11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini. Assalammualaikum semua! Hari ini ruby ingin kongsikan tentang laman e-dagang yang mampu memberi anda pengalaman membeli-belah luar biasa. Murah, kuantiti banyak dan terus dari China! Kebiasaannya kita dapat melihat video para usahawan ke Guangzhou China untuk membeli barang keperluan perniagaan mereka. Dari rak pakaian, kabinet untuk pameran, hiasan meja, pakaian-pakaian, material untuk kegunaan tersendiri, barang keperluan untuk hadiah tetamu majlis dan macam-macam lagi! Tapi, pasti anda ada ketakutan untuk membeli. Dijamin sampai ke ni? Ada insuran ke? Mahal ke? Rumitnya nak faham bahasa cina! Jangan risau, semua itu akan dipermudahkan oleh Pasukan SGshop. Hehehe.

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

Ruby pernah membeli di SGshop pada tahun 2016, pengalaman memang seronok. Beli pada waktu jualan murah, SGshop sentiasa kemaskini notifikasi tentang keadaan barang ruby. Apa yang rumit ketika itu adalah ruby tidak faham apa yang ditulis di poster produk yang tertera. Ruby berterima kasih kepada pasukan SGshop kerana rajin ya amat melayan mesej di facebook. Mereka terangkan produk itu apa, saiz, dan macam-macam lagi. Hahaha. Jadi, ruby pun ingin berkongsi dengan anda bagaimana anda boleh mudah membeli di SGshop dari mula sampai la terima barang yang anda beli. SGshop juga mengadakan 11.11 Treasure Hunt. Anda boleh sertai disini 11.11.2018 Treasure Hunt

1. Jualan Murah Dan 10% Diskaun Untuk Pelanggan Baru, Gunakan Kod NEW10

Jika anda pelanggan baru dan pertama kali di SGshop, anda bertuah kerana dapat 10% diskaun. Malah jualan murah di SGshop sentiasa berlangsung. Jika tidak harga produk murah, harga untuk kategori juga murah. Tapi paling ruby suka adalah ada diskaun keatas penghantaran. PERCUMA 1kg pun dah bersyukur. Hahaha.

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

Seperti gambar di atas, ruby mencari floral suits atau blazer. Di SGshop ada jual dalam pelbagai corak dan mempunyai saiz sehingga XXXXL! Best kan?

2. Peluang Memulakan Perniagaan & 14 Kategori Untuk Anda

Di SGshop ada 14 kaktegori, dalam 14 kategori tu ada macam-macam sub-kategori. Terserah kepada anda ingin mencari apa. Memang banyak barang keperluan dijual. Ia juga menjadi salah satu cara untuk anda memulakan perniagaan dan terus ulang beli barangan dengan mudah sekali!

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

3. Bantuan Jurubahasa

Perkara utama yang kita perlu rajin adalah, rajin bertanya. Laman web SGshop tersedia dalam bahasa inggeris, cuma poster produk sahaja kadang-kadang ada tulisan bahasa cina, jadi anda boleh bertanya dengan pasukan SGshop. Ruby guna facebook mesej sahaja. Sepantas kilat mereka jawab. Screenshot siap-siap apa yang anda tidak faham tu k

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

4. 3 Langkah Bayaran Mudah & 5 Langkah SGshop Lakukan Untuk Memastikan Barangan Anda Selamat

Di SGshop, nak bayar senang aje. Ada tiga langkah berasingan. Fasa pertama anda bayar kepada kedai harga barangan anda. Kemudian fasa kedua bayaran untuk China Warehouse simpan barang anda. Sebagai contoh anda beli banyak produk tapi berlainan kedai. SGshop akan tunggu semua barang anda dan bungkus ia menjadi satu kali penghantaran. Bergantung berapa tinggi dan berat barang anda. Fasa ketiga adalah bayaran anda kepada cas servis SGshop di Malaysia untuk pos ke alamat anda.

5. Pelbagai Peraduan Dan Kolabrasi Bersama Jenama Terkenal Di Media Sosial

Selain dari jualan murah di laman web, SGshop juga mengadakan kempen untuk lebih dekat dengan pelanggan yang sedia ada. Hadiah menarik menanti anda! Sekarang sedang berlangsung SGshop X Tik Tok. Korang dah join?

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

6. Insuran Pampasan SG-Care & 4 Jenis Penghantaran

Insuran turut disediakan untuk anda! Ya! Kesemua barang yang anda beli termasuk dalam polisi insuran SGshop. Malah anda tidak perlu risau jika tidak menerima barang atau berlaku kerosakan. Anda boleh baca tentang insuran di www.sgshop.com.my/help?help=16

Pasti anda tertanya-tanya, kenapa perlu sampai hampir 1 bulan menunggu barangan anda sampai. Ini kerana pemilihan penghantaran juga terdapat dari SGshop. Sama ada anda ingin penghantaran menggunakan kapal kargo di lautan atau kapal terbang.

  1. Express Air adalah kaedah penghantaran terpantas yang hanya memerlukan waktu 1-2 hari bekerja untuk Semenanjung Malaysia, 2-4 hari bekerja untuk Sabah Sarawak.
  2. Economy Air lebih murah daripada penghantaran Express Air, namun masa menunggu akan sedikit lebih lama.
  3. Special Air merupakan susunan khas untuk barangan sensitif, yang tidak dapat dihantar melalui penghantaran udara biasa.
  4. Sea Shipping adalah kaedah penghantaran termurah yang sesuai untuk item yang besar, walaupun masa menunggu sedikit lebih lama daripada penghantaran udara. Anda boleh membeli apa sahaja dan penghantaran secara kapal kargo ini lebih digemari apabila anda membeli kabinet, stok perniagaan banyak dan lain-lain.

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

7. Pembayaran Secara Internet Banking, ATM Transfer & Credit Card

Pembayaran adalah di dalam masa 24 jam sahaja. Jadi anda boleh gunakan mana-mana cara yang anda selesa. SGshop mempunyai 3 akaun bank iaitu Public Bank, Maybank dan RHB. Bagi anda yang suka lakukan pembayaran secara Cash Deposit, anda boleh ke tiga cawangan bank yang ruby kongsikan tu. Tetapi jika anda suka online banking, ia lagi mudah dan mudah untuk menjejak rekod pembelian anda dari akaun bank secara online. Manakala untuk anda yang menggunakan kad kredit, cas tambahan akan dikenakan. Bergantung kepada cas VISA dan Master Card bank anda ya.

8. Beli Melalui Aplikasi SGshop

Zaman serba maju, aplikasi di telefon pintar juga memudahkan anda untuk membeli-belah pada 11.11 ini. Tips untuk anda, sila pilih produk yang anda inginkan dan masuk ke dalam cart dan mula beli apabila SGshop mengadakan sale. Hehe.

itunes.apple.com/us/app/sgshop

play.google.com/store/apps/details?id=my.com.sgshop.app

9. Notifikasi Pembelian, Penghantaran & Penerimaan Dari Masa Ke Semasa

11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11 Ini

10. Kongsikan Ulasan Pengalaman Anda Dan Terima Mata Ganjaran Keahlian Anda

Nak mata ganjaran yang boleh digunakan ketika anda membeli belah? Ha, inilah peluang untuk anda menjana mata ganjaran. Tinggalkan komen positif dan anda akan menerima mata ganjaran. Lagi banyak anda membeli, lebih banyak mata ganjaran. Hehe

11. SGshop Melarang Keras 5 Barangan Terlarang

Untuk terus memberi perkhidmatan yang tip top, SGshop sentiasa menjaga kualiti dalam servisnya. Barangan berikut adalah dilarang sama sekali.

  1. Bahan letupan / mudah terbakar / toksik
  2. Barangan palsu dan hak cipta
  3. Senjata api, persenjataan dan bahagian-bahagiannya
  4. Produk tajam dan bahan berbahaya
  5. Produk pertanian dan haiwan hidup

 

Setelah anda mengetahui 11 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Di SGshop Pada 11.11, pasti anda tidak sabar menanti untuk shopping barang dari China. Semuanya murah! #BuyFromChina #ShipToMalaysia #Taobaoagent

www.sgshop.com.my
www.instagram.com/sgshop_malaysia
www.facebook.com/SGshopMalaysia

Post a Comment

PERHATIAN: Pihak RUBY.MY tidak akan bertanggungjawab ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca. Sila pastikan anda fikir terlebih dahulu sebelum meninggalkan komen yang berbaur negatif. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Setiap penulisan dan komen adalah termaktub dalam Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia 1998. Akta ini merupakan undang-undang siber yang digubal di Malaysia pada 15 Oktober 1998, dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong pada 23 September 1998. Ia mula berkuatkuasa pada 1 April 1999.

Seseorang yang melanggar atau melakukan kesalahan akan disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM50,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya dan juga boleh didenda selanjutnya RM1,000 bagi setiap hari atau sebahagian daripada sehari kesalahan diteruskan selepas pensabitan.

Previous Post Next Post