Pertama Kali Mencuba Kiss New York Press & Go Manicure, Kuku Tampak Lebih Sihat Dan Keyakinan Diri Meningkat.

Pertama Kali Mencuba Kiss New York Press & Go Manicure, Kuku Tampak Lebih Sihat Dan Keyakinan Diri Meningkat | Assalammualaikum semua! Wauuu kisah kuku pula Ruby ingin kongsikan. Nampak tak kelainan pada gambar di atas? Yaaa kuku itu dipakai ketika cuti umum wanita. Cantikkan? Memang cantik! Walau apa pun saiz jari-jemari dan jenis kuku. Semua boleh pakai! Sebab ada 30 keping kuku dan ada 12 jenis saiz. Haahhh pilih mana yang sesuai. Mudah je.

Pertama Kali Mencuba Kiss New York Press & Go Manicure, Kuku Tampak Lebih Sihat Dan Keyakinan Diri Meningkat.


Sebagai wanita, kecantikan tidak dapat dipisahkan. Setiap insan pasti ada sebatang lipstick / lip gloss / lip balm / lip matte dalam bag mereka. Betul tak? Jadi, jika kosmetik sudah dijaga rapi, penampilan diri juga secara automatik kita akan jaga. Ruby menggunakan Kiss New York Press & Go. Setiap kuku yang ada dalam kotak memiliki gam yang sudah disedia tampal siap-siap. Semua koleksi kuku Kiss New York cantik-cantik belaka. Ruby suka warna nude dan pastel. Hehe. 

Masa pakai kuku ni, memang rasa dunia ni Ruby yang punya. Cantiknya kuku. Obsessed dengan kuku sendiri. Hehehe.

Cara Memakai Kiss New York Press & Go Manicure Kod BHJ28J


Ini diantara koleksi kegemaran Ruby. Sentiasa akan ulang beli. Sebab kuku itu nampak natural. Setiap kuku Kiss New York tersedia dalam kotak seperti dibawah. Di dalam kotak terdapat 30 kuku dalam 12 saiz. Jadi, korang pilih ikut kesesuaian kuku korang. Kemudian pada setiap kuku ada gam macam double side tape tu. Buka plastik gam dan tampal. Siap!


Cara Menanggalkan Kuku Kiss New York Press & Go Manicure


Setelah dua hari menggunakan kuku Kiss New York, Ruby ingin tanggalkannya. Jadi, jom kita sediakan bahan-bahan, air panas yang kita selesa untuk celup jari jemari, sabun dan kain. Campurkan air dan sabun. Kemudian sediakan kain disebelahnya. Ruby mulakan merendam jari kanan sambil jari tangan kiri membantu menggosok kuku Kiss New York tu. Nanti korang kan perasan gam di kuku lekang sedikit demi sedikit. Gunakan teknik angkat, rendam, angkat dan rendam jari-jemari. Air panas kan. Hehehehe. Melalui pengalaman Ruby, dalam 10 minit dah selesai sebelah tangan. Bersih dan tiada kesan gam. 

Kuku kanan, sebelum dan selepas.

Kuku kiri, sebelum dan selepas.


Pertandingan Kiss New York Lady, Menang Hadiah RM 4000


Jom sertai pertandingan Kiss New York Lady Campaign yang sedang berlangsung dari bulan Ogos 2020 hingga Disember 2020. Sebanyak 10 negara akan turut serta. Negara tersebut adalah MALAYSIA!, Taiwan, Vietnam, Myanmar, Mongolia, Indonesia, Thailand, Hong Kong, Singapore dan Phillipines! 

Bermula dari bulan Ogos hingga Disember, setiap negara akan memilih 20 pemenang pada setiap bulan. Salah seorang daripadanya akan memenangi wang tunai RM 4000 beserta barang penjagaan rambut dari Kiss New York. Manakala 19 pemenang lain akan menerima barang penjagaan rambut. 

Lima pemenang utama bulanan dari Ogos hingga Disember akan berpeluang memenangi hadiah urama bernilai RM 40,000 dan trip ke New York dan berpeluang berkenalan dengan pemenang dari 9 negara lain, membuat video untuk Kiss New York dan bergembira.

