Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream Mencerahkan Kulit Gelap Di Bahagian Buku Lali & Lutut - RUBY.MY | Best Lifestyle Blog

Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream Mencerahkan Kulit Gelap Di Bahagian Buku Lali & Lutut

Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream mencerahkan kulit gelap di bahagian buku lali & lutut Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang produk penjagaan kulit yang hebat all the way dari negara Australia! Produk ini boleh mencerahkan kulit anda yang mengalami kekeringan sehingga ia bertukar menjadi gelap! Ya! Walaupun anda menutup bahagian badan anda, bahagian lipatan seperti bawah ketiak, buku lali, siku, celah lipatan peha dan bahagian sendi adalah cenderung untuk menjadi gelap.

Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream Mencerahkan Kulit Gelap Di Bahagian Buku Lali & Lutut

Tahu tak anda, kulit kita boleh menunjukkan keadaan diri anda sama ada anda kurang nutrisi, kurang minum air atau alami penyakit hati. Pasti kulit kita menunjukkan kesan seperti alergi atau kemerah-merahan. Okay ruby tidak mahu ulas lanjut berkenaan penyakit, jom ruby kongsikan pengalaman menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream.

Sudah hampir seminggu ruby menggunakan krim ini terhadap kulit suami ruby. Sebab dia mempunyai kulit gelap di bahagian buku lali dan lutut. Kebiasaannya lelaki akan menganggap perkara itu normal kerana tidak berasa sakit. Tetapi apabila ruby sentuk, dia kata tidak rasa apa-apa. Kemudian ruby sapu Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream. Dia kata ada rasa sejuk dan kulit dia lembab. Sebab tekstur krim mudah meresap.

Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream

Dibuat di Australia dari doktor yang mempunyai pengalaman lebih dari 30 tahun dalam sektor rawatan penjagaan kulit dan kecantikan. Glamogenik dicipta dan dirumuskan dengan gaya hidup Australia. Ia baik kepada kulit anda dan alam sekitar dari bahan semulajadi yang kualiti tertinggi. Produk ini adalah bersifat alami dengan penggunaan ramuan yang paling selamat, berkesan dan semula jadi. Jom tonton video dibawah untuk anda lebih memahami tengang jenama produk ini.

Fungsi, Manfaat & Cara Menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream

Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream berfungsi menghilangkan bintik-bintik gelap dan pigmentasi dalam beberapa minggu sahaja.

Diantara manfaat produk ini adalah :

  1. Melegakan : Berasaskan bahan semula jadi dan minyak pati. Krim cerah ini menyembuhkan kulit secara dalaman, sambil mengekalkannya dengan baik.
  2. Mencerahkan Kulit Gelap : Bintik gelap dan pigmentasi boleh berlaku dari pelbagai faktor tetapi ia sukar untuk dihilangkan. Sebagai contoh, ketiak gelap boleh terjadi hasil menggunakan krim membuang bulu, bercukur terlalu kerap dan lain-lain.
  3. Selaran Matahari Tiada Lagi : Kawasan gelap juga terjadi kerana pendedahan kepada matahari, yang menyebabkan banyak selaran matahari kepada kulit.
  4. Parut dan Bekas Luka : Adakah anda mempunyai bekas luka atau parut yang degil? Pakai krim ini secara kerap! Parut itu akan pudar dalam beberapa minggu!
  5. Mencerahkan Kulit : Kulit kusam kini akan berseri!
  6. Mudah Meresap dan Selesa : Anda tidak perlu bimbang, tekstur krim ini mudah meresap dan melembabkan. Sapu krim ini sedikit sahaja dan dalam beberapa saat sudah diserap kedalam kulit!

Cara Menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream

  1. Gunakan krim cerah sekali pada waktu pagi dan kemudian sekali lagi sebelum tidur pada waktu malam.
  2. Sapu sedikit sahaja!

Mencerahkan Kulit Gelap Di Bahagian Buku Lali & Lutut

Selama satu minggu ruby menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream kepada suami. Masa baca tentang fungsi produk ini, terus teringat kaki suami. Hahaha. Sebab dia ada kesan gelap di buku lali dan lutut. Ruby selalu tanya dekat suami, “sakit ke ni. Gelap macam ni, rasa macam mana eh? Gatal ke? Pedih ke?”

Tapi jawapan dari suami “tak rasa sakit atau apa-apa pun”. Peliknya kan. Mungkin kulit bahagian tu dah terlalu kering. Jadi, ruby sapu Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream ni. Alhamdulillah dia kata kulit dah rasa lembab dan tidak kering. Kadang sebab kulit kering, dia rasa nak kopek kulit tu. Tanpa sebab nak kopek, sebab malu katanya. Takpe, sekarang amalkan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream . InsyaAllah cerah balik. Hehe.

Bahagian Lutut

Sebelum Menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream pada 3 Jan 2019. Kulit kelihatan kering dan gelap.
Pada 10 Jan 2019, kulit gelap kelihatan lembab dan makin cerah.

Bahagian Buku Lali

Hari Pertama Menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream 3 Jan 2019
Selepas Menggunakan Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream, hasil pada 10 Jan 2019. Kulit lebih sihat, tidak kering dan kulit gelap berkurangan.

Produk Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream ini sesuai untuk anda yang memiliki parut atau bekas luka dari kecederaan pada bahagian kulit. Krim ini bertindak mencerahkan kesan gelap dalam masa beberapa minggu.

  1. Sesuai untuk kulit muka dan kulit badan
  2. Mencerahkan
  3. Krim lembut

Harga Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream

Dr Glamogenic Enliven Brightening Cream 38ML RM 189
Botol bersaiz kecil sesuai untuk dibawa travel atau kemana sahaja!

Produk-Produk Dr Glamogenic

  1. Enliven brightening Cream : Krim pencerahan yang sangat pekat menjadikan nada kulit kelihatan cerah berseri.
  2. Perfection Whitening Spot Serum : Serum pencerahan berprestasi tinggi untuk rawatan spot pigment bewarna coklat seperti di kawasan bekas jerawat dan lingkaran gelap di bawah mata.
  3. Youth Restoring Modeling Shaping Cream : Krim penjagaan untuk badan yang membantu membuat siluet tubuh yang licin semasa meningkatkan keanjalan kulit.
  4. Brassica Peeling Gel : Gel mengelupas yang lembap dan lembab dengan ekstrak brokoli yang kaya dengan vitamin, mineral dan selulosa berorientasikan alam.
  5. Antioxidant Vitamin C + Serum : Serum yang sangat pekat mengandungi turunan vitamin C yang stabil. Membantu memulihkan kulit yang letih dan mencerahkan tona kulit yang kusam.
  6. Hyaluronic Booster Serum : Serum pelembap yang sangat berkesan untuk kulit sensitif atau letih. Fungsi booster serum untuk meningkatkan tekstur kulit dan menjadikannya sihat.
  7. Vitalize Soothing Mask : Mask kertas berkhasiat dan menenangkan yang mengandungi intipati Guaiazulene yang mencukupi, ekstrak Aloe, Hyaluronic Acid. 100% selulosa semulajadi.
  8. Dynamic Brightening Mask : Mask kertas bertindak untuk mencerah dan mengangjal wajah anda.

Kiosk Dr Glamogenic Yang Sah

Vintage Collection International Sdn Bhd
Address: PC-001, Ground Floor,
Sunway Giza Mall.
(berdekatan Village Grocer dan dihadapan Tea Live
Waktu Operasi : 10am – 10pm
Customer service line : 012 691 6128

Facebook : www.facebook.com/glamogenic

Tiada ulasan

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Dikuasakan oleh Blogger.