Golden Screen Cinemas (GSC) Beroperasi Semula Pada 5 Mac 2021 - RUBY.MY | Best Lifestyle Blog

Golden Screen Cinemas (GSC) Beroperasi Semula Pada 5 Mac 2021


Golden Screen Cinemas (GSC) Beroperasi Semula Pada 5 Mac 2021. | Assalammualaikum semua! Sedar tak sedar, sudah hampir satu tahun Ruby tidak menonton wayang di pawagam. Pawagam berdekatan adalah GSC Melawati Mall. Tiap kali ke GSC mesti siap-siap membuat pesanan tiket dan makanan di aplikasi GSC Cinemas. Mudah dan menjimatkan masa. Lepas tu, kalau beli online, ada nugget! Anak-anak Ruby paling gembira apabila ibu mereka ni sediakan nugget dan minuman air mineral GSC tu. Menggamit memori kan? 

Golden Screen Cinemas (GSC) Beroperasi Semula Pada 5 Mac 2021.

Siapa sangka kita berpeluang untuk menonton filem di pawagam pada 5 Mac ni. Ruby suka menonton filem melalui layar besar. Rasa bersemangat dan kita seperti dibuai dalam setiap babak aksi filem tersebut. Pengalaman menonton filem sememangnya tidak ada galang gantinya. Teruja apabila mendengar perkabaran GSC Cinemas akan kembali beroperasi dan lagi satu berita tentang GSC Cinemas telah membeli majoriti aset MBO Cinemas. Ini dapat meneruskan kelangsungan pihak pawagam terus bertahan ketika Pandemik COVID-19. Tahniah GSC untuk inisiatif murni! 

Lebih 26 pawagam dibuka semula di seluruh negara dan kita seeluarga kini boleh duduk bersama sambil menonton filem yang kita teruja nantikan! Dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di kebanyakan negeri dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) di beberapa negara lain, pawagam di seluruh negara akhirnya dibenarkan untuk dibuka semula.  Setelah ditutup hampir enam bulan sejak Oktober 2020, penggemar filem kini dapat kembali ke Golden Screen Cinemas (GSC) di lebih 26 lokasi mulai 5 Mac 2021 dan seterusnya untuk melihat blockbusters terbaru di layar lebar.

Penjualan tiket kini tersedia untuk para penggemar filem untuk memilih dari pelbagai pilihan filem termasuk Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba The Movie Mugen Train, Stand by Me Doraemon 2, Raya and the Last Dragon, Don't Look Back, Endgame, Master, dan  lebih banyak lagi.  Terdapat juga tayangan semula Wonder Woman 1984 dan Shockwave 2.

Akhir bulan ini, GSC juga akan merilis judul tempatan seperti Selamat Hari X Jadi, serta penonton yang dinanti-nantikan seperti Monster Hunter dan Godzilla vs Kong.

Senarai Pawagam Yang Akan Dibuka Mulai 5 Mac 2021.


KLANG VALLEY

🥳 GSC Mid Valley Megamall
🥳 Teater Aurum, The Gardens Mall
🥳 GSC MyTown
🥳 EkoCheras GSC
🥳 GSC 1 Utama
🥳 GSC Paradigm Mall PJ
🥳 GSC Nu Sentral
🥳 GSC Quill City Mall
🥳 GSC Melawati Mall
🥳 GSC IOI Mall Puchong
🥳 Pusat Beli-belah GSC Setia City
🥳 GSC Alamanda Putrajaya
🥳 GSC IOI City Mall

JOHOR

🥳 GSC Paradigm Mall JB
🥳 GSC & Aurum Mid Valley Southkey

NEGERI SEMBILAN

🥳 GSC Palm Mall
🥳 MELAKA
🥳 GSC AEON Bandaraya Melaka
🥳 Dataran Pahlawan GSC

KEDAH

🥳 GSC Aman Central
🥳 GSC Amanjaya Mall

PULAU PINANG

🥳 GSC Gurney Plaza
🥳 GSC Queensbay Mall
🥳 Karnival Sunway GSC

PERAK

🥳 Perbarisan GSC Ipoh

PAHANG

🥳 GSC East Coast Mall
🥳 GSC Mentakab Star Mall

 * Tertakluk kepada perubahan

Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Di Panggung Wayang.