Penyertaan Ruby Untuk Pertandingan Kiss New York


Embracelf,
Respect yourself,
Value yourself,
Be true to yourself,
Accept yourself,
Love yourself. ❤️
.
๐Ÿค” ๐—ช๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐˜€ ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐˜๐—ผ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฝ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ž๐—œ๐—ฆ๐—ฆ ๐—ก๐—˜๐—ช ๐—ฌ๐—ข๐—ฅ๐—ž ๐—Ÿ๐—”๐——๐—ฌ ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป?
What motivated me to participate in this competition was my husband and children. To look beautiful, overall care is needed including fingernails and toenails. Beautiful does not limit age.  Whether you are single or married. Just do it!
.
๐Ÿค”๐—ช๐—ต๐—ถ๐—ฐ๐—ต ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜ ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด?
Kiss New York Press & Go Press-On Manicure in code BHJ28J
.
๐Ÿค”๐—›๐—ผ๐˜„ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฑ ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐—ณ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐˜„๐—ต๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ž๐—œ๐—ฆ๐—ฆ ๐—ก๐—˜๐—ช ๐—ฌ๐—ข๐—ฅ๐—ž ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜?
Beautiful! 30 Nail Tips, 12 sizes and super hold adhesive. Easy Peasy!
.
๐Ÿค”๐—ช๐—ต๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐˜„๐—ฎ๐—ป๐˜ ๐˜๐—ผ ๐—ฑ๐—ผ ๐˜„๐—ต๐—ฒ๐—ป ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ก๐—ฒ๐˜„ ๐—ฌ๐—ผ๐—ฟ๐—ธ?
I want to go to Times Square, Central Park and Museum. Record Vlog with all Kiss New York winner. Enjoy and learn about beauty from different perspectives.
.
๐Ÿค”๐—ช๐—ต๐˜† ๐˜€๐—ต๐—ผ๐˜‚๐—น๐—ฑ ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐—ฏ๐—ฒ ๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐˜€ ๐—ž๐—œ๐—ฆ๐—ฆ ๐—ก๐—˜๐—ช ๐—ฌ๐—ข๐—ฅ๐—ž ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฎ๐—ฑ๐—ผ๐—ฟ?
Choose me! I am self-motivated person. Wearing a hijab is not a problem, plusize is also not a problem.  How we want to be valued, we ourselves need to be brave and confident. Pursue your dreams.
.
๐Ÿค”๐—”๐—ฟ๐—ฒ ๐˜†๐—ผ๐˜‚ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—ฑ๐˜† ๐˜๐—ผ ๐—ฏ๐—ฒ ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ?
Yes! Why not. Entertainers in my own style. ✌️
.
@guardianMY and @kissnewyorklady_official
@kissnewyork_malaysia
#guardianMY
#kissnewyork
#kissnewyorklady
#kissnewyorklady_malaysia
#kissnewyorklady_malaysia_2020_09
#guardiangayasquad 
#guardianmy 
#rubydotmy 
#malaysialifestyleblogger 

Korang pun boleh join pertandingan dengan menjawab soalan dan tag penganjur. Doakan Ruby berjaya dan semoga kita semua berjaya!



Catat Komen

20 Ulasan

  1. Wah cantiknyaa tengok colour dan design nails dari Kiss New York nii! Sweet je colour pink tuu suka tengok! Macam best jugak suap ada contest sedang berlangsung yea, ni yang rasa nak try kugak ni hehee ๐Ÿ˜

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masuk tau contest tu. Dapat produk atau cash atau dedua pun best. Hehehe

      Padam
  2. Wah!!!!!!! Cantik, berkilat dan berseri kuku Puan Ruby. Saya pun day lama x buat manicure. Hehehe.

    BalasPadam
  3. Suka sangat pakai kissnewyork nails ni.. Lama teringin nak kuku cantik. Bila tau kissnewyork nails ada macam design trus jatuh cinta.. Lagi pun sneang jenis lekat tannggal semua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju! Nak pakai pewarna tak reti. Selalu comot. Ni tampal aje. Senang. Hehe

      Padam
  4. Best nak gi Manicure..dah lama k mid x pergi..warna pastle memsng lembut dan cantik..pastu senang pulak nak di tanggalkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak buat manicure pastu cari Kiss New York kat Guardian. Pakai bila perlu. Hehehe.

      Padam
  5. Teringin gak nak mencubanya satu hari nanti laaa, selalu nampak anak je pakai kuku pelesu ni.. satu nak cakap, comelnya kuku jari Ruby...sama macam kuku Sis kuku cawan..
    Lagi satu, perghh dah mcm cover majalah Vouge ko... good luck tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak pun jenis cawan eh. Comel kan. Kalau pakai kuku Kiss New York terus lawa jemari kita kak. Hahaha

      Padam
  6. Wahhh senangnya ada set ini.. Cara pasang dan tanggalkan pun sgt senang tanpa kesan.. Okay nak syorkan ataupun beli benda ni as birthday present kat kawan2 gegurl out there la...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heyyy good idea untuk birthday gift tu. Bagus!

      Padam
  7. Cantiknya design dan colour kuki Kiss New York ni. Cantik sangat. Sis Ruby pun nampak lain dna cantik. Dua kali tengok gambar nak confirmkan betul ke Ruby ni. Hehehe.. Memang kena sangat kuku tu dengan Ruby. Nak guna dan tanggalkan pun tak susah mana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahhaa ala malu plak Ruby bila Mimie cakap gitu. Cubalah guna Kiss New York tu. Kalau panjang sangat, bleh ejas potong skit. Hehehe.

      Padam
  8. good luck ruby for your entry...moga sukses..btw cantek kaler kuku tu hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cantikkkkk warna ni. Fav color. Lawa macam kuku Neelofa gitu. Hehehe.

      Padam
  9. wah nampak menarik produk ni sis. walaupun saya bukan perempuan tapi nampak meyakinkan. okay bolehlah saya share dgn kakak saya pasal produk ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehehe. Memang menarik. Share dengan kakak tau. Ada memacam warna. Hehe

      Padam
  10. I memang suka press on manicure ni, senang nak pakai and also the colors are so stunning kan.

    BalasPadam
  11. Wah cantik lah fake nail tu. Teringin gak nak pakai. Lawa lan. Nanti nak cari juga brand ni

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.