Jenama Audio Berusia 35 Tahun, Ruark Audio Kini Di Malaysia


Jenama Audio Berusia 35 Tahun, Ruark Audio Kini Di Malaysia. Apabila bercerita tentang audio. Pasti kita sudah semakin mahir mencari audio yang bersesuaian dengan jiwa dan muzik yang kita selalu dengari. Perbezaan audio dapat diketahui melalu rasa sensasi instrumen dan suara si penyanyi. Sebagai contoh, apabila mendengar muzik genre Country Style. Anda akan mendengar getaran suara dan ketajaman suara. Lunak merdu di akhir bait bait lirik juga akan kedengaran indah. Suasana persekitaran anda juga akan menjadi lebih luas dan minda anda juga terbuka. Inilah apa yang Ruby rasa apabila pertama kali mendengar audio dari Ruark Audio. Jom Ruby kongsikan dengan korang model-model Ruark Audio di pasaran Malaysia. Selamat datang Ruark Audio! Rakyat Malaysia amat menantikan audio berkualiti seperti ini. 

Jenama Audio Berusia 35 Tahun, Ruark Audio Kini Di Malaysia


Jenama Audio terkenal yang telah beroperasi selama 35 tahun dari United Kingdom iaitu Ruark Audio membawa sistem audio mewah signaturenya ke Malaysia. Melalui VSTECS Astar sebagai pengedar rasmi & tunggal untuk pasaran Malaysia, pencinta muzik kini dapat menghargai daya tarikan sistem audio yang bagus dan padu. Sinergi sempurna antara audio dan reka bentuk istimewa Ruark yang terkenal adalah keseimbangan sinergi antara reka bentuk kabinet, amplifier dan rekaan unit pemacu.  Lima sistem muziknya dilengkapi pemacu bunyi Ruark Audio yang diperkemaskan dengan amplifier Kelas A-B, yang ditata dalam ruang yang diselaraskan untuk memberikan keadaan yang ideal untuk anda. Maka, model R7, R5, R3, MR1 dan MRx semuanya dapat menghasilkan audio lagu dengan cara yang sama seperti studio rakaman, audio suara yang semula jadi dan hidup.

Alan O'Rourke, Pengasas dan Pengarah Urusan Ruark Audio, berkata: "Impian kami adalah merancang sistem muzik yang menarik perhatian anda buat pertama kali, dan seterusnya menarik perhatian telinga anda. Kami secara peribadi menguji banyak kombinasi material kain, kayu dan bahan lain untuk mencari ciri-ciri bunyi Ruark yang indah dan dekorasi pelengkap rumah anda."


"Sebagai pengedar tunggal Ruark Audio di Malaysia, kami gembira dapat membawa sistem suara yang luar biasa ini, masing-masing disesuaikan dengan estetika dan penambahbaikan pada suara dan teknologi yang pasti akan menarik perhatian peminat muzik dan peminat seni reka bentuk. Ruark Audio membawa kita sistem suara ikonik di masa depan, audio yang menenangkan, nota muzik yang hangat dan penuh sensual. Ia sesuai dengan reka bentuk minimalis kediaman moden." kata Encik Soong Jan Hsung, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan VSTECS.

R7 - Warisan Radiogram Pelengkap Kediaman Anda.


Sebelum munculnya sistem hi-fi pada tahun 1970-an, radiogram iaitu radio dan pemain rakaman digabungkan menjadi satu. Ia adalah sistem muzik pilihan yang diinginkan. Dibuat dari kayu yang digilap agar sesuai dengan perabot pada zamannya. R7 menggunakan warisan radiogram yang menyediakan pelbagai pilihan sambungan, dan juga berfungsi sebagai perabot moden yang indah untuk kediaman. 

Dikuasakan oleh dua pemacu dual konsentrik Ruark Audio bersama dengan downward firing subwoofer, bersama dengan amplifier kelas A-B bersepadu, R7 serba boleh menjadikan pengalaman mendengar lebih realistik dan menyeronokkan. Sistem yang dapat disesuaikan ini menyediakan akses ke pelbagai pilihan muzik dari stesen radio ke streaming Bluetooth dan Wi-Fi. Sesuai dengan semangat radiogramnya, ia juga mempunyai slot pemain CD. CD enthusiasts pasti menginginkannya!