Oleh kerana kesihatan dan keselamatan semua orang adalah keutamaan GSC, pawagam akan terus menerapkan SOP ketat termasuk pemeriksaan suhu, penelusuran kontak melalui aplikasi MySejahtera, jarak sosial, serta pembersihan dan sanitasi rutin setelah setiap tontonan di dewan pawagam. Selain itu, pelanggan dinasihatkan untuk memakai topeng di semua kawasan awam, kecuali ketika makan atau minum.

Ruang pawagam akan merangkumi tempat duduk berjarak 1 meter di antara pelanggan, tetapi pembukaan semula terbaru menawarkan pilihan untuk tempat duduk berkembar - membolehkan ahli keluarga dari rumah yang sama duduk bersama, yang akan menjadikan tayangan filem lebih menyeronokkan.  Namun, sesuai dengan SOP yang dikeluarkan oleh Majlis Keselamatan Nasional (MKN), penonton diminta untuk memberikan bukti hubungan kehidupan bersama jika diminta. Bawa kad pernikahan okay?

Kembali Ke Pawagam Dan Nikmati Keseronokannya!

Sebagai perayaan pembukaan semula, GSC akan menawarkan sejumlah promosi konsesi untuk penggemar filem tunggal dan ahli keluarga, yang menawarkan penjimatan hingga 50%. Untuk setiap kombo popcorn yang dibeli, pelanggan juga boleh menambah makanan ringan dan makanan ringan lain seperti kentang goreng, hot dog, nugget, jagung dan banyak lagi dengan hanya RM3.

Terdapat juga tayangan peminat khas Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba The Movie Mugen Train dan Stand by Me Doraemon 2 untuk pencinta anime pada 6 dan 7 Mac, jadi penonton filem digalakkan untuk melihat jadual filem terbaru di laman web GSC  untuk acara sekali seumur hidup ini!  Mereka yang menangkap Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba The Movie Mugen Train di IMAX (hanya di GSC The Mall, Mid Valley Southkey, Johor Bahru) juga berhak mendapatkan poster eksklusif, ketika mereka membeli tiket mereka melalui Laman Web GSC, Aplikasi Mudah Alih, atau e-Kiosk.

Promosi Julung Kali Aurum Theatre

Selain itu, Aurum Theatre juga akan membuka semula pintunya dengan pilihan promosi untuk penonton yang memilih pengalaman yang lebih mewah.  Dengan Aurum Passes (menggabungkan makanan dan filem) dengan harga mulai dari RM70, penonton dapat menikmati blockbusters terbaru dengan selesa sepenuhnya, dilengkapi dengan perkhidmatan peribadi dan makanan kontinental dari Jin Gastrobar.  Untuk pembukaan semula, penonton dapat menikmati:

🥳 Popcorn karamel PERCUMA dengan setiap pembelian Aurum Pass
🥳 Pencuci mulut PERCUMA dengan pembelian 2 (dua) Aurum Pass
🥳 PERCUMA Selimut GETHA Lux (bernilai RM139) dengan pembelian 2 (dua) Aurum Pass ke GETHA Lux Suites

Mereka yang menonton Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba The Movie Mugen Train di Aurum Theatre juga akan mendapat kad seni yang dapat dikumpulkan dengan setiap pembelian Aurum Pass.

Untuk kemas kini terbaru mengenai pembukaan semula, ikuti laman media sosial GSC dan Aurum di url yang Ruby sediakan. 



Mengenai GSC

Golden Screen Cinemas Sdn.  Bhd. (GSC), pameran pawagam terbesar di Malaysia, adalah anak syarikat milik penuh Kumpulan PPB (ahli Kumpulan Kuok).  GSC mengoperasikan sejumlah 452 skrin di 5 lokasi di seluruh Malaysia dan Vietnam, dengan 344 skrin di 34 lokasi di Malaysia, dan 108 skrin di 18 lokasi di Vietnam melalui kerjasama dengan Galaxy Studio.

