Kenali Tiga Telefon Pintar 5G Terkini Samsung Galaxy S21, S21+ Dan S21 Ultra - RUBY.MY | Best Lifestyle Blog

Kenali Tiga Telefon Pintar 5G Terkini Samsung Galaxy S21, S21+ Dan S21 Ultra


Kenali Tiga Telefon Pintar 5G Terkini Samsung Galaxy S21, S21+ Dan S21 Ultra | Assalammualaikum semua! Apa khabar semua? Ruby doakan pembaca semua sihat dan berada di dalam keadaan baik-baik ya. Di musim Perintah Kawalan Pergerakan, Pandemik COVID-19 kes setiap hari meningkat, Work From Home (WFH) & Pengajaran dan Pembelajaran Di Rumah (PdPR) membuatkan kehidupan kita semakin produktif. Setiap masa perlu dimanfaatkan dengan plan yang jelas. Maka, apa yang membuatkan semua ini akan berjalan lancar? Mestilah telefon pintar yang hebat. Betul tak? Hebat dari segi bateri yang tahan lama, model yang mempunyai sistem terkini, android terkini, kamera yang jelas, kapasiti simpanan yang besar, telefon yang ringan dan tahan lasak. Jom kita sama-sama lihat apa keistimewaan telefon pintar Samsung S21, S21+ dan S21 Ultra yang lengkap dengan 5G. Tahukah anda, bahawa Samsung adalah syarikat pertama yang nengeluarkan telefon pintar bersama 5G? Ia adalah Samsung Galaxy S10 5G pada sekitar tahun 2019.

Kenali Tiga Telefon Pintar 5G Terkini Samsung Galaxy S21, S21+ Dan S21 Ultra.


Samsung memperkenalkan Galaxy S21, Galaxy S21+ dan S21 Ultra barunya, peranti unggul terbaru yang memberi kuasa kepada anda untuk mengekspresikan diri. Dicipta sesuai dengan gaya hidup sekarang, Galaxy S21 sarat dengan inovasi canggih sehingga anda dapat memanfaatkan setiap saat. Siri baru ini melancarkan reka bentuk ikonik yang berubah-ubah, kamera pro-kelas epik untuk pengguna dari mana-mana tahap kemahiran dan pemproses paling maju yang pernah ada dalam peranti Galaxy. Kedua-dua peranti ini menawarkan kesambungan, kekuatan dan prestasi yang hanya dapat diberikan oleh Samsung.

Dengan gaya baru yang berani, Galaxy S21 dibina untuk ekspresi. Galaxy S21 direka untuk mereka yang menginginkan reka bentuk ringan dan paparan 6.2 inci yang ringkas. Galaxy S21 + menampilkan paparan 6,7 inci yang diperluas dan bateri yang lebih besar, sesuai untuk pemain maraton dan pemerhati.

Siri Galaxy S21 memperkenalkan Contour Cut Camera housing yang baru dan ikonik yang menyatu dengan lancar ke bingkai logam peranti untuk estetika yang ramping, namun menyerlah S21 dan S21 + akan tersedia dalam berbagai warna yang menarik, termasuk warna khas baru Phantom Violet. Dan setiap peranti dilapisi dengan kemasan jerebu mewah di bahagian belakang untuk penampilan dan nuansa yang canggih.

Galaxy S21 memaparkan paparan Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Dynamic dari tepi ke tepi dengan kadar penyegaran 120Hz adaptif untuk tatal dan tontonan yang lebih lancar. Secara automatik menyesuaikan kadar bingkai berdasarkan kandungan sama ada anda melalukan suapan sosial anda atau menonton rancangan. Paparannya juga mudah dilihat pada mata. Untuk membantu mengurangkan keletihan mata, Eye Comfort Shield yang baru menyesuaikan cahaya biru secara automatik

Pada masa yang sama, Samsung juga melancarkan Galaxy S21 Ultra, sebuah peranti unggulan yang mendorong batas-batas apa yang dapat dilakukan oleh telefon pintar. S21 Ultra menarik semua perhentian bagi mereka yang menginginkan Samsung yang terbaik dengan sistem kamera kelas pro paling maju dan paparan paling terang dan paling pintar. Ia memerlukan produktiviti dan kreativiti dengan membawa pengalaman S Pen yang popular ke siri Galaxy S untuk pertama kalinya.