Dijual pada harga RM 15,999 (RRP). R7 dapat dikendalikan dengan mudah dengan alat kawalan jauh Ruark Rotodial, yang tidak perlu ditujukan pada sistem untuk mengendalikannya. R7 bakal menjadi dekorasi abadi di sebuah ruangan di kediaman anda. Kabinet kayu buatan tangan yang indah, kain akustik kontemporari dan panel depan kaca jernih. 

R5 - Sistem Muzik All-In-One Untuk Anda.


R5 membuat penambahan yang bergaya ke mana-mana rumah kontemporari dengan kabinet buatan tangan, gril kain taktil dan komponen logam yang kemas. Ia adalah dari benchmark dari penciptaan R7 milik Ruark sendiri. Ruark telah mengurangi model unggulnya untuk menghasilkan sistem yang akan menjadi perintis. Amplifier kelas A-B dan dua pemacu jarak jauh Ruark Audio bersama dengan downward firing subwoofer, menjadikan model ini menghasilkan panggung suara stereo dengan sonik yang lebih besar dengan pembesar suara yang berasingan. 

Apabila anda mendengarnya, R5 hampir melengkap setiap keperluan, mulai dari streaming Wi-Fi dan Bluetooth hingga pemutaran CD dan bahkan input putar khusus RIAA. Ia juga dilengkapi dengan pengawal RotoDial Ruark untuk kawalan yang mudah.  Dijual pada harga RM 6,999 (RRP).

R3 - Sistem Muzik Yang Bergaya & Padat


Dilengkapi dengan dua-saluran audio dengan kesetiaan tinggi amplifier kelas A-B dan rekaan tertutup kabinet kayu buatan tangan, R3 memberikan prestasi dinamik dan bersesuaian sebagai dekorasi perabot moden untuk kediaman. Sistem bunyi yang lebih besar dengan gabungan bahan taktil dan mewah, R3 melihat kesinambungan bahasa reka bentuk Ruark yang menarik. Ini memancarkan kualiti dan reka bentuk premium. Dari kabinet buatan tangan hingga kesegaran paparan kaca, kehangatan gril kain tenunan hingga alat kawalan RotoDial. Ia adalah versatil!

Keajaiban satu kotak yang sangat padat ini menawarkan pilihan mendengar yang komprehensif untuk setiap peminat muzik.  Alirkan lagu dari perkhidmatan muzik kegemaran anda seperti Spotify Connect, TIDAL Amazon Music dan Deezer melalui Wi-Fi atau Bluetooth aptX, akses fungsi Smart Radio untuk menyesuaikan diri dengan stesen internet, DAB / DAB + atau FM, atau putar CD menggunakan pemain CD.

Dijual pada harga RM 3,999 (RRP). R3 juga dapat menjadi sebahagian dari penyediaan TV dan Smart Home anda melalui input analog dan input digital, peranti seperti TV, Alexa Echo Dot atau Google Home Mini dapat disambungkan dengan mudah.

MR1 - Pembesar Suara Bluetooth Yang Memenangi Anugerah


Boleh disesuaikan dan tampak moden, pembesar suara Bluetooth MR1 yang ringkas namun kuat akan memenuhi ruangan dengan semula jadi dan penuh tanpa menguasai ruang.  Dengan tweeter dan woofer Ruark tersuai dan dilengkapi dengan Amplifier kelas AB, MR1 yang bersaiz sederhana dapat menghasilkan bunyi sensasi dengan dinamika dan ketepatan sistem. MR1 juga dapat berfungsi sebagai unit mono dan mudah dibawa bersama ketika bercuti.  Dijual pada harga RM 2,099 (RRP).

MRX - Pembesar Suara Wireless Menggunakan Aplikasi UNDOK


Keindahan MRx mudah alih dan memudahkan pengguna terdapat dalam kesederhanaannya. Bukan hanya dalam reka bentuk yang canggih, tetapi juga dalam penggunaannya. Dijual pada harga RM 2,399 (RRP). MRx sangat cepat disambungkan ke Bluetooth, Broadband Internet, input USB atau input analog. Ia dengan segera menghasilkan panggung suara yang menolak dimensi kecilnya. Daripada menggunakan alat kawalan jauh, pemilik hanya boleh mengawal MRx melalui aplikasi khusus (UNDOK). Lebih mudah dan praktikal. 