Bercita-cita untuk memberikan pengalaman pawagam yang memperkaya, GSC menampilkan teknologi sinematik canggih termasuk ScreenX, 4DX, Dolby Atmos, tempat duduk gerakan D-BOX, dan banyak lagi.  Ia juga memiliki rekod untuk memiliki multiplex terbesar di Asia Tenggara, yang juga merupakan satu-satunya pawagam di rantau ini yang dilengkapi dengan Skrin LED Onyx 3D Cinema.  Lebih-lebih lagi, GSC juga memiliki pengalaman pawagam butik tidak seperti yang lain di Malaysia;  memberikan kemewahan sinematik sebenar di Aurum Theatre dengan tempat duduk mewah, perkhidmatan yang dipesan lebih awal, dan santapan kontinental dari Jin Gastrobar.

16 ulasan:

  1. Lama dah GSC ni tak beroperasi. Tibalah masanya mereka beroperasi. Penuh panggung la macam ni.

    BalasPadam
  2. rinduuu yakmat nak tengok movie kat gsc. tapi macam masih paranoid sebab kes masih tinggi huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang dah kena adapt dengan situasi kan kak. Kena ambil tahu kawasan kita ni kes mcm mana. Baru berani nak berjimba. Hehehe. Alhamdulillah kawasan saya dah tiada kes meningkat. Dulu, ampang ni la trending. Hahaha.

      Padam
  3. yeay, happy yer dah boleh tengok movie terbaru kat wayang. kaki wayang macam huda ni memang nantikan tarikh wayang di buka!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannn. Boleh la kita grab tiket awal pagi. Murah murah.

      Padam
  4. Kawan Rawlins dah pergi menonton dah malam ni. Lama sangat dan rindu sangat nak menonton wayang kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannnn. Tak kisah la filem ulang ke apa ke kan. Ruby tempah filem Wonder Woman 1984. Gasakkk. Hahaha.

      Padam
  5. Sama! Bella pun suka tonton kat panggung. Sonoknya dah boleh pi GSC dgn welcome back diskaun. Umah dekat dgn Mid Valley, nak jauh pi One Utama. Esok leh pi la.

    BalasPadam
  6. Setelah sekian lama tak tengok wayang. Mesti ramai yg rindu betul nak tengok wayang kan. Boleh laaa usha web GSC

    BalasPadam
  7. Ada satu gsc di Kuantan ni dah tutup. Sayang sebab itu antara GSC paling lama di Kuantan. Dulu tengok cerita Doraemon Stand By Me tu nangis-nangis. Ni mesti doraemon dah datang balik.

    BalasPadam
  8. laaaa pawagam dah bukak ke? boleh la me time kejap sebab lama sangat terperap kat rumah , hehe

    BalasPadam
  9. Yeay... Setelah sekian lama tak tengok wayang. Seronok betul bila dapat tahu wayang dah beroperasi. Nanti ada kesempatan nanti Nina boleh lah bawa anak-anak pergi tengok cerita-cerita terbaharu ke kan.

    BalasPadam
  10. Sis ada ajak anak tau nak pi menonton, semuanya taknak.. sebab kena duduk jejauh tu hahaha.. adeiii tunggu Suami balik laa nak duduk couple tu.. nak tengok doraemon..

    BalasPadam
  11. this is the best news ever! can finally go back to the normal life, however i hope they keep a close eyes on the SOP so everyone can watch safely!

    BalasPadam
  12. Lega bila banyak industri mula beroperasi dan juga mengenakan SOP ketat pada pengunjung macam dalam pawagam ni. Atau mungkin lepas ni perlu mereka yang dpt Vaksin baru boleh masuk pawagam hehehehe wakakak dasyat tak..

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Dikuasakan oleh Blogger.