaysia pada bulan Disember 2020, Lotus Malaysia kini telah mengambil alih operasi semua kedai Tesco yang ada, dengan mempekerjakan lebih dari 8,600 pekerja di satu ibu pejabat, dua pusat pengedaran, dan 62 kedai di seluruh Semenanjung Malaysia. Ia juga mempunyai rangkaian membeli-belah rumah runcit dalam talian yang paling luas di Malaysia dengan lebih dari 100 trak penghantaran dan operasi di Pulau Pinang, Johor Bahru, Melaka, Negeri Sembilan, dan Ipoh. Lotus's Malaysia menjangkakan akan menyelesaikan latihan penjenamaan semula pada akhir 2021.

Mengenai ShopeePay

ShopeePay ialah dompet mudah alih bersepadu yang menawarkan pengguna akses mudah kepada perkhidmatan pembayaran digital. Dilancarkan pada tahun 2015, ShopeePay memberikan pengalaman membeli-belah yang lancar dengan membolehkan pengguna membuat pembayaran atas talian di Shopee, menambah nilai dompet mereka, memindahkan dan mengeluarkan wang, dan membuat pembayaran di luar talian di beribu-ribu lokasi perniagaan.

ShopeePay memudahkan pengguna untuk berbelanja dan menjalankan perniagaan. Ia memberi pengguna pilihan pembayaran yang mudah, selamat, dan dilengkapi ganjaran; ia memperkasakan perniagaan dan membantu mereka untuk merebut peluang baharu.

ShopeePay adalah sebahagian daripada SeaMoney, bahagian perkhidmatan kewangan digital Sea Group. Sebagai penyedia pembayaran dan perkhidmatan kewangan digital terkemuka di Asia Tenggara, misi SeaMoney adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan di rantau ini melalui perkhidmatan kewangan menerusi teknologi.

Untuk maklumat lanjut mengenai ShopeePay dan SeaMoney, layari www.seamoney.com.

Tags

إرسال تعليق

2تعليقات

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

  1. banyak sangat e-wallet, pening nak guna yg mana satu..haha

    ردحذف
    الردود
    1. Hehehe. Betul. Ada yang cashback apps pun banyak. Tapi untuk kak Ruby, akak suka guna e-wallet ShopeePay sebab selalu tambah nilai dan standby untuk masa jualan murah 7.7 / 8.8 / 9.9 hahhahaha.

      حذف
إرسال تعليق

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !