Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin berkongsi tentang produk baru dari Botaneco Garden. Kini mereka telah melancarkan variasi baru iaitu Chia Seed & Honey. Botaneco Garden adalah jenama produk kecantikan yang menyenangkan dan diilhamkan oleh alam semula jadi. Terbuat dari campuran inovatif dan canggih dari ramuan botani dan minyak ECO-CERTIFIED, produk penjagaan rambut dan badan kami memberikan wanita keindahan yang lembut dan menyenangkan. Semua produk Botaneco Garden diuji secara dermatologi dan terbukti, mereka amat berhati-hati untuk memastikan Botaneco Garden bebas dari bahan kimia berbahaya khusus supaya wanita terus yakin dalam pilihan penyelesaian kecantikan yang diterajui alam semula jadi.

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

Guardian Malaysia memperkenalkan rangkaian Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey, produk yang berinspirasikan kepada alam semula jadi yang berfungsi melembab serta melindungi kulit dan rambut kering dengan manfaat ramuan tradisional untuk rambut yang lebih terurus.

Pelancaran dengan bertemakan ‘Be A Mess Free Beauty’ yang diadakan di A Cut Above Academy itu mendedahkan cabaran untuk menghasilkan ramuan kecantikan secara “DIY” menggunakan biji chia dan madu melalui tutorial di laman YouTube. Pada masa yang sama berkongsi manfaat dua ramuan tersebut untuk jenis kulit dan rambut yang kering hingga normal.

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

Keadaan persekitaran berhawa dingin, mandi, mengeringkan rambut dengan tahap kepanasan yang tinggi serta penggunaan produk penjagaan diri yang tidak sesuai dengan kondisi kulit dan rambut boleh menyumbang kepada masalah kekeringan. Apabila usia kita semakin meningkat, kulit akan hilang keanjalan dan keremajaannya, sementara kulit kepala pula kurang menghasilkan minyak yang boleh menyebabkan masalah rambut kering.

Dengan begitu banyak faktor, apa yang boleh kita lakukan untuk mendapatkan kulit yang lembab, licin dan rambut yang berkilat?

Rangkaian baru produk Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey menawarkan penyelesaian kepada pengguna yang peka terhadap alam sekitar dan mahukan produk penjagaan diri yang lembut dan efektif. Ia terdiri daripada syampu Deep Moist and Protect, perapi, minyak rambut, cucian badan, losyen serta krim tangan untuk penjagaan harian rambut dan kulit. Produk-produk ini memfokuskan ke atas ciri-ciri melembap serta melindungi kulit dan rambut dari jenis yang kering hingga jenis yang normal.

Chia Seed Oil & Honey

Rangkaian produk ini diformulasi dengan 100% minyak biji chia organik yang disahkan eco dari Jerman untuk memulihara kelembapan semula jadi kulit dan rambut. Di samping mengekalkan kelembapan dan diperkaya dengan ekstrak madu organik dari Perancis yang tinggi kandungan mineral, vitamin dan anti oksidannya. Kombinasi minyak biji chia organic yang 100% disahkan eco dan ekstrak madu organic menawarkan tahap lembapan serta hidrasi yang ideal untuk jenis kulit kering dan normal. Ia juga telah diuji dan terbukti secara dermatologi, serta tidak diuji ke atas haiwan.

Botaneco Garden Eksklusif Di Guardian

Kesemua rangkaian 58 produk Botaneco Garden termasuklah Organic Chia Seed Oil and Honey hanya boleh didapati di Guardian Malaysia.

Guardian Malaysia kini mengendalikan lebih 400 kedai. Ia menyediakan pelbagai produk Farmaseutikal, Kesihatan dan Kecantikan kepada lebih 2.5 juta pelanggan di Malaysia setiap bulan di seluruh negara. Guardian merupakan antara peneraju rantaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan peribadi di Malaysia.

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey
(Dari Kiri) Cik Michelle Yeap, Pengurus Perniagaan, Jenama Kesihatan & Kecantikan Guardian Jenama Sendiri Malaysia & Brunei, dan Cik Wong Vai Chi, Ketua Pemasaran, Kesihatan & Kecantikan Guardian bersama rangkaian produk Botaneco Garden Chia Seed Oil & Honey yang baru dilancarkan.

Pengurus Jenama Sendiri, Kesihatan & Kecantikan, Malaysia & Brunei, Guardian Health & Beauty Sdn. Bhd., Michelle Yeap menjelaskan bahawa rangkaian produk Organic Chia Seed Oil and Honey dihasil untuk menawarkan produk yang berasaskan kepada trend kosmeseutikal global serta memenuhi keperluan pelanggan Guardian di rantau ini.

“Diinspirasikan dari alam semula jadi, produk yang melembab secara mendalam serta menjadi penyelesaian protektif ke atas kulit dan rambut kering ini sememangnya dimahukan oleh para pelanggan kami. Kami sudah mengkaji banyak ramuan yang disahkan eco dan organik sebelum menjumpai kombinasi unik 100% minyak chia dan ekstrak madu organik yang menawarkan tahap lembapan, hidrasi dan manfaat berkesan kepada kulit kering dan normal,” kata Yeap.

“Pelanggan tegar kami sukakan produk kecantikan DIY yang disediakan di rumah, tetapi kurang gemar dengan jumlah masa, tenaga dan kos yang terpaksa dihabiskan untuk menghasilkannya. Penyediaan, membersihkan dapur dan kemudiannya mandi memang memenatkan! Risiko juga ada jika mereka menggunakan resepi yang salah di mana nisbah ramuan tidak memberikan hasil yang diingini.”

YouTube Botaneco Garden Mess Free Beauty

Pasukan Botaneco Garden mengadakan demonstrasi DIY yang mungkin gagal dan keadaan bersepah dalam usaha menghasilkan produk kecantikan menggunakan benih chia dan madu untuk kulit dan rambut dalam studio YouTube Botaneco Garden Mess Free Beauty.

“Untuk rangkaian produk Organic Chia Seed Oil and Honey, Botaneco Garden menawarkan kebaikan dua ramuan bagi memberikan produk penjagaan diri yang mampu milik serta berkesan ke atas jenis kulit kering kepada pengguna. Ia telah diuji dan terbukti secara dermatologi, jadi anda boleh jadi lebih cantik dengan mudah. Gunakan terus dari botol atau tiub dan ia cukup lembut untuk kegunaan setiap hari,” katanya lagi.

A Cut Above Academy Mencuba Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

Para tetamu pada majlis pelancaran Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey berpeluang merasai sendiri manfaat produk ini menerusi sesi cucian rambut, perapian dan kering seperti di salon. Sebelum diikuti oleh sesi merias kuku dan urutan tangan yang disediakan oleh pasukan profesional di A Cut Above Academy.

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

“Sebelum majlis ini bermula, kami telah mencuba syampu, perapi, minyak rambut, losyen badan dank rim tangan Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey. Hasilnya sangat mengagumkan. Syampu ini tidak mengeluarkan buih yang banyak. Ini bagus kerana buih boleh menghilangkan minyak semula jadi rambut dan membuatkannya menjadi kering. Perapi membuatkan rambut lebih mudah diurus dan mengurangkan kerinting halus. Minyak rambut pula membuatkan rambut mudah digayakan dan tidak berat,” kata Ketua A Cut Above Academy, Peter Wong.

Rangkaian produk Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

Terdapat lima produk di bawah jenama Botaneco Garden iaitu Inca Inchi yang menggunakan Inca Inchi dan Aloe Vera sebagai ramuan utamanya. Rangkaian produk premium Organic Argan and Olive Oil, Botaneco Garden Baby menggunakan bunga kamomil yang disahkan sebagai eco dan koloidal emping oat untuk produk bayi yang lembut dan berkesan. Rangkaian produk Trio Oil yang 100% menggunakan minyak disahkan eco – minyak Babassu, minyak Baobab dan minyak Chufa serta rangkaian produk Organic Chia Seed Oil and Honey yang baru.

Botaneco Garden Organic Chia Seed & Honey

Rangkaian produk Botaneco Garden Organic Chia Seed Oil and Honey ditawarkan pada harga bermula RM9.34 untuk krim tangan Deep Moist and Protect hinggalah RM18.77 untuk syampu, perapi, mandian dan losyen badan Deep Moist and Protect. Semua produk ini boleh didapati di semua kedai Guardian di seluruh negara dan melalui e-stor Guardian

www.guardian.com.my
www.botanecogarden.com
www.instagram.com/mybotanecogarden

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Previous Post Next Post