Ketersediaan Produk Ruark Audio Di Malaysia


MR1 dan MRx kini boleh dibeli dan R3 akan tersedia di pasaran Malaysia pada akhir Ogos di kedai rasmi dan kedai dalam talian berikut: 

๐ŸŽ‰ Atlas Sound and Vision Sdn Bhd (Ruark Experience Center) di The Gardens Mall 
๐ŸŽ‰ Mac Studio Sdn Bhd di BB Plaza KL dan Bangsar Shopping Centre (BSC)
๐ŸŽ‰ Flash Gadget (dikuratori oleh Foto Flash Sdn Bhd) di Sunway Pyramid 
๐ŸŽ‰ Lazada 
๐ŸŽ‰ Shopee

Mengenai Ruark Audio


Ruark Audio adalah jenama audio dari United Kingdom. Ia adalah perniagaan legasi keluarga yang ditubuhkan pada tahun 1985 berdasarkan cinta dan minat kepada muzik. Sejak beberapa dekad yang lalu, Ruark Audio telah membangun reputasi untuk membuat sistem muzik yang menggabungkan bunyi yang memukau dengan penampilan yang menawan.  Muzik yang mengasyikkan dengan nota-nota hangat dan meresap penuh ke tubuh dengan keindahan yang memikat agar sesuai dengan reka bentuk kontemporari kediaman moden masyarakat pada hari ini.

Catat Komen

17 Ulasan

  1. Tak pernah dengar brand ini. Tetapi nampaknya design boleh tahan. Cukup elegant.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kann. I tertarik dengan rekaan dan performance. Boleh letak kat rumah campur deko macam minimalist tu. Sesuai kan?

      Padam
  2. cantik design nya, sesuai letak kat ruang tamu dan warnanya pun elegan. audionya mesti sedap di dengar dan penuhi citarasa semua peringkat umur

    BalasPadam
  3. saya suka R7 tu... ada pemain CD dan design dia cantikk..selepas 35 tahun baru masuk Malaysia ye jenama ni...lama juga tu... tu yang saya first time dengar. hehehe.

    BalasPadam
  4. Canteknya speaker ni. Suka tengok. Jadi mcm perkakasan utk deko dlm rumah

    BalasPadam
  5. Perghh harga dia boleh bikin mama pengsan ibukkk oi.. Haha tapi stylish gila speaker dia ala2 old skool

    BalasPadam
  6. Alamak macam mana usianya yg tua setahun dari akak ni tapi baru ni kenal? Haha..tp memang smart design dia.. boleh ushar nanti harga.

    BalasPadam
  7. Dah 35 tahun brand ni di pasaran. Lamanya nak tembus masuk Malaysia. Nampak klasik design nya

    BalasPadam
  8. Design kayuan dia tu menarik perhatian, macam retro plak.. tu kalau sekali bukak lagu raya kan, perghh keliling taman berdengung ekkk... boleh tahan harganya tu..

    BalasPadam
  9. Cantiknya ruark audio dia. First time tahu ni.boleh buat macam meja

    BalasPadam
  10. walaupun dah 35 tahun, leya baru dengar pasal jenama ni. tahun ni mereka pun baru masuk pasaran Malaysia ye

    BalasPadam
  11. Wow boleh tahan harganya. Tentu sesuai bagi mwreka yang nak buat studio mini di rumah.

    BalasPadam
  12. Cantik design R5 dengan R7 tu. Sesuai untuk dekorasi rumah sekali. Cantik, unik dan classic warnanya

    BalasPadam
  13. cantiknya design Ruark audio ni. Memang sesuai untuk deco rumah tak kira yang suka vintage ataupun modern stylish.

    BalasPadam
  14. iena tak pernah dengar lagi jenama Ruark Audio ni. Menarik jugak design dia. Thanks for sharing kak :)

    BalasPadam
  15. First sekali kita tengok reka bentuk Ruark Audio ni memang dah jatuh hati sebab sangat klasik dan juga kena dengan trend terkini walaupun nampak macam lama tapi ia masuk dengan suasana rumah yang baru. Pastu lak ada macam-macam bentuk dan juga harga yang berpatutan lagi kita suka hehehehe nak dapatkan satu nanti kak Ruby...

    BalasPadam
  16. Bila terbaca post ini, terus teringat set yang ada kat rumah my uncle. Dia ada satu set Ruark yang beliau letak di ruang membaca dan memang sangat eksklusif. Ada rezki, nak cekau R7

    BalasPadam

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.