RM 24X/Gram - Harga Emas Terendah Sempena PG MALL 916 Gold Cultural Day - RUBY.MY | Best Lifestyle Blog

RM 24X/Gram - Harga Emas Terendah Sempena PG MALL 916 Gold Cultural Day

RM 24X/Gram - Harga Emas Terendah Sempena PG MALL 916 Gold Cultural Day | Assalammualaikum semua! Wahhh sekarang nak beli barang perhiasan emas boleh beli secara dalam talian dan hanya di PG Mall tau. Kebiasaannya kalau nak membeli perhiasan emas, kita akan ke kedai emas. Perlu intai-intai menyemak harga emas semasa, kos upah dan koleksi perhiasan emas yang ada. Banyak masa terbuang dengan menunggu giliran di luar kedai emas. Tambahan pula di musim pandemik COVID-19, kita harus mengikut SOP yang disarankan oleh kerajaan. Maka, solusi lain yang lebih mudah, menjimatkan masa, harga terus dari kilang, penghantaran percuma dan ada insurans.  Kita yakin dengan semua terma dan syarat yang disediakan, boleh la kita berjinak-jinak membeli perhiasan emas di PG Mall. Hahaha. Lama sikit, kita scroll naik turun lihat semua gambar koleksi perhiasan emas. Jika ada sebarang pertanyaan berkenaan koleksi emas tersebut, anda boleh tekan butang "Chat Now" dan pihak PG Mall sedia membantu. Mudah kan?

PG Mall 916 Gold Cultural Day 2020

Pada 15 hingga 17 September 2020, Selasa, Rabu dan Khamis akan berlangsung selama tiga hari Hari Kebudayaan Emas di PG Mall. Malaysia Gold Association (MGA) telah mengisytiharkan 9.16 sebagai Gold Cultural Day yang akan berlangsung pada 16 September setiap tahun. 

Objektif 9.16 Hari Kebudayaan Emas adalah mewujudkan kesedaran tentang perhiasan emas adalah ikatan budaya di Malaysia, merangsang ekonomi emas tempatan dan membantu perdagangan dua hala Malaysia. Harga istimewa sepanjang tempoh 3 hari hanya bernilai RM24X / g. Ini adalah harga terendah pada masa ini! Sekarang harga segram emas sudah RM 285. Fuhhh, Ruby pun nak bersiap sedia la nanti di PG Mall. Pelaburan dalam membeli perhiasan emas adalah cara yang lebih bagus. Ini kerana, nilai emas sentiasa meningkat. Oh ya, kos upah bergantung kepada koleksi pilihan anda. Contoh seperti gambar di bawah, Gelang Tangan Viral Pulut Dakap. Anda boleh lihat berat, panjang gelang dan kos upah. Mudah kan?


Koleksi Perhiasan Emas 916 PG Jewel

Semua barang kemas dari PG Jewel 916 akan dijual dengan HARGA KILANG dan hanya EKSKLUSIF di laman web PG Mall. Diantara koleksi yang anda boleh pilih adalah rantai leher, loket, subang telinga, gelang tangan, cincin dan charms.

Rantai Leher

Loket

Subang Telinga

Gelang Tangan

Cincin

Charm

916 Gold Cultural Day adalah hari istimewa untuk perhiasan emas 916. Anda boleh dapat tawaran harga dari kilang dan penghantaran Percuma termasuk insurans! Angka "916" adalah nombor yang bermakna kepada industri emas, 916 mewakili 22 Karat Emas. Paling popular digunakan di Malaysia dan juga Singapura. Mana-mana peruncit atau pemborong boleh menyertai PG Mall 916 Gold Cultural Day dan menjual pada harga kilang secara langsung. Lawati https://pgmall.my/PG-Jewel sekarang!

Tebus Kupon Dari PG Jewel Official Store

Jangan ketinggalan untuk tebus 3 kupon seperti di bawah. Dapat kita berjimat semasa membeli pada 916 Gold Cultural Day. Hehehhe. 


Promosi PG Mall Sepanjang Bulan September

Selain dari 916 Gold Cultural Day, PG Mall turut mengadakan promosi lain. Ditubuhkan pada sekitar tahun 2017, PG Mall tekad berazam untuk menjadi laman e-dagang tempatan pertama di Malaysia. PG Mall tersenarai dalam carta iprice.my dan menduduki tangga ke tiga untuk laman e-dagang yang sering dilawati. Apa yang menarik tentang PG Mall adalah sistem pembayaran yang pelbagai dan kini para pengguna boleh membayar melalui Touch n Go e-Wallet. Baru-baru ini pada 1 September hingga 3 September 2020, RM 3 diberikan dengan syarat pembelian minimum RM 15 dan anda adalah pengguna baru. Best kan? 

Boost Cashback: 5 September - 4 Oktober 2020

Promosi lain yang sedang berlangsung, anda juga boleh mendapatkan Boost cashback pada setiap pembelian minimum RM 15 di PG Mall bermula 5 September hingga 4 Oktober 2020.

Health & Beauty Essential Week: 15 - 30 September 2020

15 September hingga 30 September 2020 juga berlangsung Health & Beauty Essential Week yang menawarkan pelbagai produk dan diskaun. Layari https://pgmall.my/heatlhbeauty-essentials-week

Diskaun RM25 min dibelanjakan RM100, penghantaran percuma terhad pada RM 4, Kod penggunaan: LOVEPGHB25

Manakala Potongan RM30 min belanja RM150, had penghantaran percuma pada RM 4, Kod Guna: LOVEPGHB30

Selamat membeli belah di PG Mall!

12 ulasan:

  1. 916 ni memang dari dulu pilihan di hati. Cantik betul design gelang tangan tu. Berkali² scroll tang tu. Sat gi nak tengok tabungan, lepas tak..hehehe

    BalasPadam
  2. Wah bagusnya PG Mall ni menawarkan harga emas paling terendah sekarang ni yea! Tengok pilihan koleksi yang ada tu pon cantik2 belaka jugak, nanti nak melawat lah website PG Mall ni cuci mata dulu hehe.

    BalasPadam
  3. wah ada promo! macam masa yang terbaik je untuk beli emas ni. kebetulan sekarang orang memang galakkan untuk beli emas. too bad hari ni pula tu last day hahaah nanti ada rezeki boleh invest

    BalasPadam
  4. Memang murah sgt tu mane nk dpt hrga serendah ni. Lepastu beli online tak sume trusted seller kan. Kalau pg mall confident ckit.

    BalasPadam
  5. Bestnya ada tawaran beli emas murah di Pg Mall..bolelah lihat-lihat dulu, klu berminat dan tak susah dah untuk membeli...beli online di platform Pg Mall..mudah sangat

    BalasPadam
  6. Bahaya betul la tawaran kat PG Mall nie. Rawlins shared with my sisters and diorang nak surprise kan my mum katanya

    BalasPadam
  7. Banyak sangat penjimatan bila membeli emas di PG MALL sempena 916 Gold Cultural Day. Thanks for sharing the code too.. Kawan-kawan happy jer dapat tahu good news ni.

    BalasPadam
  8. Haaa.. ni kalu mak AM tgk confirm beli utk tambah koleksi nak nak yg rantai pulut dakap tue.. mmg antara koleksi yg mak AM suka.. mcm design wooo

    BalasPadam
  9. Kawan Sis ada yang dah beli emas di PGmall, katanya murah, beli loket... lupa plak nak tanya okay ke tak pengeposannya.. kalau bukak memang gilerr lee nengok semua...

    BalasPadam
  10. jarang nampak e-commerce letak emas dekat website diorang. Mudah sangat kalau macam ni. Boleh belek lama-lama dekat rumah. Kalau belek dekat kedai takut je ada yang aim haha

    BalasPadam
  11. Promosi dia memg best.. Tapi tula 3 hari je.. Hehehe.. Haritu usha, memang rambang mata.. Senang emas ade jual online.. Boleh tengok lama2.. Hehe

    BalasPadam
  12. Huish emas murah nya kt PGmall. Bole la kenan2 kt en. Suami minta belikan utk hadiah anniversary awal.. Hihi

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Dikuasakan oleh Blogger.