Apa Itu 5G?


Dalam telekomunikasi, 5G adalah standard teknologi generasi kelima untuk rangkaian selular jalur lebar, yang mana syarikat telefon bimbit mula digunakan di seluruh dunia pada tahun 2019, dan merupakan pengganti yang dirancang untuk rangkaian 4G yang menyediakan sambungan ke kebanyakan telefon bimbit semasa. Rangkaian 5G diramalkan mempunyai lebih daripada 1.7 bilion pelanggan di seluruh dunia pada tahun 2025, menurut Persatuan GSM.

Jom Pra Tempah Samsung Galaxy S21, S21+ Dan S21 Ultra


Untuk meraikan kedatangan peranti unggulan terbarunya, Samsung Malaysia akan menyediakan pra-pesanan siri Galaxy S21 mulai 1:00 pagi, 15 Januari hingga 28 Januari 2021. Pelanggan yang membuat pra-pesanan mana-mana peranti berikut dalam tempoh ini akan mendapat hadiah percuma yang menarik seperti di bawah:

Bukan hanya itu, pengguna yang membeli mana-mana siri Galaxy S21 dalam tempoh pra-pesanan akan mendapat potongan 25% untuk mana-mana casing telefon pintar terpilih di kedai yang mengambil bahagian. Promosi pra-pesanan ini akan berlangsung untuk masa yang terhad dan hanya selagi stok masih ada. Tertakluk kepada terma dan syarat.


Pra-tempah akan tersedia di Samsung Experience Stores, Samsung Authorized Partners, dan Samsung Malaysia's Online Store. Praorder Samsung Galaxy S21 anda melalui pautan di bawah:



Diharap perkongsian ini dapat membantu para pembaca untuk memilih telefon pintar Samsung terkini. Ruby berkenan betul dengsn warna Phantom Black. Korang suka siri yang mana?

12 ulasan:

  1. Samsung Galaxy G21 ni spec dier best jugak ya. Suka free gift dan colour galaxy buds live dier pon cantik sgtt.

    BalasPadam
  2. Wow harganya sama macam masa mula mula kak beli telefon Nokia dulu semasa telefon bimbit mula diperkenalkan di pasaran..RM5k lebih.

    BalasPadam
  3. serius cantik yakmat samsung baru ni. buds pro pun nice. suka Samsung sebab ringan

    BalasPadam
  4. There is no doubt that the features are really good. However for the steep asking price it might only appeal to those with deep pockets just like Apple.

    BalasPadam
  5. Ada variance of colors, cantik. Features pun not bad, harga pun boleh tahan ๐Ÿ˜

    BalasPadam
  6. Makin menarik hp sekarang banyak dah guna 5G. Perluasan pengggunaan internet semakin meningkat ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

    BalasPadam
  7. sisyat peminat samsung. dari dulu xpernah pakai brand lain. tapi yang ni harga nya ya ampunn..senak poket :-)

    BalasPadam
  8. Bahaya nie Ruby. Rawlins terpikat dengan 5G Ultra tu dan those buds dan the colour silver. Aduh. Jangan la digoda imanku ini. Aduh duh

    BalasPadam
  9. cantiknya telefon pitnar samsung terbaru ni! reka bentuk pun sangat menarik. spesifikasi pun bagus2. memang padan dengan harga :)

    BalasPadam
  10. Kat rumah ni Suami Sis aje yang guna android dan dia penguna Samsung.. now dia pakai tu pun dah macam-macam ragam, ingat nak suruh dia amik yang ni laaa, lebih canggih sikit, up to date kann..

    BalasPadam
  11. wow, technology is moving really fast and we need to keep catching up with them. i love how samsung is always so innovative with their products. this time around, the colours really stand out and make the smartphones look really canggih and distinct

    BalasPadam
  12. Cantiknya warna purple phone ni.. jarang2 jumpa color ni... first love la kalau macam ni... :) dulu memang pakai series ni then tertibe jump kat brand lain kejap.. maybe now back to Samsung la lepas ni.. (Y) Pre-order dia pun menarik juga..

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Dikuasakan oleh Blogger.